• Lunne

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Grumpycavat skrev 2019-06-03 13:38:17 följande:
    Lunne skrev 2019-06-03 12:29:53 följande:
    Jag försöker verkligen att inte känna efter då det brukar sluta med att jag lurar mig själv, men har inte kunnat låta bli att märka att spottings som jag brukar ha i mer än en vecka innan mens inte dykt upp. Så lite hoppfull blir man ju :)

    Vilken dag har du BIM? 
    Känner att det finns hopp för oss alla 3. Hoppas hoppas hoppas att vi alla får fina plus i slutet på veckan. 
    Jag bör ja BIM på fredag, men ÄL kom något senare denna månaden, så kanske blir på lördag eller söndag. 
    En sak är säker iallafall, att jag inte ska testa förrän tidigast på måndag. 

    Missempi, vad bra att du fått spolning. Hoppas det hjälper naturen lite på traven. 
    Och Lunne - du är klok, bäst att inteleta efter tecken för då blir man bara ännu mer besviken. Men det verkar ju iallafall lite hoppfullt. :)

    Vilken dag hade ni? fredag eller lördag? 

    Fredag för mig baserat på att ÄL kom tidigt denna månad som testen samt VUL visade. Beräknat från senaste mens skulle det dock varit först nästa måndag, så jag vet inte riktigt när jag vågar testa. Var helt säker på att det tagit sig förra månaden och började testa på BIM - 9, så försöker verkligen tagga ner nu :') Håller också tummarna för alla! :)
  • Lunne

    Ugh, trodde att mensen kom igång imorse (minst) 3 dagar för tidigt. Är dock osäker nu då det inte alls ser ut som varken mens eller spottings brukar se ut för min del, så funderar på om det kan vara ett av följande istället;

    * Nidblödning? Det vore ju fantastiskt, men det borde väl inte komma så sent som bara några dagar innan mens? Hur mycket kan det blöda vid en sån? Jag trodde att det skulle vara mindre än vid spottigns och då stämmer det inte...

    * Ledsen för too much information, men vi var lite väl ambitösa runt ÄL så jag lyckades dra på mig svamp som nu behandlas med Pevaryl (ok även vid eventuell graviditet enl. min läkare, jag vet att det står olika på olika ställen). Har läst att det kan ge blödnignar även om det inte är så vanligt, det skulle förklara varför det inte alls ser ut som mensblod. Dock är det i så fall på grund av att slemhinnorna blir skörare av medlet så i så fall låter det inte alls lovande för att hoppas på plus till helgen :( 

    Har någon varit med om något liknande?

  • Lunne
    Carrie123 skrev 2019-06-04 15:58:18 följande:

    Herregud! Jag är gravid....!? Är helt skakig och tog två test med samma urin för trodde inte att det superbilliga skulle vara rätt...! Jag är helt skakig och var inte alls beredd på det här ju!?

    Min man och jag firar en årsdag idag och bestämde oss för att gå ut och äta. Så ville dubbelkolla innan jag tog ett glas vin (som jag inte är sugen på alls).

    Testen är tagna NU och kissade för 3h innan detta. Plusset syns bättre i verkligheten än på bild.

    Nu ska jag komma på hur jag berättar detta för min bättre halva på ett kul sätt!


    Grattis! :D
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-06-04 20:55:58 följande:
    Jag har inte varit med om något liknande men det skulle absolut kunna vara en nidblödning. Det verkar variera mycket i hur snabbt ägget fäster samt hur blödningen är. Dessutom är det inte helt ovanligt att blöda ungefär i samband med att mensen skulle ha kommit. Har det kommit något mer blod? Håller tummarna för att det har tagit sig för dig! Håll oss uppdaterade på hur det går.
    Det blödde mer och mer under dagen igår så jag ringde rådgivningen på vår sjukförsäkring och fick en tid imorse. Fick träffa en fantastisk läkare, verkligen skönt när det blir så och man faktiskt får allt ordenligt förklarat för sig så man slipper grubbla :) 

    Han kunde bekräfta att blödningen inte var mens. Han var 99% säker (jag fick ta ett cellprov för att utesluta ev. ovanliga anledningar) på att blödningen beror på en känslig livmodertapp, vilket kombinationen PCO + Letrozol + Pevaryl tydligen bäddar för som handen i handsken :( Det finns inte något att göra åt det, så bara att leva med blödningen tyvärr. Men den skulle inte ha någon inverkan på ev. graviditet :) Jag fick dessutom veta att slemhinnorna såg utmärkta ut och att ena äggstocken hade en gulkropp i sig, som garanterar att jag haft ägglossning för någon gång mellan 3 och 13 dagar sedan :) Det är omöjligt att se något så tidigt på ultraljud, så det fanns inget som pekade för eller emot om det tagit sig denna månad. Så nu ska jag bara hålla tummarna för ingen mens och plus till helgen :)  
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-06-05 11:49:29 följande:
    Åh vad skönt att du fick en läkartid så snabbt och fick träffa en sådan bra läkare. Låter hoppfullt då! Håller mina tummar för pluss i helgen. När kommer du testa?
    Verkligen :) Det är lite lotto att ringa sjukförsäkringen, ibland är det lika långa väntetider som i vanliga vården och ibland som igår så har de förslag på 10 olika tider på 3 olika mottagningar dagen efter och undrar när det passar.

    Jag kunde inte hålla mig och testade imorse och då var det negativt =/ Men det var med en RFSU-sticka som var det enda jag hade hemma och det är fortfarande 2-5 dagar (beroende på hur man räknar) kvar till BIM, så jag hoppas fortfarande på att det ska bli ett plus. Vill försöka hålla mig med att testa igen till efter helgen, men vi får se om jag lyckas...

    Hur går det för dig med allt? :)
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-06-11 15:48:24 följande:
    Hur har det gått för dig? Har du testat något mer och hur har det gått med blödningarna?

    Jag fick min mens idag så på torsdag drar jag igång med första Letrozol-kuren. Trodde inte jag skulle få börja nu eftersom midsommar gör att kliniken är stängd 3 dagar men det var tydligen okej att göra vul cd14.
    Mensen kom som klockan tyvärr =/ Så jag började med Letrozol igen förra söndagen, ska på UL imorgon och se hur det ser ut. Det börjar dock kännas lite hopplöst då det har sett perfekt ut på UL varje gång i nästan ett halvår och ÄL bekräftats genom blodprov och senare UL, men ändå händer ingenting :( Hoppas du har tur snabbare med Letrozol! När ska du göra ultraljudet?
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-06-17 11:48:31 följande:
    Åh nej vad tredje! Men det är inte hopplöst. Även när allt funkar som det ska kan det ju ta ett år minst att bli gravid. Hoppas det går bra på ultraljudet imorgon och att du får äl senare i veckan. Har du några känningar? Jag är några dagar efter dig och tog sista tabletten imorse. Jag har ul inbokat nästa måndag på cd14. Det blir ju i senaste laget men får inte till det tidigare med tanke på resor och midsommar.
    Jag har aldrig haft ÄL-känningar tidigare och har det inte nu heller, men det är jag därav i alla fall inte orolig över :) Allt såg bra ut på ultraljudet idag, som vanligt... Så bara fortsätta försöka en enligt läkaren, jag bör få ÄL om några dagar, vilket stämmer med vad FLO beräknat. Nu vill jag bara att det ska ta sig någon gång också! Vi bokade i alla fall in en "mindre spolning" till augusti ifall det inte tagit sig innan dess, så skönt att veta att det finns något nytt att försöka med på kartan om detta fortsätter dra ut på tiden... Hur har det gått för dig med Letrozol, känner du av dem någonting?
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-06-20 20:36:15 följande:

    Det låter ju bra i alla fall! Har du haft ägglossning nu? Skönt att ha något att se fram emot om det inte tar sig annars. Jag gjorde en spolning i maj. Tyckte att jag blev varm och trött av Letrozolen men vet inte om det var det eller något annat. Nu börjar jag känna av molvärk och tyckte mig ha lite mer flytningar ikväll. Men ägglossningen ska ju helst inte komma förrän efter ul på måndag.


    Imorgon borde det bli ÄL för mig, så vi jobbar på :') Hoppas det ser bra ut för dig på måndag! Tänker ni att ni ska få till det under helgen också, eller vänta och se vad de säger om ultraljudet?
  • Lunne
    amillak skrev 2019-06-23 22:21:58 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här! Är snart 31, har en historia med 1 dotter på 8 år + 2 aborter varav den senaste 2015 med min nuvarande sambo. Innan dottern fick jag konstaterad PCOS och sedan icke konstaterad PCOS av en annan läkare. Alltid haft väldigt oregelbunden ÄL och långa cyklar. Ätit ihop p-piller kartor de senaste 2-3 åren. Slutade med dessa hösten -18. Blödning i februari -19. Kontaktade privat klinik i maj och har aldrig blivit så väl bemött av den "vanliga" sjukvården som där! Fick tid 20/6, träffade en så proffsig läkare som förklarade att jag har lätt PCO, väldigt många och fina ägg för att vara 30+ dock en väldigt tunn slemhinna eftersom jag inte fått "blöda ur" som han sa. Fick Provera och Letrozol utskrivet, började med Provera direkt på kvällen den 20/6, inväntar blödning och sedan Letrozol dag 3-7. Återbesök för att se hur jag svarat på tabletterna + VUL 15/7.


    Välkommen till tråden :) Kul att du lyckades få ett VUL mitt i juli! Det känns som allt annars ofta drar ut på tiden över sommaren.
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-06-21 09:15:08 följande:

    Det finns potential för en midsommartimlverkad bebis alltså. Det låter bra! :) Ul är på cd14 så jag tror inte vi vågar chansa på att inte ha sex under helgen även om det kanske är smartare att invänta ul. Fick inga förhållningsregler ang sex. Hur hade du gjort?


    Japp, vi hoppas på det :)

    Hur gick ditt läkarbesök idag?

    Jag har aldrig gjort VUL så sent som cd14, men ibland cd12 och sedan fått ÄL redan cd13... Med tanke på att tanken är att se att det inte blivit för många ägg som växer känns det rätt skummt att man inte gör VUL tidigare... Min första omgång Letrozol var dubbel och då såg läkaren två ägg på VUL och sa att vi inte skulle försöka, då hade vi redan kört på dagen innan, alltså två dagar innan ÄL... Två blev jag inte direkt orolig över, men jag undrar vad man skulle gjort ifall de såg typ fem då :S Har dock inte vågat fråga :') Och på enkel dos Letrozol har jag sen fått ett ägg varje gång, så nu känns det som ett icke-problem.
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?