• Sun 22 Nov 2020 17:18
    105489 visningar
    3231 svar
    3231
    105489

    Letrozol, PCO

    barnlängtan2021 skrev 2020-11-21 22:05:04 följande:

    Hejsan! Jag hoppar in lite här!

    Jag har ätit min första letrozol kur och var på vul på CD14, hade ett stort fint ägg på 24 mm och treskiktad slemhinna. Fick ovitrelle samma dag. Hade sex CD14-16. Dagen efter fick jag ont på högra sidan så hade antagligen ägglossning då. Har sedan haft lite ömma bröst sen CD17. Idag är jag på CD19 och haft otroligt mycket vita flytningar, så det blir fläckar i trosorna och som mensvärk i mitten av magen typ så antar att det är livmodern.

    Är det fler som varit med om liknande? Kan jag lyckats bli gravid?


    Grattis till ett fint ägg! Jag kan omöjligt säga vad som skett i din kropp och ifall dina känningar betyder något. Men det verkar vara för tidigt för att ägget ska ha hunnit fästa.

    Jag fick en väldigt stark smärta, ihållande och nästan knivig, på höger sida dagen EFTER ägglossningen. Ingen smärta eller känsla jag haft varken tidigare eller efter. Jag visste sedan VUL att ägget skulle släppa från höger äggstock så KANSKE lät min kropp mig känna att befruktningen skett, trots att det faktiskt är omöjligt att känna.

    Vissa får ju sen ett bevis på att ägget fäst i livmodern, ett sånt bevis kan vara en nidblödning. Detta fick jag på ÄL+9. Man kan också känna av smärta.

    När är det dags för graviditetstest? Håll ut :)
  • Sun 22 Nov 2020 17:23
    amandakollb skrev 2020-11-22 12:10:23 följande:

    ja känns skönare att ha delmål att se fram emot, då känns det som att det går fortare! efter träff med bm just efter rul så är det 6 veckor till nästa träff (nu 2 veckor kvar) så antar att det är därför det känns som att det inte händer något då det är så långt mellan varje. 

    BF är 18 mars =) 

    okej vad bra! det gör mycket att få hem bilder och filmer tycker jag =) så kan man kika tillbaka tillsammans i efterhand. oj v.8, det går snabbt för dig med!! :)

    ja visst är den, jag tror jag kollade på den ända upp till v.20.. så skönt att se när det sjunker. visst är det nu på fredag 27e du har första vul? gud så spännande! har du några symtom ? 


    Jag förstår, så många veckor är lång tid att vänta på något. Men i mitten av mars, det är ju ändå inte så långt fram! En vårbebis <3 Har ni förberett något ännu? Vagn etc?

    Yes, fredag 27/11 är det dags för tidiga ultraljudet. Hoppas att allt ser bra ut där :) Jag har en hel del symptom. Ändå ganska milda och tacksamma än så länge men man mår ju inte bra :/ Känns som jag är konstant sjuk. Har mensvärk och molande värk till och från, illamående stora delar av dagen, hunger och sug på kolhydrater, muntorrhet och trötthet.
  • Tue 24 Nov 2020 16:59
    akalei skrev 2020-11-24 09:42:53 följande:

    Hej alla! Ville bara berätta att vi nu fått svar på snabbanalysen av moderkaksprovet och att DET SÅG BRA UT!!! <3<3<3 Är så obeskrivligt glad och lättad!!!!!!!

    I snabbanalysen så kollar de på trisomi 13, 18 och 21 och det kan man alltså utesluta nu :) :) Eftersom jag fick en så extremt hög risk på KUB så kommer man även att göra en fullständig kromosomanalys men det tar ganska lång tid, typ flera veckor. Risken att man hittar något där är dock väldigt mycket mindre. Om det ser bra ut blir det även ett utökat/riktat UL men jag känner mig ganska lugn inför det då man i de fall jag läst om främst verkar hitta hanterbara missbildningar som går att behandla/operera (typ klumpfot eller små hål i hjärtat som kan opereras etc).

    Så en del kontroller kvar innan man kan andas ut 100% men känns ändå som att vi har ?avverkat? det värsta vilket känns heeeeeeeelt underbart. Nu tänker jag vara optimistisk och hoppfull :) :) :) :)


    Underbara nyheter! <3 Förstår att ni är superlättade nu efter all oro. Glad för er skull och lilla bebisen! Skönt att de håller ett öga på det ändå med utökade kontroller, det tycker jag låter tryggt.

    Nu har ni verkligen skuttat över det värsta och kan bara njuta. Så gör det! :) Allt gott!
  • Tue 24 Nov 2020 17:05
    amandakollb skrev 2020-11-24 12:58:27 följande:

    vi beställde faktiskt vagn redan i v16, vi visste vilken vi ville ha och var sånt bra pris då så vi slog till, får den levererad i februari typ! vi har inte köpt några andra grejer ännu, men har fått en del bebiskläder, babynest och spjälsäng så blir lite smågrejer vi behöver inhandla bara men tar nog det efter nyår :) 

    okej gud vad spännande, du måste uppdatera direkt efter du varit där!! :) 


    Åh, babysaker <3 Vi har tittat på en del lite större grejer redan, typ vagn och spjälsäng. Har inte bestämt något men eftersom jag och min man har väldigt olika smak så kände jag att det var viktigt att börja kolla redan nu, så man har gott om tid att ev. kompromissa och komma överens om vad vi vill ha. Men det låter vettigt att beställa vagn där omkring som ni gjort. Jag tänker att man åtminstone får beställa där kring v. 20, för visst har många butiker långa leveranstider?

    Men alltså, även om man kanske väntar lite med de större inköpen så kommer jag definitivt börja köpa lite kläder efter KUB troligtvis.

    Vilken vagn köpte ni? Det är en djungel verkligen.
  • Wed 25 Nov 2020 12:34
    amandakollb skrev 2020-11-25 10:25:50 följande:

    ja jättesmart att börja fundera och diskutera vad man behöver köpa osv! vi försöker tänka att inte köpa på oss för mkt utan kommer köpa mycket vid behov när hon väl är här. men det viktigaste behöver man ju köpa innan, och som du säger kan det vara rätt lång leveranstid på barnvagnar, speciellt nu i coronatider. 

    vi var och provade flera stycken och vi fastnade för britax smile 3 duovagn med tillhörande babyskydd. det är verkligen en djungel så bra tips är att åka till en bebisbutik för att kolla in alla närmare=) 

    wie bara två dagar kvar till vul, vilken tid på fredag är det? 


    Kollade faktiskt på en sån vagn häromdagen på nätet och tänkte att man behöver "känna på" innan man köper. Så det ska vi göra, när det känns bra.

    Har tid vid 14.00 på fredag :) Har haft några dagar där oro spökat lite så hoppas att allt ser fint ut.
  • Fri 27 Nov 2020 17:33
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-27 13:08:24 följande:

    11 dagar efter ovitrelle och tog ett negativt test nu. Tror ni det är kört? ????


    Nejdå, jag plussade på Ovitrelle+14 och då var det tydligt men inte jättestarkt. Ge det några dagar till! Och så länge mensen inte dyker upp så :) Lycka till!
  • Fri 27 Nov 2020 17:43

    Hej!

    Ultraljudet visade idag en liten en med ett fladdrande hjärta som mätte ca 17 mm <3. Allt såg fint ut och var precis som det skulle. Phew!

    Det var verkligen speciellt och ligga där i gynstolen och se vårt barn där på skärmen. Helt obeskrivligt. Hade lite svårt att ta in alla känslor för filmade hela undersökningen för att kunna visa min man sen.

    Men i alla fall, enligt ultraljudet (och sista mensen första dag) är jag i 8+1 men kommer fortsätta räkna utifrån ägglossningen så är i 7+6 idag.

    Fick med mig en bild hem. Vi är SÅ lättade och glada och tänker att vi nu kan slappna av lite grann och se framåt! En månad till KUB!

  • Sat 28 Nov 2020 13:33
    amandakollb skrev 2020-11-27 18:33:15 följande:

    Åh wow magiskt!! Visst är det coolt! Stort grattis till att allt verkade bra med lilla pricken <3 ett delmål passerat! Måste kännas helt fantastiskt?:D


    Verkligen! <3 Det är ju ännu mer på riktigt nu. Det största och bästa som hänt en. För några veckor sedan var det positivt graviditetstestet det mest fantastiska ever men nu är det ju den här lilla gråa fläcken som tar priset <3

    Ett delmål passerat och avklarat. På onsdag nästa vecka har vi inskrivning hos barnmorskan så det känns bra med en bekräftelse på livet där inne innan besöket där. Sen har vi fått tid för KUB 28/12. Känns långt fram men vi vet ju hur snabbt december går...
  • Sat 28 Nov 2020 13:35
    akalei skrev 2020-11-27 19:29:11 följande:

    Wohooo! Så underbart att höra <3


    Tack :) Har ni kunnat landa och njuta efter era besked?
  • Tue 1 Dec 2020 16:35
    Vicki89 skrev 2020-12-01 11:38:49 följande:

    Hej!

    Nu måste jag ha hjälp av er!

    Jag var på vul idag, cd12. Hade treskiktad slemhinna, och i ena äggstocken ett ägg på 18 och ett på 14. Super ju!

    Läkaren sa att det skulle kunna bli två ägg som släpper den här gången om jag väntar in ägglossning. Jag fick Ovitrelle-spruta utskrivet (aldrig fått det innan) som hon tyckte att jag skulle ta ikväll om jag vill undvika att två släpper och alltså skulle kunna bli tvillingar. Tar jag den ikväll så släpper nog bara det stora.

    Jag funderar nu fram och tillbaka hur jag ska göra. Om jag ska ta den där sprutan eller inte. Vad hade ni gjort? Är det för tidigt att ta Ovitrelle egentligen? Ni som tagit det innan - hur stor brukar era äggblåsor vara när ni tar den?

    Jag skulle kunna tänka mig tvillingar, även om jag förstår att det finns risker och att det måste vara svinjobbigt. Samtidigt betyder det ju inte att båda äggen blir befruktade bara för att de släpper, det borde ju vara lite större chans att det tar sig om det är två ägg istället för ett...

    Jag blev gravid en gång hösten 2019 men fick MA. Den cykeln hade två ägg släppt och fäst, men inget av dem klarade sig. Vill verkligen inte uppleva det igen...


    Men vilket dilemma! Och inga tydliga rekommendationer från lökaren utan mer "gör som du vill"? Så det läkaren menar är att antingen tar du Ovitrelle ikväll eller inte alls? Eller när ska du ta Ovitrelle om ni chansar på två ägg?

    Hade jag varit i din sits hade jag bara velat ha så bra chans på graviditet som möjligt. Och med två ägg är det ju dubbelt så stor chans. Som du själv skriver så finns det ingen garanti för att båda äggen blir befruktade och fäster men kan ju vara bra att ha diskuterat det ifall det blir så.
Svar på tråden Letrozol, PCO