• Lunne

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Clemmentina skrev 2019-08-18 22:41:01 följande:

    Jag har fått äl båda månaderna men det har inte blivit något plus ännu. Vi ska försöka två-tre månader till innan vi kontaktar kliniken.


    Skönt att ni har en plan! Frågetecknet i mitt förra inlägg skulle vara en smiley, så lätt att glömma att de inte fungerar här :') Jag har också fått äl varje månad med Letrozol, så det känns ju som att nåt mer är fel när det inte hänt nåt på ett halvår, men läkaren säger bara att man får fortsätta försöka =/
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-08-19 09:05:51 följande:

    Usch vad frustrerande! Minns inte...Har ni gjort en utredning? För vår del blir det nog ivf om det inte tar sig under hösten. Men vill också kolla upp så att det inte är något annat problem. Jag är 36 år så tiden rinner iväg nu.


    Ja, vi tog de prover man tar i Sverige och allt var normalt förutom PCO, så här utreder de inte mer utan då får man söka sig utomlands...
  • Lunne
    Mmmiam skrev 2019-08-19 11:04:12 följande:

    [quote=79841674][quote-nick]Lunne skrev 2019-08-19 08:58:04 följande:[/quote-nick]Skönt att ni har en plan! Frågetecknet i mitt förra inlägg skulle vara en smiley, så lätt att glömma att de inte fungerar här :') Jag har också fått äl varje månad med Letrozol, så det känns ju som att nåt mer är fel när det inte hänt nåt på ett halvår, men läkaren säger bara att man får fortsätta försöka =/[/

    Det är inte ovanligt att det tar sex månader (eller mer) att bli gravid så det behöver inte betyda att det är något fel.jag tyckte clearblue stickorna för ÄL var bra att använda, varje gång det var en smiley så hade vi sex och vid försök 7 tog det sig (juli) så är gravid nu.


    Vi har försökt i mer än ett år sammanlagt, och nu senast med Leteozol i 6 månader. Jag har haft ÄL varje av dessa månader, bekräftat med stickor, VUL och blodprov. Så vi har kunnat tajma exakt (och gjort det), så nåt måste det vara som gör att det ändå inte fungerar...
  • Lunne
    Mmmiam skrev 2019-08-19 15:48:18 följande:

    [quote=79842262][quote-nick]Lunne skrev 2019-08-19 14:48:40 följande:[/quote-nick]Vi har försökt i mer än ett år sammanlagt, och nu senast med Leteozol i 6 månader. Jag har haft ÄL varje av dessa månader, bekräftat med stickor, VUL och blodprov. Så vi har kunnat tajma exakt (och gjort det), så nåt måste det vara som gör att det ändå inte fungerar...[

    [quote=79842262][quote-nick]Lunne skrev 2019-08-19 14:48:40 följande:[/quote-nick]Vi har försökt i mer än ett år sammanlagt, och nu senast med Leteozol i 6 månader. Jag har haft ÄL varje av dessa månader, bekräftat med stickor, VUL och blodprov. Så vi har kunnat tajma exakt (och gjort det), så nåt måste det vara som gör att det ändå inte fungerar...[/

    Okej! Funderar ni på ivf?


    Inte i nuläget. Jag fick ett MA förra hösten så vi kan inte få landstingsfinansierad IVF förrän om drygt ett år till, och då jag misstänker att det är mitt immunförsvar (p.g.a. tidigare sjukdomshistoria) som ställer till problem så känns det inte lönt att betala själva för IVF när vi inte ens vet om det skulle öka chanserna så länge vi inte vet vad felet är... Däremot har vi börjat fundera på att göra någon ordentligare utredning utomlands, men inte kommit fram till vad/hur/när än.
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-08-19 17:31:00 följande:
    Ok, förstår! Jag har sett att det finns trådar om utredning utomlands. Jag hoppas att vi båda ska slippa gå vidare med det.
    Det hoppas jag också! Jag har börjat läsa och skriva lite i den största utlandstråden för att få koll på vad alternativen för att gå vidare är, jag vill ha en plan liksom, mer än svenska sjukvårdens "det är bara att fortsätta försöka så tar det sig för eller senare om ni inte hör till de få procent som det är något fel på, men det tänker vi inte undersöka". Men sen hoppas man ju verkligen att det bara ska ta sig så man slipper ta det steget. 

    Hur länge har ni försökt allt som allt? 
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-08-23 11:11:05 följande:

    Det låter klokt! Finns det något att göra vill man ju testa det. Håller dock tummarna för att det ska gå för er snart! Jag är rädd att min kropp (allergier, astma mm) ställer till det. Men två kurer med Letrozol är ju inte så länge. Vi kommer försöka 2-3 kurer till innan vi lägger upp en ny plan. Vi har försökt sedan Jan/feb 2018.


    Nä, absolut bör man ge det mer än 2-3 försök :) Var i cykeln är du nu? Jag har drygt en vecka kvar till BIM så vill bara veeeeta hur det hat gått denna gång nu :')
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-08-23 11:35:55 följande:

    Cd7 och har ont i ena äggstocken! Det har jag aldrig haft innan. Ägglossning borde dröja 1-2 veckor. Hur mår du? Är det något som skiljer sig från tidigare cykler?


    Jag mår som vanligt förutom att jag drog på mig en förkylning idag =/ Verkar vara typiskt för mig en vecka innan mens då jag fått det säkert var tredje-varannan gång sen jag slutade med p-ring... Jag tycker mig ha kännt massvis som avviker typ varje cykel, så har slutat gissa numera och väntar (om jag kan hålla mig 0:) ) till BIM+1 med att ta ett test.

    Hoppas smärtan betyder att du får en bra (eller vad man säger?) ägglossning denna gång!
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-08-23 17:26:10 följande:

    Vad märkligt med förkylning vid samma tidpunkt i cykeln! Jag är också rejält förkyld just nu. Jag börjar lära mig att symptom inte betyder något.

    Smärtan gör mig orolig. Har aldrig haft känningar i äggstockarna så här långt förs ägglossning. Var tvungen att ta äl-test. Det billiga testet visade ett halvstarkt test medan clearblue digitalt visade rund ring. Hoppas att något inte är fel!


    Lite så är det, i början tror man att allt betyder nåt, men när man har försökt en längre tid inser man att man känner olika saker varje månad. Och trots det fortsätter man inbilla sig massa saker :')

    Jag har BIM på lördag och har inte fått några mellanblödningar alls än, vilket jag haft i knappt en vecka innan mens nästan varje cykel sen jag slutade med p-ring. Min hjärna vill tolka det som ett bra tecken, så jag får konstant påminna mig om att jag hade massa mellanblödningar innan BIM den enda gång jag lyckades bli gravid (som slutade i MA i höstas)...

    Har det lugnat sig med smärtan för din del, eller funderar du på att kolla upp det?
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-08-28 17:19:03 följande:

    Exakt så är det! Det enda säkra tecknet är om mensen inte dyker upp typ. ;) Håller tummarna för att inga mellanblödningar ändå är ett bra tecken för dig. Du får uppdatera hur det går.

    Smärtan gick faktiskt bort för mig på någon dag. Nu har jag känt lite molande värk igen men nu bör ju äl närma sig. Fick blinkande smiley imorse. Men imorgon kväll kommer svärfar på besök och stannar över helgen. Hoppas på tidig äl imorgon eller att den blir något sen och kommer först på söndag eller senare.


    Så länge ni får till det imorgon och på söndag så borde det ju vara tillräckligt oavsett när under helgen ÄL hamnar, skönt att allt känns normalt igen :)
  • Lunne
    Listan;

    Lunne - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett tidigt MA i december 2018. Har PCO, så testar med Letrozol nu (sjätte försöket med det vid dethär laget, så snabbt har det verkligen inte gått =/ ). Äl 16-17/8, BIM 30-31/8.

    Ölandstoka - 35 år, försökt sedan mars 2018. Lätt pco men har äl (bekräftar genom tempning). Aldrig varit gravid, Bim ca 16/5

    Grumpycavat - 30 år, försökt sedan Juli 2017, regelbunden cykel med ÄL. Använder fertilitetsmonitor, Aldrig varit gravid. Bim 13/4

    Geranium - 32 ar (33 om tva manader). Bor i Frankrike och kanner att det skulle vara skont att anvanda FL som en ventilationskanal och stod pa den har resan. Har nyligen paborjat forsoken och har Bim idag! (test i morse visade negativt men ingen mens i sikte, bara latt vark). Om det ar mens eller molvark aterstar att se :) Har varit gravid en gang tidigare for fyra ar sedan som slutade i abort.

    Längtar1984 - 35 år. Försökt sen juni 2018. Tror jag haft två tidiga missfall då cykeln gått över 6-8 dagar. (nov och feb) men har inte tagit grav-test så vet inte säkert. Regelbunden cykel på 25-26 dagar. Kör med äl-test fick positivt test med dem i jan men inte i feb.

    Clemmentina - 35 år, försökt sedan januari/februari 2018 men mer aktivt sedan april/maj 2018. Oregelbunden cykel sedan p-pillerstop och har testat Provera ett par månader för att försöka få ordning på cykeln. Har aldrig varit gravid tidigare och ska påbörja utredning under våren. Nästa bim är i april.

    Muusan: 32 år, första försöket var denna ägglossning som var nu 23e februari. Har en cykel på ca 26 dagar, använder mig av tre appar: min kalender, flo och my tracker. Hade Bim 9/3e så är inne på dag 3 utan mens idag. Jag har två barn sedan tidigare min yngsta är 7 år. Hoppas jag är välkommen ändå <3 slutade med p piller för drygt ett år sen då jag ansåg jag bara inte ville hålla på med dem längre.

    KajsaLouise - 34 år, försökt sedan september 2018. Har alltid haft oregelbunden cykel, inte ätit p-piller på flera år och fått Provera utskrivet pga hormonobalans. Jag har aldrig varit gravid, men hoppas så in i norden på att få bilda en liten familj snart! Bim är lite osäker, men runt 27-30 april skulle jag tro.

    Jojjea - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett MA i december. BIM 1/4.

    Vasens88 - 31 år. Försökt mindre aktivt sedan Maj 2017, mycket aktivt sedan juni 2018. Aldrig varit gravid. Använder app och ägglossningsstickor. Bim 14/3.

    Tima89 - 30 år. Försökt sedan midsommar 2018. Aldrig varit gravid, regelbunden cykel men dock väldigt lite mens. Endast 1-1,5 dygn. Tar ägglossningstest och kör natural cycles. Har gjort en spolning, provat receptbelagt progresteron och ovitrelle (ägglossningsspruta) är just nu på bim +1 (men tempen låg så väntar in mensen.....)

    Missempi - 34år, försökt sedan Maj 2018. Har vart gravid en gång för 18år sen som slutade i abort. Har regelbunden mens. Gyn och blodprov är normal,nästa steg är att få svar på sp-prov och jag ska göra spolning 14/5. Bim runt 8/6.

    ivovanon - 31 år. Försökt sedan augusti 2018. Har endast en äggstock pga äggstockscancer 2005. Blev gravid 2007, gjorde abort. Har normal ägglossning, men spotting ca. 5 dagar efter ägglossning och fram till mens. Fått letrozol att ta dag 5-9. Gyn och blodprov normala. Tempar med NC sedan okt 2017. Väldigt nojig, rädd att det inte kommer fungera.
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?