• Lunne

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Grumpycavat skrev 2019-02-19 12:12:04 följande:
    Ja alltså, jag var precis så förut, men min sambo har nog förmodligen lugnat ner mig lite. 

    Jag menar, herregud vad vi är easygoing med precis allt. Nästan frustrerande faktiskt.
    Men ja, vi har varit ihop i 8 år, bott ihop i 7. Varken förlovade eller gifta, precis köpt vårt första hus (Bott i hans bostadsrätt något år, och sedan hyresrätt). 
    Precis köpt vår första gemensamma bil, och precis skaffat oss ett gemensamt konto där räkningarna dras från. Haha. 
    Vissa har ju ordnat allt sånt där efter mindre än 1 år tillsammans. :P 

    Vi har funderat på att skaffa en gemensam katt... :P Men det har vi lagt på is nu när vi hellre vill ha en bebis. 

    Dock så är nästan alla våra vänner "Klara" med barnafödandet, vissa har ju liksom 3 kids där den äldsta är 6-7 år (Ja, dom träffades samtidigt som oss). DET gör en lite stressad faktiskt. 

    Men som sagt, vi är ganska chill än så länge. Det som gör mig lite rädd är dock om det visar sig att vi absolut inte kan få barn, och vi får börja titta på adoption. Då måste man ju vara gift, och vi börjar ju säkert få åldern emot oss. 

    Men det tar vi då - inget att stressa upp sig för redan. 

    Hur fick du reda på att du hade PCO? Vad var det som gjorde att du tog tag i det och kollade upp? Jag har gått i tankarna att jag kanske också kan ha det. 
    Min man har också lugnat ner mig lite genom åren faktiskt, men inte så pass. Vad gäller barn så är han dessutom än mer än jag inne på att det gärna får ske snart.. Jag hade lätt kunnat vänta några år till om vi hade fokus på annat, men när vi väl börjat försöka aktivt sa är det sååå irriterande att tiden bara går.. Han är uppvuxen ute på landet och de flesta i hans släkt bor kvar där, och tycker att barn är något man skaffar i 20-årsåldern, så lite påverkad är han därifrån.

    Att vi skulle vara gifta innan vi började försöka skaffa barn har jag alltid haft som krav, det var ju så mysigt att kunna fokusera på bröllopet med alla små detaljer, och resa bort en hel månad bara vi två på bröllopsresa :) Det känns inte sannolikt att man skulle ta sig tid för sånt när man väl har barn, så jag ville inte missa möjligheten :)

    Jag fick massa mellanblödnignar som inte ville gå över några månader efter att jag tog ut p-ringen i somras (har aldrig haft det tidigare). Läkaren lyckades aldrig komma fram till vad det berodde på, men upptäckte PCO som bifynd på ultraljudet. 
  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-02-20 11:08:40 följande:
    Egentligen önskar jag också att vi hade gift oss redan, men det har liksom varit så mycket annat i fokus. 
    Vårt största mål var att köpa hus, och det har vi letat efter i 4 år innan vi nu i höstas hittade vårt drömhus som vi nyligen flyttat in i efter renoveringen. 
    Vi har också alltid prioriterat att lägga pengar på att resa, vilket vi också gjort en hel del. 

    Men nu är ju det avklarat, så kanske blir ett bröllop nästa. 

    Nu jobbar jag en hel del med bröllop, så jag är lite "avtrubbad" från det, och det är inte längre en stor dröm att ha ett maffigt bröllop. haha. 

    Tack för att du skrev om PCO - det är inget jag har upplevt, så det är förmodligen inte det. 

    Det enda jag upplevt är att jag fått mycket mer kroppsbehåring sedan jag slutade med piller. Så jäkla groose egentligen. :) 
    Det är ju olika vad man vill, skönt att ni hittat det som passar er :) Och kul att jobba med bröllop!

    Ang. PCO:n så har jag vad jag kan komma på haft 0 symptom på det, mellenblödningarna var som sagt inte relaterade till det utan läkaren upptäckte bara PCO som bifynd.
  • Lunne
    Ölandstoka skrev 2019-02-19 14:44:49 följande:
    Det går upp och ner med kötider gissar jag men jag ringde och frågade hur det brukar se ut och då hade hon tid ca en månad senare. Jag har varit där tidigare och det har gått ganska bra att få tid. Det är privat, det kortar nog ner tiderna lite.
    Ja, privat är det ju en annan sak! Jag fick tid för att kolla upp mellanblödningar dagen efter att jag ringde via jobbets sjukvårdförsäkring, men dessa täcker inte fertilitetsutredningar så för att kolla vidare på PCO fick vi vänta i nästan 3 månader för att få tid "icke-privat" hos samma läkare. Jag undrar hur dessa system fungerar egentligen... Men sen inskrivningen har det fungerat bra med tider i alla fall :)
  • Lunne
    jojjea skrev 2019-02-26 07:37:52 följande:

    Bim-1 för mig idag. Fick spottings igår och förstod att mensen var på väg. Tempen gick upp igen idag så jag tog ett test för säkerhets skull men det var negativt. Så det blev inget denna gång heller. Har inte direkt känts så heller så det kom väl inte som nån överraskning men trist ändå.


    Tråkigt =/ Har du fått bra koll på när du har ÄL nu i alla fall? Hur många försök har ni hunnit med?

    Vi funderar på hur vi ska göra denna månad för tillfället då jag borde ha ÄL i veckan, jag har tagit första kuren Letrozol och då växte 2 stycken äggblåsor till sig... Läkaren tyckte att skulle låta bli att försöka och se om man kan stimulera fram endast ett ägg nästa månad istället. Men jag vet inte... det är ju bara risk för tvillingar, inte typ femlingar (om inte ägg delar sig sen då, men det kan ju hända vem som helst). Jag skulle vilja hitta statistik på hur vanligt det är att det blir tvillingar bara för att man sett två äggblåsor på ÄL, men det var inte lätt! Förr i tiden tänkte jag att jag verkligen ville ha tvillingar den dag jag skaffar barn, så på ett sätt känns det skumt att ens fundera på att inte köra på... Numera har jag ju dock förstått mer om risker och att det kan vara rätt trevligt att kunna lägga allt fokus på bara ett barn i början... Men två potentiella ägg gör ju också (antar jag?) att det är större chans att i alla fall något är bra nog för att klara sig... svårt dethär!  
  • Lunne
    Geranium skrev 2019-02-26 12:10:51 följande:

    Hoppar in har i traden ocksa :)

    Blir 33 i maj och har sa smatt nyligen paborjat forsok att fa till en bebis med min sambo som ar 38. Ingen av oss har barn sedan tidigare. Jag gjorde en abort fran en oplanerad graviditet for 4 ar sedan ganska exakt..

    Jag borjade med agglossningstest den har manaden och tror mig ha prickat ratt. Samt enligt Flo-appen hade jag agglossning i helgen (22-23 feb) och hade sex alla tre dagar innan, bada dagarna under agglossningen, samt dagen efter sa jag hoppas att det finns tillrackligt med material i omlopp for att det ska kunna ta sig Skrattande

    Har beraknad BIM den 11/3 sa nu borjar nedrakningen. Ar medveten om att det kan ta lang tid sa forsoker att halla huvudet kallt. Tanker ge det nagra manaders forsok om det behovs innan jag ger mig pa tempning. Har hort lite olika om det - Jag bor i Frankrike och har avrader gynekologer mer eller mindre fran det, da det latt kan bilda en fixering som i sin tur kan gora processen svarare Obestämd. Det verkar som att manga har i traden tempar sa jag ar definitivt nyfiken pa att hora mer om det och era synpunkter :)


    Välkommen! Kul med någon mer förutom mig som använder Flo :) Har bara hört folk skriva om andra appar annars, men jag fastnade för denna på något sätt. Just nu är iförsig min högst förvirrad över när den ska gissa på ÄL after MA, letrozol m.m., men jag tycker man får en bra översiktöver symptom och sånt i alla fall :) Intressant att dem inte rekommenderar tempning hos er! Jag la ner det efter typ 2 dagar när jag försökte då jag just kände att det skulle bli en jobbig fixering. Bor ni i Frankrike permanent eller bara tillfälligt?  
  • Lunne
    Vasens88 skrev 2019-02-28 10:57:02 följande:

    Hej, hoppar in i den här tråden med :)

    Jag nyligen fyllt 31 år och min sambo blir 33. Ingen av oss har barn sedan tidigare. Jag har heller inte under mina år varit gravid. Jag använder äl-stickor och försöker pricka in rätt varje månad. Dock har vi inte lyckats. Vi har varit ett par i 4år och har aldrig använt något skydd. I början av förhållanden hade jag mest koll via app på äl så man inte skulle bli gravid. Börjar bli nervös nu över detta, tankar som maler om att man kanske inte kan bli gravid alls. Enormt stressande med när vänner i ens umgänge har både två och tre barn.


    Hej! Jag känjner igen detdär med att det är sååå jobbigt att inte veta nåt =/ Hur länge har ni försökt aktivt?
  • Lunne
    Citronsnickers skrev 2019-03-01 07:14:42 följande:

    Plussade i tisdags <3<3 just nu går jag och sambon bara runt och har svårt för att tro det haha. Har redan bokat tid hos mvc och ska dit om två veckor, är redan i vecka 7 då, helt sjukt!


    Grattis! Kul att ni fick tid på MVC så snabbt också :) Har valde ni vilken ni ska gå till?
  • Lunne
    KajsaLouise skrev 2019-03-01 07:55:04 följande:
    Jag är jättenyfiken, hur går det för dig? Det känns som en vecka sen jag hörde från dig men såg nu att det bara är 2 dagar...

    Jag har iaf gett upp hoppet helt. Min gissning är att det är Proveran som håller tempen nått så när hög den här månaden. Den är betydligt lägre än förra månaden. Jag hade dessutom andra symtom vid äl (ömma bröstvårtor istället för all värk jag haft tidigare. De ömma bröstvårtorna är idag ett minne blott). Så jag ger upp. Lika bra känner jag! Min sambo har tidigare sagt att han inte vill ha ett jul-barn så jag antar att vi hoppar över mars. Sen kommer inte april heller bli av, påsken kommer emellan och den ska inte firas ihop. Det kommer bli en låååååång vår känner jag.
    Ölandstoka skrev 2019-03-01 10:11:31 följande:
    Vad jobbigt när det blir så lång period mellan försöken! Hur känner du för ett decemberbarn? Jag har tänkt att jag inte heller vill det men nu när det har gått ett år känns det som att det inte spelar lika stor roll längre.
    Kul att höra att det inte bara är jag som vill hoppa över mars! Min man tycker jag är lite larvig angående det även om han är ok med att göra så :'D Visserligen har vi försökt ett drygt halvår, så att vänta generellt är inget jag är jättesugen på, men tänker att det är en extra månad för oss att vänta kontra att barnet ska ha sitt födelsedatum hela livet... Jag har två kompisar som jag känt sen vi var små, som fyller år 25 respektive 31 december. De har verkligen önskat att de fyllde år någon annan tid på året och till och med ifrågasatt varför deras föräldrar skaffade dem just då. Så jag skulle mest känna mig sååå elak om vi satsade på ett decemberbarn... men förstår absolut att folk som inte är lika skadade av att höra tråkiga saker från decemberbarn tycker att det är konstigt :'D Sen kan det ju bli december även om man siktar på januari och det är ju inte så mycket att göra åt då om man inte vill skippa försök under en stor del av året... men då kan jag i alla fall känna att vi inte "dömt" barnet till att vara född i december med filt. Än vet vi dock inte hur försöket för november har gått så jag hoppas på det i första hand :)

  • Lunne
    Vasens88 skrev 2019-03-02 09:18:53 följande:

    Vi har försökt aktivt i över ett år nu. Kanske några missar vid äl pga olika saker. Har försökt få kontakt med en mottagning som gör utredningar, men de hade sådan kö att de inte kunde ta emot. Vad gör man då liksom, försöker söka hjälp men lyckas in. Hur går det för er?


    Vad tråkigt! Finns det inte någon annan mottagning ni kan söka er till?

    Vi väntar på att se vad som händer efter att jag tagit dubbel dos Letrozol (första månaden med Letrozol, läkaren tyckte att jag skulle testa dubbel dos direkt), som fått kroppen att utveckla 2 äggblåsor (istället för 1 som läkarna vill, då man inte "ska" sikta på tvillingar). Därav har jag inte fått någon ägglosningsspruta, men vi fick till det under ev. ÄL (vet ej om jag får det utan sprutan) mot läkarens rekommendation. Så vi hoppas på att ett ägg fäster, men tar hellre två än inget :) Annars blir det enkel dos Letrozol och förhoppningsvis ägglossningsspruta till nästa försök.
  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-03-05 08:32:13 följande:

    Nä alltså, jag har nog redan gett upp denna månaden. 

    Fick bara till den 1 gång under mina "Maximala" dagar. Och jag är så trött på min sambo ibland alltså. Han fattar liksom inte att det gäller att ligga i under en kort kort period, ibland så kort som under 24h. 
    Min andra "maximala" dag valde han att sega sig från jobb och dricka några öl med jobbarkompisarna. Detta resulterade i att jag såklart somnade. Blir så trött. 
    Han kan liksom dricka öl med polarna 26 av 28 dagar, men det var tydligen JUST den dagen som var allra viktigast. Suck. 
    Hur är era män? Är dom med på tåget och fattar hur det fungerar, eller är dom lika disträ som min? :) 


    Jag har aldrig varit med om att min man inte är på om jag vill ligga :'D Men då har vi inte försökt få till det flera ggr per dag eller så runt ÄL, kan tänka mig att vi båda hade tröttnat rejält om vi siktat på det.

    Enligt båda läkarna jag träffat så är det som krävs för att man ska ha maximal chans att bli gravid, att man lyckas pricka ÄL så pass att man har sex EN gång mellan max två dygn innan och max ett dygn efter. Mer än så ger ingen ökad chans då det finns fullt tillräckligt med simmare på plats från endast ett tillfälle. För säkerhets skull säger de varannan dag, men oftare än så är verkligen ingen vits om man inte bara känner för det av andra anledningar. Tvärtom kan kvalitén på simmarna bli sämre om man kör för ofta, det finns en anledning till att prov på mannen vid utredning ska tas efter två dagars avhållsamhet. Så viktigare än många ggr på 48 timmar är att köra varannan - var tredje dag under en lite längre period runt ÄL, ifall att testerna råkat visa lite fel dag.

    Så ge inte upp :) 
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?