• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77 skrev 2020-08-11 17:19:55 följande:
    Ja, jag hade testdag 14 dagar efter insättning. Hur tidigt har du efter ET?

    Man ska ju kunna plussa 14 dagar efter befruktning, dvs när man skulle ha mens om det var på ?vanligt sätt?. Men de vill vara säkra. Finns ju de som plussat efter de 14 dagarna efter insättning, det är därför en del kliniker vill vara på absolut säkra sidan och sätter testdag 3 veckor efter insättning. Låååång tid!

    Jag tycker också bättre om crinone än lutinus. Är inte lika kladdigt. Måste kolla vad jag hade när jag plussade med dottern. Har nämligen för mig att det var lutinus... undrar om jag tar upp de olika bra? Ska ju vara samma sak... Men lutinus har haft produktionsproblem under våren så de var tydligen inte helt säkra att använda (fattat det som dosen progesteron varierat).
    På dag 11 och då är det blodprov som gäller. Oj, det visste jag inte, tre veckorFörvånad

    Jag tror det kan vara olika hur man tar upp Crinone och Lutinus. För mig var Lutinus en mardröm med Crinone känner jag knappt något.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-08-11 19:20:40 följande:
    Vad var hemskt för dig med Lutinus?
    Tog nog inte upp det bra och hemska hemska klumpar (resterna). Kunde inte gå ut utan något skydd.

    Crinone är starkare så den behöver jag bara ta två gånger istället för tre.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-08-11 19:22:22 följande:
    Jag är så veckovill! Tisdag är ju idag? Så alltså testdag nästa tisdag? :) mår du illa jämt? Varför då?
    Nästa tisdag, precis :)

    Illamåendet har nog mycket med min sköldkörtelproblematik och hormonrubbningar att göra, haft det sedan dess. När folk talar om sina graviditetssymptom säger jag typ check på det mesta, tyvärr haha.
  • bellis2

    Zwillinge86, tack för svar!

    GrodanS77, eller hur med Lutinus var jag alltså tvungen att använda bindaFörvånad

    Har du börjat med membra feminin forte? Alltså om jag är utan det nuförtiden eller membrasin så skrynklar jag typ ihop. Dessa kapslar är bland det bästa som hänt min hud, haha.

    Jag är själv helt frälst i The Ordinarys produkter. Kan inte förstå att de är så billiga och bättre än många dyra produkter jag testat.

    Vätskesvullen, fy alltså. Det är jag jämt, bland det värsta för mig. Hoppas att du mår bättre snart!

    Själv har jag råkat ut för världens förkylning, typiskt att det skulle vara denna vecka Gråter och jag som inte haft en förkylning på flera år. 

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-13 14:59:17 följande:
    Usch då, trist med förkylning! Äter du kortison? De kan ju sätta ned imunförsvaret.
    Jag är också förkyld tyvärr. Bläää!

    Hur känns det i övrigt? Både i kropp och själ nu när det är mindre än en vecka kvar till test.

    Jag började med membra för en dryg vecka sen. Kan inte säga att jag märkt någon skillnad. Tror det tar längre tid. Men på sommaren brukar hyn vara bättre. På vintern däremot så blir jag väldigt torr. Ska bli intressant att se hur hyn på kroppen reagerar när det blir kallare.

    Jag hoppas också på att bli helfräst av the ordinary
    Med  vissa av The ordinarys produkter så ska man vara extra noga med solskyddsfaktor verkar det som. Har du någon bra att rekommendera? Jag har inte nån för ansiktet hemma så har hittills bara kört med foundation och puder med spf när jag visat mig ute. Jag tycker inte alls om att ha solskydd i ansiktet. Då brukar finnarna komma direkt men man måste väl om man inte ska få brännskador av solen när man kör med syrorna. 

    Är du vätskesvullen jämt?! Är det också sköldkörteln som spökar till det? Har du vätskedrivande då? Jag fick det för många år sen av en annan anledning, och tog dem sen emellanåt när jag tyckte att det var som värst i månaden. Men sen när jag ville ha nya utskrivna så fick jag tvärnej av läkaren. De var absolut inte bra att ta osv.. Det var några år sedan så kanske skulle ta och testa igen.
    Ja, det har med sköldkörteln att göra men blev värre än någonsin med IVF-behandlingen. Reagerar hemskt på fukt. Vätskedrivande medicin är tyvärr inte bra så det tar jag inte utan tar naturligt preparat (men inte just nu så klart), till exempel: www.weightworld.se/retenix.html

    Om du gillar vattenmelon så ska du passa på och äta en hel del nu, nyttigt och vätskedrivande!

    Jag äter faktiskt inte kortison, har inte fått det på listan av mediciner. Men frågade om medicinerna kan sätta ned immunförsvaret eftersom jag läst att flera kvinnor blir förkylda efter ET eller om kroppen känner av att något är annorlunda.

    Det är så svårt, jag vet inte vad jag ska leta efter. Jag mår nästan för bra känns det som (bortsett från förkylning), jag mådde värre innan insättning. Så jag tror inte detta har gått vägen.

    Det känns inget vidare, är väldigt orolig över detta med förkylningen och att jag inte känner något. Undrade om det var normalt att inte ha några blödningar eller klumpar av Crinone och då fick jag typ "tillsägelse/uppmuntran" från kliniken, haha. De menar på att det är för att kroppen tar upp medicinerna och att det är tillräckligt med hormoner. Det var ju en hel föreläsning ifall jag skulle blöda så är helt inställd på blödningar och bedrest eftersom det lät så vanligt.

    Angående membra, är övertygad att min näsa hade fallit av i vintras utan detta haha. Slemhinnorna var inte att leka med då.

    The Ordinary, jag använder inte solskyddsfaktor förutom i min foundation/bb kräm/cc kräm. Puder använder jag inte längre (nu när jag blivit äldre tycker jag bara det ser kakigt ut på mig). Precis som du är jag inte förtjust i solskyddsfaktor och använder det bara i ansiktet om jag är på solsemester vid stranden typ.

    Kan du inte använda produkterna som behöver solskyddsfaktor på kvällen och återfuktande på dagen?

    Tror the Ordinary har en SPF kräm  och i deras foundation finns spf (har nyligen beställt den för att testa). Jag är ju förtjust i smink och hudvård även om jag sminkar mig lätt.
  • bellis2
    PeeWee44 skrev 2020-08-13 16:47:26 följande:
    Jag skulle säga att det är bra att vara förkyld. Då jobbar kroppen med det istället för att attackera embryot.
    Åh, vad jag behövde höra det {#emotions_dlg.flower}

    Plågas varje gång jag nyst (vet att jag är paranoid).
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-13 17:27:36 följande:
    Jag trodde alla utländska kliniker körde kortison. Där ser man!

    Det är med känningar är skitsvårt. Det är ju typ förtidigt att ha graviditetssymtom så. Mer mer hur du mår nu under försöket. Är det mentalt jobbigt? Själv höll jag ju på att bli smått galen som du vet.

    Nä, blöda behöver man definitivt inte göra. Jag tror inte att jag har gjort det något innan testdag utan det är nog några veckor efter i så fall (när det varit plus) . Är det tidigar är det för att jag råkat rispa med lutinusstaven typ.

    Ok, skönt att höra att du inte heller använder spf i ansiktet...haha. Jo jag tänkte nog som du där med att man kör de tyngre produkterna på kvällen. Meddela gärna hur deras foundation är för jag blev också sugen på den.

    Är vätskedrivande hårt mot njurarna eller?
    Har också funderat på det men tydligen inte. 

    Samma här och stackars min familj runt mig som lider med mig. Väldigt mentalt jobbigt. Dagarna som annars går så snabbt känns så långa. Har sovit bort mestadels av tiden och bara arbetat av sådant som är prio.

    Absolut, uppdaterar dig om deras foundation!

    Precis, det kan påverka saltbalansen i kroppen (störningar i natrium och kalium).
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-13 17:38:27 följande:

    Funderade lite här efter diskussionerna kring medicinerna. Många kör ju kombinationer både för östrogen och progesteronet. Men finns det inga maxnivåer? Tar man för stora doser av andra läkemedel så kan ju det vara skadligt, kan det inte blir så här?

    Blir lite nyfiken då min ?magkänsla? säger mig att jag dippade i hormonnivåerna efter att jag plussade och att det kanske var det som gjorde att det blev minus sen. Så nästa gång skulle jag gärna köra högre doser. Är ju inte säker på att kliniken tycker det men man kan ju höra. Eller försiktigt lägga till lite själv från de jag har kvar sen förra försöket. Men vill ju inte förstöra med förmycket. Det låter dock som de utländska klinikerna kör minst dubbla mot svenska kliniker, ja ibland både 3 och 4 ggr så mycket. Och de doserna skulle jag ju inte komma upp i ivarjefall.


    Hmm, hur menar du med maxnivå? Man får en behandlingsplan med en viss dosering (kanske varierar från patient till patient det vet jag inte). Blir det blödningar eller annat så läggs det på högre doser av progesteron och östrogen (men det står angivet hur mycket det är). Även andra mediciner läggs till då.

    Jag är ju sådan som oroar mig för läkemedel och frågade om inte allt detta är skadligt för fostret men de skrattade de lite. Jag tänker också på bröstcancer risker.

    Jag vet inte vad man får för mediciner eller doseringar i Sverige efter ÄD? Den största skillnaden måste vara progesteronsprutorna tänker jag.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-08-13 19:13:21 följande:
    Jag är också jättenojig för att få för låga doser hormoner. Jag har ju vid flera blodprover inte haft någon egen produktion alls tänker att jag iom det borde få högre dos än någon som har högre nivåer och/eller en egen menscykel, eller tänker jag fel? Jag får ju till exempel ingen blödning av provera och bygger ingen slemhinna alls på dosen progynon jag äter dagligen. Jag försökte fråga läkaren på kliniken om det, men hon sa bara att "Vad bra att du äter det, då har du redan gjort det vi kallar för 'provbehandling' som man annars gör in för ett försök". Men jag känner att min "provbehandling" inte lyckas? Jag har ätit det i 4 månader, fått en blödning under denna tid, efter ca 2mån. Jag hade så gärna velat ha ännu en blödning innan förberedelserna ska sätta igång, det skulle kännas som att börja med rent och rätt utgångsläge, liksom urstädat :) men det kanske inte spelar någon roll? Har alla ni egna menscykel?
    Men du äter Provera? För det kan förklara bröstsymptomen.

    Har de mätt din slemhinna någon gång?

    Jag har menscykel men har befunnit mig i förklimakteriet ett tag. Men det är många som gör ÄD som hamnat i klimakteriet och det görs i vissa länder upp till 51 års ålder.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-13 19:32:54 följande:
    Med maxdos menar jag när det blir skadligt för kroppen. Är det något annat organ som kan ta stryk? Förvärra tidigare problem med hormoner? Eller ja, vad kan hända? Har också tänkt på cancerrisken men tänkt mer på livmodercancer. Är ju lite svårare att upptäcka själv än bröstcancer oftast.

    Jag har fått tre tabletter progynon 2 mg eller femanest och antingen 3 lutinus per dag eller 2 crinone. Med dottern så fick jag både plåster och femanest och dubbla dosen lutinus. Men det var i V8. Jag hade nån liten blödning och när jag var o gjorde vul på linnekliniken som Umeå hade samarbete med så skrev linne ut mer.
    Ingen aning, är också orolig för allt det där och därför jag inte ville ta så mycket hormoner. Nu blev det ju ännu längre tid med pga pandemin.

    Fast det låter väldigt likt min behandlingsplan men+progesteronprutor+methacin+östrogenplåster.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020