• Sussna85

    Ivf Maj 2020

    Lillamiia skrev 2020-05-27 22:25:01 följande:
    Okej j förstår det är rätta takter det!

    Ja sprutan ser ja inte fram emot... men vad gör man inte?!

    Typiskt med adressen och att ni inte var skrivna på samma adress mer än nåt år.. de sätter käppar i hjulen. Jag såg att du skrev nedan att du ska på äggplocket på måndag! Vad spännande! Har du inbokat ett till ultraljud innan dess eller ser dom där och då vid äggplocket hur många ägg som utvecklats vidare? Hoppas allt går bra nu för dig! Hur mår du idag nu då

    med allt?
    Jo,om man skulle kunna förutspå lite mer,haha. Näpp detta var de enda UL. Så hoppas att det är några iallafall färdiga för plock på måndag. Det känns skönt,
    det har gått snabbt från prat om ivf, till förverkligande. Kan inte riktigt greppa det. Hur går det för dig och med sprutorna?,du hade fått din mens va?
  • Sussna85
    Svea Ragnarök skrev 2020-05-28 14:35:54 följande:
    Hej, hudroskopin gick bra, spiralerna petade inte in i livmodern och inga sammanväxningar! Däremot tog läkaren bort en polyp som jag inte visste ens att man kunde ha på andra ställen än i näsan!

    Nu ska det bara vara att ?köra på!? Som han uttryckte det :).

    Jo, både jag och sambon har barn i tidigare äktenskap. Min pojke är född 08 och sambons barn är utflugna och håller på att skaffa egna familjer.

    Det är sambon som tagit reda på IVF, hur det funkar osv när jag varit deprimerad för seriliseringen (som jag blev övertalad till att göra av ex-mannen... Lång historia)

    Jag har inte riktigt hunnit smälta att chansen finns att jag kan få barn igen... Det skulle vara ett mirakel!

    Längtar till jag kan börja medicineringen inför äggplock <3

    Ni andra är ju redan på gång <3 <3
    Men vad skönt att det såg bra ut! Tummen upp på det!
    Jo, var ganska nyligen jag fick lära mig att man kan fan ha polyper lite här och där faktiskt,haha.

    Alltså, är det spiralerna som gör själva stereliseringen? Dum fråga kanske. Men hemskt att bli övertalad till nått man egentligen inte vill, om det nu var såGråter

    Då får ni oxå kosta på er denna ivf själva antar jag? När ni har barn sen förut.

    Så när får du beräknad mens så du kan köra igång?
    Hur gamla är ni?
     
  • Sussna85
    Nina Kaninen skrev 2020-05-28 08:47:30 följande:

    Jag hoppar också in här!

    Hej! Även jag har gjort IVF nu i Maj på Sahlgrenska. Inför IVF gick information ut om att de slutat sätta in färska embryon pga Covid. Okej tänkte vi och körde ändå. Vid första UL fick vi info om att de ändå börjat sätta in färska lite smått. Hurra tänkte vi!

    Men...

    Vi Fick tyvärr inte sätta in något pga överstimulering. Så jäkla trist va. Äggplocket gjorde jag i förra veckan och jag har fortfarande ont och blöder. Känner mig även lite nedstämd att det kom till IVF. Någon som känner igen sig?

    Kram ????


    Hej och trevligt trevligt Glad
    Jamen vilken berg och dalbana det måst ha varit, med olika info om insättningar hit och dit...men jo hurra att de gjorde färsk insättning iallafall!

    Men usch för överstimuleringGråter Jag vet inte, men det verkar ganska lätt hänt? Om man nu läser andras historier.
    Men när är det ok att göra insättning nu då för dig? Vad trist, förstår att det är en enorm besikelse när man tror att nu, nu händer det man har gått och väntat på.
    Kram
  • Sussna85
    Svea Ragnarök skrev 2020-05-28 18:09:36 följande:
    Ja, spiralerna är en form som heter essure och stoppades upp i äggledarna för att växa fast där. Jag är extremt rädd för läkare och därför föreslog de denna metoden istället för titthål och klippa äggledarna som man annars gör.. nu är metoden förbjuden pga att risken är att de vandrar i kroppen, man utvecklar nickelallergi etc....

    Det vanligaste är ju annars att mannen steriliserr sig som är ett betydligt mer okomplicerat ingrepp men som sagt det är en historia för sig....

    Linné kliniken stänger för semester under juli så tyvärr kommer jag inte kunna påbörja behandlingen i augusti men om mensen är sen i juli så skulle jag kanske får börja innan kliniken öppnar... Vi ska prata på telefon om upplägget vid midsommarveckan....

    Sen får jag beställa hem medicinerna till apoteket.

    Jag som är så läkarrädd trodde det skulle vara fruktansvärt att sticka mig själv, fick prova på kliniken(!!!) men det kändes faktiskt toppen! Kanske för att det är jag som har kontrollen?

    Ja, vi får betala detta själva, men sambon är även för gammal för att vi skulle få det via landstinget (män får vara max 50 år),

    Själv är jag 36, jag hade ialla fall rätt mängd hormoner och äggdepåer. Både min mamma och mina systrar har skaffat barn/sladdisar sent, ena syrran fick sin första vid 42 så för oss är det normalt med 15-25 år mellan första och sista barnet :D
    Ok, jo det brukar ju oftast vara mannen som steriliserar sig just för att det är så okompliserat...men alla har sin historia.., både på gott och ont.

    Ok de stänger, Aurakliniken kommer som tur va att ha öppet hela sommaren, minuset är olika läkare och ansikten hela tiden, men det kan jag ta.

    Jo usch vad jag darra när jag skulle ta första sprutan! Men det blir lättare och lättare.

    Tror ett försök på Carl von Line kliniken låg på tyd 38000 kronor va? Inte billigt att föröka få barn...Skrikandes

    Men skönt att alla hormoner och depåer är bra!
    Här har jag oxå alla prover bra, gott med äggreserv och allt, de är det där äggledarstoppet som är problemet och förbryllar mig någe enormt.

    Jaaa inge fel på lite sladdisar inte Skrattande
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-05-27 23:15:50 följande:
    Ja tänk om man kunde veta vad som ska ske, iaf med detta, blir man gravid eller inte liksom? Okej ja då får du hålla ut till på måndag då. Jag har fått lite mindre dos gonal f eftersom ja har pcos, hoppas nu att de kommer att ta sig med blåsorna och att de inte är nåt som går fel, typ att dom inte utvecklas eller nåt.. jo precis mensen kom i söndags kväll så jag har nu tagit två sprutor hittills. Dag 3 imorgon. Ska in på måndag 8:20 för att kolla med ul. De går ganska bra me sprutorna annars ja har väl lite ont i magen till o från men inget särskilt
    En spåkula skulle vara behändig Tungan ute
    Jaaa denna eviga väntan på dagar och nästa steg,haha, jag är en sån otålig männinska av naturen jag.

    Ok, vilken dos använder du? Man är alltså mer lättstimulerad vid pcos.
    Jag håller tummarna för dig och dina blåsor och UL:et på måndag!

    Jag har nu gått ner till 150IE idag och imorgon.

    Och 8.20 på måndag är jag på kliniken och förbereds för äggplock,kan fortfarande inte riktigt fattat dettaSkrattande

    Har läst många historier om folk som håller på med ivf,och nu sitter man här själv.
    Livet är verkligen oförutsägbart.

  • Sussna85
    Svea Ragnarök skrev 2020-05-28 20:47:53 följande:
    Nordic IVF tar 36.000 per IVF var i kontakt med dem, pratade med en klinik i Riga också. 3500? plus resor...

    Men vi ska ta ett paket, vågar inte lita på att det blir något på första försöket så det blir lite mer pengar.... Men barn kostar hela livet, ska upplysa pyret (om det blir nått) att h*n får spara i hop till sitt körkort och bil själv, haha :D Då är vi på plusminusnoll ;)

    Aurakliniken, är det Finland? Vad kostar det där? Ska ni bara göra en IVF och hoppas att det funkar på första försöket eler ska ni också ta ett paket?

    Äggledarstopp låter verkligen mysko! Har du gjort kejsarsnitt eller annan operation i buken? Det verkar vara väldigt vanligt med sammanväxningar då tyvärr....

    Tur att IVF finns då :)
    Före avdrag kostar det 2449 euro, efter avdrag som vi får göra blir det 1995,50 för att vara exakt,haha.
    Aurakliniken ligger i Finland jo, i Åbo, vi tog bara ett försök nu. De fråga inte ens om nått  annat, om vi ville ha paketpris, jag undrar om de har det där
    Kliniken i Riga har jag dock hört gott om.

    Ja men det är väldigt mysko!
    Inga operationer. Vad jag vet inga infektioner, man kan ju dock ha tysta sådana...

    Det enda jag vet är att jag har gått med BV väldigt länge, men det kan väl inte ställa till med totalt stopp i båda äggledare,tror jag?

    Min gynekolog förstod ingenting hon heller, hade inte nått svar på hur detta kan ha hänt.

    Men jo, vilken jäkla tur att vi lever i den tidsåldern där ivf är uppfunnet!
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-05-28 20:48:53 följande:
    Jaaa helt sjukt hur livet går till! Det blir aldrig som man tänkt sig iaf, det är en sak som är säker! Ja jag är också otålig men har lärt mig med livets gång att vara tålmodig..

    Exakt jag har en risk för att bli överstimulerad så har fått en dos på 112,5 att börja med. Ska på ultraljudet på måndag vilket är dag 7. Får se ja tror att dom kommer få öka dosen gör ja känner inte så mkt än, idag är ja på dag 3 liksom, så kanske är för tidigt att säga? Hur har du känt hittills av sprutorna? Ja kan få lite magont precis efter, sen kanske lite då och då kan ja få mensvärk men de släpper ganska fort. Känns som vanligt.. kanske lite extra svullen då.. ja är ju väldigt smal naturligt o då ser man verkligen svullen ut när man är lite svullen hehe.. jag håller tummarna för alla oss här inne!! vilken dos har du tagit varje dag?

    Är du nervös inför äggplocket? Ja har sagt de till dom att ja är skit nervös..

    då har vi samma tid på måndag då?! Sjukt! ja hoppas verkligen de går bra för mig. Ja tror ja kommer få ta en högre dos efter måndag, nåt ja känner på mig. Ja fick ju ta dubbeldos med letrozol för att de ens skulle bli ÄL.
    Mmmm jag ska försöka anamma samma tänk,livet kommer att ha sin gång ändå,egentligen bara jobbigt att gå och vara otålig hela tiden,heheGlad

    Jo jag hoppas på tur för oss alla, i vilket skede vi än är i denna ivf snurraHjärta

    Har känt lite drag och ilande i äggstockarna det är allt typ.

    Kanske lite svullen jag med, är smal av naturen oxå,så det syns direkt
  • Sussna85
    Svea Ragnarök skrev 2020-05-28 22:38:42 följande:
    Förlåt mig fråga, vad är BV?
    Bakteriell vaginos :)
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-05-28 23:30:54 följande:
    Okej, va spännande de är väl ett positivt tecken iaf att det händer något där nere? Okej ja är du också ganska smal, de får man höra ofta tyvärr. Varje gyn jag varit hos har sagt det till mig att jag är väldigt smal.. men ja ser liksom ut så här, min mamma är likadan. Inget ja kan göra nåt åt, tränar styrka för att försöka få upp lite muskelmassa
    Jodå, jag skulle vara lite besviken faktiskt om jag inte skulle kännas nått, haha.
    Då var sista Gonal f och Fyremadel tagen.
    Imorgon kl 22 blir det sista sprutan, Ovitrelle.

    Jag ska ut med mina vänner i morgon och bada jacuzzi på ett hotell. Men det får nog bli hemfärd före kl 22. Och inte vågar jag ta mer än nått glas bubbel heller.

    Hur gör ni alla med alkohol och ivf behandlingen,förresten?

    Vågar nog inte ta med Ovitrelle sprutan?
    Den måste väl vara i kylskåp tills typ 15 min innan använding?

    Jag vill inte riskera nått, att den blir overkasm.
  • Sussna85
    Svea Ragnarök skrev 2020-05-29 18:30:57 följande:
    Ja men just det, det skrev du tidigare att du hade problem med...

    Hemskt jobbigt måste det vara.
    JoGråter Det verkar vara kroniskt detta för mig
Svar på tråden Ivf Maj 2020