Inlägg från: Anonym (FYI) |Visa alla inlägg
  • Anonym (FYI)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Maria) skrev 2019-04-03 13:11:17 följande:

    Måste bara svar Herr Orolig man, eller amatörpsykolog. 

    Vi har en trådstartare som efterfrågar lite hjälp, tankar, om det hänt någon där ute (som känt likadant) och hon efterfrågar inte vissa svar. 

    Jag försöker svara utifrån det perspektiv som jag haft på en liknande upplevelse, jag säger inte att det är moraliskt rätt, men jag talar om vad som hände och hur jag kände. 

    Låt oss hålla oss till hennes frågeställning och dilemma. 

    Dina sista påstående om jag älskar min man, om det bara är det livet, ekonomin så kan jag svara dig så här:

    - Jag tjänar väldigt bra med pengar på mitt yrke. Ungefär dubbelt så mycket som min man som även han är höginkomsttagare, men vi är inte ihop pga pengar ellelr boende. 
    - Jag tror mig veta om jag älskar honom eller inte. Nu råkar jag veta att jag älskar honom, men jag vet också att passionen som vi hade efter 5 år eller 20 år, aldrig går att jämföra med förälskelsens tid i början då behovet att sömn eller mat totalt överskyggades av vara klistrade på varandra. 
    - Jag känner många som glidit ifrån sin partner med tiden, framförallt när barnen börjar flyga ut då man slutat intressera sig för allt runt omkring eller andra människor. Vi har aldrig förnekat för varandra om vi sett en snygg man eller kvinna för varandra. 
    - Vi hade bra sex innan, vi har ännu bättre sex nu. 
    - Dessutom är vi varandras bästa vänner vilket är viktigt, sex kan du inte ha 23 timmar per dygn. 

    Nog om mig, nu håller vi oss till TS, som står inför sitt livs val, vilken riktning det än går. Oavsett vad du kommer fram till, kommer något i dig lida lite grann framöver. 

    Sen en frågeställning att reflektera över:

    - Psykisk otrohet är inte det lika illa som fysisk?
    - Sex är ändå bara sex, en drivkraft som nästan alla människor har. Jag blev inte en annan människa, en annan mamma eller annat fru bara för att jag delade det med en annan man. Kanske lite lugnare i själen.


    Undrar bara...Skulle din man hålla med dig om detta?
    Varför i.s.f kan du inte berätta det för honom?
  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2019-04-03 16:35:48 följande:
    Det är lätt att börja tvivla på sig själv på FL. Men jag tror faktiskt oxå det är det som är meningen. Det är lätt att vända upp och ner på allt i en virtuell värld som FL. Men tror du någon av dessa personer skulle kläcka ur sig såna saker IRL? Det tror inte jag.

    Kort sagt, det man ser här är ofta en produkt av människors försvarsmekanismer och dåliga samvete. Och det är inte så konstigt att de kan bli irrationella och bisarra för hela poängen med försvarsmekanismer är att göra om verkligheten till något som är mindre grisigt så man kan leva med sitt samvete.
    man:
    Du har säkert rätt..Hoppas det, för ser verkligheten ut så här i folks huvuden vet jag inte...

    Maria:
    Jag tycker mig känna igen din historia.
    Har jag rätt om du skrev en tråd för något eller några år sedan? Kommer inte ihåg riktigt, men det handlade om precis det du berättar. Eller i.a.f väldigt stora liktheter.

    Du...Kall som is under trådens gång...En högre chef i ett stort företag med mycket högre lön än din partner som du älskade som det brukas..över allt...Startar ett förhållande med en yngre medarbetare i din "stab". Fantastiskt sex.
    Kommer inte ihåg alla vändor där emellan men du och älskaren går till slut skilda vägar med stor vånda.

    Uppföljningen efter ett tags tystnad, när någon frågar.."hur går det ts" blir svaret att saknaden finns, men du hade fått annat att tänka på som var viktigare.
    Din man har fått testikelcancer (eller prostatacancer) och oron är stor...?

    Är du den ts..?
  • Anonym (FYI)
    Pope Joan II skrev 2019-04-03 18:36:59 följande:
    Du pratade om att det finns människor, varav du själv sade dig vara en, som inte vill veta om sin partners otrohet för den skull att sådan inträffat. Det var vad jag diskuterade. För min del har ingen partner jag haft behövt sväva i ovisshet om vad jag vill och inte. Och jag hade definitivt velat veta, jag vill nämligen fatta egna beslut på grundvalar av korrekt information om hur det förhåller sig. 

    Jag avkräver ingen evig trohet. Jag vill däremot ha respekt under den tid som jag och min partner väljer att vara tillsammans och i den ingår inte för min del att bli förd bakom ljuset och hållas ovetande om en otrohet. 
    Gillar dina inlägg...Klara tydliga, till skillnad från svammelgubben du svarade.
    Som dessutom är ett plagiat av sitt eget inlägg tidigare.
    Copy-Paste...Copy-Paste...hela tiden.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-04 21:14:37 följande:
    Min man vet inte allt jag tänker. Nej. Nån (du tror jag?) frågade vad jag skulle säga om nån filmade våra timtals långa samtal - skulle det vara ok? Ja. Faktiskt. Som jag sagt innan, Vi är mer vänner än nåt annat. Skulle du filma våra tvåtimmarsamtal tror jag att det är få saker du spontant skulle spritta till av för att det är över nån gräns. Vi pratar om vänner, familj, barn, jobbet, skämt, livet, erfarenheter, död, sorgliga saker, roliga saker. Vi pratar inte om oss, eller vad vi skulle göra med varann om vi fick. Ledsen om jag gör dig besviken.
    Det var nog inte riktigt det (man) pratade om. Tror inte någon här inbillar sig att du hånglar av kollegan i konferensrummen. Men som vanligt ignorerar du själva frågan, eller vad (man) egentligen menade.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-04-05 00:00:36 följande:

    Det är bara att ställa dig själv frågan -Hade jag accepterat att min man låg med en annan kvinna för ett tillfälle pga fysisk attraktion men inget mer, om ditt svar är nej på den frågan tycker jag du ska undvika honom. Förstör inte det du har, det kan verka lockande nu men kommer bara leda till trubbel.


    Ts svarade på denna fråga redan i inlägg 20. Om hon sedan ändrat sig är inget som kommit fram.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-05 19:58:18 följande:
    Och ni undrar varför ni inte får alla detaljer?.... Tro mig. Jag vet mycket väl att allt här är synligt. Därför ser jag det som omöjligt att spåra vem jag är. Det säger sig väl självt att saker jag skriver som på något vis skulle kunna identifiera mig är omkullkastade? Antal år som gifta (är vi ens gifta?) antal barn (har vi barn?) , vart jag jobbar, vart jag bor, när olika saker skett etc. Därför, tyvärr på ett vis, kan jag ju tyvärr heller aldrig ge er hela bilden, och därför kommer vissa saker i oordning eller inte alls. Det är ju det jag måste förhålla mig till när jag delger er saker och ändå kunna rådgöra, vilket mitt mål med tråden var. En jäkla balansgång att ge er det ni behöver för att ge råd, men inte allt.
    Sant, och det är säkert klokt att kasta om fakta om man inte vill bli spårad.
    Men då kan man undra vad råden man får är värda, om dom som ger råden bara får en fiktion. En berättelse som inte har någon grund.
    Då fikar man efter en allmän åsikt om en händelse. Lite trollvarning...

    En sak jag funderar över...Varför blev du lite orolig över (Orolig man)s tråd? Den var ju ganska lik det scenariot du målat upp.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (felix) skrev 2019-04-05 18:25:17 följande:
    Skulle inte bli jätteförvånad om maken plötsligt dök upp på tråden och skrev "Vi har levt tillsammans i 14 år. Trodde du verkligen inte jag förstod varför du varit så konstig sista året, varför du var så trist och frånvarande på vår Bali resa ....".
    Ja, det har hänt förr, och vilket jäkla spektakel det blev...Smutsigt..
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Sad) skrev 2019-04-09 16:06:26 följande:
    Vet du vilken tråd?
    Jodå, men den jag tänker på ligger i ett annat forum.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-11 21:28:53 följande:
    Jag håller ju med dig, därav skrev jag att lunchen idag nog var lite dum /onödig även om en lunch i sig inte är nåt konstigt. Och varför bjuder vi inte med några andra? Vi är alltid bara han och jag, ingen av oss VILL att nån annan hänger med oss - den biten måste jag försöka ändra för att än mer gör allt som vanliga kollegor. Be nån sätta sig ner som går förbi när vi fikar. Ang lunch - Hos oss går man oftast ut ett gäng och äter ihop om man går ut. Så bara vi själva, onödigt som sagt.
    Det känns lite som att mina förutsägelser stämmer ganska bra. Jag hade hoppats på att jag hade fel, och trodde faktiskt det ett tag, men trots en tillbakagång från det stegrande förloppet under några månader, har ts tagit ännu ett steg, och till en ny nivå.
    Alla ingredienser finns i ts text ovan...dum/onödig, bjuder inte med någon annan, Alltid bara han och jag, ingen av oss VILL att någon hänger med oss.

    Jaja, jag säger då det... 
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-12 21:55:40 följande:
    ?Till en ny nivå? är nog lite att ta i? Vi har mindre kontakt nu än innan. Att det slltid varit bara hanp och jag är knappast något nytt, så har det ju varit sen ett år tillbaka?
    Nu menade jag i och för sig lunchen på tu man hand som enligt dig inte hänt förut.
    Den tillsammans med övriga ingredienser tycker jag är en ny nivå.
    Det följer ett mönster som är väl känt.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift