• Frazze

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Bell13 skrev 2019-03-09 13:13:26 följande:

    Jag fick som råd att ta det lugnt inte träna. Att inte stressa.

    Det är ju lättare sagt än gjort. Men det gick bra, här sitter jag med en fin mage och v 18.


    Vilken klinik går du på? Jag fick veta att jag inte skulle lyfta 10kg el mer och givervis så har jag nu fått en intervju för monteringsjobb igen. (Vet ej om befintligt jobb finns denna gången) men om jag nu får det så lär jag både stressa, förmodligen lyft och massa annat. Min vanliga tur! Men men! Jobb är välkommet det med känner jag!
  • Frazze
    UndrandeSökare skrev 2019-03-09 15:30:33 följande:

    På Avaclinic i Riga sa de att man inte skulle lyfta något tyngre än ett mjölkpaket medan man ruvade. Kommer inte ihåg vad det var sen innan v.12.


    Åh hur ska då det gå? Jag som lämnar sonen på dagis och får lyfta han i bilen varje gång. Han som väger 16 kg??? Som dömt att misslyckas alltså!?
  • Frazze
    UndrandeSökare skrev 2019-03-09 15:51:51 följande:

    Ni kanske kan promenera de dagar det gäller?

    Ruvningen är ju bara från insättning till plus alltså 12 dagar, och några av dessa är ju helger (då barnet inte är på dagis). Men fråga din klinik vad de har för råd på den kliniken tycker jag.


    Han kan inte gå så långt och det skulle ta säkert 4 timmar att komma dit för han skulle plocka varje sten på hela vägen. Annars får jag ju lyfta upp han i kärran! Ja vi får se hur det blir. Min man kanske får ta den biten de första veckorna då. OM jag nu får ett jobb!? Annars tänker jag ligga på soffan dagarna i ända drömma kan man ju alltid
  • Frazze
    snuffen5 skrev 2019-03-09 16:05:24 följande:

    Hej Alla ni som diskuterar hur mycket man får lyfta under ruvning. Jag var också nojig första gången och vågade knappt röra mig. Men det där med att bara få lyfta ett mjölkpaket är bara skitsnack. Kliniken måste säga så för att inte bli anklagade om något skulle gå fel. Embryot kan inte ?lossna? och man ska leva helt sim vanligt, dvs träna, bära etc. (kanske inte styrketräna 2 timmar efter insättning eller ta ut sig fullständigt bara). Kör på som vanligt bara men försök däremot att inte stressa.


    Ja jag håller med dig! Jag tror att om man tränar hårt på gymmet och är stark så klarar man nog av en hel del. Jag tror att yoga är bra! Jag är ju van att lyfta min son 100ggr per dag typ, så jag tror inte det är så farligt ändå.
  • Frazze
    PeeWee44 skrev 2019-03-09 18:15:49 följande:

    Enligt St Petersburg så får du bära 5kg, absolut inte yoga, bara gå verk slow, 1 timme x 2 per dag, så jag vågar inte göra något annat, skillnaden mellan en vanlig graviditet är att du har en konstgjord slemhinnan som är väldigt känslig. Skulle aldrig riskera att mista embryot innan 12 veckor, det är det som gäller i St Petersburg. Men ni väljer ju självklart själv hur ni gör.


    Ja det klart! Nä man är ju ändå försiktig vare sig det är naturligt el äd. Jag kommer oxå att vara jätte försiktig, vi har denna chansen och sen om jag inte får jobb så blir det inget mer. Men det känns ju löjligt med mjölkpaket liksom!?
  • Frazze

    Jag är bara orolig om jag får jobb! Då kan jag ju inte säga ifrån för då får man ju inte vara kvar alls behöver jobb, men vill inte just första månaden ju!

  • Frazze
    UndrandeSökare skrev 2019-03-09 20:25:52 följande:

    När vi var i Riga sist bodde vi på Monika hotel, som var helt ok, god frukost, men hårda sängar. Men om hårda sängar inte är något problem för er, så kan jag tipsa om det hotellet.

    Annars var det en tjej som tipsade dig tidigare om ett hotell i Riga i denna tråd för någon/några månader sen. Leta bakåt i tråden så hittar du !


    Satt precis och kollade det hotellet! Hahahaha! Det var 8min promenadavstånd. Ivf riga hade avtal med Radison Blue och Clarion hotel Valdemar. Men det känns som att Monika är något finare än clarion och Radison kostade 2200 nåt per natt!
  • Frazze
    snuffen5 skrev 2019-03-10 12:36:02 följande:

    Man kan och ska leva som vanligt efter en insättning. Dock tänker jag som ni att har man betalt o offrat så mycket är det bättre att vara safe than sorry under ruvningen och inte anstränga sig (mest för att inte anklaga sig själv). Annars är det ju som med alla andra gravida på naturlig väg. De lever ju och tränar och jobbar som vanligt innan de får ett plus. Kroppen är byggd för rörelse och det är bra att hålla igång blodcirkulationen. Du som är tveksam till om du inte klarar att jobba behöver inte oroa dig! Det viktiga är att inte stressa så att en massa kortisol frigörs som i sin tur kan störa hormonbalansen tex östrogennivåerna.


    Ja jag har nog inget kortisol kvar för jag har stressat halvt ihjäl mig de senaste 2.5 åren. Jag är konstant stressad, så det fixar jag nog Ska försöka vara så lugn som möjligt. Jag har tänkt att hålla mig från tung träning de första vevkorna typ 4 veckorna. Sen så börja med promenader och lite mer träning på gym igen. Me jag fick mf i v 7 sist, så lär vara försiktig.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019