Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Vad har ni för knep för att komma ihåg d-dropparna?glömmer jämt :-/

  • jennie08

    Edward tycker det är väldigt kul att stoppa in fingrarna i min mun och så låtsas jag ära upp honom. Vi avbryter amningen 1000 ggr för att göra samma sak :) Sen igår låg min dotter på golvet och hade E på magen och så tittad Egon upp snabbt och ropade tittut. Han skrattade högt - så himla gulligt.

    Annars äter han på allt han kan komma åt :)

  • jennie08

    I tisdags var vi hos bvc och E fick 2 sprutor. Han fick lite feber på natten och under dagen igår men han verkade må ganska bra ändå.

    Han hade bara gått upp 400 gram men däremot vuxit några cm på längden. Så nu är han nästan 72 cm lång.

    Han måste träna ännu mer på att ligga på mage vilket han hatar. Blir många korta stunder per dag. Han vänder ju inte på sig än så jag oroar mig (i onödan säkert).

    Hur ser era kvällsrutiner ut? När går era små och lägger sig för natten?

    E somnar oftast i soffan med oss. Har försökt lägga honom i sängen några ggr men han sover då bara 15-20 minuter och vaknar sen och är piggelin. Så vi har inte fått till någon bra kvällsrutin. Däremot så sover han ju längre på morgonen så jag vet inte om det är något vi måste göra något åt just nu.

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-12-20 15:07:18 följande:

    Alice fick sina sprutor i går och hade 38,1 på kvällen. I dag har hon inte känts så varm men däremot väldigt trött, hon har mest bara sovit i dag faktiskt. Hon sov två timmar på förmoddagen och är nästan uppe i tre timmar nu på eftermiddagen. När jag tempade henne i går så bajsade hon ner halva termometern så jag har inte varit jättesugen på att göra om den biten...

    Våra kvällsrutiner ser ut som era. Hon får blöja och pyjamas när storebror går och lägger sig och sen får hon somna i soffan. När vi har varit bara en förälder hemma så har hon fått somna i selen eller vaggan samtidigt som storebror har nattats.

    Vi har haft sjukstuga här hemma ett tag nu. Sonen drog med sig nån jojo-feber från förskolan (feber i två dagar, feberfri i två dagar, feber i en dag, feberfri i två dagar) och han, Alice och jag har gått runt och hostat och snorat en del. De senaste dagarna har jag också haft feber, främst på kvällar och nätter. Hoppas verkligen att alla är friska till jul!


    Usch för sjuka. Hoppas ni alla mår bra nu till julafton. Ska ni åka iväg eller vara hemma? Det är ju så mycket som ska fixas innan så då vill man ju gärna må bra och att barnen mår bra så man får sova någorlunda på natten.

    Håller tummarna för att ni mår bättre!
  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-12-21 03:15:52 följande:

    Ja vi har väl inga kvällsrutiner direkt utan sambon vaggar honom till sömns när han e trött vilket brukar bli runt kl 19-20 o sen vaknar han några gånger efter det. Men det som håller på o ta knäcken på mig e att han vaknar varje natt kl 4 o e kalaspigg och somnar inte om förrän kl 9 då jag går på morgonpromenad med vagnen. Är så trött på att gå upp i ottan! Men jag börjar jobba snart så då får sambon ta över vaknätterna.


    Skönt att läsa att ni båda gör ungefär som vi. På Bvc-sköterskan lät det som att vi la honom alldeles för sent och att vi vande honom vid att sova med oss. Men han somnar ju när han somnar och han somnar endast bredvid oss.

    Den senaste veckan har han dock vaknat superofta. Minst varannan timme vaknar han och han nöjer sig ju aldrig med nappen på natten.

    Jag hittade en sida på nätet som heter www.rullavagn.nu där ger tips för att få bebisar/barn att sova bättre. De tipsade om att om barnet vaknar tidigt så ska man ställa klockan ännu tidigare ( om bebisen vaknar ungefär samma tid då förstås) och så ger man mat när bebisen halvsover. Då sover de oftast längre.

    Vet inte alls om det funkar men till slut så blir man ju desperat och prövar allt. Att gå upp klockan 04.00 känns ju inte roligt.
  • jennie08

    Hehe får sån panik av att läsa hur duktiga era bebisar är på att vända sig/sitta osv :-P E ligger där han ligger och välter på mindre än en sekund om man sätter honom upp.

    Han har börjat äta lite gröt och gapar stort när vi använder lite mangopure till gröten. Annars tycker han den är rätt trist. Han vill hellre smaka på vår mat. Antar att han är som dottern som alltid ratat burkmat. Hon ville ha vår mat när hon väl började äta pch hon tycker fortfarande om kryddig mat.

    Hur har ni haft det i jul?

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-12-26 11:12:43 följande:

    Så där var sonen också, han petade i sig sammanlagt en burk under hela sin bebistid. Han ogillar fortfarande det mesta i puréform så jag tror att det har med konsistensen att göra.

    Vi hade en fin jul, trots världens trotsigaste treåring. Alice hade superkul mest hela tiden, hon fick massvis av uppmärksamhet och fick prova så mycket ny mat! Min fasters potatisgratäng var nog favoriten :) Hovmästarsås och stark senap var också riktigt gott. Och så fick hon träffa en annan bebis för första gången, det var rätt spännande :)


    Ja men precis så var dottern också. Hon ville inte ha puréer eller grötkonsistens. Därför blev hon rätt sen med att börja äta mat för hon vägrade äta så länge det var den konsistensen. Så mannen stod och gjorde matportioner till henne av all mat vi åt och fryste in.

    E har också fått riktigt mycket uppmärksamhet så han har varit riktigt nöjd. Hela tiden någon som underhåller, håller och leker.

    Kul med en trotsig treåring Snart är vi tillbaka i vardagen igen. Haha
  • jennie08

    E äter kanske inte så mycket. Får ibland ca 1 msk grötpulver som vi blandar ut till en bra konsistens och sen kanske 2 tsk mangopure till det. Annars brukar han få smaka lite av vår mat. Tar en tsk och doppar i vår mat. Idag fick han smaka på laxpuddingen vilket var en stor hit. Då mosade jag ca en msk potatis med lax och gav honom. Mums mums tyckte Edward.

    Han har lärt sig att gapa stort och trycker inte längre ut allting med tungan som han gjorde i början.

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-12-26 23:03:20 följande:

    Vår son tvingade oss i princip att köra BLW. Han satt och sög på broccoli när han var åtta månader (tyvärr tappade han smaken för det) :D

    Men det var kul ändå, att gå direkt till plockmat, så vi gör nog det den här gången med. Alice åt köttfärssås i går och klarade både köttfärsbitar och tomatkross (lökbitarna gick dock inte) så det är nog på gång med bitar nu :)


    Edward lyckades spotta ut alla köttfärsbiffar som han råkade få med i såsen när han smakade det. Men han ÄLSKADE smaken

    Roligt när de börjar äta tycker jag. Man får passa på att njuta av att de äter för så är det ju definitivt inte för alltid. Haha
Svar på tråden Julibebisar 2018