• Lunne

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    jojjea skrev 2019-01-10 18:31:58 följande:

    Jag hakar gärna på här också. Är 31 (fyller 32 i sommar). Vi började försöka förra sommaren, jag blev gravid ganska snabbt men fick MA i v14. Kroppen hanterade det hela själv så jag behövde inte cytotec/skrapning. Jag verkar dock inte ha fått tillbaka min ÄL än så just nu väntar jag mest på positivt ÄL-test eller mens så att jag kan få lite bättre koll på min kropp igen.


    Välkommen! :) Jag fyller också 32 i sommar, har försökt sen i sommras och väntar på att få tillbaka äl/mens igen. Än så länge har jag iförsig bara väntat i några dagar sen skrapning, men funderar på om jag ska börja testa efter äl om ungefär en vecka. Hur länge har du hållt på och testa?
  • Lunne
    jojjea skrev 2019-01-11 09:48:24 följande:
    Jag blödde i 12 dagar efter missfallet, testade med gravtest dagen efter det som visade negativt och då började jag med äl-test. Har testat i 10 dagar nu utan resultat, bara svaga, svaga streck på stickorna varje dag. Hoppas att äl bara förskjutits och inte uteblir helt. Har börjat tempa också men bara gjort det i några få dagar än så jag får väl ge det lite tid innan jag drar några slutsatser från det.
    Till mig sa läkaren att man oftast får mens 4-6 veckor efter att man slutat blöda av skrapningen, det kan ju vara liknande vid vanligt MF msistänker jag? Och då bör ju ÄL ha förskjutits en del.
  • Lunne
    Citronsnickers skrev 2019-01-19 21:49:49 följande:

    Hoppar också in här, är 30 och sambon 29. Är inne på vårt 6e försök just nu, har bim den 25e och tiden går så långsamt just nu!

    Tog ut min hormonspiral i augusti, och körde 100% all in från dag ett där jag tempade och kollade med ägglossningstest. Insåg efter tredje, fjärde försöket att det inte gjorde något annat än att stressa sönder mig varje gång jag såg temperaturkurvan gå ner 0.1 grad efter ägglossning. Bestämde mig för att lägga ner det och försöka lära mig lyssna på kroppens signaler istället.

    Ett tips till er som tempar är att lägga termometern på mobilen eller väckarklockan så det är det första ni ser när ni vaknar!

    Inser att jag haft för höga förhoppningar om hur snabbt det skulle gå, trodde aldrig jag skulle behöva vänta över ett halvår. Svårt att hålla positiviteten uppe.


    Jag är glad om jag överhuvudtaget lyckas gå upp av väckarklockan, att inte tappa ner vad som ligger på den utan att märka det är överkurs :') Men säkert en bra tips för inte riktigt lika inbitna kvällsmänniskor :)  

    Jag trodde också det skulle gå snabbt =/ Hur "aktivt" har ni försökt? Och vad har du hittat för signaler på ÄL?

    Innan MA fick jag någorlunda koll på ÄL efter några månaders testande med stickor. Nu har jag inte haft någon aning sen dess, men de senaste dagarna har jag haft likadana flytningar som tidigare runt ÄL, så hoppas att kroppen är igång som den ska nu igen :)
  • Lunne
    Citronsnickers skrev 2019-01-22 14:57:08 följande:
    Haha jag är också inbiten kvällsmänniska, men som med allt annat var jag bara tvungen att komma in i rutinen. Testa att sätta fast termometern med en hårsnodd eller något runt telefonen så den inte trillar av när du ska snooza ????

    Får väl ändå påstå att vi varit så aktiva man kan vara, haft koll på ägglossningen till 100% och varit väldigt aktiva där runt om kring ???? men det har ofta varit något som kommit ivägen (bröllop, dop, bröllop igen, födelsedagar osv) just på ägglossningsdagarna, så även om vi haft sex har sambon ofta druckit antingen samma dag eller dagen innan så kanske inte varit de bästa simmarna... intalar mig själv att det har med det att göra iallafall, mest för att slippa vara så orolig över att det är något annat som är fel.

    Signalerna är väl främst flytningarna, tar ett eller två ägglossningstest när jag vet att ägglossningen borde vara på väg. Sen får sambon kolla hur livmodertappen känns, han har större koll på det än mig ????
    Jo, hade jag varit helt inställd på att få rutin på att tempa hade jag säkert löst det, är väl mer att det känns så omständigt och jobbigt att jag hellre köper ÄL-test i storpack :') 

    Jobbigt att saker kommer i vägen, speciellt när ni ser till att ha så koll på när det är dags =/ När jag blev gravid i höstas så hade dock både jag och mannen druckit ordentligt de få kvällarna det kan ha hänt. Jag hade fått höra att jag hade PCO och med största sannolikhet skulle behöva hjälp för att bli gravid, så vi hade inte en tanke på att nåt skulle hända innan nästa möte med läkaren. Så det kan gå ändå :) Det slutade iförsig i MA, men enligt läkaren är det helt omöjligt att alkohol runt ÄL kan ha haft en inverkan på det.  

    Har du lyckats hålla dig från att testa än denna månad? Såg att du bara har några dagar kvar till BIM :) 
  • Lunne
    Citronsnickers skrev 2019-01-22 20:35:35 följande:

    Lite så jag kände också, var rätt omständigt att tempa! Plus att jag blev helt fixerad vid om temperaturen gick upp eller ner minsta lilla. Blev helt klart för mycket.

    Beklagar MA :( men då vet du iallafall att det går om man nu ska få ut något positivt!

    Nej, inte testat ännu :) har ganska kort lutealfas, oftast 11 dagar så är än sålänge bara på ÄL+9. Tänker att jag testar på lördag om mensen inte kommit då :):) Första gångerna kunde jag inte låta bli och testade typ dagligen från äl+8, haha! Har lugnat mig lite nu, får ju lite ont i hjärtat varje gång det inte är positivt så känns bättre att bara vänta. När har du bim?


    Citronsnickers skrev 2019-01-22 20:37:23 följande:

    Ah, förlåt! Fattade nu att MA var nyligen? Inte kommit in i cykeln igen?


    Det var i november så känns som evigheter sen, men tabletter i flera omgångar fick inte ut resterna så det blev skrapning för några veckor sen, så jag har fortfarande inte haft mens sen dess. Tyckte mig dock ha ÄL-flytningar nu i dagarna, så har lite hopp att det kanske inte blir någon mens alls :) Tanken är annars att jag ska börja med piller för att framkalla ÄL direkt efter nästa mens, så vi behöver inte börja om helt från ruta 0 med att inget händer i alla fall.

    Håller tummarna för att du får ett plus på lördag :)
  • Lunne

    Denna vecka håller jag på att bli galen av inbillning... eller kanske inte kan jag inte låta bli att tänka... men vet ju att man inte kan få några symptom bara några dagar efter ÄL då hormoner inte hunnit bildas... men... :'( :')

    När jag slutade med p-ring i sommras fick jag alla möjliga symptom och trodde jag lyckats bli gravid på första försöket, så var det inte.

    Sen kände jag inget ovanligt på flera månader. I oktober trodde jag verkligen inte att jag var gravid, kände ovanligt bubbel i magen och var onaturligt trött utan att lyckas förstå varför, fick senare reda på att jag var i vecka 3-4 under den tiden.

    Nu har jag fortfarande inte haft mens sen MA och skrapning, men fick tydliga ÄL-flytningar förra helgen. Förbannade mig själv att jag inte hade börjat med ÄL-testerna som ligger på hög hemma än. Vi körde i alla fall på. Denna vecka har det känts exakt som i oktober, trodde först att jag höll på att bli sjuk igen tills jag kom ihåg det... Sannolikt är det ju kroppen som ställer om sig efter missfallet precis som efter p-ringar i sommras och spökar med mig, men jag kan inte släppa att det verkligen inte känns som då utan som i oktober... gahh... Har väl ingen fråga utan vill bara skriva av mig tankarna litegrann.. Någon som sitter med liknande funderingar kanske?

  • Lunne
    dendrilopi skrev 2019-01-24 18:43:29 följande:

    Och idag kom mensen med besked :( FAN. Bara att bryta ihop och komma igen till februari.... suck.....


    Tråkigt, man vill ju så gärna att det ska fungera direkt :( Du får tänka att det bara är ca. 2 veckor till nästa försök :)
  • Lunne
    jojjea skrev 2019-01-25 14:59:13 följande:

    Jag känner igen mig. Brukar vara en rätt logisk och rationell person men nu snurrar tankarna åt alla håll hela tiden och jag vet inte vad som är rimligt och vad som är önsketänkade.

    Jag har senaste dagarna fått en massa symptom som jag känner igen sen förra graviditeten. Men de flesta av dem kom ett par veckor senare då. En liten jämförelse:

    Förra gången

    Innan BIM: halsbränna, ömma bröst och bröstvårtor, rosa flytning i 4 dagar, lite illamående

    Första veckorna efter BIM: kraftigt illamående, extremt trött, väldigt frusen, molvärk/stickningar/hugg långt ner i magen, doftkänslig, klarade inte av att dricka kaffe

    Nu

    Halsbränna, rosa flytning i 4 dagar, lite illamående, molvärk/stickningar långt ner i magen, väldigt frusen, lättirriterad, doftkänslig

    I vanliga fall är det bara ömma bröst jag brukar känna av innan mens, men det är ju möjligt att kroppen spelar mig ett spratt, det har ju inte gått så länge sen mitt MA så den kanske inte är helt återställd. Jag fick dessutom en tempdipp idag (visserligen liten) vilket ev kan tala för att mensen är på väg, får se om den fortsätter att sjunka imorgon. Halsbränna och den lilla blödningen några dagar efter äl är något jag aldrig haft förutom när jag var gravid så det skulle möjligen kunna vara positivt.


    Hopplöst dethär med att kroppen kan luras =/ Jag vet ju inte när jag borde få mens heller, men tar nog och testar under helgen nästa vecka om den inte dykt upp. Så ska man bara lyckas med att slappna av tills dess också...
  • Lunne
    Ölandstoka skrev 2019-01-27 10:58:54 följande:

    Träffade ett par bekanta igår. Sa innan vi gick "är hon gravid då".. Jodå, gravid i vecka elva. Känns som att alla är det. Jag jobbar med många unga tjejer (typ 27-åringar) och bara väntar på att det ska bli en massa graviditeter på jobbet också. Känner mig löjlig men blir så glad varje gång det är aw och de dricker alkohol :P


    Man blir dock snabbt väldigt skicklig på att låtsas dricka alkohol om man inte vill avslöja nåt ;) 

    Men jobbigt om det känns som att alla runt skaffar barn! Hos oss är det fortfarande så få att jag tänker att några fler gärna får sätta igång, då jag själv alltid tyckte det var rätt tråkigt att vara äldst bland barnen när mina föräldrar hittade på saker med kompisar. Och så är det ju trevligt om det blir flera barn födda samma år i bekantskapskretsen :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?