• Frazze

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Jag är bara jag skrev 2019-01-12 20:12:16 följande:

    Tog hcg-prov alla ruvningar. Aldrig gravtest. Därför jag visste att det var tvillingar vid m.f v.6-7. Mest troligt 2 vid MA v.14 också, hcg var mycket högre i början även då. Vågade aldrig göra VUL den graviditeten, men hade jag gjort det hade det ju troligen inte synts några hjärtslag för det var ju ett MA.


    Så du gjorde aldrig vul då? Jag bara funderar på om det kommer lyckas någon gång eller om jag bara kommer få en liten klimp. Får testa med mer kortison och vad det nu finns att ta till.
  • Frazze
    Jag är bara jag skrev 2019-01-12 21:16:59 följande:

    Nej, vågade inte som sagt. VUL har alltid inneburit total ångest för mig så jag har bara gjort det med B v.13 och G v.10.

    Det är klart det ska bli syskon!  Jag hoppas och tror stenhårt på dina frysisar!


    Tack snälla du! Jag hoppas så innerligt att jag får bli gravid och vara gravid igen. Önskar att de hade progesteronsprutor i Riga. Vi får ta och träffas någon gång med J, B och G. Och förhoppningsvis en liten till hos oss jag ska läsa på allt jag kan nu och go all in på det jag kan göra utan att åka jorden runt för massa prover, för det har vi inte råd med. Jag hoppas att mer kortison ska göra susen! Hur mycket tog du med dina? Kan du skriva hur din medicinlista/behandlingsplan såg ut!?
  • Frazze
    Jag är bara jag skrev 2019-01-12 21:57:06 följande:

    Absolut med 4 barn tycker jag!

    Hade ju ingen mens inför sista FET (passerat klimakteriet under mina behandlingar och graviditeter) så jag bara började med 4 Progynon (upptrappat från 1 per dag), Trombyl och Prednisolon 10 mg ca 19 dagar före FET och 2 Prolutex med början 4 dagar. Pregnyl förstås 7 dar innan och själva FET-dagen. Skippade Fragmin, fick ju 2 missfall ändå när jag tog det så de trodde inte på det. Enda skillnaden var Prednisolonet. Just det- alltid tatt folsyra på recept också, den är ju typ 10 ggr starkare än den vanliga.


    Åh nu kom 100 frågor till *hahaha* så du började med prednisolon typ på mensens första dag( skulle ha vart) och progynon. Tog du 1 första dagen och andra och sen 2 och sen 3 och sen 4 st el hur trappades det upp? Och trombylen samma som prednisolonet? Prolutex, vad är drt? Är drt progesteronsprutan eller? 4 dagar innan fet? Vad är pregnyl då? Fragmin är jag väldigt skeptisk mot oxå, så det lär jag inte ta. Vi får se om jag har någon mens kvar när jag kommer iväg. Den är så oregelbunden så vi får se hur det funkar. Kanske får börja med en sån spruta som försätter mig i klimakteriet eller så bara börja med progynon direkt.
  • Frazze

    Alltså nu måste jag fråga varför en del får använda p-piller innan äd och vissa får ta procren sptuta.

    Jag är bara jag varför skulle du ta en ägglossningsspruta? Jag får så många funderingar i huvudet och jag vill ju verkligen ha bästa möjliga behandlingsplan när jag ska iväg. Idag är det jag som ringer min gyn i alla fall och snackar lite om vul och infektionstester Nu börjar förberedelserna. Börjar sakta bli hoppfull om en resa i mars/april.

  • Frazze
    BlåLilja skrev 2019-01-15 22:17:30 följande:

    Hej alla! Jag ruvar just nu! Fick en 8cellig och 12cellig den 4 januari. Testdag på fredag! Inga symtom förutom ett konstigt illamående mitt på dagen igår och idag.


    Hur många dagar odlade ni dem? 3 el 5 dagar? Lycka till på testdagen. Har du verkligen klarat av att hålla dig?
  • Frazze
    BlåLilja skrev 2019-01-16 07:47:19 följande:

    Dom odlades i tre dagar, frystes ner andra dagen, sen tinades upp och återinfördes tredje dagen. Jag har inte vågat testa p.g.a att jag saknade symptom. Men i natt hade jag sådan värk i magen.... så jag testade i morse. Det blev ett starkt plus .


    Ååååååh Grattis! Jag håller feta tummen för att drt går hela vägen för dig. Tvilling el inte, så hoppas vi det blir en knoddis. Härligt med plus!
  • Frazze
    Evylina skrev 2019-01-17 19:53:29 följande:

    HEj alla!!

    Grattis till pluss Blålilja och Anala!! Wehooo!! 

    Grattis Bappen till tickande hjärta, så skönt att slippa oroa sig nu :) hoppas det går hela vägen för dig!!

    Jag måste bara uppdatera er med mitt, som är minst sagt chockerande. Eller ja jag är i chock iaf. :O

    Judå jag var på ultraljud idag och var så rädd och nervös för att det inte skulle se bra ut, min gyn tittar och ser en liten böna med fin hinnsäck och pickande hjärta 7 mm stor, helt normalt. Men sen tittar hon och tittar och ser väldigt bekymrad ut och jag blir supernervös. Men då utbrister hon, ja alltså det ligger en till här! EN TILL? va?? Ja säger hon, den är lite mindre än den andre bara 4 mm men den har ett hjärta som slår. OMG SAY WHAT? Jaja ni hör jag känner mig fortfarande väldigt skärrad och det är därför jag låter helt galen.

    Kan tillägga att jag bara satte in en embryo vilket betyder att det är enäggstvillingar! Dock sa hon att den andra var så liten att det kan hända att det blir MF, men det vet man inte , kan lika bra vara så att den växer ikapp. Så nu sitter jag här ensamstående och väntar tvillingar! Så spännande, så skrämmande, så cool och så glad! hoppas ju att "lillen" växer på sig, men om inte så finns det ju en till. Sjuk detta, har väl inte landat riktigt i det. Nu vet jag varför illamående kickade in ganska direkt efter plus....

    Jaja nu får jag väl vänta och se om det blir en eller två!! :D :O

    Kram alla E


    Men det är ju helt UNDERBART!!!! WOW Grattis! Hoppas att den andra lilla växer till sig så att du har den stora lyckan att få två! Åh vilken lycka! Tänk om detta ändå kunde hända mig! Vilken nyhet! Jag blev helt till mig här *hahahahah* vilken puls och rysning! Jag hoppas allt går bra för dig/er nu! Kram
  • Frazze

    Om allt stämmer och ser bra ut så ser det ut som om att vi får åka till Riga i v.13. Skulle vi vänta efter det så skulle det vara påsk vid nästa öppna lucka och då gissar jag att det är stängt. Åh! Hoppas jag fått ihop pengarna vi behöver bara.

  • Frazze
    UndrandeSökare skrev 2019-01-20 13:17:57 följande:

    Kontakta ivfRiga och fråga om de har påskstängt eller inte, och isåfall när deras påsk i Lettland infaller. Alla länder firar inte påsk samtidigt. Grekland firar tex inte påsk samtidigt som när Sverige firar påsk.


    Min kompis är från Lettland och om jag minns rätt så firar de samtidigt som oss. Men jag kan kolla för säkerhetsskull. Jag vill inte gå över med östrogen för jag är säker på att slemhinnan bara är mottaglig runt när ägget egentligen skulle fäst om det vart naturligt. Typ runt dag 19 i cykeln. Jag vill inte vänta till april heller Jag vill åka idag helst! Men jag har lite grejer att fixa innan det först!
  • Frazze
    Elise39 skrev 2019-01-22 22:17:18 följande:

    Hej allihopa!

    Varit borta ett tag. Vi är nu igång och inom kort så ska jag och min man till Riga. Donator är vald och jag har påbörjat behandling. När jag läser alla inlägg inser jag hur lite jag är påläst. Börjar bli orolig och det känns som om jag måste ifrågasätta och vara mer engagerad. Är det för att jag inte vågar hoppas längre...??!


    För några år sedan kände jag mig som ett levande uppslagsverk i ivf och Äd svängarna. Kändes som att man hade koll på allt. NU har jag noll koll på något! Vi ska försöka oss iväg i mars jag och min man och försöka skaffa oss ett syskon till vår lilla kille. Men alla skriver om olika behandlingar och sätt, så jag måste erkänna att jag vet varken ut el in. Men om du har frågor så har du kommit rätt. UndrandeSökare är ett levande uppslagsverk och kan det mesta om allt. Bara att fråga på! Lycka till i Riga Går ni på AvaRiga el Ivf Riga?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019