Inlägg från: Andreaaaa |Visa alla inlägg
  • Andreaaaa

    BF MAJ 2020

    Blivande3barnsmamma skrev 2019-10-13 17:11:13 följande:

    Vad tycker du om de andra stavningarna Rital eller Retal? Samma namn men olika stavningar


    Jag tycker Rytal är bästa varianten, Rital och Retal låter lite medicinskt på något sätt (lite likt Ritalin kanske) men Rytal väcker inte de associationerna för mig. Däremot är det ju ett rätt neutralt namn i bemärkelsen att det inte nödvändigtvis behöver bara ett tjejnamn, jag tycker att det kan vara fint men det kan ju vara bra att vara beredd på att folk kommer att fråga ibland ( men det behöver ju inte göra något )
  • Andreaaaa
    Stenbocken93 skrev 2019-10-17 18:38:58 följande:
    Skönt att det börjar bli bättre för dig!

    I v11 nu och det går framåt. Har börjat lära mig att leva med illamåendet. Ibland har jag inte mer än 1 minuts förvarning tills jag spyr men ofta kan jag återgå till att äta min mat direkt efter. Man får kämpa på och så länge man tycker själva maten i sig inte gör en illamående så är det bara att äta. Har en standardsoppa jag tar med till jobbet varje dag med torsk, potatisbitar och grönsaker. Den smakar bara lätt av grönsaksbuljong så den känner jag mig trygg med att äta. Kött är omöjligt att få i sig...urk!

    Har ni några maträtter ni absolut inte klarar av samt några som ni vågar äta med hänsyn till illamående?
    Samma här, alltså jag kan äta fisk och kycklingfilé men absolut inget mustigt och starkt luktande kött. Tanken på revbensspjäll får det att vända sig i magen på mig... Tyvärr är jag rätt osugen på mycket grönsaker också, helst vill jag bara äta vitt mjöl och socker typ :-S
  • Andreaaaa
    Lillfina skrev 2019-10-18 12:44:37 följande:

    Hej var på inskrivning och provtagning idag. V 11 +3 och kub är nästa fredag på min födelsedag (snacka om bästa presenten någonsin om allt ser bra ut). Längtar för mkt som alla andra här. Dagarna är långa.

    Min undran är hur tänker ni kring berätta för chef och kollegor innan kub? Saken är den att jag jobbar 2 jobbhelger på raken nu och pmöte 2 dagar innan kub. Jag vet inte hur min kropp ska orka de då jag e ohälsosamt trött och jag vill bara säga de så det vet varför. Orkar inte med bortförklaringar eller ljuga. Eller ska man bara bita ihop efter kub :(


    Jag har berättat för min chef och närmsta kollegor trots att jag bara är i v9, men det skulle ju också kännas helt OK att berätta det för dem om det inte gick vägen. Jag är enormt trött på eftermiddagen och nu kan jag smita iväg och powernappa om jag behöver När jag var gravid med min son väntade jag lite längre men det var mest för att jag var iväg på semester i 5 v i början. 
  • Andreaaaa
    nypan78 skrev 2019-10-22 20:50:25 följande:

    Vi var på KUB idag vecka 12+4. Är helt förkrossad över sämsta möjliga resultatet vi fick. 1:2 för trisomi 21 och 1:21 för trisomi 13/18. Ultraljud var fint men blodprovet drog tydligen ner.

    Nu kan jag välja att göra nipt, moderkaksprov på måndag eller fostervattenprov i vecka 15 för att få 100% svar.

    Vet inte om det finns så mycket hopp...


    Åh jag beklagar, det måste vara väldigt omskakande! Fick ni kontaktuppgifter till tex Svenska Downföreningen eller annat som kan vara till stöd om ni behöver fatta ett svårt beslut?
  • Andreaaaa
    LAVISA skrev 2019-10-24 19:22:53 följande:

    Råkade lägga upp mitt senaste inlägg i fel tråd. Men om nån vill gissa så go for it! Bf 2 maj :) 


    Jag ser ingen nubb alls på den här bilden..? Men en söt liten näsa!
  • Andreaaaa
    Bettan84 skrev 2019-10-26 22:16:02 följande:

    Halstrad lax - får man äta det ?


    Man får ju äta rå lax, kallrökt och gravad om den är färsk, så utgår ifrån att samma gäller för halstrad.
  • Andreaaaa
    HejsanJenny skrev 2019-11-10 06:21:36 följande:

    Mina få symptom känns som bortblåsta från en dag till en annan. Illamåendet som alltid låg nära är borta och jag behöver inte längre gå upp på natten för att kissa. Är inte panikigt hungrig hela tiden längre. Jag har aldrig lyckats komma så här långt i en graviditet tidigare, gick in i vecka 15 igår. Har ju förstått att andra trimestern generellt är den tid som man mår bäst men, jag känner mig inte ens gravid längre och med 4 mf och ma i bagaget känner jag mig bara orolig och nojig nu.


    Jag förde anteckningar när jag var gravid med min son och från vecka 14 ff skrev jag att brösten slutat ömma, jag blivit pigg igen och slutat vara illamående. Glad för det för det hade jag glömt bort till denna gång, spökveckorna finns verkligen på riktigt - din graviditet låter helt normal!! Försök njuta innan du börjar bli tung och trött igen
  • Andreaaaa
    Daphodil skrev 2019-11-11 19:52:26 följande:

    Jag skrev igår att jag skulle avslöja för pappa genom ett hintande fars dags-kort. Han fattade inte! Fick bokstavera ut tydligt att vi var gravida innan det gick in. Så lite antiklimax

    Jag undrar i övrigt om jag kanske börjat känna bäbisen. Är osäker, men känner nåt långt ner ibland som inte är gas.


    När jag väntade min son så berättade jag det för min pappa genom att köpa en t-shirt till honom med ett stålmannen-emblem och texten ?Supermorfar? och slog in i ett paket med kub-bilden. Min pappas respons? Att han skulle vänta med att ha på sig t-shirten tills barnet fötts för att han ?inte vågar ta ut något i förskott?... alltsåååååååå... pappor indeed.
  • Andreaaaa
    m94 skrev 2019-11-12 09:04:58 följande:

    Går in i vecka 13 imorgon och har först nu börjat må dåligt. Visst har jag varit sjukt trött och lite smått illamående vissa dagar men aldrig så pass att det påverkat mig. Senaste dagarna däremot så har jag mått piss, mår illa, ont i ryggen, migrän och värk i hela kroppen. Känner mig helt överkörd, hoppas det är tillfälligt. Man har ju hört att allt ska bli bättre vid vecka 12, inte sämre?! Någon annan som varit med om samma sak och kanske update på hur det gick för er och när/om det försvann?


    Förlåt en dum fråga men är du säker på att det är relaterat till graviditeten och inte bara att du är sjuk? Går rätt många konstiga magvirus just nu, även utan kräkningar tex.
  • Andreaaaa
    malinmalan skrev 2019-11-12 21:05:01 följande:

    Här är en till som tyvärr måste lämna denna grupp.. Fick besked om missed abortion på KUB-ultraljud i förra veckan =(


    Beklagar <3
Svar på tråden BF MAJ 2020