• Äldre 7 Jan 15:54
    18272 visningar
    1265 svar
    1265
    18272

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Några fler strax över 30 som planerar första barnet och vill följas åt? :)

    Jag vet att det finns en äldre tråd i samma ämne, men det känns som att den dött ut lite sen många i den lyckats få barn. Så tänkte att jag startar en ny för oss som det är aktuellt för.

    Jag och min man har försökt sen ett drygt halvår. Vi skulle börja utredning i höstas då det kom fram att jag har PCO som bifynd vid en o-graviditetsrelaterad undersökning, men jag lyckades bli gravid precis innan utredningen startade. Tyvärr blev det MA så nu väntar vi på att kunna börja försöka igen.

  • Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?
  • Äldre 7 Jan 17:20
    #2
    Missempi skrev 2019-01-07 16:07:33 följande:

    Hej!

    Ja visst! :)

    Är snart 34 å försöker med första! Detta är 8e försöket. Har bim om 2dagar, så hoppas tills dess, gjorde gravtest igår på äl+11 men var negativt.


    Vad spännande, hoppas du får ett pluss inom några dagar :) Har ni försökt aktivt med äl-tester eller liknande i 8 månader eller bar kört på?

    Jag ska göra skrapning (då cytotec visade sig inte fugnera på mig) nu i veckan så vi kan börja försöka igen sen, ska bli skönt att kunna räkna på BIM och i alla fall ha möjlighet att bli gravid igen!
    Missempi skrev 2019-01-07 16:07:33 följande:

    Beklagar MA.

    / E


    Tack <3

  • Äldre 8 Jan 00:20
    #4
    Missempi skrev 2019-01-07 22:05:52 följande:
    Vi har gjort lite olika men mest bara kört på runt äl, jag känner lite att när man exakt vet när man har äl så blir det extra press vid de tillfället så de har funkar bättre för oss att bara köra på :)

    Vad är cytotec om man får fråga?
    Vi körde också bara på de första 2 månaderna, sen gav min otålighet sig till känna och det blev att börja med äl-tester :'D

    Cytotec tar man vid abort, men även vid MA för att få ut resterna och nomalt slippa skrapning, tyvärr verkar jag höra till dem det inte fungerar för...
  • Äldre 8 Jan 19:02
    #9
    Missempi skrev 2019-01-08 10:51:42 följande:

    Vad tråkigt att höra! :(

    MA , står för missed abortion? Och MF för missfall?

    Jag har ingen vidare koll på orden., vad är det för skillnad? Är MA att man gör abort för att man är tvungen?

    Sorry för min okunnighet.

    Denna månad verkar inte heller ha funkat för oss, gjorde gravtest imorse på äl +13 å det var blankt.

    Jag funderar på att stå över några månader för att jag har så himla många nya grejer på gång å de skulle passa bättre om 3-6 månader...hmm, men sen när äl närmar sig så vet man ju aldrig! Haha.

    Mina tankar hoppar fram å tillbaka på det sättet..


    Jag visste inte vad dessa förkortningar betydde för bara några månader sen, så känner igen förvirringen :) MF är missfall och MA är missed abortion precis som du skrev.

    Missfall märker man då det börjar blöda. Vid MA har fostret dött men kroppen har typ inte förstått det så man märker ofta inget, utan det upptäcks vid ultraljud. Ibland blöder allt ut senare ändå efter MA när kroppen hunnit reagera, men om det inte händer använder man piller för att kroppen ska stöta ut allt eller så skrapar läkaren bort det.

    Jag känner igen detdär med att fundera på när det passar! Man vill ju planera månad o.s.v. men det är svårt när kroppen har egna idéer :') Jag hoppas att vi kan börja försöka snart igen men i mars tar vi nog en paus så barnet förhoppningsvis slipper födas i december och jämt vara yngst i skolan och så...
  • Äldre 8 Jan 19:10
    #10
    Lyckoklöver skrev 2019-01-08 08:16:02 följande:

    Hej!

    Jag vill gärna vara med här och följas åt. Är 32 år och vi försöker för fullt med första. För tillfället är jag på Äl +10 och BIM -5. Så just nu är det bara att vänta och att inte känna in allt för mycket. Jag har varit ordentligt skengravid förra månaden. Så nu vill jag försöka att vara lite lugnare i alla fall :)


    Hej! :) Jobbigt när man varken kan påverka något eller få veta, bara att försöka tänka på annat typ hur lätt det nu är :') Hoppas det blir ett plus på riktigt denna gång! Hur länge har ni försökt?
    Lyckoklöver skrev 2019-01-08 08:16:02 följande:

    Beklagar ditt missfall Lunne.


    Tack <3 Flera av mina vänner som fått barn nyligen fick missfall innan, så det känns förvånandsvärt ok ändå. Hoppas bara att allt blir som det ska nu efter skrapningen så att vi kan börja försöka igen snart.
  • Äldre 8 Jan 19:30
    #11
    dendrilopi skrev 2019-01-08 01:21:45 följande:

    Hellu! Ja, jag :) Fyller 32 om några månader och jobbar järnet på första. Vi är inne på tredje försöket (ÄL om några dagar), trodde verkligen inte att jag skulle bli en sån här nojjig person men det är ju helt otroligt. Jag var naivt nog säker på att det skulle gå på typ första försöket (mamma och syster superfertila och jag har alltid haft regelbunden mens etc), men nu efter två månader kommer panikkänslorna direkt. Gaaah, vet att det kan ta ett år men blir ändå stressad och tror att nåt är fel.

    Så, det var mitt lilla babbel! Men låt oss följas åt och peppas!!


    Hej! Jag fyller 32 om några månader, kul med fler i samma ålder :) Jag trodde också att det skulle fungera direkt, hade läst att chansen var stor att bli gravid precis när man slutade med p-piller så var typ övertygad om att det skulle ske för mig. Det gick ju sådär... jag fick sen reda på att jag hade PCO, men det behöver ju absolut inte vara något fel bara för att det inte fungerat på 3 månader! Lycka till nu om några dagar då :)
  • Äldre 8 Jan 20:29
    #14
    Värphönan skrev 2019-01-08 19:38:12 följande:

    Hej!

    Hoppar gärna på tråden. Blir 34 i vår och är inne på 5:e försöket. BIM igår men negativt gravtest gör att jag tror att ÄL va nån dag senare än misstänkt och att mensen dyker upp vilken dag som men man lever ändå på hoppet.

    I början tyckte jag att det va lite gött att det inte tog sig för det va mycket som hände då men nu blir jag mest ledsen varje gång mensen kommer istället en hade hoppats på att få en liten augustiknodd, nu tar jag vad jag får! hehe


    Välkommen! ????

    Visst är det otroligt hur tiden kan gå sååå långsamt när man försöker? Vi hadde föreställt oss ett vårbarn, men jag hoppas att det inte dröjer så länge till att det blir det trots allt.
  • Äldre 8 Jan 20:33
    #15

    Och så ska jag försöka komma ihåg att smilies inte fingerae här utan bara blir massa frågetecken...

  • Äldre 10 Jan 10:27
    #32
    Lyckoklöver skrev 2019-01-08 22:17:27 följande:
    Haha ja precis. Inte går det så bra heller när kroppen skickar illamående. Frågan är om jag ska tro på den eller den spelar mig ännu ett spratt :)

    Tack vad snällt. Det hoppas jag med. Det här är vårt 5:e försök.

    Hur länge har ni försökt? Kanske att jag missat att läsa det om du har skrivit det i tidigare inlägg.

    Tråkigt med missfall men då har ni varandra och kan förhoppningsvis prata om det. Jag har inga vänner som jag har berättat för och det är tufft. Inte alltid lätt att endast ventilera med sambon.

    Hoppas verkligen att allt blir bra nu då. Och jag håller tummarna att ni snart kan få försöka igen :)
    Vi började försöka i somras så ett drygt halvår nu. Jag har inte heller berättat för någon, men har hört om vänners missfall (i efterhand när de varit gravida igen) så har lite att referera till.

    Så jag får också hålla mig till att ventilera bara med sambon för tillfället, absolut inte alltid lätt, men vi vill inte att folk runt oss ska veta att vi försöker då det känns som att det skulle bli extra press då...
  • Äldre 10 Jan 10:55
    #33
    dendrilopi skrev 2019-01-10 00:03:46 följande:

    Väntar in ÄL som ska vara om två-tre dagar :) Tempar för första gången den här månaden så ska bli himla spännande att se om det ger tydliga utslag! Känns skönt att få veta om ett ägg verkligen släppt. Vi kör även SME-metoden den här månaden (haha shit, vi maximerar verkligen försöken nu...), så vi får se.

    Heja heja alla, håll igång uppdateringarna :)


    Hur gör du för att komma ihåg att tempa? Jag försökte någon månad, men 3 ggr av 4 kom jag på det med tandborsten i munnen när jag redan varit uppe och grejat en massa :')
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?