• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Sofia95 skrev 2020-08-24 13:28:14 följande:
    Är det något typ jag också borde rusta upp med?
    De ger inga progesteronsprutor i Sverige av vad jag känner till.

    Om jag kommer ihåg rätt så har Grodan enbart fått Lutinus vid detta försök.
  • bellis2

    Och jag borde ha förtydligat. Vi har recept från Olga-kliniken för att kunna köpa på ett visst apotek i Frankrike. Jag vet inte hur det fungerar med andra länder.

  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-24 18:32:23 följande:

    När vi ändå pratar om sprutorna, får ni alla hjälp av era män att ta dem i skinkan? Hur tycker ni/de att det funkar? Har de fått nån instruktion eller genomgång av kliniken eller har ni youtubat ;) Är lite osäker på hur vi ska lösa det här hemma nämligen. Har fått köpa några ampuller från tidigare Olga-patient samt fått hjälp av en kompis att få tag på kanyler, men hon föreslog att jag skulle läraktig att sätta dem i lårmuskeln själv. Och nu är jag lite velig...

    Annars är plåster, progynon och progesteron (vagg+spruta) det som ordineras hos Olga efter insättning va? Har förstått det som att det är standard då Olga inte ber er ta blodprov för att kolla värdena efter insättning, men att det är lite standardbehandling vid ÄD oavsett vad man haft för problem. Hur är det med E-vitamin efter insättning?


    Oj, jag hade inte satt den i lårmuskeln.

    Ja, maken, skulle inte greja det själv. Han tittade bara på sköterskan när hon gjorde det en gång. Behövs inte mer så man kan lika gärna titta på en video. Man ska sätta den i 90 graders vinkel.

    Finns massvis med videos på YT, bland annat:








    Methacin får vi också. Jag har inte fått E-vitamin efter insättning men magnesium.


  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-24 19:29:46 följande:
    Då får jag be kompisen instruera sambon! Lika bra han blir lika delaktig som en annan ;P

    Vad är Methacin?
    Jag var mest orolig för sprutorna i skinkan men tar hellre det än magen som är det värsta för mig.

    PeeWee44 förklarade för mig att:
    "Methacin är en rysk medicin som inte finns i Sverige. Livmodern slappnar av också sa dom till mig."

    Det är en tablett som tas morgon och kväll.
  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-25 16:31:25 följande:

    Jag har blivit ombedd av Olga-kliniken att göra en provtagning som kallas D-dimer nu efter insättning. Nån som känner igen det?
    De andra proverna de efterfrågade kunde jag beställa själv hos Werlabs, men detta finns inte där. Vem ska jag fråga om hjälp med detta? Har ni andra läkarkontakter som fixar provtagningar själva eller skickar remiss för er? Gynekologen jag gick till under förberedelseperioden innan var iaf då ovillig att hjälpa till med "konstiga prover", som hon sa, men då kunde jag fixa dem via Werlabs. 

    Nån aning om vart jag ska vända mig för att få testa detta D-dimer?


    Underbara PeeWee44 som hjälper till med allt har tidigare tipsat i 2019-tråden om
    www.mydrop.se/Prover där du kan beställa detta.

    D-dimer (avslöjar om blod har levrat sig (koagulerat). Vi får ta sådana tester även innan insättning men de vill nog kontrollera hur det ser ut nu.


  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-25 20:42:09 följande:
    men SUPERTACK! Ett bekymmer mindre, jag har krånglat och googlat om det där bra mycket nu! Så det var skönt att hitta. Bokat nu!
    Inga problem, hade lusläst tråden så kom ihåg att PeeWee44 hade postat om det. Just det testet är ovanligt och så jobbigt att försöka hitta alla dessa tester. Det sista bekymret man behöver när man har annat att tänka på.

    Går det bättre nu, hur mår du?
  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-25 21:48:59 följande:
    tack så mycket! Alla dessa frågor om nya saker som man måste ta reda på hela tiden... samtidigt som man ska leva sitt vanliga liv som vanligt också.

    Ja, det ska bli spännande och läskigt med första ultraljud. Vad kan man förvänta sig då? kommer vara i v7 då cirka. Ska jag ta med min sambo eller ej?
    Fostrets hjärtslag, så ta absolut med sambon :)

    Men inte så många som tillåter att partnern är med men Crocus ultraljud tillåter det.
  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-25 21:45:52 följande:
    Ja tack, jag mår bättre! Plan B gör susen, alla tecken på blödningar har slutat. Och jag fick respons från kliniken på HCG-resultatet, de var mycket nöjda och tyckte att jag skulle boka första UL nästa vecka., så det ska jag göra.

    Min man är på mig om strikt "bed rest", han tycker att jag inte håller mig stilla tillräckligt. Plus att jag ju jobbar också, har inte sjukskrivit mig eller så utan jobbar hemifrån o låtsas som ingenting...Så svårt att veta hur man bör bete sig, vad man kan förvänta sig osv...
    Härligt att höra! Tranexamic bör ju sätta stopp på blödningen så bra att det fungerar. 

    Nu vet jag inte vilken plan b (eftersom det finns olika) du sattes på av kliniken men om det är den allvarligaste så ska du verkligen ligga i sängen hela tiden förutom när du ska upp till toaletten. Det går att arbeta från sängen och så länge man arbetar och gör det man ska tänker jag att det inte behövs en sjukskrivning.
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-26 05:57:06 följande:
    Berätta gärna mer, vart har du lyckas boka provet sitta? Och vad gör man med svaret Bellis? Om provsvaret indikerar att blodet levrar sig innan eller efter insättning vad gör man då, blodförtunnande?
    Menar du på vilket stället man tar det? Det fungerar som werlabs och blodkollen.

    Jag har ingen aning vad de gör med resultatet men Otta på tilen kanske kan dela med sig senare? :)
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-26 05:52:51 följande:
    Jag blir så glad varje gång jag hör om tjejer som lyckas med plan B :D främst för att det ger hopp när man av svensk sjukvård är uppläxas med att missfall (även upprepade) är naturligt kroppens sätt att göra sig av med livsdugliga foster, samt att det inte finns något sätt att förhindra att det händer. Har sju gånger suttit och snällt fått vänta ut missfallet efter att blödningen börjat, vilket har tagit dagar/veckor. Men lätt svar att ge när man är så ovillig att undersöka orsakerna till missfall! Senaste missfallet körde jag en hemmasnickrad plan B då jag som bekant tyvärr inte är Olga-patient. Blödningen avtog direkt, men efter två veckor konstaterades ändå att fostret dött då inga hjärtrörelser syntes och gulesäcken börjat kollapsa. Då hade jag ett stort koagel i livmodern som jag tänker är blodet som inte kom ut pga just Tranemaxen. Så för mig blev det bara en långdragen start på ett missfall, menjag är ändå hoppfull då jag är övertygad om att med progesteronsprutorna så hade kanske fostret faktiskt överlevt!
    Det är så sjukt att de drar samma historier som man typ gjort i 50 år.

    Har många läkare i släkten världen över. Jag har faktiskt inte varit med om läkare som i Sverige som tror att de verkligen vet bäst, avfärdar det man för fram trots att man hänvisar till vetenskapliga studier. Min favorit var någon gång när en läkare sa: jag är inte så bra på det där med näringslära. No shit tänkte jag. Det ingår knappt i deras studier här.

    Ett annat problem med Sveriges läkare är att de ofta inte är uppdaterade (för det behövs ju inte i Sverige). Har du läkarleg. så har du det, du behöver inte försvara det efter ett antal år.

    Jag vet att det bara är serier men tacka vet jag för Doc Martin och Dr House. Varenda läkare borde vara så, kompetenta, nyfikna och hela tiden uppdatera sig, bara kunna allt och aldrig ge sig. Önskedröm Skrattande 
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020