• Lunne

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Clemmentina skrev 2019-06-24 14:26:21 följande:

    Det tyckte jag med men gynekolgen sa cd13-15 och nu blev det cd14 pga midsommar. Besöket gick bra. Det fanns en äggblåsa på 18-19 mm. Så antingen har jag precis haft eller så sker ägglossning inom kort. De gör ingen uppföljning på att äl faktiskt skett vilket gjorde mig lite besviken men jag lär väl märka om mensen kommer om ca 14 dagar. Tempar och hoppas på att få äl bekräftad på så sätt.

    Jag var faktiskt lite orolig för fler ägg än ett men som tur var det ingen fara. Har din ägglossning varit nu?


    Skönt att allt såg bra ut! :) Men konstigt att de inte följer upp.. jag fick lämna blodprov de första månaderna med Letrozol för att se att jag inte behöve Ovitrielle, fast om det behövs kanske beror på hur det ser ut i övrigt iförsig...

    Jag hade ÄL i fredags så nu är det bara att vänta och hålla tummarna för att det äntligen ska fungera denna gång.
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-06-24 17:51:17 följande:
    Ja det tyckte jag med! Blev besviken över det. Men kanske beror det på att det är sommarstängt framöver. Läkaren menade på att jag skulle behöva lämna flera blodprov för att kunna veta och att det blir svårt under sommaren.

    Spännande med ägglossningen. När har du bim?
    Var bor du om man inte kan ta blodprov under sommaren? :O Inser att jag kanske är bortskämd här i Stockholm där det finns Karolinska-labb på var och varannan gata, jag har aldrig gått tillbaka till kliniken där jag träffar läkaren för blodprov, utan droppat in där det passat nära jobb, hem, eller vara jag råkat vara rätt dag. 

    Min BIM matchar med första semesterdagen, 6 juli, när har du?
  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-07-04 08:04:09 följande:
    Missempi skrev 2019-07-04 06:43:35 följande:
    Men åhhhh!!!! Gud vad kul!! Stort grattis till er!

    Blir också så glad att läsa när par som försökt länge äntligen får sitt plus! Vet karln om det? Symptom? Några tips och trix? ;)
    Det är så overkligt. Jag trodde verkligen inte att jag kunde få barn efter så många försök. Vilket antiklimax. 
    Sambon sussade sött när jag stack till jobbet imorse, och igår när det var så osäkert vågade jag inte säga något. 
    Får planera in en överraskning tills i eftermiddag när jag kommer hem. 

    Inga symptom mer än att bröstvårtorna gör ont, särskilt den ena. La faktiskt märke till det redan i förrgår, och tänkte att det känns mer än vanligt innan mens. Och sen har jag sovit väldigt dåligt senaste dagarna. 

    Men är helt säker på att det är ligget på midsommarafton som blev ett plus. 

    Har dessutom en slemhosta from hell som kommit helt oprovocerat, men det är ju knappast ett graviditetstecken, haha. 

    Tack snälla för era lyckoönskningar. jag har fortfarande svårt att ta in detta. 


    Grattis!! :D Hur länge har ni försökt? Du vår berätta hur berättandet för mannan blir sen :)
  • Lunne
    Felicia3 skrev 2019-07-16 17:32:41 följande:

    Fyfan men jag vill bara gnälla om att allt suger idag.i juli har vi försökt ett år.men iom att vi fick missfall i januari får vi inte söka hjälp för än Jan 2020.Vi har bokat egen utredning för 4000 på privat klinik i sept.men sen vet jag inte vad vi gör.om vi ska göra ivf privat om det behövs el vänta.hittas inga fel vet jag att man måste försöka 2 år innan man får gratis ivf.nån som vet om de kommer räkna från missfallet då? El från att vi började försöka? Om de räknar från missfallet får vi ju inte starta ivf resan för än 2021.tror inte jag orkar vänta så länge.fyllde nyss 31 han är snart 39.

    Längtar efter att få veta om/vad som är fel.

    Har kronisk konstant migrän så varje månad utan graviditet är liksom längre tills jag kan få en medicinering och ett eventuellt mer normalt liv.


    Känner sååå igen mig i det du skriver :( Vi har också försökt sen förra sommaren, skulle starta utredning p.g.a. PCO i höstas men precis då blev jag gravid. Fick MA i december och började med Letrozol efter det. Någon vidare utredning görs dock inte då man redan sett att jag kan bli gravid och landstingsfinanserad ivf kan man få först två år efter missfallet i Stockholm. Vi har försökt i ett halvår efter missfallet nu och det känns helt hopplöst att det aldrig händer nåt =/
  • Lunne
    Felicia3 skrev 2019-08-05 10:31:52 följande:

    [quote=79806056][quote-nick]Lunne skrev 2019-08-04 20:15:26 följande:[/quote-nick]Känner sååå igen mig i det du skriver :( Vi har också försökt sen förra sommaren, skulle starta utredning p.g.a. PCO i höstas men precis då blev jag gravid. Fick MA i december och började med Letrozol efter det. Någon vidare utredning görs dock inte då man redan sett att jag kan bli gravid och landstingsfinanserad ivf kan man få först två år efter missfallet i Stockholm. Vi har försökt i ett halvår efter missfallet nu och det känns helt hopplöst att det aldrig händer nåt =/[/

    Usch Fyfan att ni har det typ lika.känns inte riktigt rättvist.2 år+ tiden innan man blev gravid+ all jävla tid det tar att starta en ivf och bära barnet.blir ju typ fyra år el nåt.vi har försökt 7-8 mån efter missfallet nu men som du säger tar det sig inte.dvs totalt över ett år.ni ska inte bekosta ngt själva? Typ utredning el ivf?

    Tror du inte man kan få ivf på under 2 år om man bevisat har fel? Fundering bara.

    Visst säger ju folk det kan ta 1-1,5 så antar det normalt att det tar längre tid när man fått missfall.men det känns inte normalt.och det är ingen tröst liksom.

    Jag vill få börja med medicinering och få ett bättre liv men går ju inte innan barn. :(

    Hur gammal är du?

    Jag är 31.


    Jag har nyss fyllt 32 och min man 36, så det känns inte allt för illa med tid än, men man blir ju galen på att försöka om och om igen när inget händer =/ Vi har börjar fundera på lite olika alternativ om det inte tar sig snart, men inte kommit fram till nåt. Jag tar ju Letrozol redan och mannen gjorde ett hemmatest för att kolla att hans simmare verkar bra. Jag fick även ta en del prover i höstas, alla var bra förutom de som tydde på PCO. Nästa steg hade varit att göra en äggledarspolning, men det ska vara helt lönlöst om man lyckats bli gravid en gång enligt läkaren... Så jag är osäker på hur mycket mer man skulle få ut av att göra en privat utredning i Sverige, då kanske det är bättre att satsa på något utomlands direkt där de tar fler prover, speciellt som jag redan vet att mitt immunförsvar brukar krångla med massa annat som sköldkörteln och allergier. Jag skulle nog inte känt mig redo för IVF riktigt än i vilket fall då jag är maniskt rädd för sprutor, men ett år från missfallet hade i alla fall känts som en ok tidsram till skillnad från två om allt annat misslyckas... Helst skulle jag dock vilja ta fler prover och få någon sorts tips på vad man kan göra för att öka chanserna utan IVF, men det verkar helt hopplöst i svenska sjukvården =/ Så jag har tänkte rota i vad man kan göra för utredningar utomlands, men vet inte riktigt var jag ska börja så har inte orkat dra i det än... Hur tänker ni att ni ska göra?
  • Lunne
    pandabus skrev 2019-08-12 23:01:52 följande:

    Här är en till strax över 30 som försökt i över ett år... Missfall i oktober, efter det har det verkat helt kört.. Mår så jäkla dåligt över detta :(

    Håller tummarna för oss alla att vi får plussa snart!


    Välkommen till tråden! Vi är i typ samma sits =/ Vi började försöka i början av förra sommaren, jag fick ett MA i december och sen verkar det helt hopplöst att få till något. Har ni pratat något om hur om hur ni tänker framåt?
  • Lunne
    Felicia3

    Okej hoppas det går bra för er<3 vet inte varför det spelar roll,får väl se när vi kommer dit.Vi ska till Livio i Falun,inte helt koll på paketen de har men läs på deras hemsida.som jag förstått ger kliniken tillbaka en del av pengarna om alla försöken misslyckas.Men inom vissa paket bara.

    Jag har precis haft ÄL nu men tror inte det kommer plussa nu heller.Men oavsett om det skulle råka göra det ska vi kolla upp allt ändå om det går att göra det som gravid.Jag tror ju vi kommer behöva hjälp.att ngt kan vara fel men det visar sig.


    Ska ni vara med i deras lipid-studie?
  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-08-14 07:10:43 följande:

    Hej alla fina.

    Ville bara titta in och heja på lite, ni ska veta att jag tänker på er, och jag är inne och läser i tråden när nya notiser kommer <3 håller mina tummar så hårt för er alla.

    Jag går snart in i vecka 11, och Änsålänge går allt fint. Men oron är STOR att det blir ett MF/MA.

    Kram på er


    Vad roligt! :) Ska ni göra KUB? Hur länge var det ni försökte innan det tog sig?
  • Lunne

    Jag hade med stor sannolikhet ÄL igår, så nu börjar den långa väntan... tyvärr känns det rätt uppgivet såhär på 6e letrozolkuren =/

  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-08-18 21:41:44 följande:

    Hoppas det är nu det händer. Håller tummarna!


    Tack ?

    Har det fungerat bra med Letrozol för dig?
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?