• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77 skrev 2020-08-16 16:56:06 följande:
    Nä. 8 av 10 klarade upptiningen. 7 blev befruktade, eller 6 blev ordentligt befruktade. Ett par trillade av efter ett par dagar men jag tror att det var 3 förutom vårt som sattes in som odlades vidare men de klarade sig inte.

    I och med att de upplever att äggkvaliteten inte levt upp till önskat så har vi ju fått 5 till. Läste på äggbankens hemsida att de garanterar 1 blasto vid 8 ägg och 2 vid 12. Hittade inte alternativet med 10. Kanske inte finns kvar. Men får vi nu 5 ägg till så känns det som att vi kommer ha åtminstone en blasto att sätta in. Har vi tur så får vi en till frysen, men inget jag räknar med med så få ägg. Något kan ju trilla av o inte klara upptiningen.

    Vi betalar motsvarande en frysåterföring vilket är 15000. Det är för deras media och utrustning typ. Jag hade ett väldigt kort samtal med kliniken då jag inte stod så bra till så jag ska ringa dem på måndag igen och höra mig för lite mer.

    Får man fråga hur många du fick till frysen?
    Aha, då är jag med. Men oj, 15 000 är ju inte lite det. Jag får nuförtiden panik av alla kostnader runt IVF.

    Självklart får du det Glad På insättningsdagen som var på dag 4 och inte 5 (de blev tvungna att prioritera och tima äggplocket) så hade vi två AA embryon så jag vet att åtminstone 1 med toppkvalité gått till frysen men vi har inte fått den fulla rapporten ännu. Jag har inte heller frågat. Tänkte att vi väntar till testdagen då den här stackars kliniken och dess team verkar arbeta typ dygnet runt de senaste veckorna.

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-16 18:13:50 följande:
    Fast jag ser det som att 15 000 är betydligt mindre än 105 för 10 ägg eller 80 för 6 ägg. Vi fick ju bara 1 för 105 att sätta in så får vi ett till för 15 så känns det ok.

    Ja, jag kan tänka mig att de jobbar järnet nu! Visst fick ni ut 15 ägg? Hoppas på att ni får mer än ett till frysen! Spännande! Men visst hade ni köpt ett paket? Var det två eller tre laddningar äd ägg? Hoppas att de inte behövs!
    Härligt, alltid bra om man vänder det till det positiva :) Håller tummarna för att det ska gå vägen med de nya äggen!

    Ja, 15 ägg och eftersom makens spermier tydligen är super så kan vi räkna med fler. Som jag förstått är vi garanterade två frysta.

    Vi hade ett paket på fyra försök, två med egna och två med ÄD. Hoppade över ett försök med egna och gick direkt till ÄD. Det är jag glad över, hade faktiskt inte klarat av ännu ett försök med egna ägg och besvikelse att vakna upp och inga ägg.

    Även om de nu inte skulle behövas vill jag sedan undersöka möjligheterna för ett syskon. Jag vet ju inte alls om jag eller min kropp skulle orka/greja det men vill kunna ha den möjlighet.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-16 18:54:17 följande:
    Ja, man måste ju försöka vara lite optimistisk ibland

    Skönt att höra att ni har bra spermier så det inte riskerar att finnas en sån faktor också! Optimerar ju chanserna!

    Förstår att ni valde äd direkt. Men i och med att ni inte gjorde två ivf får ni kompensation för det då?

    Med syskon, menar du helsyskon? Andra äd omgången ägg, skulle det kunna vara från samma donator då? Om detta inte tar sig, skulle ni kunna göra ett nytt färskförsök för att samla på er frysta eller måste ni använda de frysta först? Om ni blir gravida nu så försvinner resterande försöka va? Att ni inte får använda det för syskon?

    Mest frågor i det här svaret...haha...
    Ja, kände en sådan lättnad för det åtminstone.

    Jag har förstått det som att det blir tre ÄD donationsförsök i så fall.

    Precis om nu det skulle bli syskon skulle jag gärna vilja att det är samma eftersom vi lagt ner så mycket tid på allt och vi är så nöjda med valet.

    Jag har faktiskt ingen aning om hur det går till så har samma frågor till kliniken Glad

    Om jag har förstått avtalet korrekt så blir man gravid så mister man resterande försök men gärna för mig. Så för syskon antar jag att man börjar om. 
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-16 19:25:04 följande:
    Ok, det låter ju bra med tre äd. Men håller ju tummarna för att det inte behövs.

    Men om det finns kvar i frysen så kan det ju bli syskon av det. Inte sagt att man måste börja om helt från noll!

    Ja, det är mycket man kommer på att man vill fråga om i efterhand. Går liksom inte att ha alla svar och situationer klar för sig i förhand. Alla kliniker gör ju dessutom olika. Som sagt, en djungel!!!
    Precis, så jag tänker också. Men skulle bli överlycklig bara det skulle gå med ett också med tanke på utmaningarna jag har.

    Det är så mycket att hålla koll på och allt går inte vägen heller så tid, ork och energi behövs. Man får ta ett steg i taget (vilket är jobbigt för en sådan som mig, haha).
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-16 19:59:57 följande:

    Bellis, du som haft så många bra tips om hudvård... har du nån ?mirakelkräm? för resten av kroppen också?

    Om du skulle starta skönhetsrådgivning så har du din första kund här! Haha...


    Det har jag Flört

    Jag har testat så mycket. Mina favoriter som jag alltid går tillbaka till är Aveenos kroppslotion eller Klairs Supple Preparation All (koreanskt märke, tror Skincity har tagit in det nu). Aveeno kostar ju nästan ingenting i USA men Sverige har det inte nu. Men nu har jag hittat det på lookfantastic.se 
  • bellis2
    PeeWee44 skrev 2020-08-16 20:15:06 följande:
    Blir du gravid på första försöket och det blir barn så blir det inte fler försök "gratis". Det ni får till frysen om ni får något är ju era. Sjuttiosjuan lyckades ju med samma donator hos olga. Den tjejen kunde ju dessutom donera igen om inte jag kommer ihåg fel. Så det kan ju också vara en möjlighet om ni inte får något till frysen. Nu håller vi tummarna för ett fint hcg på tisdag.
    Ja, det var det jag misstänkte. Tack, tack för hjälpen. Vet att vi har minst ett till frysen. Tack, ska bli skönt att veta och slippa våndas något mer.
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-17 20:52:26 följande:

    Nu har min mens kommit och planeringen inför FET är igång. Ska göra Vul nästa måndag (trodde jag skulle slippa nu i ostimulerad cykel) och sen är det bara att invänta ägglossning. Känner att jag verkligen tagit paus under sommaren och får verkligen anstränga mig för att få igång tankeverksamheten kring stödmediciner mm. Känner mig fortfarande väldigt kluven kring hur jag ska lägga upp progesteronet, har 40st injektioner men det räcker ju inte till v9 så jag kanske får ha det som blödningskit och sen köra en blandning av Lutinus, Crinone, Utrogestan och kräm... om någon har input så tar jag tacksamt emot :) i övrigt börjar jag med både kortison och fragmin idag för att sedan trappa upp inför insättningen. Får inget östrogen inför, men vet inte hur de tänker efter insättning. Har skaffat mig massa plåster, kanske värt att lätta på med både östrogen och progesteron för att undvika dipp i hormonerna. Särskilt eftersom mina egna hormoner inte riktigt räcker till då jag har korta cykler med spottings... åhhh vad jag är trött på allt detta fixande, trixande och tänkande. Trodde verkligen inte att det någonsin skulle komma en tid då jag skulle känna mig färdig (utan att ha uppnått målet) men faktum är att det börjar bli tydligare för varje försök att en inte orkar kämpa för alltid.


    Jag hade nog valt att fördela injektionerna på dessa nio veckor och spara några för eventuella blödningar. Vid eventuella blödningar skrivs ingen medicin ut här eller?

    Att blanda alla progesteronkräm vet jag inte. Vad har du kört hittills? Kan du inte köra en Crinone på morgon och en på kväll? Eller skriver de inte ut det?

    Att du inte får östrogen inför beror på att din slemhinna blir för tjock, eller? Har du någonsin kollat dina östrogenvärden?

    ÄD är ju så annorlunda och man behöver medicin på helt annat sätt.

    Jag förstår dig helt. Jag hade inte orkat/klarat av att hålla på utan kände från början att jag måste sätta en gräns för vad jag vill gå igenom. Ändå har jag gått igenom mycket mer än så men jag tänker på antal försök.

    Sedan corona eländet har ju ställt till det för så många och gå på en massa extra medicin hade jag gärna hoppat över.

  • bellis2

    Zwillinge86, du är ju så insatt!

    Du har inte gjort en hysteroskopi?

    Usch, måste vara fruktansvärt jobbigt att få höra att missfallen är på grund av låg äggreserv när man gör ÄD. Det är ju vansinne Förvånad

    GrodanS77, vi tar sprutorna morgon och kväll och extra vid blödningar (med mycket annat som jag inte tror man skulle skriva ut i Sverige).

    Angående östrogen och vad Gynhälsan sa till dig måste jag säga att Olga kliniken säger exakt tvärtom efter insättning. De 12 första veckorna ä kritiska på olika sätt. Länkar ifall att någon är intresserad: olgafertilityclinic.com/se/aggdonation/moderskap-efter-aggdonation/graviditet_efter_aggdonation/

    Det är samma sak om man behöver sköldkörtelhormon (behöver man öka rätt rejält) första trimestern.

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-18 12:45:40 följande:

    Bellis, jag håller alla tummar och tår jag har för att du ska få ett fint hcg-värde idag! Hoppas att du känner att du kan uppdatera oss om det!


    Tack så mycket GrodanS77 och Sofia95, jag med Skäms Ni får gärna skicka meddelande så meddelar jag.

    Men jag visste inte att det tar 3-4 dagar att få resultatet, ahhhh....
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-18 16:16:17 följande:

    Tack för respons tjejer! Ska se om jag får till recept på Crinone. Jag har genom åren tagit del av både behandlingsplan från Lifeclinic, Ava clinic, OLGA samt Livios så jag är nu i full färd med att jämföra och bestämma hur jag ska lägga stödmedicineringen.

    Vad gäller kortison, fragmin, trombyl och IL så kör jag det upplägg jag fick i Grekland, men startar blodförtunnande redan i början av cykeln. Nytt för mig är som sagt att inte ha östrogen innan insättning men det borde vara lugnt då jag som sagt bygger slemhinna och har fin stegring av såväl östrogen som LH inför ägglossning. Det är efter ägglossning som jag dippar så jag testar nog att stötta upp med plåster. Att jag blandat progesteronet är att jag är osäker på vad min kropp tar upp. Och i brist på sprutor har jag tänkt att livrem och hängslen är en bra taktik, tänker att jag hellre får för mycket progesteron än för lite. Men Bellis, förstår jag dig rätt att Olga ordinerat både Crinone och sprutor morgon och kväll? Trodde det var Crinone morgon och kväll och spruta enbart till natten?

    Tack även för stöd kring det orimliga i att sjukvården förnekar att vi inte är färdigutredda. Det närmsta jag kommit ett erkännande är Umeås avslutninssamtal efter förra ÄDn där läkaren konstaterade att jag nog bör söka mig utomlands då de saknade möjlighet att hjälpa mig att förstå varför det inte funkar. På rak fråga svarade han att man inte ska få upprepade missfall vid ÄD, så alltid nåt.

    Håller tummarna för dig Bellis, vet hur det är att vänta på Hcg-svar. Förr kunde man få det på ett dygn via werlabs och då var det ju värt det på ett helt annat sätt.


    Håller tummarna för att det ska gå!

    Precis. Jag tar Crinone morgon och kväll och sprutor morgon och kväll.

    Det är illa när de säger att de saknar möjlighet att hjälpa till. Men får jag fråga, graderar de embryon på samma sätt som de gör i utlandet?

    All väntan, plågsamt. Tack så mycket Glad
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020