• AnnaLa

    Vi som planerar äggdonation 2019

    pipperoni skrev 2019-10-15 11:40:16 följande:

    Här kommer en liten uppdatering från mig - inskrivning och UL idag och... det är två! Två hjärtan pickade och båda mättes till 8+5 (tror det var 21 mm) och jag är 8+3 idag, så det kändes bra. Var dock helt oförberedd på att det skulle vara två - jag kom inte ens ihåg att Dr D satte tillbaka två, jag var så fokuserad på att jag vill ha ett bra embryo kvar i frysen efter återförandet. Fortfarande bara vecka 9, så än kan mycket hända, men just nu är jag glad.  Har inte haft några symptom alls (mycket molvärk och muntorr v.4-5, men inget alls sedan dess), inget illamående, inga ömma bröst, ingen extrem trötthet (kan ju bero på kortisonet).

    Jag hade för övrigt hcg 144 på RD8 och 896 på RD12. 


    Va skönt med ett fint ul! Och va spännande med två:) förstår att det ändå blir lite av en chock;)
  • AnnaLa

    Dags för nedtrappning av mediciner tycker min klinik nu...

    De tycker jag kan börja nedtrappning av Progynon v 9.

    Kortison med start v 9.. halvering var tredje dag..

    Och urogesten senare men de har de inte sagt exakt när än....

    Verkar det vettigt? Hur har ni andra trappat ner?

  • AnnaLa
    PeeWee44 skrev 2019-10-24 12:10:19 följande:

    Hur mycket kortison tar du? Det måste man nämligen fasa ut långsamt. Jag började fasa ut Östrogen i vecka 8+6 och var helt utan vecka 11+6. Progesteron slutade jag med i vecka 11+6, tar fortfarande en crinone fram till vecka 31+6 För att livmodertappen ska hålla sig och inte förlossningen ska starta för tidigt.


    Då låter det ändå som att tidpunkten för att starta nedtrappningen av prgonyn är bra. Jag går går också in i vecka 8+0 nu. Däremot så tyckte hon jag skulle vara klar med den inom en vecka.

    Tar 10 mg kortison och deras plan är då att när progynonen är klar så 3 dagar 5 mg och sedan 3 dagar 2,5 mg innan jag sedan kan sluta helt ..tycker det lät snabbt.

    Har för mig att jag inte riktigt gjorde som dom sa förra gången utan tog det långsammare....
  • AnnaLa
    PeeWee44 skrev 2019-10-24 14:21:47 följande:

    När min kortisondos var nere på 20 mg så trappade jag ner 2,5 mg i veckan, du ska inte trappa ner med mer än 2,5 mg var tredje dag iallafall. Här du kortison så det räcker kan du ju vänta lite till att trappa ner. Jag tog min sista tablett i vecka 16+.


    Tack för svar!. Jag har en hel del kortison kvar så jag kan absolut unna mig en långsam nedtrappning.

    Även om det är läskigt att börja trappa ner mediciner så ska det bli otroligt skönt när man fått sluta med just kortisonet. Kanske få sova en hel natt utan att gå upp att kissa igen. :)
  • AnnaLa
    Lilla Gs mamma skrev 2019-11-01 16:01:59 följande:

    Vågar knappt ens skriva det, men på tisdag gör jag vårt andra ÄD-försök. Vi har bestämt oss - vi för över två femdagars blastocyster och håller tummarna att någon tar sig...


    Jag håller alla tummar!!
  • AnnaLa
    CrookedTail skrev 2019-11-21 16:51:18 följande:

    Tack allihopa!

    Jag går på AVA, valde mellan Riga och St Petersburg då de två verkade ha bäst resultat och många rekommenderade dom. Att det blev Riga var mest ekonomiskt, lite billigare här.


    Åhh hoppas det går vägen nu..:) !!!

    Vad kul att så många är på gång snart!

    Håller alla tummar för er!!

    Och vad trist att det inte gick vägen för lillaG....

    Har inte kikat så mycket sista veckorna..har mått illa.. och av ngn anledning så har allt som påminner att vara gravid gjort det värre.. helt ologiskt..

    Men tex kolla i gravidapp eller liknande har jag vissa dagar fått undvika.. nu tycker jag det lagt sig en del, mornarna är inte lika jobbiga...

    peppar peppar.. är i vecka 13 nu och har varit och gjort kub test. Var kul att få se att det faktiskt fanns ngn därinne:)
  • AnnaLa
    CrookedTail skrev 2019-12-01 09:20:28 följande:

    Inför andra försöket gjorde vi några tester (Lupus anticoagulant, Cardiolipin antibodies och Homocysteine), men då resultatet var normalt blev medicineringen densamma som vid första försöket. Ska ta HCG blodprov imorgon och därefter kontakta kliniken för att höra hur vi gör nästa gång. Har 7 embryon kvar i frysen nu.

    Jag är en novis, vad är ERA och varför gör man det?


    Fy va tråkigt att höra!

    Era är ju ett test av livmoderslemhinnan för att hitta rätt tid då man har sitt implantationsfönster.

    Jag fick också erbjudande att göra det, men ville inte vänta då det i sig kräver en egen cykel...( lite stressad;))

    För mig tog det sig på tredje försöket ( 5 te blaston) med dottern.

    Nu andra gången var var de tredje insättningen.( första ett missfall) däremot så var det ju många fler uppstartade förösk som fick avbrytas.

    Fick ju ny donator under den processen. Valde efter missfallet att göra pgs. Och det visade sig att

    Första donatorn som Bara fivk 3 blastos inte hade en enda godkänd, utan kromosom avvikelse på alla. Fivk ny donator på garanti. 7 blastos där bara två var ok. Vill inte säga att det är något fel på dina blastos, eller skrämma dig, oftast är de nog bra.( Kliniken var jätteförvånade över det dåliga resultatet) Specielt då jag tom hade donerade spermier..

    Men det KAN ju även finnas fel på donerade celler..

    Trots att de ser helt ok ( var toppkvalitet på 6 av mina 7) morfologiskt så kan det vara ngt genetiskt fel..

    Sen finns det ju andra problem med pgs som att de embryona inte alltid klarar att tinas upp.. men det var min stressade sida som valde pgs den här omgången. Och hade jag inte gjort det hade det nog blivit ett antal försök till innan rätt blasto dök upp...

    Ville bara säga att tyvärr är

    Det ju tusen saker som ska klaffa, både med ägg spermier å livmoder... så förösk fundera på vad som känns som rätt väg med medicinering ovh tester för dig. Så hoppas jag det rätta embryot fastnar till slut!
  • AnnaLa
    Frazze skrev 2019-11-27 10:11:47 följande:

    Igår den 26/11 i 37+0 precis kom vår lille gosse! Han föddes kl 22.55 och var 53 cm lång och vägde 3985 gr. Nu ligger vi på BB och gottar oss! Han är bedårande söt <3


    Villen lycka!! Grattis!!
  • AnnaLa
    CrookedTail skrev 2019-12-21 09:05:50 följande:

    Jag startade en ny tråd för oss som fortsätter kämpa, och självklart för de som planerar sitt första försök under 2020 istället. Ni som känner som jag, att det blir lite för jobbigt att se gravid-diskussioner är välkomna dit.


    Fullt förståeligt, och helt rätt. Det behövs nya trådar för varje år. Då det hela tiden både kommer nya som börjar sin äd resa och några lyckas bli gravida.

    Även om jag inte vart aktiv alla år, så har jag ju hängt med sen 2015 då min äd resa började. ( efter 6 ivf er) Och flera känner man ju igen från tidigare år. Jag hoppas och tror verkligen att du och alla med dig som fortsätter under 2020 komme att lyckas! Förstår verkligen din frustration över väntan, att vara emellan behandlingar har jag också tyckt varit värst.

    Lycka till alla och god fortsättning!
  • AnnaLa
    pipperoni skrev 2019-12-23 16:00:18 följande:

    Idag har även vi varit på RUL och fått den bästa julklappen. Allt ser bra ut och det är en tjej och en kille. God jul alla kämpar!


    Va häftigt med en av varje! Vad roligt!
    Fertilitetsresa skrev 2019-12-23 19:00:18 följande:

    Jag gjorde FET på 5-dagars blastocyt 18/12. Fått 1/1 som testdag. Hoppas såklart på bästa starten på 2020 men skulle sååå gärna vilja få en underbar julklapp imorgon...

    Jag har ett CB tidigt graviditetstest (som en kan ta ?6 dagar innan missad mens?) - kan jag testa imorgon 24/12 eller är det för tidigt för att ge resultat??


    Vet inte hur du gjorde men jag har också testat positivt som tidigast dag 7 efter insättning av en blastocyst.

    Lycka till!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019