• Frazze

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Min klinik har fortfarande inte svarat på mitt mail igår. Om de inte svarar så vad gör man då? Jag har 11 st Blastocyster där och om hon blev sur och vägrar svara, vad gör jag då? Har hört att de vägrat svara på mail till andra kunder förut.

  • Frazze
    AnnaLa skrev 2019-01-30 22:37:59 följande:

    Nä det gick inte vägen det här.. började blöda kraftigt.. klumpar, inte en chans ngt fanns kvar. Och fick sedan missfall bekräftat på vul..:(

    Men tänker inte ge upp.. finns inga embryon kvar så får ju börja om, men vet ju när jag tittar på min ängel hemma att det är värt allt slit när det till slut lyckas.

    Det hoppas jag ni alla får chansen att uppleva.


    Nä vad trist! Brklagar verkligen

    Jag är livrädd för att just detta ska hända mig oxå. Men nu har jag fått en behandlingsplan som får heta duga alltså. Skam den som ger sig! Ska tjata lite till så att jsc får trombyl oxå! Men här är min plan.

    Doctor examined Your medical journal once again.

    She think that You can be prepared through ovulation.

    So Your preparation plan will look like:

    Estradot 100mg 1 patch per day from day 3 of menstrual cycle

    Gonal F 100units per day from day 5 till 9 of menstrual cycle

    Ultrasound examination on day 10 of menstrual cycle

    Prednisolone 5mg per day from day 10-11 of menstrual cycle ( depending on the size of dominant follicle)

    Injection to induce ovulation ? Ovitrelle, on day 14-15 of menstrual cycle ( depending on the size of dominant follicle)

    Lutinus suppositories 4 days before embryo transfer

    Folic Acid 1mg, Omega 3 fish oil, vitamin E 1 time per day.
  • Frazze
    Elise39 skrev 2019-01-31 10:05:34 följande:

    Hej,

    Hur tänker ni kring att berätta för barnet/omgivningen om äggdonation? Jag är så kluven i denna fråga. Vad är vitsen med att berätta om donatorn är anonym? Tänker ni berätta?


    Hej,

    Vi kommer inte att berätta för någon om äggdonation, men när barnet (om vi får något) är i en ålder så att det kan förstå, så kommer vi att berätta för det!

    Man har väl skyldighet på ett sätt att göra det. Precis som sjuttiosjuan skriver så skulle det vara så att den behöver någon organdonation så kommer det ju fram ändå. Min mamma vet och that's it! Men jag hoppas att det kommer förstå att vi endast gjorde så för att vi så fruktansvärt gärna ville ha en liten till! Älskad och efterlängtad från första sekund, precis som vår helt biologiska son.
  • Frazze
    UndrandeSökare skrev 2019-02-01 07:30:58 följande:

    Frazze och Elise-Man måste berätta för sin barnmorska att man gjort ÄD och vilka mediciner man använder. Vill man inte berätta för kompisar och släkt om ÄD får man väl göra som man vill. Men jag tycker att man bör berätta för barnet om det, så det inte av misstag råkar få reda på det som tonåring.


    Ja givetvis kommer vi berätta inom vården. Men inte för släkt och vänner.
  • Frazze
    Havet75 skrev 2019-02-01 08:46:36 följande:

    Hej!!

    En liten uppdatering från mig, har varit i st Petersburg och hade testdag i dag .. testade i går och är GRAVID : )) redan i måndags tog jag ett test o det visade ett svagt streck så i går morse tog jag ett nytt o det stod Gravid 2-3 veckor. Är så lycklig just nu men samtidigt vågar man inte riktigt då vi ska ta hcg- blodprov i eftermiddag o då får man se var värdena ligger på. Så underbart o spännande : )


    Ååååh GRATTIS till plus! Vad var dina förberedelser och behandlingsplan?
  • Frazze

    En fråga. Idag så fick jag hem recepten från riga. Ingen dålig lunta med grejer. Har någon lyckats lösa ut dem på apoteket utan att få dem översatta? Kan man få depå högkostnadsskyddet om de är på deras recept eller kan ma få det om de är översatta?

  • Frazze
    UndrandeSökare skrev 2019-02-04 14:05:59 följande:

    Löser du ut medicin på recept från utlandet (EU-recept från EU-länder) får du aldrig det på högkostnadsskyddet.

    Enda sättet att få ut medicinen på högkostnadsskyddet är att få en svensk gyn att översätta dem och skriva ut svenska recept åt dig.

    Du kan kolla på Fass.se vad medicinerna kostar. Det pris som står där är det pris man får betala varje gång man löser ut EU-recept. Trombyl kostar ca 65kr för en burk med 100 tabletter. Prednisolon är inte så dyrt heller ca 150kr för 100 tabletter tror jag. Däremot Procrenspruta (nedregleringsspruta) (om du ska använda det) kostar över 1000kr. Ovitrelle och de andra medicinerna får du kolla på fass.se vad de kostar.

    Gå in på www.fass.se, skriv i läkemedelsnamnet i sökrutan, sen finns det knappar att trycka på så får man veta pris, vilka olika förpackningsstorlekar som finns, samt vilka Apotek på olika orter som har varan hemma i lager. Annars kan man be Apoteket beställa hem.

    Så du kan räkna ihop med hjälp av Fass vad medicinerna kommer kosta dig om du löser ut på EU-recept.


    Då ska jag nog be min gyn att översätta dem, för Gonal-F lär nog kosta några tusen. Det är ett lettiskt recept och mona 4 sista siffror står ju inte med på det. Vet ju inte ens om de fungerar. De han inte översätter om han blir vresig, hoppas jag få köpa ändå då!
  • Frazze
    Sjuttiosjuan skrev 2019-02-04 18:52:36 följande:

    Varför ska man ta gonal F? Trodde jag bara man hade om man skulle boosta äggblåsorna:)

    Kul att ni är på G!!!


    Jag ska försöka göra det i "egen cykel" och det hjälper med slemhinnan oxå då. Så jag boostar och sen tar äl spruta, sen för de in precis som om jag gjort en ivf typ. Fast med någon annans ägg. So excited så jag döööör! Och idag ringde de och vill att jag ska komma på arbetsintervju. Håll tummarna för att jag roddar hem ett jobb nu!!!!!!!
  • Frazze
    Sjuttiosjuan skrev 2019-02-04 19:52:18 följande:

    Aha, jag fattar:) Hoppas hoppas det blir kids och ny karriär!


    Åh tack så mycket! Jag får ju önska dig lycka till med! Bröllop och en ny förhoppningsvis i magen då. Vi kommer vara gravida samtidigt då ju
  • Frazze

    Nä! Ytrerligare en arbetsintervju där det inte fanns ett faktiskt jobb ännu utan de intervjuar och sen letar jobb. Suck! Ja ja! Vi får väl se vad som händer då!

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019