• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    whippitwhippet skrev 2018-12-18 16:31:08 följande:

    Idag har jag varit på inskrivning! Fick tid för rul den 1 mars, känns som en evighet bort ju. Väntar på tid för kub också, det borde bli i början av januari och känns lite mer inom räckhåll.

    Men, jag har inte kunnat släppa min oro för ytterligare ett missfall trots att jag såg ett pickande hjärta för en vecka sedan på vul. Så nu har jag köpt en doppler och hörde det efterlängtade tuff-tuffande ljudet idag. Så härligt! Jag vet att det inte rekommenderas att använda doppler, men jag tänker lyssna kanske en gång per vecka för att hålla min oro under kontroll fram till kuben.

    Jag har aldrig fått lyssna på hjärtljuden så tidigt. Numer verkar de flesta barnmorskor vänta tills man varit på rul innan man får lyssna på hjärtat.


    Nu blev jag nyfiken på vilken slags doppler du har köpt :)
  • naano
    Ida3434 skrev 2018-12-18 17:47:34 följande:

    Jag Mådde illa imorse och i förmiddags men resten av dagen har varit bra. Har mitt tredje ultraljud imorgon. hoppas så att den fortfarande lever. 


    Lycka till på ultraljudet imorgon, det kommer säkert att gå jätte bra! :)
  • naano
    Nema skrev 2018-12-19 11:14:22 följande:

    Jag går imorgon in i V.12 och har som flera av er andra klädpanik men kanske inte just för att jag försöker dölja för familj. Istället är problemet att jag känner mig så fruktansvärt ful och obekväm i min kropp. Är ganska tunn och dessutom väldigt svank så jag har fått en riktig bula nu som gör att ingenting i min garderob sitter bra. Känner mig ful och obekväm i allting....Men det VÄRSTA är när personer i min närhet som känner till graviditeten ser mig och ba "OJ REDAN en mage??!!" då känner jag mig så himla onormal och framför allt tjock.. hemskt!! Så svårt att njuta av graviditeten då.Är det någon mer som inte riktigt känner sig bekväm i er kropp och hur tacklar ni det? Och är det någon mer som börjar få en mage?!  


    Ja jag börjar få mage, vecka 13 imorgon. Jag blir också obekväm i kroppen i början, men det är nog för att jag inte vill berätta om graviditeten förrän efter kub och för att jag tänker att folk snart kommer börja fråga. Annars tycker jag det är fint med gravidmagar.
  • naano

    God morgon på er!

    Vad härligt att få läsa om era ultraljud :) och kul att fler har hittat hit!!

    Jag var på kub i fredags och fick veta att allt såg bra ut och den lilla där inne levde runt som bara den! Blev framåtflyttad 1 dag så fick bf den 4 juli istället. Gick in i vecka 14 i fredags. :)

    Vi berättade för barnen samma dag som kub och det blev så himla lyckat! Slog in varsin body i varsitt paket med en ultraljud bild i varje paket. Sen fick dom försöka lista ut varför dom fick ett sådant paket. Det tog ett tag men till slut trillade polletten ner och de blev så lyckliga! Pratar med min mage varje dag och längtar efter deras syskon. Jag är väldigt glad över att vi filmade detta ögonblick :)

    Ha en fantastisk nyår och ett gott nytt år till er allihop!

  • naano
    Kinan skrev 2019-01-01 20:10:07 följande:

    Grattis! Vad skönt att allt såg bra ut. Vi har också tänkt berätta för barnen efter KUB om allt går bra. Tyvärr inte dags förrän den 15/1 (känns som flera år dit)! Bra idé att filma barnens reaktioner!


    Ja är roligt att ha det ögonblicket att se tillbaka på! :) åh, nä tiden till kub känns som en mindre evighet! Men det är snart dags för dig med! :)
  • naano
    Marie19 skrev 2019-01-03 10:51:38 följande:

    Hoppar in här, gravid i vecka 14. Är 32 år.

    Gjorde kub idag och fick resultat : downs 13000 och trisomier 20 000.

    Är detta bra resultat?????


    Den höga riskens gräns går vid 1:300 sa barnmorskan som gjorde mitt kub så det skulle jag tolka som en väldigt låg risk. Jag fick 1:3000.
    LiCh skrev 2019-01-03 18:40:23 följande:

    Jag ringde och det är som du säger, dock skall jag göra KUB-test då jag är över 35 år så har gjort blodprov och skall göra UL den 8/1 så då får vi se pyret i magen och hoppas att allt är bra  så får vi se vad testet visar också.


    Ja det är ju snart, vad mysigt! Det kommer säkert att gå bra:)

    Selmans: jag hade foglossning med mina två flickor, min foglossning yttrade sig i att jag fick huggande och ilande smärta i underlivet, ljumskarna och en stel huggande smärta i ländrygg och i bäckenet.

    Kan tänka Mig att det yttrar sig på olika sätt hos olika människor. Min foglossning kom i vecka 20-23 med första barnet och med andra kom förlossningen väldigt snabbt i vecka 14 ca. Blev gravid med mitt andra barn när första bara var ca 4,5 månad.

    Denna gången ingen foglossning än så länge.
  • naano
    EllieJo skrev 2019-01-03 20:12:45 följande:

    Hej på er, tänkte höra vad ni tror!

    Jag tog blodprov inför KUB 28/12 & fick idag tid för UL 18/1.

    Jag är då i vecka 14 + 3, i vårdspråk 13 + 3.

    Följdfrågor:

    1. Är det inte lite sent?

    2. Hur länge klarar sig blodprovet? Kan det ?gå ut? liksom?

    Vad tror ni? Behöver bolla lite känner jag!


    Jag gjorde mitt kub ultraljud i vecka 13+1. Tror man gör ultraljudet till senast 13+6.

    Blodprovet vet jag inte, men tror dom säger att man ska ta det mellan vecka 9 och 11 eller 12.

    Jag tog blodprovet i vecka 11+3 (18 dagar innan ul)
  • naano
    LiCh skrev 2019-01-11 13:58:22 följande:

    Jag gjorde ju ett KUB, vad är ett NIPT?? 

    Är det samma då även jag fick svar på sannolikheten men ni har ett ännu lägre svar än vad jag hade, så nu blir jag lite orolig...igen!

    Hade 1/3333 på Downs och 1//10000 på de övriga två. Och det anses vara låg sannolikhet!


    Nipt är ett blodprov.

    Min barnmorska sa att gränsen för hög risk ligger på 1:300 och jag fick 1:3000 som hon sa var låg risk. Jag är inte orolig.
  • naano

    Är det nån mer här som besväras av huvudvärk? Jag får sån huvudvärk så ofta och det är kvar i flera dagar. Nu har jag haft ont sedan i måndags. Var hos barnmorskan i måndags för inskrivning och blodtryck, blodvärden och urinprov var jätte bra.

    Hon tror det kan vara Hormonell huvudvärk. Med andra ord får jag ha det så här tills det går över. Minsta ansträngning leder till huvudvärk.

    Nu har jag två jobbnätter som börjar inatt.. hoppas att jag reder ut det.

    Kul för er som varit på kub och fått se eran bebis :) jag längtar till 11 februari då vi har våran rul. :)

  • naano
    sofiaelinviktoria skrev 2019-01-04 18:31:10 följande:

    På toppen av allt var familjen inblandad i en trafikolycka i tisdags påväg hem från helgerna i Norrland, tack och lov var det "bara" plåtskador på bilen som blev resultatet för oss, men det gick värre för de andra bilarna. Chocken och ångesten har verkligen vällt över mig senaste dagarna, ovanpå alla andra hormonsvängningar man har 


    Vad tråkigt att läsa om er krock! Men vad skönt att det bara var bilen som fick skador. Det är så obehagligt att krocka och man blir ju skakad efteråt.
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL