Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2018-11-26 07:14:26 följande:

    Vi har ingen men jag har läst att många tycks ha samma problem. Bebisen ska ju sitta fast i den men jag kan tänka mig att det känns lite som misshandel att trycka ner låren :/


    Ja jag vågar inte trycka ner honom. Jag försökte igår men det gick helt enkelt inte. Läste på någon hemsida att den ska kunna användas till barnet är 12 månader och att många använder den tills barnet är 2-3 år :-O

    Hihi - bebben är ju stor men inte SÅ stor.
  • jennie08

    Får nog åka till Ikea och köpa en matsol helt enkelt. Han vill ju gärna sitta upp och är stadig i nacken. Han är ju dock inte så stadig i balansen men om man bullar upp honom så borde det ju gå. Vad tror ni?

  • jennie08
    Utvandraren2 skrev 2018-11-27 12:27:13 följande:

    Behöver lite råd. Min dotter sover alltid bara max 30 min per sovpaus på dagtid. 1-2 pauser per dag, oftast en. Att få henne att somna på dagtid är alltid en kamp.

    Sover dock i vagnen om jag går med den, då kan hon sova i två timmar (så länge vagnen rullar)

    Hon sover bra på natten, sover 20-08 med mat var3:e timme.

    Idag la jag henne i sängen. Tog en lur jag med, för skulle ju bara vara i max en halvtimme. Nu var vi sovit i 1,5 t!! Hon fick bröstet och somnar om! Vad gör jag nu? Väcker henne?


    Skulle absolut låta henne sova. De är ju så små fortfarande så jag tror att de sover när de behöver det utan att påverka nattsömnen. Edward sover fortfarande flera ggr på dagen, ibland korta stunder varvat med längre sovstunder. Han behöver det.
  • jennie08

    Vi har en tripp-trappstol men till den finns det ingen sele utan vara en bygel. Så den får vi nog vänta med men ska absolut köpa en maraton från Ikea. Den får suga så länge. Han kommer nog älska att sitta där.

    Hur går det med smakisar till era? Edward får smaka lite när vi andra äter men det är ju bara lite slick på fingret.

  • jennie08
    jennie08 skrev 2018-11-28 08:02:06 följande:

    Vi har en tripp-trappstol men till den finns det ingen sele utan vara en bygel. Så den får vi nog vänta med men ska absolut köpa en maraton från Ikea. Den får suga så länge. Han kommer nog älska att sitta där.

    Hur går det med smakisar till era? Edward får smaka lite när vi andra äter men det är ju bara lite slick på fingret.


    Hehe maraton... suga... matstol och duga. Jäkla mobil
  • jennie08
    Utvandraren2 skrev 2018-11-28 16:02:18 följande:

    Måste fråga om någon känner igen sig;

    Varje dag mellan kl 15-16 är det en väldigt needy bebis som ska upp i mammas famn. Ingenting annat som vanligtvis lockar duger. Idag ska vi bort nu på kvällen och jag höll på och natta henne i en timme. Hon somnade tillslut, men efter 15 minuter - ungefär kl 15, så vaknar hon och gråter. Sen är det gråtgråtgråt till kl 16, då brukar det lugna ner sig. Det är jobbigt att det är just den tiden på dagen jag skulle behöva ha händerna fria att få laga mat. Sele kan jag inte ha, har för dålig rygg.


    Jo men precis som lillflickan skriver så är gladaste perioden på förmiddagen. På em är det lite mer gnäll och då vill han gärna vara mer i famnen. Däremot så gråter han inte utan det är lite mer gnäll. Men om han får vara med och sitta i knät eller om någon (läs storasyskon) leker så är han ändå helnöjd.

    Igår var dock första gången som han absolut inte tänkte sova. Han var pigg och glad men somnade inte förrän typ 23.00.
  • jennie08

    Ja likadant här. Så fort han får något i munnen som har liiite konsistens så ryser han och spottar ut. Banan, potatismos och gröt var ingen höjdare. Däremot så tycker han om att få suga direkt på frukten. Han mumsade på en bit Persimon och en mango (sög på en bit som jag höll i) och det tyckte han var riktigt smaskigt.

  • jennie08

    Åh vad skönt att få gå och simma. Skulle också behöva sätta igång med träning. Har inte alls orkat med det. Men nu snart är det dags.

    Ja en 4-månaders behöver ju inte alls mat men jag tror ändå att det är bra med lite smakisar då och då så att de vänjer sig vid olika smaker och konsistenser. Min mellantjej hade jättesvårt för mat och vi var helt enkelt tvungna att vänja henne, annars hade hon nog fortfarande levt på ersättning. Hehe

    Idag ska vi åka och köpa en matstol iaf. Så han kan sitta med oss ibland för han blir så frustrerad när han inte får vara med uppe vid bordet när vi andra äter.

  • jennie08

    Jag brukar faktiskt ha rester att äta så att det bara ör att värma på. Annars är jag ett stort tonfisksallad-freak ;)

    Det går ju snabbt att göra.

    Angående gluten så läste jag att det viktigaste är att man introducerar det långsamt. Där jag läste stod det att det inte spelar så stor roll när man gör det (inte före 4 månader dock) eller om man ammar, bara att man ska göra det långsamt. En liten sked då och då till en början.

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-12-11 17:29:03 följande:

    Om hans mage pallar så ser jag inga problem med det. Alice har känslig mage så vi är lite försiktiga (till hennes stora förtret). Hon får smaka det vi äter och så får hon en matsked sockerfritt äppelmos till ?frukost?.

    Jag har tänkt testa att göra gröt på ersättning och havremjöl. Vet någon om det är nåt problem med det? Jag tänker alltså spä ersättningen som vanligt och sedan blanda i havremjöl till önskad konsistens.


    Det fungerar säkert. Testa :)

    Jag köpte Sempers milda havre-gröt som han nu får ca en tsk av på morgonen. Ingen höjdare direkt. Men jag kör på så introducerar vi gluten också i minimängd. Annars fungerar amningen fortfarande väldigt bra så jag siktar på att helamma i 6 månader och sen börja lite smått med mat. Han fick smaka mitt potatismos häromdagen och helt plötsligt tyckte han det var riktigt gott.

    Gapade stort

    Däremot så har han haft en riktigt gnäll-period den senaste veckan. Han vill ingenting förutom att gå runt och bli buren- och han är tung och totalvägrar sele. Somnar inte om han inte får vara i famnen eller vid bröstet och vaknar så fort man försöker lägga ner honom. När vi åker iväg så går det ganska bra dock. Men här hemma så verkar allting vara supertråkigt. Läste att det verkar vara ganska vanligt när de är va 4-5 månader så jag hoppas att det är en fas.

    Hur går det för er?
Svar på tråden Julibebisar 2018