• Frazze

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Halloj där! Hur går det för alla? Någon mer som är på väg till Riga snart? Om allt ser bra ut på torsdag så åker nog vi i v.13 tror jag Kan inte för mitt liv fatta att det är dags. Dags för överanalysering, panik, ångest och allt annat som de där veckorna drar med sig. Det var helt klart det bästa med att bli gravid naturligt, man visdte inte ens om att man var gravid.

  • Frazze
    Bell13 skrev 2019-03-19 13:17:52 följande:

    Åh vad jag önskar det största lycka till nu här har vi rul att se fram emot på måndag så nyfiken på könet nu.


    Tack snälla du! Har väl inga höga förhoppningar tyvärr. Men man kan ju bli positivt överraskad. Jag tror nog att det blir plus, men sen att det blir mf. Det kanske inte ens blir plus bara för att jag tror det denna gången.

    Åh liiiite smått avis på RUL! Är det v.18 el mer?
  • Frazze
    UndrandeSökare skrev 2019-03-19 20:35:58 följande:

    Det kommer säkert gå bra med resan. Vilket hotell har ni bestämt er för att boka?

    Åker både du, mannen och sonen?

    Jag kan rekommendera restaurangen "Den flygande grodan" på Elisabete iela (Elisabet gatan). De serverar god lasagne.


    Vi vet inte än vilket hotell. Vår koordinator föreslog det där Valdemar, men det har jag hört inte är så bra?! Vet du nåt om det? 2 min gångväg i alla fall och man får specialpris om man är kund på IVF Riga. Vi reser alla 3 så det måste ju vara något så när barnvänligt oxå. Det var på Elisabete iela som Monica hotel låg väl? El minns jag helt fel? Jag är väl den enda i världen som inte gillar lasagne *hahahaha* äter, men helst inte. Men Mannen älskar och även sonen. Hur går det för dig då? Hoppas allt går bra!
  • Frazze
    Lilly2013 skrev 2019-03-19 22:26:52 följande:

    Gokväll,

    Lite förvirrad här för ska ta procrensprutan på torsdag och är då på dag 21. Nu ikväll började jag blöda, blir tokig här nu antar att vi får avbryta. Någon som vet nått om detta?? Tycker mensen blev helt galen efter scratchingen. Först försenad och sen ny jätte tidig.

    Hur har ni mått av procrensprutan??

    När jag har nedreglerat innan inför Ivf så var det inte så farligt men då var det med nässpray.


    Oj, ska inte påstå att jag minns hur det var när jag tog sprutan. Ska man inte ta den när man börjar blöda? El hur fungerade det nu igen? Jag minns inte att jag mådde dåligt av den alls. Jag tror jag kände mig som vanligt!

    Ring dem imorgon el maila nu så du svar fort. Vilken klinik? När blir det dags för dig att åka då typ? Vi åker nog i nästa vecka om allt ser bra ut.

    Jag fick ju köra mer som en ivf denna gången. Östrogenplåster och gonal-f vul på torsdag för att se hur det ser ut.

    Håller tummarna för att det ordnar sig för dig och att ni kommer iväg snart. Då kan vi följas åt om allt går bra för oss.
  • Frazze
    Lilly2013 skrev 2019-03-19 22:50:51 följande:

    Jag har ju oftast en cykel på ca 28 dagar och skulle ta den dag 21 och sen invänta mens.

    Vi går på Ava Riga. Jo jag ska maila dom direkt i morgon bitti men man blir ju tokig på detta. Enligt deras uträkning så skulle de bli transfer runt första veckan i Maj.

    E det första insättningen nu för er?

    1

    Hoppas allt ser bra ut så ni kommer iväg. Vi bodde på hotell Monica. Vi tyckte det var helt ok, frukosten var super bra och det var ju väldigt nära kliniken.

    Lycka till.


    Ja jag hade samma problem. Tog ju antibiotika och bådr Grekland och Riga sa att jag skulle ta dem färdigt innan jag började min behandling. Så när min mens sakteliga började visa sig 1 vecka el mer innan dag 27 så blev jag knäckt! Men jag började ta min progesteronkräm och lyckades hålla upp den så den började bara 3 dagar innan och de var ok med det att jag började då.

    Detta blir min första FET! Körde äd 2015 sist och fick mf, sen blev jag gravid naturligt!?

    Funderar oxå på Monica det stod att den var ca 8 min gångväg från min klinik då ivf riga. Uppfattade du sängarna som hårda?
  • Frazze
    Dosan74 skrev 2019-03-20 13:39:36 följande:

    Vi bodde på hotell Monica och jag tyckte det var perfekt. Vi åkte hem på kvällen efter insättning och fick sen checkout gratis. Bra frukost, nära kliniken och i ett ?bra? område. Jag brukar vara kräsen på sängarna men tyckte inte de vi var hårda. Frukost på rummet ingick om man ville. Åt på en mysig och god restaurang 10 minuters gångväg mot stan två gånger som hette Casta Nostra. Håller tummarna att allt ska gå bra för dig. Vi väntar med spänning på vårt första ultraljud 2:a april.


    Tack för recensionen! Jag tror att det blir det hotellet faktiskt. So what om sängarna är lite hårda i så fall? 2-3 nätter är väl inget. Vad kostade det per natt ca? Bra frukost är viktigt! Hur va kaffet?

    Vi vill hitta den där gamla restaurangen som låg i källaren på ett hus och såg ut nästan som en grotta. En typ medeltidsrestaurang! Sen har vi lite andra pärlor vi vill besöka igen. Ska vara mellan 5-10 grader när vi är där, så inte helt freezing i alla fall.

    Mitt vul flyttat från 07.40 imorgon till 16.00 suck! Men kliniken informerade att de ska kolla mailen efter 17.00 hos dem. Shit om inte slemhinnan är tjock el en follicle är lagom stor! Vad gör jag då? Så orolig!

    Lycka till på första ultraljudet! Är det Kub då eller?
  • Frazze
    Dosan74 skrev 2019-03-21 13:11:45 följande:

    Vi betalade ca 600 kr/ natt, bokade via hotels.com med avbeställningsskydd. Det svåraste var att hitta fly, vi bokade bara fyra dagar innan då vi fick klartecken från Riga. De hade flyttat fram oss en vecka pga donatorn så vi vågade inte chansa. Vi flög via Helsingfors och en vidrig flygning i ett hotellerplan mellan Helsingfors och Riga, hade bara 30 min i Helsingfors men det gick - men det gör jag inte om igen. Tog grön taxi från flygplatsen till hotellet (köp biljett i ankomsthallen). Håller tummarna för att allt ska gå bra för dig, vi fick ut 9 embryon av toppkvalitet, 7 kvar i frysen, hoppas slippa använda dem, än så länge är det hoppfullt.


    Så flög vi oxå första gången *Hahahahah* vi flyger direkt från göteborg denna gången så det lär väl bli ett sånt propellerplan hela vägen då får väl vta mer ikväll el imorgon hur det blir med att åka över. Sitter och väntar på gyn nu så får vi se follicle och slemhinna. Är så nervös så hjärtat hoppar ur bröstet på mig. Får se om jag fått fram en ledande follicle och om jag får ta ovitrellen snart. Härligt att vara ruvare? Hoppas inte att du behöver använda de andra! Om du inte vill ha fler då förstås
  • Frazze

    Ok, så slemhinnan var ok i alla fall 8,4mm. Jag är på dag 12 i cykeln och ledande follicle var 12. Den ska vara 17 el 18 när den släpper i vanliga fall. Den hinner inte växa 6mm på 2 dagar (om det ska vara så naturligt som möjligt.) Vi får se vad de säger i Riga när de svarar.

  • Frazze

    Det blir ett nytt vul på måndag och sen får vi se, men troligen FET 1 april. Jag ville verkligen köra insättningen dag 19 el 20 i cykeln, men det ser ut att bli dag 23 istället. Alldeles för sent! Jag sa att jag är svårstimulerad och att det inte räcker med 5 dagar med gobal f. Skulle tagit i 6 el 7 dagar minst, men varför lyssna på en som vet? Någon mer som haft FET så sent i cykeln el konstgjord cykel etc och faktiskt lyckats?

  • Frazze
    Maran73 skrev 2019-03-22 21:03:54 följande:

    Hallå där! Brukar tjuvläsa er tråd men inte gett mig till känna (inte dags för syskonförsök f oss förrän i maj), nu tänkte jag dock att det passade att hoppa in och tala om att vi gjorde färskförsök VÄLDIGT sent i cykeln (konstgjord) och det gick vägen. Kommer inte ihåg exakt men 20+ var det iaf! Kanske 25? Väldigt sent.. Tror dock att det är skillnad på konstgjord och egen cykel så ev inte relevant att jämföra.. Frågade min koordinator nu när de brukar göra FET (som det blir i maj) och hon sa vanligtvis CD 18-22 men ibland lite senare. Verkar inte riktigt så känsligt som man tror. Lycka till!


    Hej! Tack för att du lugnar mig lite! Det är ju inte i helt naturlig cykel utan jag kör ju östrogenplåster från dag 3 i cykeln och sen Gonal-F från dag 5- 9 för att få fram en ledande follicle. Allt för att få en så naturlig cykel som möjligt då jag inte kan få fram ägg själv längre. Det är därför jag nojjar mig. Jag är nog den värsta som finns och jag ska inte göra sånt här. Det är för mycket med analysering, tid att vänta och mer analysering etc. Om någon kunde söva mig nu och väcka mig när jag är i 4e månaden el så vore det toppen! Lycka till själv i maj nu då! Spännande! Hur gammal är er första?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019