• AnnaLa

    Vi som planerar äggdonation 2019

    SuzieZ skrev 2020-03-20 08:47:50 följande:

    Vår lille prins kom förra veckan!! Han är helt perfekt och så bedårande och fin!! En rejäl kille!

    Det blev dock akut kejsarsnitt till slut efter en igångsättning i 40+2 (pga förhöjt blodtryck, små blödningar bland annat) och en förlossning som drog ut på tiden. Blev sedan tyvärr en komplicerad operation på

    mig med nedsövning.

    Så har varit under isen nu några dagar, tuff återhämtning! Men prinsen har mått prima hela tiden!! Kraaam <3


    Grattis!!! Va häftigt! Skönt det gick bra även om det blev akut snitt..

    Själv har jag en hel del väntan kvar. V 30 nu... får veta om moderkakan flyttat på sig i början på april.. annars antar jag det blir snitt för mig oxå.

    Hoppas den värsta Corona krisen lagt sig tills det är dags.. men det kanske gick bra ändå? Lite oroad är man ju så klart att sjukvården ska klara trycket.
  • AnnaLa
    Frazze skrev 2020-04-09 09:55:25 följande:

    Hur går drt för alla så här i Coronatider? Hoppas alla mår bra och att ni inte fått skjuta upp era planer för mycket! Stay home and stay safe <3


    Bara bra här också.. v 33... fortfarande oklart om det blir snitt för mig. Moderkakan inte längre helt i vägen men ligger fortfarande lite långt ner. Så väntas mer undersökningar..

    hoppas det går bra hemma och att ni hunnit komma in i alla rutiner nu med bebisen:)
  • AnnaLa
    Glädje5 skrev 2020-04-23 15:49:09 följande:

    Ni som har genomgått äggdonation utomlands tog det för er på första försöket?


    Båda mina första försök blev missfall tyvärr men tog sig på tredje insättningen båda gångerna..

    Väntar ju mina andra nu:)

    Kul att höra att det är fler som nu inte har så långt kvar:).

    v35 för mig.... lite tungt och en hel del foglossning..

    Men för mig känns det som tiden går väldigt fort nu...

    vet ju inte heller om det blir snitt än pga av moderkakan... borde börja förbereda mig lite på att han kommer snart:) skulle va skönt att börja ställa in sig på antingen snitt eller förlossning dock.... kämpa på nu sista veckorna ni som är där!
  • AnnaLa
    PeeWee44 skrev 2020-04-24 21:41:42 följande:

    Så nära nu! Mig snittade dom i vecka 38+1, men han låg på tvären så dom vågade säkert inte vänta längre.

    Vill du föda vaginalt? Jag mådde oförskämt bra efter snittet. <3


    Jag vet inte riktigt vad jag vill:) har ju tänkt mig att det borde fungera bra vaginalt och kanske gå fortare den här gången.... men med snitt så får man ju ett datum och kan göra en plan och förbereda sig på ett annat sätt. Vilket vore jätteskönt.

    Men jag är lite orolig för hur man mår efter ett snitt... om det är lång tid för återhämtning... jag är ju själv, även om jag säkert får stöd av nära runt mig om jag vill...

    Kommer man kunna bära själv? Ta sig upp för

    Trappor? Har ingen erfarenhet av operationer utom mitt utomkveds... och det är ju tre små hål i magen... och tyckte nog det oxå gjorde ont i början.. även om det så klart inte är i närheten av storlek på operation.. men skönt att höra att du mådde bra eftråt!

    Jag ligger ju på gränsen med moderkakan nu så har inget hänt till nästa koll om en vecka så vill jag ju heller inte riskera en blödning under förlossning ovh kanske akut snitt... men lika bra att vänta på nästa ul så får man se vad läkarna säger...
  • AnnaLa
    PeeWee44 skrev 2020-04-24 22:06:27 följande:

    Just det, glömde att du är själv. Jag hade väldigt ont första dygnet. På bb så kunde jag ställa upp ryggen på sängen så det var lättare att resa sig. Hemma var det jobbigt i ca en vecka att resa sig ur sängen. Mat handlade vi på nätet, men i Stockholm går ju inte det nu om du inte har framförhållning i minst en vecka.

    Var bor du?


    I Stockholm... men mat tror jag löser sig... det är lättast att få hjälp med, eller beställa hem ändå som du säger.

    Men man vill kunna bära bebis å lyfta å amma kanske, gå runt å bära ibland på nätterna...

    Hade mest vart skönt att kunna planera vad man ska ställa in sig på snart... tiden går fort... han sparkar för fullt och börjar få det trångt i magen:)
  • AnnaLa
    Sjuttiosjuan skrev 2020-04-25 08:55:25 följande:

    Hoppas du kan föda vaginalt!jag mådde ändå väldigt bra efter snittet men hade nog inte klarat mig utan hjälp. Men det löser sig ju om du har vän el familjemedlem som kan ställa upp lite. Det kommer lösa sig hursom:)


    Ja jag är av också av inställningen att det mesta löser sig:) Corona gör ju saker lite osäkrare... vilka famimjemedlemmar eller vänner kommer vara sjuka just då.... tänk om man själv eller dottern e sjuk just då...

    Som sagt löser sig... men tänk va skönt om man kunde veta allt i förväg:)

    Skönt att du oxå mådde bra efter ditt snitt! Många verkar ju ändå göra det.
  • AnnaLa
    Snurranfian skrev 2020-04-25 10:14:18 följande:

    Jag har nu tagit mig till v.20. Det känns fantastiskt och overkligt! Att mitt misslyckade ÄD försök sen ändå blev en graviditet månaden efter. :) Känner bebisen röra sig ofta...vilket gör att oron minskar. Visst är oron fortf stark..det är nog omöjligt att komma ifrån när man lider av infertilitet! Dessutom Corona Jag mår bra men känner att magen stramar och har sig redan..ojoj.. mer ska det bli. Brösten är MEGA-stora och jag har t o m fått eksem under dem för att det blir svettigt och fuktigt. Känner mig som en valross. ;) Men är lycklig över livet i magen :) Ca 20 veckor kvar... hjälp!!!


    Halvvägs !! Spännande !
  • AnnaLa
    Frazze skrev 2020-05-11 09:28:48 följande:

    Hallå i tråden! Är det inga bebisar som kommit än eller? Hur går det? Är supernyfiken!!!!!!! Min kille är snart 6 månader! På 5 månaders kontrollen var han 73cm l0ng och vägde 8410gr. Ingen liten kille kan jag lova!!!


    Snart dags här också:) bara två veckor tills det blir snitt...!!
  • AnnaLa
    PeeWee44 skrev 2020-05-12 19:15:26 följande:

    Spännande! Vet du vad det blir? Får du med dig någon?

    Det blir många 2020 bebisar, det var Frazze som tjuvstartade.


    Ja en grabb här också:) ja har två alternativ på sällskap, nu gäller det bara att alla är friska då..???? går fort nu!
  • AnnaLa
    Lillivanilli skrev 2020-05-16 12:06:14 följande:

    Hej då har vår underbara prinsessa kommmit!!!!

    Helt perfekt och vi är så lyckliga! 13/5 allt har gått jättebra.

    3200 gram och 49 cm...

    Nu sätter vi punkt för denna långa resa och ska börja livet som 4 i familjen.

    Detta hade aldrig gått om vi inte valt Olga det bara är så precis det peewee skriver. Vet inte hur jag ska tacka Olga och hennes fantastiska team:)))

    Nu sätter vi punkt, och tack för dessa 8 år jag hängt här men nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Kram alla fina!


    Vad roligt!! Stort grattis!
  • AnnaLa

    Nu är han här! Allt gick toppen och nu ska man bara föröska återhämta sig från snittet.. 3500 g :)

  • AnnaLa
    Snurranfian skrev 2020-09-13 09:23:35 följande:

    Hej kära ni!! Efter vad som känns som en evighetslång graviditet med mkt oro (ja alla som kämpat med infertilitet vet ju oron som kommer om man mot alla odds blir gravid) kom så min son den 11 september efter en igångsättning i v.38+5. Hade en fantastisk förlossning som tog 7,5 tim från första intaget av läkemedel. 3958 gram och 53 cm lång guldklimp! Jag är så oändligt tacksam för denna gåva jag aldrig vågade hoppas på helt och fullt. Jag önskar alla denna lycka! Den är inget jag tar för given! Jag är fortf inte säker om det är mitt ägg eller ÄDn vi gjorde... kommer nog DNA testa..men det är endast ur medicinskt intresse. Han är min oavsett! <3


    Stort grattis!!! Tänk va häftigt, nä det spelar ju ingen roll vilka gener det är. Man vill ju aldrig ha några andra barn än de man fått :) dom är ju våra mirakel!

    Jag har ju nu en jättemysig och glad kille hemma. Snart 4 månader. Helt otroligt vad fort det går.

    Kommer nog alltid snegla i de här svårt att få barn forumen. Trots att jag nu ändå fått mina två skatter så kommer alla de här åren med alla olika försök alltid finnas där. Och på något vis är det ?här? man hör hemma. Tänk så många som kämpar... vi har alla våra egna förutsättningar och problem men så mycket kunskap som delats i de här trådarna och som förhoppningsvis kan hjälpa alla som är lite tidigare i sin resa.
  • AnnaLa
    SuzieZ skrev 2020-11-12 11:27:57 följande:

    Hej alla! Är det någon här inne som gjort syskonförsök med en annan donator än den som ert första barn blev till med hjälp av?

    Vi fick vår perfekta underbara pojke genom ÄD i Finland. Börjar bli lite sugen på syskonförsök men har ingenting i frysen där och vet ju inte om samma donator skulle ställa upp igen så börjar bli lite sugen på Sverige. Vore ju så mycket smidigare att slippa alla resor och kunna göra VUL mm här hemma..

    Hur känner ni inför detta? Ni som har samma donator och ni som har olika? Är de någon som har öppen donator till ett barn och anonym till ett annat? Hur resonerade ni kring det?

    Tack! Kram!!


    Var länge sen jag kika in kul att några uppdaterar ibland ändå:)

    Det här kände jag att jag måste svara på.( lite sent dock)

    Jag fick ju min prinsessa mha två donatorer. När det var dags för syskonförsök så var ingen av donatorerna tillgänglig. ( eller jag hade ett embryo kvar som jag fick missfall med) men därefter blev det nya donatorer. Jag tyckte det var lite trist först. Hade varit kul om de åtminstone hade varandras gener om de nu inte hade mina, men Den tanken varade inte länge. Generna har ju verkligen inte spelat någon som helst roll för min kärlek till min dotter. Så då borde det ju inte vara något avgörande för nästa barn heller eller för deras relation sinsemellan. Och sen kom ju min prins som nu är ett halvår. Lika fantastisk han!! Och det roliga är att alla tycker de är såå lika????. alla känner säkert olika men jag känner verkligen inte någon saknad av mina gener i mina barn. Skulle ju inte velat ha några andra barn! Så jag hoppas kunna förmedla den känslan så att de har samma kärlek till varandra och sin familj även om vi alla har olika gener.

    Just nu är de fantastiskt att se syskonen tillsammans. De klickar verkligen, skrattar mycket och vill helst av allt vara nära varandra hela tiden.
  • AnnaLa

    Och vad stora alla barn börjades bli. Grattis till ett årsdagen till din kille frazze. Lustigt att det blev så mycket killar i den här tråden:) min prins är som sagt ett halvår, har fått tänder. Älskar mat och sin storasyster???? Jag har inga embryon kvar. Det här var det sista. Men jag fick ju två skatter så jag är också jätteklar och otroligt tacksam för de två! Hoppas ni alla får en trevlig jul!

  • AnnaLa

    Och vad stora alla barn börjades bli. Grattis till ett årsdagen till din kille frazze. Lustigt att det blev så mycket killar i den här tråden:) min prins är som sagt ett halvår, har fått tänder. Älskar mat och sin storasyster???? Jag har inga embryon kvar. Det här var det sista. Men jag fick ju två skatter så jag är också jätteklar och otroligt tacksam för de två! Hoppas ni alla får en trevlig jul!

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019