• Daphodil

    BF MAJ 2020

    HejsanJenny skrev 2019-09-24 17:03:02 följande:

    Jag har verkligen så himla svårt att njuta av att vara gravid. Varje gång jag har varit på toa och torkar mig så förväntar jag mig att se blod på pappret. Kryssar av dagar i kalendern varje dag (räknar ned till vecka tolv, även om jag vet att det inte automatiskt är lugnt efter det - har fått missfall i vecka 14, tji fick jag) och kollar maniskt på den där hemsidan med oddsen av att få missfall baserat på hur långt gången man är flera gånger per dag. Även om jag vet att de bara är siffror. Någon som har tips? Råd? Hur lugnar man ner sig själv? Hur tillåter jag mig själv att bara njuta? Är i 7+3 och har endast berättat för sambo och syster, och känns som om de redan är trötta på mitt ältande och daltande. Jag vill det här så himla gärna och vet inte om jag (eller min relation) klarar av ett missfall till.


    Jag känner igen mig. Vi fick MA i v 16 i våras, efter att ha sett ett levande foster både v 10 och v 13. Ingen vet varför det gick fel så sent, och det gör mig såklart orolig. Jag tror det är svårt att "bara njuta", särskilt med tidigare missfall i bagaget. Så det gäller nog bara att härda ut. Jag började skriva dagbok riktad till fostret redan från plus, och känner viss glädje i de korta stunderna.
  • Daphodil
    HejsanJenny skrev 2019-09-24 19:09:54 följande:

    Vad skönt att höra att man inte är ensam. <3 Jag undrar bara om det någonsin kommer kännas lugnt? Kommer man gå i ytterligare trettio veckor och vara orolig, ända fram till förlossningen? Och fin ide, att föra dagbok.


    Med min dotter (första graviditeten) var jag nervös fram till v 13, sen kändes allt lugnt fram till kanske v 20 när jag började känna fosterrörelser. För då blev det en oro de dagar hon var lite lugnare. Var inne akut kanske 3 gånger för att se att allt var okej, och minns mot slutet att jag tänkte "gud så skönt när hon är ute, så man faktiskt kan SE om hon börjar må dåligt på något sätt."

    Så ja, det är både pest och underbart att vara gravid. Vi kan bara hålla tummarna.
  • Daphodil
    nypan78 skrev 2019-09-25 20:27:18 följande:

    Hej på er!

    Är i vecka 8+4 idag och tycker att symptomen har minskat, mår för bra helt enkelt och får för mig att något är fel...anledningen är väl de 3 missfall som jag redan har varit med om. Sedan har,vi 3 underbara barn också, men man vet inte bättre bara för man har varit med om en graviditet tidigare.

    Någon mer i vecka 9 som börjar bli piggare och har minskade symptom?


    Jag hade klart minskat illamående i v 9, blev så orolig att det var kört (har också tidigare missfall i bagaget). Men allt var bra på ultraljudet 8+3. Nu är jag i vecka 10 och illamåendet är tillbaka med råge. Fy sjutton!
  • Daphodil

    Mitt illamående har varit helt ok v 7-9, men nu i vecka 10 börjar det öka ordentligt. Först nu börjar jag rysa när jag ser matbilder på sociala medier, och mår som sämst på kvällen. Hittills kan jag äta allt (utom kaffe), och hoppas verkligen inte att mat ska bli ett problem.

    Nån mer som mår risigt?

  • Daphodil
    Andreaaaa skrev 2019-09-29 09:40:04 följande:

    Hur har ni andra det med molvärk? Jag är ju bara 5+4 och de senaste dagarna har värken försvunnen. Har fortfarande ömma bröst och risig aptit men blir förstås genast nojig ???? Hur är det med er, de flesta är ju lite längre gångna?


    Jag hade kraftig molvärk v 5, mindre v 6, knappt nån alls v 7 och sen ökad värk igen v 8. Sen mindre igen v 9 och 10. Går upp och ner helt enkelt.
  • Daphodil

    Så typiskt. Igår var jag på bröllop men kunde inte njuta av det eftersom mitt illamående var helt borta. Var orolig hela dagen. Idag mår jag vidrigt igen och är rätt tacksam att jag slapp må såhär igår. Men så synd att liksom inte kunnat uppskatta bröllopet till fullo!

    Och det är inte första gången som illamåendet pausas nån dag, för att sedan återkomma. Men oron kommer ändå. Så dumt!

  • Daphodil
    ankan6 skrev 2019-10-01 13:30:59 följande:

    Idag gick jag in i vecka 10! Fortfarande inget illamående, peppar peppar, och har nästan inga symptom. Men bm lugnade mig lite med att ett rejält symptom ju faktiskt är att mensen är borta, och då kändes det lite bättre.

    Har ibs och är rätt van vid att magen är svullen om jag ätit "fel" men imorse lade jag märke till att magen börjar bli större på ett helt annat sätt och att jag nog kommer att se gravid ut ganska snart Någon mer som börjar få lite mage redan?


    Jag har börjat med gravidbyxor nu i v 11, men det är nog mer svullnad och godismage.
  • Daphodil

    Måste tyvärr gnälla. Jag är överlycklig över att vara gravid, men just nu är dagarna rätt trista. Jag mår ok på jobbet, men runt 16-17 sådär blir jag trött och ofta mer illamående, och det håller i sig hela kvällen. Har ingen ork till min dotter och går och lägger mig kl 20 varje kväll. Någon som känner igen sig?

  • Daphodil
    Andreaaaa skrev 2019-10-01 17:15:04 följande:

    Känner igen mig! Min treåring och jag umgås typ bara i tv-soffan, orkar inte leka med honom som jag borde, och min man lagar all mat för jag är såååå oinspirerad, inget känns gott. Men det ger ju med sig om några veckor


    Exakt så är det! Har också en busig treåring hemma. Och gubben min lagar mat 9/10 gånger. Lätt att känna sig lat...
  • Daphodil
    Ssk91 skrev 2019-10-01 19:07:38 följande:

    Jag är i v. 9 (8+2) och har varit sjukskriven snart tre veckor. Är konstant illamående och medicinerna hjälper ytterst lite. Kräker varje dag och har koll energi. Inte exakt såhär jag tänkte att första graviditeten skulle vara men men kämpar på..

    Jag jobbar på piva som ssk så har ingen möjlighet att vara där om jag inte är 100%.

    Någon annan som är sjukskriven?


    Inte sjukskriven, men ville säga att kul med en till som jobbar inom psykiatrin! Piva känns som en svår arbetsplats som höggravid, kommer du omplaceras senare?
Svar på tråden BF MAJ 2020