• MiniNin

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-12-01 14:07:06 följande:

    En uppdatering från min sida också, har idag fått svar på den fullständiga kromosomanalysen och den såg bra ut!! Tack och lov. Barnmorskan som ringde med beskedet var så gullig och lugnande och verkade inte heller så orolig över missbildningar men jag kommer ändå bli erbjuden extra UL på Fostermedicin i v19 vilket jag ska ta. Så sjukt lång tid dit bara!


    Så underbart att höra! <3 Låter bra med ett extra ultraljud! Det är långt bort men helt plötsligt är ni där en dag. Tid är knas på det sättet;)
  • MiniNin
    Vicki89 skrev 2020-12-01 17:18:54 följande:

    Läkaren rekommenderade att ta sprutan för att på så sätt undvika tvillinggraviditet, eftersom den andra äggblåsan ännu inte är såpass utvecklad, så tar jag sprutan ikväll så är det antagligen bara ett ägg som släpper. Men hon sa att om jag hellre ville vänta, och då också ta risken/chansen att det blev tvillingar så hade hon inget emot det just för att jag haft en komplikationsfri graviditet tidigare och är normalviktig och frisk...


    Okej. Så när ska du ta sprutan om du vill vänta och chansa på två ägg som släpper?

    Vad har ni bestämt er för? Blir det Ovitrelle ikväll eller väntar ni?
  • MiniNin
    Vicki89 skrev 2020-12-01 21:08:00 följande:

    Tack för all input!

    Vi har nog bestämt oss för att göra precis så som CairoCarro skrev. Jag tänker att jag väntar någon dag med att ta sprutan, och då hoppas på att båda äggblåsorna har hunnit mogna för att på så sätt maximera våra chanser till graviditet. Är ju inte det läkaren sa att vi skulle göra, men samtidigt sa ju hon att det gick bra med en tvillinggraviditet om det skulle bli så. Det är ju väldigt liten chans att det skulle bli så hur som helst tänker jag. Det kan väl omöjligt skada om jag skulle ta sprutan någon dag senare, eller är det dumt av mig att göra så? Vad tycker ni?

    Idag var blåsorna på 14 och 18, hade ni tagit sprutan imorgon (onsdag)kväll eller torsdag kväll?


    Bra val tycker jag! Att ni maximerar era chanser är ju det bästa ni kan göra :)

    Vad jag fått höra på min klinik är att blåsor över 14 mm brukar växa 1,5-2 mm per dag om allt rullar på så den mindre borde ju i så fall vara redo på torsdag på ca. 17-18 mm medans den större då är på ca 21-22 mm.

    Men det är ju ingen exakt vetenskap och man behöver dessutom räkna in att Ovitrellen faktiskt ger blåsorna den där sista pushen i slutet så du kan nog både ta sprutan onsdag och torsdag kväll, eller varför inte något där mittemellan, vid lunchtid på torsdagen? Jag har inte tagit Ovitrelle på kvällen någon gång under våra tre försök så tror inte det är ett måste. Jag hade nog gjort så iaf, tagit den på torsdag lunch. För att ge den mindre chansen att växa till sig men sen ge sista boosten och hoppas att båda är redo sen.

    Hoppas någon annan här också kan ge input i frågan. Jag hade inte velat vara i er situation med detta beslutet, att hitta den perfekta tidpunkten för Ovitrelle för bäst resultat. Det är ju sånt läkaren är där för att berätta. Jag är en sån person som har velat veta exakta klockslag och vilka dagar man ska ha sex och allt, ALLT för att följa råd och professionella rekommendationer för bästa utfall.

    Men oavsett så kommer detta gå bra. Ni får filura lite och som sagt, hoppas någon annan kan ge sin input. Lycka till med beslutet! Skriv gärna hur det blev :)
  • MiniNin

    Hej, tjejer!

    Det var ett tag sen jag var här inne aktivt, har mått ganska dåligt i konstant illamående och huvudvärk under lite mer än två veckors tid. Det har varit som en enda lång influensa där liggläge och kolhydrater har varit mina närmsta vänner :/ Har gått upp typ 2 kg på tre veckor, haha!

    Men nu så är jag sedan en knapp vecka utan större besvärande symptom och har tagit igen lite i tråden under veckan. Här har det hänt grejer! :D

    Stort grattis till Vicki89, ett positivt test! <3 De där äggblåsorna gjorde susen! Ska bli spännande att se om det bor en eller två där inne sen.

    Hurra för barnlängtan2021 för en lyckad ägglossning, vi håller tummarna!

    Stort hurra och WOW till Russin112 för hela tre fina ägg nu på senaste VULet! Ska bli spännande att se hur de utvecklar sig. Jäkla vilken chans det kommer bli med tre äggblåsor iaf!

    Har jag missat någon annan så ber jag om ursäkt, det har varit en del att ta igen här i tråden. Kanske det är dags att uppdatera den där listan? Spännande att se om det blir massa julmirakel här i tråden! Håller tummarna för det!

    Hur går det för akalei? amandakollb? Är ni kvar? Hur långt har ni kommit nu och hur mår ni?

    Jag är iaf i vecka 11+2 nu. Har som sagt haft en jobbig period, en peak, som nu ebbat ut. Har haft hälsosamtal och inskrivning hos barnmorskan och alla prover har sett bra ut, även järnvärdet som brukar bråka. Har tagit blodprov inför KUB som nu närmar sig med stormsteg. Bara 9 dagar kvar tills 28/12. Ser så fram emot att se det lilla livet <3

    Har tre veckors julledighet framför mig nu, ska bli SÅ skönt. God jul till er alla om vi inte hörs!

  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-12-20 08:55:14 följande:

    Kul med uppdatering! Och vad skönt att du mår bättre nu, och skönt att allt går framåt och bra <3 så spännande sen med kub, du måste uppdatera efter du varit där! Gud vad snabbt det går förresten, redan v 12 liksom!!

    För mig går det jättebra, är i v 28 och mår fortsatt bra, går in i sista trimestern på torsdag, känns helt sjukt! Ibland känner jag mig knappt gravid, men ibland får jag lite ont i ryggen tex när jag gått längre promenader. Men magen växer och hon sparkar typ hela tiden så det är väldigt skönt! Den 4e har jag nästa samtal hos bm och efter det är det samtal varannan vecka. Längtar så mycket till 18e mars!

    Ha en jättefin jul allihopa!:)


    Så skönt att du mår så bra och att tjejen i magen gör sig påmind ordentligt :) Snart är det januari och då är det inte lång tid kvar till mars. Fy, vad spännande! God fortsättning!
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-12-20 16:06:42 följande:

    så otroligt fort det har gått :D fy fan för illamående... kämpa på så hoppas jag att de blir bättre nu när du kommer in i andra trimestern :D fick höra av en familjemedlem som är gravid att hennes bm hade sagt att nästan alla går upp mellan 2-5 kg de första veckorna så de ingår nog :) Så spännande med Kub, du måste uppdatera oss hur det går, håller alla tummar och tår för att de går bra!

    Tack! ska bli riktigt spännande och se hur det ser ut imorgon på vul, om alla tre har växt sig stora. Hoppas på en trippla chans till graviditet nu :)

    God jul! <3


    Ja, inte har det varit lättare med allt gott kring julen nu! Har haft lite oro över att gå upp för mycket under graviditeten men har haft bra samtal med BM om det så vi ska ha uppföljning kring v. 20 om det. Känns bra att hon tagit min oro seriöst. Ska låta julen gå, njuta och sen tänker jag att det blir bättre rutin överlag.

    Grattis igen till din fina ägglossning! Hur mår du? När är det testdag? I början av januari någon gång? God fortsättning!
  • MiniNin
    Vicki89 skrev 2020-12-27 08:06:44 följande:

    Började blöda nu på morgonen... :(


    Beklagar! :( Ta hand om er så hoppas vi att nästa gång är er tur!
  • MiniNin

    Hej!

    God fortsättning allihopa!

    Imorrn förmiddag har jag KUB-ultraljudet. Det har varit väldigt blandade känslor de senaste dagarna. Mycket längtan, oro, förväntan, ångest, glädje. Det är ett sånt stort hinder att komma över, har jag känt. Så mycket som står på spel nu när jag har landat i att vara gravid och att vi ska bli föräldrar till sommaren.

    Men tänk om något inte är bra liksom... Allt kan ju hända. Försöker verkligen vara positiv som min man är mycket bättre på att vara. Men det är inte helt lätt. Men ja, imorrn får vi se vårt barn <3 Håll tummarna för oss. Hör av mig efter. Kram på er!

  • MiniNin

    Hej!

    Började dagen med en otrolig stress när jag lyckades glömma legitimationen inför KUB. Men min man skickade en bild så fick minsann komma in ändå. Och tur var väl det, för väl där inne så fick jag se vår sovande lilla bebis med ett snabbt tickade hjärta <3 Allt var normalt och såg hur fint ut som helst. Den vaknade till några gånger och skuttade runt och det var ju helt magiskt. Fick 1:20000 på KUB vilket var väldigt låg risk för kromosomfel. Vet inte om man kan få "bättre siffror" än så? Bebisen hade i alla fall växt som den skulle och jag fick bekräftat födelsedatum 8 juli 2021.

    Fick ringa upp min man via facetime i slutet av undersökningen och då fick han också se och fatta att det var verkligt. Nu är det ju en riktig bebis, inte bara en grå fläck, haha! Bebisen var då i full fart med att vrida sig och sparka så det var ju häftigt att se. Har moderkakan i framvägg visade det sig så kommer nog ta ett tag innan jag/vi känner fosterrörelser.

    Men allt är bra och vi är så lättade, tacksamma och glada. Det blev en perfekt avslutning på detta konstiga år för oss. Ser så fram emot nästa år <3

  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-12-28 17:24:53 följande:

    Men fantastiskt att läsa! Stort grattis till er friska lilla bebis <3 det är den lägsta risken, så skönt! Visst var det magiskt att se!

    Jag fick föresten också höra på kub att jag hade moderkaka i framvägg så trodde de skulle ta lång tid innan jag kände rörelser och blev därför väldigt förvånad när jag började känna i v 17/18, och sen när jag hade rul så sa hon att moderkakan va i bakvägg. Jag berättade då att de sa först att den va i framvägg och då sa hon att det är lätt och vanligt att bm kan missta den för att va i framvägg på kub då den typ lutar framåt så mycket, så kan ju bli lika för dig och att du känner tidiga rörelser ändå :)


    Tack! <3 Jag längtar redan SÅ mycket till RUL nu!

    Jaså, var det så för dig? Hon som undersökte mig visade verkligen hur/var allt låg så det kändes säkert och logiskt när hon sa det. Att jag borde nog inte kunna känna något förräns runt RUL. Men det får vi se då alltså. Ser fram emot att känna det där berömda "fladdret" till att börja med iaf. Kram på dig!
Svar på tråden Letrozol, PCO