Inlägg från: Anonym (felix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (felix)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Om du nu inte vill göra något så drastiskt som att gå in till din chef, så finns det ju andra mindre drastiska saker du kan göra.

    Lägg ned er gemensamma DreamTeam spellista.

    Sluta kommunikera på insta, och sluta kommunikera kvällar och helger.

    Sluta med hängmöten.

    Resten av flirten på kontoret kan ni så fortsätta med. 

  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-08 17:16:27 följande:
    Tycker att det är bra och vettiga råd. Och som svar:

    - vi har inte skickat låtar på länge nu, så den kan kallas nedlagd.

    - Insta har minskat. Men inte helt av. Men typ en gång veckan ist för var och varannan dag.

    - Hängmöten; minskat väldigt mkt. Men jag är inte i mål att aldrig ta en kaffe ihop igen. Vi har kul när vi ses, och jag behöver det på det jobbet.
    Bra beträffande listan men rent psykologisk är det bättre att nedlägga den med en aktiv handling, och inte bara trappa ned. Samma med insta. Varken lista eller insta är normalt när man bara vill vara vän med kollega som du säger att du vill. Så om du själv dödar listan/insta helt med en aktiv handling, så dödar du också dom känslor som vill bevara honom som mer än en vän.

    Beträffande flirten iövrigt tycker jag att du skall vara uppmärksam på om er beteende bryter mot sociala normer. 

    Ignorerar han andra i lokalen när han går in för att hänga med dig? Asgarvar ni mycket och länge åt interna jokes i ett kontorlandskap? Avskärmar ni er från andra när ni fikar? Kan andra höra att ni pratar mycket men inte om era respektive familjer? Och att ni har tvivelaktiga kontakter också i privatlivet?

    Det är en annan problematik som inte har så mycket med dina känslor att göra men som ändå kan få konsekvenser. Det finnes en tolerans jäntemot flirt på en arbetsplats, men inte om den bryter mot sociala normer och inte om folk börjar misstänka att det handlar om mera än bara flirt.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-08 19:03:33 följande:
    Första delen: Jag fattar det. Men jag vill inte. Jag är inte där att jag varken vill eller känner att jag måste bryta helt.
    Tycker det är intressant med den symboliska spellista som du inte vill döda. Du säger att du inte är klar till, inte vill och inte måste bryta helt. Bryta helt med vad? Du bryter ju inte med honom som "bara vän" om du lägger ned spellistan. Ni kan ju fortsätta som nu på kontoret. Du bryter bara. symboliskt, med honom som " mer än bara vän", och det är det du inte vill och kan, men nog måste. 

    Kommer att tänka på en film som heter "Sliding Doors" som handlar om hur små tillfälligheter kan få stora konsekvenser i ens liv. En kvinna får sparken från sitt jobb. När hon skall hem i tunnelbanan blir hennes liv splittrat i två storylines. I den ena når hon in i vagnen innan dörrarna stängs, det andra gör hon det inte. I den ena kommer hon hem och finner hon sin man i säng med älskarinnan, hon slår upp och finner sig den sanna kärleken. I den andra kommer hon för sent hem, älskarinnan är redan borta och hon får sig ett annat liv.

    Kanske är den spellista en Sliding Door för dig. I en storyline dödar du själv listan och därmed din dröm om din "mer än bara vän". I en annan gör du det inte utan vill bara trappa den ned. Du är inte klar till att döda dina känslor.  I denna andra storyline händer det nästan ingenting med den spellistan i ett halvt, helt år, intill din man upptäcker den av en tillfällighet.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-08 17:09:53 följande:
    Jag fick dåligt samvete när vi sågs en gång utanför kontoret på en lunch. Efter det landade jag ju också i min gräns. Men annars? Nej. Min man och jag har det bra, vi gör roliga saker ihop och har haft mer och bättre sex detta år än innan. Han har inte fått ett nej en enda gång på över ett år, jag vill mer än han. Så om det på något sätt spillt över hemma så är det positiv energi och inte annat. Så jag har inte dåligt samvete för det. Jag önskar dock att jag aldrig hade börjat känna något alls för kollegan. Det hade varit så mycket bättre.
    Var försiktig så att du inte börjar tänka som den faktabaserade trollboten med egen erfarenhet. Det är ett psykologisk fenomen som kallas "kognitiv dissonans" som gör att en människa, när ens bild av den man vill vara inte stämmer överens med ens handlingar, uppfinner en annan verklighet som rättfärdigar ens handlingar. I ditt tillfälle att ditt man är lyckligt ovetande och att han bara får mer av din positiva energi. 

    I ditt tillfälle handlar det inte om din man får mer eller mindre sex pga din affär, utan om han lever i den verklighet som han tror sig leva i, som helst skulle vara ungefär samma verklighet som den du lever i. Eller om du lever ett känslomässigt dubbeltliv, där en annan man har övertagit din mans plats som den viktigaste på vissa områder.

    Tycker att det är tidsaspektet i din historia som är mest problematisk och som du borde ha dåligt samvete över. Du har hållit på i ett år med din förälskesaffär och vill egentligen bara trappa den ned till ett mer lagom nivå.  Du kan inte hålla på så här ett år till.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-08 20:15:57 följande:
    Bryta kontakten som vän menar jag. Kanske är spellistan som ett minne av nåt som aldrig blev? Precis som jag har fotoalbum kvar från mitt ex när vi reste - aldrig längtat tillbaka, men kvar som minne. Ja, min man har såklart sett det. Det ligger i vårt förråd.

    Dessutom ligger inte alla låtar vi skickat på listan. Listan kan min man se utan att jag skulle känna mig skyldig eller orolig. Han kommer åt mitt spotifykonto om han vill. Jag döljer inte så mkt som ni verkar tro?

    Intressant tanke du beskrev dock. Mitt liv är ju (tyvärr) ingen film so I guess we will never know.
    Tror att den reella grunden till att du vill behålla spellistan är att om du dödar den så kan han se det och vill uppfatta det som ett symboliskt avslut på ert förhållande. Därefter är ni ju "bara vänner". Och det är ju det som du säger dig vilja att ni skall vara, men inte riktigt vill.

    Tycker heller du har rätt ha den kvar som ett minne av nåt som aldrig blev av, som ett fotoalbum från ditt ex. Det är ju något som fortfarande är och som inte borde ha existerat alls. Så du har inte rätt till detta "minne".

    Så på nåt sätt tycker jag den spellistans vara eller inte vara, hur lite det än sker i den, är centralt för hur du skall komma vidare. Det är nog rätt osannolikt att din man upptäcker den och att det får stora konsekvenser för ditt liv. Men den kan ändå vara en Sliding Door som avgör hur ditt nästa år skall bli. Din förälskelse kommer att ta slut. Det tar bara längre tid med den spellistan än utan.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-09 18:15:07 följande:
     Min egen hobbyanalys är att vi båda kanske tänker samma - om vi säger nåt högt måste vi sluta höras och ungås, för då är det på riktigt. Om ingen säger nåt finns det inte typ...
    Du skriver "kanske tänker samma". Det har ju hela tiden varit uppenbart att ni är attrahererade av varandra. Han förför dig ju och vill säkert ligga med dig om du bjuder på det under perfekta omständigheter, som på en konferens med övernattning eller liknande. Så där kan du ta bort ordet kanske och skriva "tänker på att ha sex med varandra".

    Men det betyder inte att ni känner samma. Han speglar inte dina känslor. Det är bara du som är förälskad, bara du som dagdrömmer, bara du som känner vemod över något som aldrig blev av. etc. Han har inte dom problemen. Han har bara det praktiska problemet att fixa en möjlighet för dom perfekta omständigheterna. Han har det annars fint med att bara umgås med en förälskad/kåt kollega. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-10 09:11:17 följande:
    Jag tror dock heller inte att det är så enkelt som att bara ett praktiskt tillfälle dyker upp hoppar han i säng. Det hade han löst för längesen isåfall. 
    Tror att det han vill är en fortsättning av er "det som inte sägs finns inte" politik.

    Han vill inte bara ha ett praktisk tillfälle, utan ett perfekt tillfälle. Idiotsäkert, inte något sunkigt, ingen noja, ingen av er skall behöva ljuga för era respektive, ingen skall behöva säga något gränsöverskridande, ni skall inte betrakta er själva och varandra som otrogna eller att ni har inlett ett förhållande.

    Ni skall nästan inte betrakta det som sex, utan mera som en kul grej ni prövade på när ni ändå var bortresta på en tråkig konferens. Därefter skall ni kalla det något humoristiskt som kan ingå i er jargong.

    Så tacka bara nej, om han föreslår en gemensam konferens med övernattning för er två bara igen så kommer det inte att hända något.
  • Anonym (felix)

    Tycker att du borde göra något drastiskt på ett års dagen av er affär. 

    Jag har tidigare skrivit att du inte bör fråga kollegan angående hans känslor för dig, eftersom det vill vara detsamma som att signalera att du har känslor för honom. Efter att den uppdaterade 17 punkts listan har kommit fram tycker jag inte det är så känsligt att alls erkänna dina känslor för honom. Gör det bara indirekt.

    Det är ju inte minsta tvekan om att ni flirtar vilt med varandra, så det kan du gott erkänna själva flirtandet. Skriv tex. "jag tycker vi har drivit vår flirt lite väl långt, folk har börjat undra. Tycker vi skall backa lite grann så att det inte uppstår rykten". 

    Blocka honom därefter på insta och lägg ned er spellista.

    Eftersom du inte vill prata med din man, något som jag i och för sig håller med om, måste du göra nåt annat drastiskt för att få slut på affären. Ni kan ju fortsätta att fika och så, men det mest uppenbara delen av flirten, hängmöten samt insta och spellista måste bort.

  • Anonym (felix)
    Anonym (Avdramatisera) skrev 2019-03-10 21:04:03 följande:
    Fast är det inte att ta det ett steg längre?

    Jag menar, TS har ju antytt att insta- meddelandena och spellistan skulle hon i princip kunna visa för sin man...
    Jo, du har kanske rätt. Det är kanske fel att alls erkänna flirtandet som jag föreslog. Det är svårt att formulera det på rätt sätt.

    Men insta och spellistan måste bort. Helt bort. Nedläggas och inte bara nedtrappas. Det är den dolda kommunikationen omkring känslor för varann som är problemet och som håller liv i affären. Att hon kan visa dem för sin make  "principielt" betyder ingenting. Hon gör det ju inte och maken kan inte tolka dom dolda budskapen,  Spellistan är ju vad jag förstår censurerad och låtarna med känsligt budskap dolda bland andra låtar. Insta meddelandena är säkert oskyldiga i sig själva men avsändartidspunkterna på helgar och kvällar är det inte.

    Så det är kanske bättre att lägga ned insta och spellista utan forklaring. Nu. Det viktiga är att TS stänger kanaler för känslomässig kommunikation som hon aldrig borde ha öppnat. 
  • Anonym (felix)

    Håller helt med föregående talare omkring vad som inte är OK på 17 punkts listan. 

    Tycker också att kommunikation med insta inte alls är OK, med tanke på TS situation och att det är den kanal som är den som är bäst lämpad till dold kommunikation. Det är en signal i sig självt. Definitivt inte OK.

    Kommunikation tex fredag/lördag kväll är heller inte OK, eftersom det signalerar en intimitet att kommunikera på känsliga tidspunkter när TS och kollegan borde vara fokuserade på sine respektive. Om det skämtsamma innehållet kan visas för maken eller inte spelar ingen roll. Det är inte humor som är det egentliga budskapet.

    Så det som inte är OK måste helt enkelt bort. Insta/spellista/hänga i konferens rum/sexskämt etc.

Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift