• Clemmentina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Ölandstoka skrev 2020-01-09 20:52:12 följande:

    Ja nu kör vi våra gratisförsök. Den största skillnaden tyckte jag var att regionen känns verkligen som ett sterilt sjukhus med dålig ekonomi. Det värsta är att dela sal vid är äggplocket med två par till, det är svårt att slappna av och kunna prata med sin partner. Privat så hade vi ett eget rum och hela mottagningen känns nästan som ett hotell. Och men går lite mer tid per besök också vilket jag uppskattar. Enda som är sämre är att det kostar.

    Men när det kommer till det viktiga, själva behandlingen, så är det ganska lika. Upplever samma nivå på kvalité


    Intressant att få läsa din reflektion kring detta. Skönt att du upplever samma kvalitet på behandlingen. Det är ändå det viktiga. Men låter mindre kul med att dels sal vid äggplocket. :( Det verkar ju vara det jobbigaste med alltihop. Vi är väldigt nöjda med känslan och bemötandet på den privata kliniken men något annat hade förvånat mig.

    Du får uppdatera här om det blir återföring inom kort!?
  • Clemmentina
    Kiiwii90 skrev 2020-01-13 17:39:21 följande:

    Jag fick veta att jag får gå på läkarbesök på arbetstid utan att söka ledigt/tjänstledigt (visste inte det tidigare) . Däremot undrar jag hur ni andra löst det vid äggplock/återföring? Ringer ni in er "sjuka" då?


    Tänker mig semester den här gången då jag har sparade dagar. Annars kommer jag sjukanmäla mig. Börjar med sprutor idag! När start du? :)
  • Clemmentina
    Patronsaint skrev 2020-01-14 08:35:39 följande:

    Börjar bli skapligt nervös inför första mötet på kliniken om två veckor. Någon som varit på första mötet? Vet ni om man blir invägd då? Ligger just nu 1-2 kg över bmi gränsen. (Har pco och har svårt att hålla vikten. Men har gått ner 35kg sedan jag var som störst)


    Vi hade vårt strax innan jul! Jag blev inte invägd utan det gör man nog först senare. Ska tilläggas att jag har något förhöjt BMI. De frågade nog endast om vikten stämde (i förhållande till det som stod i pappren från utredningen). Att gå ner 35 kg är så bra gjort. Heja! Vilken gräns är det du ligger 1-2 kg över? Spännande med uppstartsmöte för er!
  • Clemmentina
    VårResa skrev 2020-01-16 08:52:00 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här också :)

    Hade äggplock förra fredagen där de plockade ut 8 ägg, 5 blev befruktade och 4 som blev blastocyster varav 3 frös in. Väldigt fina, sa de! Tjoho :)

    Gjorde min första ET igår.. vaknade på småtimmarna i natt av typ stickande känsla/smärta i området kring livmodern (??) det höll i sig ett par timmar innan jag äntligen lyckades somna om.

    Tydligen var mina äggstockar relativt stora (eller vad man säger?) sen äggplocket men den här nya känslan/smärtan satt mer mitt på och inte på sidan typ.. Jag har ju känt att jag varit rätt öm i ena äggstocken under veckan som gått, men känslan i natt var av ny variant.

    Är detta normalt tror ni?? Eller ber min livmoder blastocysten att dra åt fanders..? :/


    Så spännande! Håller tummarna. Kan det ha varit ägget som fäste som du kände? När man sätter in ett femdagars ska det (väl?) fästa såpass snabbt? :)
  • Clemmentina
    Fifen skrev 2020-01-15 07:10:07 följande:

    Idag är det dags att bli ruvare igen!

    Gör vår femte FET idag. Läkaren tycker dock att vi ska se detta som vårt andra försök. Då jag tydligen har en större livmoder än normalt upptäckte de vid sista återföringen att de satt dit embryot för långt ner i livmodern vid tidigare försök.

    För andra gången gör vi i stimulerad cykel med Progynon och Lutinus nu innan insättningen. Jag hoppas att läkaren säger ok till att denna gång även ta Prednisolon. Sist mådde jag så jäkla dåligt av alla hormoner. Denna gång har jag kunnat vara mer kontinuerlig med träningen och tycker att jag hittills mår bättre denna gång.

    Hoppas så att det blir femte-andra gången gillt för oss!!


    Håller tummarna för att det är er tur nu! Märkligt att de satt embryot fel. Nyfiken på hur det där funkar. Jag har tydligen lätt hjärtformad livmoder och då är det nog också viktigt att embryot hamnar rätt.

    Tränar du efter återföringen? Jag har inte kommit igång och träna efter juluppehållet och vet inte om jag hinner några pass innan ev återföring nästa vecka. Har du tips på träning som funkar under behandling!? :)
  • Clemmentina
    Patronsaint skrev 2020-01-14 09:18:58 följande:

    Har dock bara gått ner 6 kg sedan första mötet på utredningen tills de sickade remissen och remissen gick igenom. Har 35,4 i Bmi just nu här är ju gränsen 35. När jag pratade med kliniken för att boka mötet lät det som om jag skulle börja behandlingen samma vecka mer eller mindre. Blir orolig att dom ska skjuta på allt nu.


    Håller tummarna för att det inte ska vara något problem. Du är ju nära nu.
  • Clemmentina
    Nicciz skrev 2020-01-16 19:16:17 följande:

    Det var planerat att köra korta, men nu visade det sig att jag blev gravid denna månad Plussade idag! Innan ivf! Kan inte förstå det!


    Åh vad roligt! Varmt grattis och lycka till.
  • Clemmentina
    VårResa skrev 2020-01-16 13:46:31 följande:

    Jaså tror du?! Det var ju bara kanske 14-15 timmar efter ET :/ känns lite väl snabbt?

    Man kan ju alltid hoppas dock :) :)


    Håller tummarna för det! Uppdatera hur det går. :)
  • Clemmentina
    Fifen skrev 2020-01-17 07:06:40 följande:

    Jo, skulle kunna tycka att de kanske skulle kunna ha upptäckt det efter typ bara något försök, men känns som de viktigaste är att dom kom på det. Jag är ju lite svårare över lag eftersom jag har en transplanterad livmoder, skulle aldrig kunna göra ivf på något annat ställe än där jag gör.

    Just med träning tycker jag är svårt, på kliniken säger de att man ska kunna leva sitt normala liv. Men jag har haft svårt för det efter de förra återföringarna. Då har jag slutat träna och bara promenerat. Men sist mådde jag som sagt så dåligt av alla hormoner i den stimulerade cykeln, så denna gång har jag sagt att jag tänkt att jag ska träna nästan som vanligt. Åkte slalom dagen efter återföringen denna gång. Skulle inte vara några problem enl. läkaren.


    Förstår det! Såg inslaget på Skavlan när de intervjuade en läkare och en patient om livmoderstransplantation. Så fantastiskt! Väldigt tur att de upptäckte att de placerat den fel, nu hoppas vi att det tar sig.

    Jag tror att jag kommer känna likadant och särskilt när jag inte varit så aktiv med träning det senaste öht. Men egentligen är det nog bäst om man kan leva och träna precis som man brukar. Jag kommer nog också försöka ta promenader och det är ju bra det med. Skönt att du kunde och fick åka slalom direkt efter återföringen.
  • Clemmentina

    Idag har vi gjort första ultraljudet. Äggblåsorna hade inte växt till sig så mycket...nu ökar vi dosen med Gonal-F. Nästa vul på fredag och förhoppningsvis äggplock i nästa vecka! Någon annan som tar sprutor just nu? :)

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet