Inlägg från: Andreaaaa |Visa alla inlägg
  • Andreaaaa

    BF MAJ 2020

    Siggy skrev 2019-11-25 18:55:40 följande:

    Hej!

    Är i vecka 17 och tycker nu att min mage slutat växa... och känner mig inte längre gravid. Inte lika andfådd. blir så orolig trots jag hört och läst tusen gånger att man kan må ?oförskämt bra? dessa veckor. Kräktes var dag fram till vecka 12/13 och såg en sprattlande filur på KUB för några veckor sen. Kände mig då lugn... Kan magen gå lite fram och tillbaka? För någon vecka sedan syntes den så tydligt. Nu känns det mest som jag bara gått upp i vikt utan ?poppande? mage. Tre veckor kvar till RUL och känns som hundra år... ville bara skriva av mig!


  • Andreaaaa
    pappersdocka skrev 2019-11-26 08:52:05 följande:

    Jag går in i vecka 15 idag och har de senaste veckorna inte haft molvärk/mensvärk som jag hade i början av graviditeten. Istället har jag haft en känsla liknande magknip. Det kniper till och försvinner sedan ganska snabbt igen. Någon som har liknande eller vet vad det kan vara? 


     Det är inte vanliga gaser då? Det kan ju hugga till och nu är man ju rätt bubblig...
  • Andreaaaa
    pappersdocka skrev 2019-11-26 08:52:05 följande:

    Jag går in i vecka 15 idag och har de senaste veckorna inte haft molvärk/mensvärk som jag hade i början av graviditeten. Istället har jag haft en känsla liknande magknip. Det kniper till och försvinner sedan ganska snabbt igen. Någon som har liknande eller vet vad det kan vara? 


     ...ska tillägga att när min förlossning drog igång sist så var jag osäker på om det var det eller bara extra mycket gas, så det är inte helt lätt att hålla isär alltid
  • Andreaaaa
    Stenbocken93 skrev 2019-11-28 19:02:42 följande:

    Jag är idag i 16:e veckan, 15+5, och RUL är 23e december. Själv?

    Jag tror också jag håller ut tills RUL med barnvagnsköp men det är alltid så svårt att låta bli att köpa när ett bra erbjudande lockar. My Baby erbjuder ett bra paketpris men det krävs att man tar sig till Torslanda, Gbg, för att hämta allt. Dock har de inget öppet köp eftersom det är en beställningsvara. Alltså väldigt klokt att vänta till RUL är avklarad.

    Först tänkte vi köpa 90 för att kunna ha möjlighet att ha två syskon i den ifall nr 2 kommer tätt inpå (vilket vi hoppas) med hjälp av Go Double tillbehöret. Tyvärr går inte Flat sittdelen att använda till denna lösning och jag vägrar den ergonomiska sittdelen. Jag hade inte velat sova på det sättet som ergo-delen tvingar min kropp att göra så jag är tveksam till det för mitt barn. Då insåg jag att det blev meningslöst att betala 2000 kr extra för att ändå inte kunna nyttja den bästa funktionen med 90, två syskon i en vagn. Jag gillar även de större däcken.

    60 tänkte jag hela tiden skulle vara för liten med pluttiga små hjul men vi provade den och gillar den lika mycket. Jag tror också man blir lurad av att prova en, tillsynes lätt, lite större vagn som 90 och sen få en chock när barnet och all last är i. Då sparar man ca 2 kg tror jag med 60-chassit. En butiksassistent sa att hjulens mindre storlek är helt okej bara man är uppmärksam på rötter och andra ojämnheter ifall man rör sig i skogen. Vi vill ha lufthjul med grovt däckmönster men tror att vi klarar oss med de mindre hjulen på 60.

    Hoppas dessa tankar hjälper reda ut vagnröran


    Kastar mig in i barnvagnsdebatten utan att nån bett om min åsikt, som nån slags svärmor, men om jag skulle tipsa alla om något så är det verkligen att köpa en barnvagn som man kan ha mjuklift i!!

    Det hade vi förra gången, och förutom att det är oändligt mkt enklare att bära med sig mjukliften (som en lätt bag) så väcker du inte bebis som somnat när du kommer in från promenaden genom att behöva krångla ut bebisen/krångla av halva vagnen. Även om man bor i hus eller lägenhet med stor hiss och kan ta in vagnen är det praktiskt, för det finns många tillfällen när du inte kan ta med vagnen in, som på BVC, på fik, på besök hos vänner etc.

    Vi använde också mjukliften som resesäng, enkelt att ställa den mellan sig i en dubbelsäng eller mellan dig och väggen i en enkelsäng, så har du alltid med dig en trygg plats åt bebis och undviker att bebis rullar iväg eller fastar i springan mellan vägg och säng.
  • Andreaaaa
    Nextchapter skrev 2019-11-29 08:42:09 följande:
    Okej, jaha, ja F-delen vill jag också ha så bebisen kan ligga ner helt.! Jag trodde 60 va mkt mindre i både liggdel, sittdelen o hjulen, men det är bara hjulen och vilken då? Vi bor ute på landet, så är lite halvt tveksam till den 60 om hjulen är mindre.. Hmms, svårt det där.

    Visste faktiskt inte att man kunde ha 90 som en syskon-vagn. Har bara läst om den som en mer rejälare vagn är 60 som kallas city vagn. Säkert för den lite nättare storleken då.

    Dock har jag lite problem med ryggen och är kort, så vikten är också viktig. Jag har även kollar på upababys sortiment, speciellt Vista, men tror inte man kan kolla på den i nån butik i närheten som jag bor tyvärr. :/

    Det med mjuklift, använder man den i liggdelen då? Är det något som Emmaljunga också har? Eller får man köpa en annan o lägga i?

    Inte lätt detta med vagn, o babyskydd mm, vill gärna kunna haka på babyskyddet på vagnen med helst.
    Om du kör på mjuklift så köper du inte en liggdel utan fäster den direkt i den nerfällda liggdelen - eller så är det iaf på Britax vagnar, jag har inte stenkoll på Emmaljunga. 

    Vi köpte också en vagn med tillhörande babyskydd som kunde fästas på vagnen, men den funktionen använde vi aldrig. Det var alltid lättare att bara ta babyskyddet på armen om man skulle bära en kortare väg, eller ställa det direkt i kundvagnen om man skulle handla. Men det är säkert olika Fördelen med att köpa ett babyskydd som inte nödvändigtvis går att sätta på vagnen är att det går att komma ner lite i pris och att man kan välja ett skydd efter lättaste vikt och inte kompatibilitet, så vikten kommer nog att få styra vårt val den här gången, och så vill vi ha ett skydd som går att fästa med isofix i vår bil men med bälte om vi skulle åka med någon annan (fast det tror jag går med de flesta isofix-skydd...) 
  • Andreaaaa
    Timal89 skrev 2019-12-06 10:06:04 följande:

    Hej!

    Jag skulle behöva lite råd. Är gravid i v9 (8+3) och åt varmrökt lax på julbord i veckan. Läste att det skulle vara ok enligt Livsmedelsverket. Men ändå blev jag nojig och hörde av mig toch frågade om laxen var nygjord. Fick till svar att den var vakuumförpackad och fryst 2-3 v innan servering. Kan listeria försöka sig i frysen? Bör jag vara orolig? Hur stor är risken att man smittas? Kan bm se om jag smittats? Hjälp mig :(


    Varmrökt är ju generellt ingen fara, det är kallrökta/råa grejer man ska vara lite försiktig med. Alltså, listeria kan finnas i det mesta (från kyckling till pålägg till feta såser) och även, fast långsammare, i saker som har varit frysta - men så länge som det är fräscha grejer är risken liten.


    Tyvärr går väl inte risken att undvika helt om man inte vill leva på typ nykokt kål, men just varmrökt mat toppar inte listan på listeriahärdar, så jag skulle inte slösa tid på att oroa mig om jag var du. Jag försöker generellt äta nyförpackade produkter, sådant som värms upp mycket, och undvika de skabbigaste kebabställena, typ   Och rått/kallrökt kött och mjuka dessertostar kan man ju hoppa över helt (även om jag vet många som typ levt på salami under hela graviditeten, och min mamma visst satt och tryckte en charkbricka när jag bestämde att födas - inget hon någonsin har reflekterat över).


     

  • Andreaaaa

    Är det någon annan som har (daglig, i mitt fall) huvudvärk? Jag har aldrig det i vanliga fall. Ibland hjälper det om jag dricker enorma mängder vatten men oftast inte. Har tagit Alvedon ibland men känns läskigt att börja med det varje dag. Erfarenheter, tips?

  • Andreaaaa
    Stenbocken93 skrev 2019-12-11 09:18:07 följande:

    Tog influensavaccinet i förrgår och verkar ha klarat mig bra. Fortsatt öm i vänster axel bara. Jag avvaktade två veckor innan jag tog vaccinet för att verkligen bli frisk från 3 veckor av förkylningar. Undvek allt som var ansträngande efter vaccineringen. Skönt att det inte blev värre än så, var rätt nojig inför.


    Jag har tagit det idag, håller tummarna
  • Andreaaaa
    Stenbocken93 skrev 2019-12-11 09:18:07 följande:

    Tog influensavaccinet i förrgår och verkar ha klarat mig bra. Fortsatt öm i vänster axel bara. Jag avvaktade två veckor innan jag tog vaccinet för att verkligen bli frisk från 3 veckor av förkylningar. Undvek allt som var ansträngande efter vaccineringen. Skönt att det inte blev värre än så, var rätt nojig inför.


    Jag har tagit det idag, håller tummarna
  • Andreaaaa

    Glömde tack för alla ?tips? ang huvudvärken innan, var spänd nacke för mig med! Har tänkt på hur jag sitter när jag jobbar och hur jag ligger i sängen och bara det har hjälpt! TACK!

Svar på tråden BF MAJ 2020