• Lunne

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    FruW85 skrev 2019-02-05 19:46:00 följande:

    Hej!
    Jag hoppar in här. Slutade med p-piller i mars förra året och tänkte att det äntligen skulle vara dags att börja försöka. Hade alltid tänkt att jag skulle ha barn runt 23 men det blev aldrig så, så nu hoppades jag på ett plus innan jag fyllde 33 nu i somras. När mensen dök upp i september kände jag mig väldigt less så jag började tempa. Jag hade någon känsla av att jag inte skulle kunna bli gravid (hade aldrig varit gravid innan) men då tog det sig på första försöket. Dock fick jag reda på när vi skulle göra KUB i dec att jag råkat ut för ett MA vilket jag tog rätt hårt. Vi plussade igen på första försöket efter det men nu sitter jag här med vad som verkar vara ytterligare en misslyckad graviditet. 2 av 2 graviditeter åt helvete. Det är så frustrerande att se alla runt en bli gravida "utan problem" medan tiden bara tickar iväg för en själv..  Hoppas på tredje gången gillt nu sedan då....


    Hej!

    Jobbigt med MA =/ Jag fick också ett i december. Hade så oregelbudnen mens och mellanblödningar innan jag blev gravid att jag var på en datering då de mätte till vecka 7+1, då slog hjärtat och allt så bra ut. Fyra dagar senare hade jag ett sen länge planerat återbesök hos en läkare p.g.a. mellanblödningarna, hon mätte till 7+5 men insåg sen att hjärtat inte slog längre. Det var verkligen en chock då det måste ha hänt precis där innan, men jag är väldigt glad att vi slapp få veta det först på KUB i början av januari i alla fall!

    Hur länge hann du vara gravid denna gång? Har ni fått några extra kontroller nu, eller är det försöka som vanligt tre ggr innan läkarna gör något som gäller? Ni borde väl kunna få göra en utredning snart oavsett då ni nästa månad försökt i ett år?
  • Lunne
    FruW85 skrev 2019-02-06 10:54:14 följande:
    Åh fy, så jobbigt när du ändå fått se hjärtat slå :( Ja, det var inte kul att få reda på det förrän på kub..att jag gått med det så länge utan att kroppen fattat att något var fel =/

    Jag vet inte riktigt, enligt min tempning borde jag vara i v 7 nu, men dom såg ju i princip ingenting så det är lite oklart var/när det gått fel =/ Just nu är det tydligen en "PUL", pregnancy of unknown location" (om jag minns rätt) så jag antar att det beror lite på vad mina hcg-prover visar hur dom vill gå vidare =/ Jag åkte ner till gynakuten pga svaga tester i kombination med bruna flytningar och ont i vänster sida av mage & rygg, så jag har varken hunnit skriva in mig eller pratat med min vanliga mvc. Får se om jag blir vidareskickad eller om gynakuten följer upp..

    Är det ett år som gäller även om man blivit gravid och fått missfall? Trodde det bara var om man inte blivit gravid alls? Tre missfall har jag hört att man ska få hjälp efter i alla fall, men det hade ju varit skönt om den där 1-årsregeln gällde också..
    Hoppas du får veta hur det ligger till snart! Har du någon sorts återkoppling bokad? Jag fick inte riktigt ihop veckan de mätte fram i höstas med när vi hade fått till det och inte så jag misstänkte att något var fel redan då, och sen gick det ju som det gick strax efter =/ Men har hört om flera som varit kortare in i graviditeten än de trott och allt gått bra också.

    Det kanske är ett år utan att ha blivit gravid alls för utredning, blev osäker nu... Jag får nog nästan vara glad att jag fick skumma mellanblödningar bara några månader efter att jag tog ut sista P-ringen så att PCO upptäcktes och vi kunde få hjälp direkt.  Nu väntar jag på att mensen ska dyka upp så jag kan börja med Letrozol, och gör den inte det inom en vecka blir det Provera, så vi har en plan framåt i alla fall och alla recept på apoteket :) 
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-02-06 16:19:23 följande:
    Hur blir det med tempen om jag börjar med Provera? Visst höjer dem temperaturen eftersom den innehåller något hormon som liknar progesteron? Ska ju börja 14 dagar efter mens med Provera. Skulle egentligen vilja avvakta tills jag vet (genom tempningen) att jag haft ägglossning. :) Tycker det känns som om ägglossning kan vara på gång då ena äggstocken molar lite men det skulle nästan vara för bra för att vara sant om ägglossning sker redan på fredag.
    Ska du börja med Provera redan innan du skulle haft mens normalt? Jag ska börja med det denna månad ifall mensen inte kommer igång av sig själv. Men enligt läkaren skulle jag vänta tills den är en vecka försenad och ta två graviditetstest innan jag börjar, då Provera gör att allt inkl. ev. påbörjad graviditet blöder ut.  
  • Lunne

    Hej tjejer, är det någon av er som har använt Letrozol? Jag ska börja det med imorgon, så är väl mest nyfiken på hur det varit för andra :)  

  • Lunne
    Ölandstoka skrev 2019-02-14 08:32:04 följande:
    Haha vad jag känner igen mig! Slinker ur så många konstiga kommentarer bara för att ingen ska förstå att vi försöker. Så skönt med lugn och ro, kunna bestämma själv, sovmorgon.. Kan tom fundera på saker att säga om någon skulle fråga rakt ut. Något jag är livrädd för! Är så dålig på att ljuga, är säker att det skulle skina igenom.
    Skönt att du sluppit få frågan rakt ut än i alla fall! Du har visst lite finkänsligare bekantskapskrets än jag :'D Som tur är har jag fått gott om träning i att svara på om vi funderar på barn redan när det inte alls var aktuellt förr oss att försöka än, så att bara backa tiden mentalt och svara som jag hade gjort för något år sedan brukar komma naturligt när jag får frågor nu :)   
  • Lunne
    Ölandstoka skrev 2019-02-14 10:49:36 följande:
    Har tänkt att jag ska prata med mannen om vad vi ska säga när någon frågar. För det känns verkligen bara dom en tidsfråga. Jobbigt med påträngande frågor!

    Är det någon som vet i din närhet? Ingen vet att vi försöker. Skulle det komma till ivf skulle jag berätta för mina föräldrar men annars finns det ingen jag skulle vara bekväm att berätta för.
    Ingen vet och det är så vi vill ha det... jag skulle inte orka med att folk undrade hur det gick även om det var välmenande... Jag tycker faktiskt inte det är så jobbigt att folk frågar just eftersom jag vant mig vid att få frågan och ljuga 0:) Det hade nog liksom varit en större chock att någon plötsligt frågar helt oväntat än när det alltid är någon som gör det i alla fall varannan månad. Sen skulle jag aldrig kunna störa mig på de som frågar heller då jag själv låtit sånna frågor slinka ut innan jag hunnit stoppa mig själv vid flertal tillfällen, så jag vet hur svårt det är att låta bli :'D
  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-02-19 09:45:29 följande:
    Clemmentina skrev 2019-02-18 18:52:28 följande:
    Välkommen hit! Åh fy varvad trist att bli avvisad...inte okej! :(

    Jag äter folsyra, d-vitamin (50 mcg har hört att det är bra för äggkvaliteten, omega3 och magnesium. Testade apiforce en månad men slutade då jag fick mellanblödningar.

    Håller tummarna att det blir något de kommande 3 månaderna! :)
    Tack snälla ni för svar. 
    Ja, jag försöker intala mig själv att damen jag pratade med bara hade en jävligt dålig dag rent ut sagt. :) Men ja, man känner sig redan så liten och misslyckad för att man inte klarar av det på egen hand, snacka om att känna sig ännu mindre när man dessutom blir nekad hjälp. haha. 

    Hur som haver, vi håller humöret uppe och ser framemot de kommande månaderna. Hoppas verkligen att det tar sig. 

    Och tack för tips, det är väl mestadels det ni skriver som behövs gällande vitaminer. 

    Hur går det för er? Försökt länge? 

    Tråkigt när det blir så =/ Tyvärr är ju inte vårpersonal immuna mot att ha dålig alla dagar som alla andra... Hoppas ni har mer tur om ni behöver söka hjälp igen! Har ni försökt sen 2017 så är ni ju en bra bit över tiden man ska ha försökt innan man får hjälp i alla fall, så det borde gå bra :)

    Själv har jag tagit sista Letrozoltabletterna i första kuren idag och ska till gyn på fredag för att se om någon äggblåsa är på väg att växa till sig, så hoppas att det tar sig nu i februari.     
  • Lunne
    Ölandstoka skrev 2019-02-19 11:18:15 följande:
    Spännande, hoppas du får se en stor fin äggblåsa på fredag! :)
    Läkaren sa att det sannolikt kommer vara för tidigt då det är dag 10, men vore ju väldigt trevligt inför helgen :) Dag 12 blir på söndag och de tyckte att det var för sent att vänta till dag 13 vid första kuren då man inte alls har koll på hur man reagerar på Letrozol, ifall att typ. Så jag försöker ställa in mig på att jag sannolikt får gå tillbaka veckan efter för att få veta något överhuvudtaget, men man kan ju inte låta bli att hoppas :'D

    Hur går det för er? Har ni pratat om att boka utredning än?


  • Lunne
    Grumpycavat skrev 2019-02-19 10:36:31 följande:
    Ja visst är det så. 
    Men som tur väl är så har vi aldrig varit särskilt stressade över detta, förrän nu senaste halvåret. Nu har vi verkligen börjat fundera på varför det inte går. 

    Vad spännande att ni är på gång. Hoppas på goda resultat för dig på fredag. 
    Vad skönt att känna så! Jag är så otålig av mig när jag väl bestämt mig för nåt att jag halvt börjar få panik nu efter ett drygt halvår, trots att vår ålder inte är det som stressar mig, trots att endast väldigt få av våra vänner har barn än så länge, trots att jag fått veta att jag har PCO och att vi därför får hjälp att få till ÄL med Letrozol redan nu... Tycker egentligen själv att jag bara borde lugna ner mig lite men det är ju lättare sagt än gjort =/  
  • Lunne
    Ölandstoka skrev 2019-02-19 13:45:58 följande:
    Vi har sagt att vi bokar tid om två veckor, när vi har kommit hem från semestern. Jag vill få tid kring eller efter äl (vill se att slemhinnan är tillräckligt tjock) och eftersom jag har oregelbunden mens är det svårt att veta när det blir. Så fort jag har haft äl denna cykel så ska jag försöka få en tid ca sju veckor senare. Borde bli i början av april.

    Hoppas det ser bra ut på fredag och att du har svarat bra på medicinen :)
    Vet du att man kan få tid så snabbt där du bor? Här fick vi vid första besöket vara glada att de lyckades pressa in oss efter 11 veckor... är man sen inskriven brukar det däremot vara enklare att få tid :) 

    Tack! Det ska bli spännande att se vad de säger :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?