Inlägg från: flygrl |Visa alla inlägg
  • flygrl

    Farmen 2019

    Deceree1 skrev 2019-03-15 00:21:42 följande:

    Men du! Om du skriver nåt i den nu så kommer den upp så haffar jag den? Är du beredd? :))


    Du hitta tråden till slut. Trevligt.
    Johannus skrev 2019-03-15 00:51:53 följande:

    Jag tror att Tess förstod att det var ett spel från Tobbe1. Tror att Maxine hade hunnit säga ett och annat om Tobbe1 och även det andra som sett vilket ful spel Tobbe1 höll på med. Han ville ju bara få Tess och rösta på sig själv.

    Jag tror att även Macha sett fulspelet och egentligen ville ge igen åt Emelie för hon hade ju inte varit så snäll åt Macha när dem var på Farmen....Dom två pratade ju om detta, men Emelie frånsa sig att hon hade velat ha ut Macha vilket inte var sant.


    Ja, det verkar som Tess på nåt sätt kom till insikt om att Tobbe I inte e att lita på. Hon blev ju tungan på vågen så Tobbe II blev vald.

    Även Mahsa verkar ha kommit till insikt och det va väl därför hon röstade på Tobbe II istf Emelie. Skönt.
  • flygrl

    Skönt att årets Farmen går mot sitt slut och att man snart slipper se somliga deltagare nåt mer...


    AnkiC skrev 2019-03-15 04:07:15 följande:

    Masha röstade på Tobias pga att Tobbe inte skulle få flest röster. Hon visste att de andra skulle rösta på Tobias eller Tobbe. Hade hon röstat på Emelie hade Tobbe vunnit fördelen. Hon vill fortfarande att Emelie ska vinna. Tess däremot såg nog igenom Tobbes taktik eller så hann hon prata med Tobias och blev övertalad.


    Så kan det va, en taktisk övervägning. Men vi vet ju faktiskt inte om hon efter kramkalaset med Emelie kan ha fått reda på annat om Emelie och lagt ihop ett & annat och helt enkelt ändrat åsikt. Båda alternativen e möjliga.

    Ja, Tess valde att lägga sin röst på Tobbe II så på nåt vis har hon kommit till insikt.
    Gryntroll skrev 2019-03-15 11:26:29 följande:

    Men jag hoppas att Tess genomskådade det och att det var en av anledningarna (även om hon inte uttalade det som motiverin) till att hon röstade på Tobias istället.

    När hon pratade med Tobbe sa hon något om att "det är sorgligt" som en kommentar till det Tobbe sa. Jag fick för mig att hon egentligen tänkte på Tobbes beteende när hon sa det... men det kanske var ren projicering från min sida


    Det där Tess sa som kommentar till Tobbe I har jag också funderat på efteråt och kommit fram till att det kan ha vart en direkt anspelning på att Tobbe II e en skitstövel. Möjligen e det så. :/
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-15 20:54:15 följande:

    Fast man får ju gå på det som faktiskt visas. Annars är det ju ingen idé att spekulera öht. Att Masha röstade på Tobias för att Tobbe inte skulle få fördel är ju tydligt. Hon uttryckte ju när hon satt där att hon inte ville att Tobbe skulle vinna. Klart det var taktiskt.


    Fast det som visas i TV e ju bara en liten bråkdel av allt som händer på Farmen så det e klart det händer och sägs saker som vi aldrig får se. Inget konstigt med det alls. Tänk bara på Roccos sextrakasserier och uttalade hot som aldrig filmades men trots det ska ha hänt. Dessutom tänker ju deltagarna Mahsa inräknat över va som gjorts och sagts och agerar utifrån det. Så det e väl klart Mahsa kan ha ändrat sin syn på Emelie efter hon kramade om henne. Eller så e det helt enkelt som du menar ett rent taktiskt val.
    Mia86a skrev 2019-03-15 21:20:43 följande:

    Precis, du har helt rätt! Mahsa sa också till Emelie innan röstningen att hon hoppas Emelie vinner oavsett vem som får Mahsas röst. Så det var ju väldigt tydligt att rösten på Tobias var taktiskt. De sa ju också att Emelie skulle ha enklare att ta sig till final om hon får möta (och därmed slå ut) Tobbe i semin.

    Det verkar som att vissa i tråden kollar på programmet utan ljud då det kommer så mycket märkliga spekulationer...


    Du behöver inte bli spydig. Läs mitt svar till AnkiC här ovanför! Mahsa kan mycket väl ha ändrat åsikt om Emelie efter hon kramade om henne och sa att hon ville hon skulle vinna Farmen. Du diskuterar ju själv i andra inlägg nåt som vi inte säkert vet hur det ligger till nämligen va Tobbe II sagt om Tess eller inte.
  • flygrl
    Mia86a skrev 2019-03-15 22:50:04 följande:

    Är jag spydig nu också? Herregud vad ni är lättkränkta här inne. Ska man diskutera ett program tycker i alla fall jag att man bör utgå från det som sägs i programmet och då ser jag ingen annan logisk slutsats till Mahsas beslut än den både jag och AnkiC skrivit här i tråden. Ang det som sagts kring Tess har jag endast skrivit att jag valt att tro på det Tobbe sa att Tobias hade sagt, det visades som bekant i programmet, och jag har all rätt att vara med i diskussionen om det i denna tråd.


    Jag har väl aldrig påstått du inte skulle ha rätt att diskutera nånting? Så lättkränkt kan du va själv. Och spydig e du när du tramsar om att det verkar som att jag skulle kolla på Farmen utan ljud.

    Precis som vi inte vet huruvida Tobbe II verkligen sagt det där om Tess som Tobbe I påstår att han sagt vet vi inte om Mahsa kan ha tänkt om rörande Emelie pga nåt hon hört eller helt enkelt lagt ihop det ena & andra. Mahsa va ju tydlig i gårdagens program att hon inte gillar fulspel så what if om det faktiskt gått upp för henne att Emelie konsekvent ägnat sig åt sånt?

    Det e ingen omöjlighet. Eller va du där och skuggade Mahsa 24/7?
    AnkiC skrev 2019-03-15 23:09:34 följande:

    Finns ju dock inget som tyder på det. Hon skulle ju röstat på Tobias ändå oavsett vad hon anser om Emelie så det har ju inte med saken att göra.


    Nu rörde min fundering i första hand va Mahsa tyckte om Emelie och det kan ha ändrats efter hon kramade om Emelie och sa hon ville se henne som vinnare. Människor kan tänka om.
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 00:11:21 följande:

    Händer väl mycket som inte vi ser. Svårt att diskutera det. Att spekulera kring det utifrån hur hon röstade hjälper ju inte.


    Med tanke på att Emelie ju själv i programmet medgav att hon ljugit för Mahsa och att Mahsa uttryckligen sagt att hon ogillar fulspel tycker jag det kan va intressant fundera/spekulera kring om det till sist kan ha gått upp för Mahsa hur det verkligen ligger till. Att sen du inte tycker det e intressant att spekulera kring det e en annan sak.
  • flygrl
    Mia86a skrev 2019-03-16 06:38:19 följande:

    Jag skrev att det verkar som att VISSA i tråden verkar titta utan ljud. Jag har inte skrivit att du verkar göra det så varför tar du åt dig? Du för ett omoget resonemang och en diskussion som inte har någon grund i programmets faktiska verklighet, so what if hit och what if dit? Jag har inte varit där och skuggat Mahsa men jag har SETT och LYSSNAT på programmet. Suck!


    Fast du skrev att vissa verkar titta utan ljud som svar på ett inlägg där AnkiC enbart svarar mig så då e det ju rätt troligt att jag skulle va en av dom som åsyftas. Du borde kanske ha uttryckt dig klarare för att undgå missförstånd.

    Du resonerar som om allt som sker på Farmen e det som visas på TV MEN som jag redan påpekat sker och sägs massor som aldrig fastnar på kamerorna. Om man endast fick spekulera kring va som visats hur kan man då diskutera kring tex. Roccos uttåg eller om Tobbe II verkligen sagt det där om Tess eller inte?

    Det sas aldrig ett skit i programmet om Roccos sextrakasserier och dödshot och vi har aldrig sett Tobbe II prata illa om Tess. Ska vi då utgå från att Rocco lämnade frivilligt pga personliga skäl eller att Tobbe I aldrig sagt det där om Tess?

    Självklart kan Mahsa ha ändrat åsikt om Emelie efter hon kramat om henne och sagt hon vill se henne som vinnare.

    Särskilt som hon säger så här på Instagram:

    ?Nu är jag tillbaka! Inte helt frisk än men mitt fulla fokus ligger på att övertyga alla vad detta VERKLIGEN handlar om. Detta är ÅRETS FARMARE... INTE årets bästa lögnare, taktiker eller manipulativa person! I min värld finns det bara EN värdig vinnare kvar av de finalisterna som står där inne. Vi får se vad de andra tycker och vad slutresultatet blir! Må bästa FARMARE vinna!? (skrivet nedanför filmklippet)

    ?I min värld finns det bara EN värdig vinnare kvar av de finalisterna som står där inne.

    Jag vill att nån ska vinna Farmen som verkligen förtjänar det. Då menar jag en person som om vi lämnar personen ensam här vet hur man driver en farm. Hur man driver gården, hur man fodrar djuren. Allt som har med det här att göra. Tobias har verkligen visat det.? (sagt i filmklippet).

    Länk: www.instagram.com/p/Bu89cnXgILn/
    Mia86a skrev 2019-03-16 06:40:50 följande:

    Ja men det är väl ingen som är intresserad av att spekulera och diskutera kring saker som inte finns med i programmet? Denna tråd ska handla om farmen och om vad dom visas, starta en egen tråd om du vill diskutera ett parallellt spår.


    Jag diskuterar varför Mahsa röstade som hon gjorde och det e högst relevant. Särskilt utifrån va hon säger på Instagram.

    Tycker du alltså det va fel diskutera anledningen till Roccos uttåg mtp att den verkliga orsaken aldrig visades i programmet?

    Du har inte att bestämma över om jag skriver i den här tråden eller inte.
    AnkiC skrev 2019-03-16 07:20:44 följande:

    Jag sa inte att jag inte tycker det ör intressant. Anser vara att det var en ologisk koppling att diskutera det utifrån vad hon röstade. Finns liksom ingen misstanke om att hon skulle ändrat uppfattning om Emelie igen. Masha var besviken på Emelie när hon kom dit. De pratade och fick en förklaring som hon köpte och ändrade uppfattning och vill nu att Emelie ska vinna istället. Hur hon sen röstade har ju inget med det att göra. Masha såg till att fördelen inte gick till Tobbe.

    Tess däremot fick info från Tobbe om att Tobias snackat skit om henne. Hon röstade ändå på honom ändå. Där kan man spekulera om vad som hände utanför kameran. Hon måste fått reda på taktikspelet på något vis eller så såg hon igenom det direkt.


    Angående Mahsa så läs mitt svar till Mia86a här ovanför.

    Va gäller Tess har jag inget att invända.
  • flygrl

    ?I min värld finns det bara EN värdig vinnare kvar av de finalisterna som står där inne.? hörde till det Mahsa skrivit under klippet och inget annat. Rörde till det där, sorry för det.

  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 09:46:09 följande:

    Nej jag ser inget logiskt i det som visas på tv att hon skulle ändrat uppfattning om Emelie där och då och som väcker spekulationer faktiskt. Tror de hade visat det isf. Tror de hade filmat Mashas ändrade uppfattning. Däremot har hon med all säkerhet ändrat uppfattning nu efter att ha sett avsnitten på tv och meddelar det på Instagram. Skulle bli förvånad om hon inte gör det.


    Ok, vi har olika tolkning och syn på varför Mahsa röstade på Tobbe II där. Eller snarare det e möjligt och inte alls otänkbart orsaken e den du hävdar men det kan också va så att hon ändrat åsikt om Emelie. Jag håller det öppet.

    Att hon däremot ändrat åsikt efter att ha sett avsnitten på TV e ju helt rimligt.
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 10:18:59 följande:

    Fast varför skulle hon rösta på Emelie? Emelie hade inte en chans att få fördelen eftersom Masha visste att de andra röstar på antingen Tobbe eller Tobias. Hon var ju tvungen att rösta på Tobias för att Tobbe inte skulle få fördelen. Det har ju ingenting med att hon ändrat uppfattning om Emelie. Även om hon fortfarande ville i den stunden att Emelie skulle vinna så hade hon inte röstat på henne ändå. Det är ju solklart! Ingen röstade på Emelie. Allt handlade om Tobbe och Tobias. Nåt annat alternativ fanns inte för någon. Det sa hon ju typ också till Emelie innan röstningen. Är det nåt att ens spekulera?

    Sen kan hon möjligtvis ha ändrat uppfattning om Emelie fast det kan man inte koppla till röstningen. Finns ingen annan anledning att tro det heller. Då hade de visat det tror jag.


    Som jag ser det kan Mahsa ha röstat på Tobbe II antingen av rent taktiska skäl (hon ville se Emelie som Farmen vinnare men insåg att omröstningen stod mellan Tobbe I & Tobbe II) eller för att hon faktiskt ändrat åsikt om Emelie. Klippet jag länka till verkar va inspelat av TV4 så då e det ju högst sannolikt inspelat i samband med att hon kom tillbaka till Farmen.

    Varken du eller jag kan faktiskt veta hur Mahsa tänkte i samband med röstningen.
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 10:59:32 följande:

    Jo det kan man faktiskt veta. Masha skulle aldrig vara så dum att hon röstade på Emelie. Då hade ju Tobbe fått fördel och det ville hon ju inte. Och Emelie skulle inte få ut nåt av det heller. Det är ju klarare än korvspad att det var så.


    Båda mina alternativ handlar ju om va som faktiskt hände nämligen att Mahsa la sin röst på Tobbe II men det jag spekulerar kring e ju om hon fortfarande ville se Emelie som vinnare i samband med röstningen. Och det vet du lika lite som jag nåt om. Sen kan du inbilla dig hur mycket du vill att du VET hur det ligger till men jag väljer att i stället va öppen för båda alternativen.
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 11:23:04 följande:

    Har ju fortfarande inget med valet hon gjorde i röstningen att göra.

    Det kan ju hända att flera ändrat uppfattningar om Emelie som vi inte vet om också. Mycket kan ju hända utanför kameran. Isf kan man ju spekulera om fler ändrat uppfattning. Det hade ju inte speglat sig i röstningen det heller. Märklig diskussion. Varför skulle vi enbart diskutera Masha då liksom?


    Jag tyckte det va intressant diskutera just Mahsa då hon tidigare i programmet kramade & pussade Emelie och sa hon ville se Emelie vinna Farmen. Ingen av dom andra deltagarna va lika översvallande positiva till Emelie.

    Det står dig fritt diskutera andra deltagares uppfattning om Emelie om du känner för det. Jag för egen del ser ingen anledning göra det.
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 11:33:17 följande:

    Trots att du vet att hon ändå inte hade röstat på Emelie? Eller tror du att hon hade gjort det menar du?


    Ja, jag tycker det e intressant fundera över hur människor resonerar. Det hade troligen inte gjort nån skillnad för hur hon röstade men det vet jag inget om.

    Vi ältar samma sak fram och tillbaka nu. Kan vi inte i stället enas om att vi tycker olika?
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 12:08:29 följande:

    Fast det vet vi väl om. Du kan väl inte tro att det finns en chans att hon skulle röstat på Emelie? Vad skulle anledningen till det vara?

    Kan bara inte förstå hur du kan tro det men vi kan släppa diskussionen om du vill.


    AnkiC skrev 2019-03-16 13:33:17 följande:

    Kollade senaste avsnittet nu när Masha uttalar sig efter röstningen och då säger hon att hon hoppas att Emelie går till finalen så då har vi utrett det och du behöver inte spekulera om hon ändrat uppfattning. Det har hon inte.


    Fast det e ju två som går till final och då hoppas hon väl att det e Emelie och inte Tobbe I som följer med Tobbe II dit. Det säger inget om ifall hon vill att Emelie ska bli Farmen vinnare. Hon säger att hon vill att Emelie ska gå till final MEN inte vem hon vill ska vinna alltihop.

    Men du vet ju naturligtvis hur Mahsa tänker kring det trots att hon faktiskt inte säger det klart.

    Så till skillnad från dig e jag inte tvärsäker va gäller hur hon tänker kring vem som bör bli Farmen vinnare.

    Som sagt så kommer vi inte längre där så jag föreslår vi lägger ner spekulationen kring det.
  • flygrl
    AnkiC skrev 2019-03-16 21:38:21 följande:

    Haha....men nu får du väl ge dig. Det var ju precis efter att hon kramat henne och önskat henne att ta hem allt och sen säger hon att hon verkligen hoppas att Emelie kommer stå där i finalen efter röstningen. Kan ju inte bli tydligare. Hon hade ju sagt det annars om hon ändrat uppfattning. Hon hade inte sagt det så innerligt om hon inte menade det. Jag förstår verkligen inte hur du ens kan fundera på detta.


    Whatever...
  • flygrl
    Johannus skrev 2019-03-16 23:54:45 följande:

    Ignorera alla dessa som tror sig veta bäst.

    I morgon är årets Farmen över och må det inte bli så att det två som spelat spelt fult står som vinnare.

    Hejar på Tobias utmanaren.


    Ja, ska väl försöka göra det...

    Strax e det över och det e väl ingen hemlighet jag håller på Tobbe II jag med. Den enda värdiga vinnaren.
  • flygrl

    Så roligt att Tobbe II tog hem spelet till slut! Den enda värdiga vinnaren av dom som va kvar! Han va duktig på mycket och som det verkar en man med värdighet och heder. Grattis Tobias!

    (Skönt att inte somligas fulspel gav utdelning)

    Tack till alla som varit med i tråden!

  • flygrl
    Johannus skrev 2019-03-18 00:41:35 följande:

    Håller med dig att det var skönt att fulspelet inte gav utdelning. 

    Tack till dig med för trevliga diskussions stunder i tråden. 

    Vi höres på Farmen Norge tråden. :)


    Tack själv!

    Vi ses i Farmen Norge tråden och Robinson tråden!
Svar på tråden Farmen 2019