• Lunne

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Clemmentina skrev 2019-05-13 17:47:59 följande:

    Åh då är jag med! Det finns ju de som behöver dubbeldos av Letrozol men det är kanske för de som inte får ägglossning av enkeldos (vilket du ju fått). Ändå bra att du får ägglossning, trots att plusset dröjer. Håller tummarna för att det tar sig nu. Min cykel är lång (cd4 nu) så om jag får ägglossning den här månaden kommer vi vara hyfsat synkade.


    Jag fick testa med dubbeldos först, men då utvecklades två äggblåsor, så sen har det blivit enkeldos. Alla tester pekar på att jag får ÄL som jag ska nu, så hoppas bara på att det ska ta sig någon gång också! Hur länge har ni försökt?
  • Lunne
    jojjea skrev 2019-05-21 10:31:25 följande:

    En liten uppdatering. Är nu i v 12. Fick en blödning nu i veckan och trodde att det var kört igen. Fick komma in på kontroll och såg en sprattlande bebis på ultraljud. Vilken enorm lättnad. Hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra denna gång ????


    Vad skönt att allt ser bra ut! :) Ska nu göra KUB nu i veckorna, eller hoppar ni det?
  • Lunne
    Lunne - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett tidigt MA i december 2018. Har PCO, så testar med Letrozol nu (tredje försöket). Äl ca. 24/4, BIM 7/6.

    Ölandstoka - 35 år, försökt sedan mars 2018. Lätt pco men har äl (bekräftar genom tempning). Aldrig varit gravid, Bim ca 16/5

    Grumpycavat - 30 år, försökt sedan Juli 2017, regelbunden cykel med ÄL. Använder fertilitetsmonitor, Aldrig varit gravid. Bim 13/4

    Geranium - 32 ar (33 om tva manader). Bor i Frankrike och kanner att det skulle vara skont att anvanda FL som en ventilationskanal och stod pa den har resan. Har nyligen paborjat forsoken och har Bim idag! (test i morse visade negativt men ingen mens i sikte, bara latt vark). Om det ar mens eller molvark aterstar att se :) Har varit gravid en gang tidigare for fyra ar sedan som slutade i abort.

    Längtar1984 - 35 år. Försökt sen juni 2018. Tror jag haft två tidiga missfall då cykeln gått över 6-8 dagar. (nov och feb) men har inte tagit grav-test så vet inte säkert. Regelbunden cykel på 25-26 dagar. Kör med äl-test fick positivt test med dem i jan men inte i feb.

    Clemmentina - 35 år, försökt sedan januari/februari 2018 men mer aktivt sedan april/maj 2018. Oregelbunden cykel sedan p-pillerstop och har testat Provera ett par månader för att försöka få ordning på cykeln. Har aldrig varit gravid tidigare och ska påbörja utredning under våren. Nästa bim är i april.

    Muusan: 32 år, första försöket var denna ägglossning som var nu 23e februari. Har en cykel på ca 26 dagar, använder mig av tre appar: min kalender, flo och my tracker. Hade Bim 9/3e så är inne på dag 3 utan mens idag. Jag har två barn sedan tidigare min yngsta är 7 år. Hoppas jag är välkommen ändå <3 slutade med p piller för drygt ett år sen då jag ansåg jag bara inte ville hålla på med dem längre.

    KajsaLouise - 34 år, försökt sedan september 2018. Har alltid haft oregelbunden cykel, inte ätit p-piller på flera år och fått Provera utskrivet pga hormonobalans. Jag har aldrig varit gravid, men hoppas så in i norden på att få bilda en liten familj snart! Bim är lite osäker, men runt 27-30 april skulle jag tro.

    Jojjea - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett MA i december. BIM 1/4.

    Vasens88 - 31 år. Försökt mindre aktivt sedan Maj 2017, mycket aktivt sedan juni 2018. Aldrig varit gravid. Använder app och ägglossningsstickor. Bim 14/3.

    Tima89 - 30 år. Försökt sedan midsommar 2018. Aldrig varit gravid, regelbunden cykel men dock väldigt lite mens. Endast 1-1,5 dygn. Tar ägglossningstest och kör natural cycles. Har gjort en spolning, provat receptbelagt progresteron och ovitrelle (ägglossningsspruta) är just nu på bim +1 (men tempen låg så väntar in mensen.....)

    Missempi - 34år, försökt sedan Maj 2018. Har vart gravid en gång för 18år sen som slutade i abort. Har regelbunden mens. Gyn och blodprov är normal,nästa steg är att få svar på sp-prov och jag ska göra spolning 14/5. Bim runt 8/6.

    ivovanon - 31 år. Försökt sedan augusti 2018. Har endast en äggstock pga äggstockscancer 2005. Blev gravid 2007, gjorde abort. Har normal ägglossning, men spotting ca. 5 dagar efter ägglossning och fram till mens. Fått letrozol att ta dag 5-9. Gyn och blodprov normala. Tempar med NC sedan okt 2017. Väldigt nojig, rädd att det inte kommer fungera.
  • Lunne

    Hur går det för alla? Nån mer som har äl snart? :) Jag fick till min förvåning ett positivt äl-test imorse, trodde att det skulle vara först i början av nästa vecka... Så nu får det bli att ligga i, som tur var körde vi även innan vi trodde att det var dags denna gång :) 

  • Lunne
    Ölandstoka skrev 2019-05-23 14:41:56 följande:
    Är på injektionsdag 6 på vårt första ivf-försök. Uppdaterar listan när jag vet när äggplock blir :)
    Hur går det till när man gör ivf? Är det många läkarbesök?
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-05-23 18:24:51 följande:

    Vi hade uppföljningssamtal i utredningen i tisdags. Allt såg bra ut förutom att jag har pco och förmodligen inte ägglossar. Vi ska testa letrozol i nästa cykel. Jag är på cd15 nu men får förmodligen ingen ägglossning i denna cykel. Börjar därför en Provera-kur nästa vecka. Visst äter du letrozol? Gör du ultraljud i varje cykel? Hoppas det tar sig denna gång! :)


    Skönt att ni får komma igång och testa det :) Ska du ta enkel dos eller mer? Vi är på vårt 3e försök med Letrozol och det verkar fungera bra för att få till ägglossning på mig, så nu hoppas jag bara på att det tar sig också! Jag har hittills gjort ultraljud varje cykel, men denna månad var det sjukt svårt att få till en tid, det löste sig först i tisdags till idag... Så vet inte hur det kommer bli under sommaren =/ Enligt min läkare ska jag absolut inte äta Letrozol om jag inte får en UL-tid, men jag vet inte om jag är beredd att hoppa över försök i flera månader bara för att mottagningar är stängda... Speciellt när allt sett bra ut utan överstimulering hittills. Hoppas mest att det tar sig denna gång så jag slipper fundera på det :)
  • Lunne
    Missempi skrev 2019-05-27 20:00:51 följande:

    Hur går det för er andra?


    Här börjar nu Limbo-perioden efter ÄL då man inte kan göra annat än vänta och se, gaah, tur att vi har mycket annat att ägna oss åt :)

    Vad händer hos dig?
  • Lunne
    Missempi skrev 2019-05-28 08:32:11 följande:

    Hehe..exakt..jag med!, 4dagar efter äl. Brukar inte tycka det går så segt, men denna månaden var riktigt seg..

    Har du nån plan om om/när du ska testa?


    Jag var helt säker på att jag var gravid förra månaden då jag trodde mig känna massa saker, så började testa alldeles för tidigt. Mensen kom som klockan =/ Planen denna månad är därför att låta bli att känna efter och testa först på BIM, sen är frågan bara om jag lyckas hålla det :') Hur tänker du göra?
  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-05-28 15:33:23 följande:

    Åh vad kul, återigen är vi några stycken som har Bim samtidigt. Jag har 7 juni.


    Jag har också 7/6 :)
  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-06-03 08:35:49 följande:

    Hur går det för er alla som har Bim till helgen?
    Själv har jag haft molvärk och "Stick" i magen varje dag sen ÄL. Det kan ju bero på att jag chockade kroppen med att äta dubbel dos av rosenrot denna månaden fram till ÄL, men visst finns där lite hopp. 

    Vi fick ju verkligen till det kring ÄL denna månaden, så jag vet att det finns en chans, men det har jag o andra sidan trott nu i 2 år. 
    Åh vad jag hoppas att det är min tur nu.


    Jag försöker verkligen att inte känna efter då det brukar sluta med att jag lurar mig själv, men har inte kunnat låta bli att märka att spottings som jag brukar ha i mer än en vecka innan mens inte dykt upp. Så lite hoppfull blir man ju :)

    Vilken dag har du BIM? 
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?