• Anonym (Frågetecknet)

    Tror du att alla kan vara otrogna?

    Tror du att vem som helst kan vara otrogen trots att många är övertygade om att de aldrig skulle kunna vara det?

    Jag menar inga extrema saker som världens undergång, epidemier osv. Tänk dig världen som idag. Vad hade då kunnat få dig eller din partner att vara otrogen? Hade du varit trogen oavsett?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Tror du att alla kan vara otrogna?
  • Anonym (..)
    Anonym (.) skrev 2019-05-02 15:08:28 följande:

    Kvinna/ja

    Kvinna/nej

    Man/ja

    Man/nej

    Och övrigt?

    Förstår du själv nu när du tänker efter lite?


    Hade kunnat vara övrigt/ja, övrigt/nej men övrigt kan tolkas som alla övriga fall än de nämnda. Inget fel vad jag kan se. Upplys mig annars.
  • Anonym (Gläfs)
    Anonym (Bill) skrev 2019-05-02 15:09:17 följande:

    Jag skulle tro att dom allra flesta skulle kunna trilla dit. Men sen finns det nog också vissa som aldrig skulle göra det. Det är lite lättare att vara trogen om man är ointresserad av sex öht.


    Att vara emotionellt otrogen är också otrohet. Samlag är inte synonymt med otrohet. Trillar du dit känslomässigt för någon annan än din partner och du inte kan vara ärlig med det ja då är det definitivt en variant av otrohet. Oftast också den värsta sorten som gör mest ont då man kan ha en känslomässig relation på sidan av i flera år.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (Lol) skrev 2019-05-02 15:49:19 följande:

    Syftade på att andra identiteter än kvinna/man (hona/hanne) är onödiga, saknar betydelse i naturen.


    Så djuren hade bedömt svarsalternativen som tillräckliga? Touche. Nu blir det tydligt hur obegripligt allt hade varit utan ditt inlägg.
  • Anonym (S)
    uhsumkat skrev 2019-05-02 15:47:20 följande:

    Definiera otrohet


    Det är ju upp till var och en vad just de definierar som otrohet i sin relation. Vad jag räknar som otrohet kanske inte du gör.
  • Anonym (S)
    Elefantmannen2 skrev 2019-05-02 15:49:11 följande:

    Exakt. Det finns många typer och definitioner av otrohet.

    Om man nu utgår från att det skulle vara sexuellt och en asexuell då inte kan vara otrogen kan de ju inte heller vara trogna.


    Eh, va? Klart man kan vara trogen även om en (eller båda) i paret är asexuell?
  • Elefantmannen2
    Anonym (S) skrev 2019-05-02 16:27:12 följande:
    Eh, va? Klart man kan vara trogen även om en (eller båda) i paret är asexuell?

    "Om man nu utgår från att det skulle vara sexuellt och en asexuell då inte kan vara otrogen kan de ju inte heller vara trogna."


    Om man definierar otrohet som att ha sex med någon annan kommer ju inte en asexuell att vara det rent tekniskt. 
    Fast om man definierar (o)trogen med sex och den asexuelle inte har sex med sin partner är den enligt samma definition inte trogen. Att sätta ett o- framför något ger ett motsatsförhållande i allmänhet. 


    En asexuell kan givetvis vara otrogen enligt andra definitioner.


    Ett luddigt resonemang, det medger jag. Mest för att tråden halkade in på definitioner av otrohet.

  • Vargaflickan

    Japp, det är normalt och accepterat med otrohet nuförtiden, att ha ett "spännande" sexliv är mycket viktigare än respekt till sin partner.

  • Anonym (Ja)

    Ja det tror jag. Givetvis är sträckan dit olika lång för olika människor, och för vissa krävs det kanske extrema saker, men jag tror att alla kan vara det, speciellt om flera olika faktorer samverkar.

    Tex. Man kanske kan hantera ett nästan obefintligt sexliv. Man kanske även kan hantera att en söt tjejkompis försöker förföra en när man är ensamma ihop. Men det där ihop med att frugan har avslöjats med att själv vara otrogen, man grälar kring detta och allt detta händer i kombination, då kanske man "trillar dit"?

  • Anonym (Statistikern)
    Anonym (.) skrev 2019-05-02 14:19:48 följande:

    Riktigt supertrist att du bara har kvinna/man som alternativ. Trodde inte att okunskapen var så stor och utbredd.

    Ja, självklart kan alla vara otrogna. Det finns ingen generell sanning som definierar exakt vad otrohet är, var gränsen går. I allmänhet anser den som känner sig sviken att den har tolkningsföreträde och har hela sanningen. Den som anklagas för att ha svikit anses ljuga så det spelar ingen som helst roll vad den säger.

    Så självklart kan alla vara otrogna och de flesta är det eller blir anklagade för det. Om det inte är sexuell förbindelse så pratar man om emotionell otrohet.


    Håller med om det fetade och tillägger att det finns fler definitioner av otrohet än så. Alltså sexuell och emotionell(att få känslor för någon annan än sin partner menar jag då)
  • Anonym (Lol)
    Anonym (Haha) skrev 2019-05-02 15:59:08 följande:

    Så djuren hade bedömt svarsalternativen som tillräckliga? Touche. Nu blir det tydligt hur obegripligt allt hade varit utan ditt inlägg.


    Mitt inlägg vara precis lika skitnödigt som den jag citerade Ts?s omröstning hade klarat sig galant utan kommentarer överhuvudtaget.
Svar på tråden Tror du att alla kan vara otrogna?