• Sussna85

    Ivf Maj 2020

    Clemmentina skrev 2020-08-01 11:35:10 följande:
    Himla svårt att veta...har läst att Ovitrelle kan ge falska positiva test upp till 10 dagar efter man tagit den. Tog du den förra torsdagen? Då är det ju 9 dagar sen i så fall. Men tycker du borde fått negativt nu om det var svagt i onsdags. På måndag borde du kunna testa...om det är starkare är du gravid och om det är negativt var det nog ovitrellen som gav utslag. Håller tummarna!
    Jo, upp till 10 dagar har jag läst oxå. Tog den i onsdags,så det är nu då 10 dagar sen. Men jo, det är bara att vänta, som vanligt ;)
  • Sussna85

    Nu var det helt blankt på stickan,så då höll sig Ovitrellen i sig dryga 10 dagar för mig. Bra att veta till nästa gång...

    Är på ruvardag 6 nu räknat från dagen efter insättning,vet inte riktigt hur man räknar ruvardagar? Är det från insättning eller dagen efter?

  • Sussna85
    minnie768 skrev 2020-08-02 14:26:19 följande:
    På något sätt tror jag det hade känts "lättare" om vi hittat en orsak till att det inte tar sig än nu när allt ser bra ut. Men det är ju inte säkert att det hade varit så.. Efter vad jag fått höra här är det fullbokat en tid framöver, så vi försöker ställa in oss på att få köra igång i oktober.
    Jo...jag har en kollega som har gjort 9 st ivf:er,ingen som har resulterat i ett barn tyvärr. De har inte någe fel nån av dom,allt är tipp topp. Hon säger själv att det skulle vara lättare att acceptera barnlösheten,om man skulle ha hittat en orsak.

    Håller tummarna att kön inte blir alltför lång för er!
  • Sussna85
    Clemmentina skrev 2020-08-03 10:17:49 följande:
    Vad tråkigt att det inte var ett supertidigt pluss! Du räknar från dagen efter insättning, så rd6. Det finns fortfarande goda chanser till pluss.
    Ja...jag har lite accepterat redan att det inte blev nått denna gång,fick ju inte tillbaka ett toppen ägg heller så.

    Men visst,ännu är det inte för sent för plus! Testa med en riktig billig sticka oxå,tror inte den mäter så lågt hcg.
    Ska se om jag kan hålla mig till testdagen nu då på fredag nu dåSkrattande
  • Sussna85
    Clemmentina skrev 2020-08-03 22:05:49 följande:

    Det är absolut inte för sent! Få som plussar så tidigt som äl+9 vilket väl motsvarar rd6 för dig? Håller tummarna!


    Nä jag vet,det är ju så ???? För det borde vara äl+10 idag då jo.

    Så jag får nog bara tagga ner ett snäpp tror jag!

    Tack för fortsatt tumhållning <3
  • Sussna85
    minnie768 skrev 2020-08-03 16:54:24 följande:

    Hua vad jobbigt för dem! Jag kan verkligen förstå dem även om vi inte alls har så lång resa (än i alla fall) som de har. I början av barnlösheten tänker man ju att ivf är ett "säkert kort", blir man inte gravid på egen hand får man ju ändå ivf till slut om man vill och att det sedan ska sluta i en graviditet. Kan inte ens tänka mig känslan att kämpa så länge med så många försök och ändå inte bli gravid när att ser bra ut :(

    Tack, hoppas att du bara behöver några dagar till innan du plussar!


    Jo hon har sörjt många år,men nu landat i nån slags acceptans att de blev barnlösa. Men jag känner så med henne. Hon har i sin tur varit ett stort stöd för mig i denna resa,hon var en av de första jag berätta för att vi hade börjat med ivf.

    Men,jo! Just så tänkte jag oxå förut,så naivt...ivf finns ju alltid att ta till,det är ju ett säkert kort!

    Nej,men nu hoppas jag ju att detta blir en positiv historia för oss alla här i tråden!<3

    Var inte meningen att dra in nån slags negativitet med den historien :)
  • Sussna85

    Andra ivf försöket blev inget heller,minus på stickan och har börjat få spottings med mensvärk,brukar få mens trots progesteron.

    Nya tag då igen.

    Ringde kliniken igår för att meddela att det inte hade lyckats,men sköterskan propsa på att jag skulle vänta veckan ut,så jag fick inte prata med en läkere för att få en ny ivf plan.

    Tänker försöka ringa imorgon igen om mensen kommer igång ordentligt.

    Funderar på att pröva akupunkturDrömmer Många ska tydligen ha blivit hjälpta för fragmenteringen på äggen med just akupunktur.

    Kommer oxå att fråga om kortison för att förhindra fragmenteringen,får se om läkaren är positivt inställda för att skriva ut sånt...

  • Sussna85
    cino80 skrev 2020-08-06 12:29:56 följande:

    Vad tråkigt att höra. Vi får hoppas att de vill hjälpa till med förslagen. Om det finns minsta chans så vill man ju prova. :)


    Jag var förberedd på detta och har gått vidare i tanken redan för ivf nr 3. Men visst ett stort fett plus skulle ha varit sååå mycket bättre!

    Ja det känns bättre mentalt iallafall,sen vad som hjälper återstår att se :)

    Hur har det gått för dig?
  • Sussna85
    cino80 skrev 2020-08-06 17:02:21 följande:

    För min del har inget ändrats. Håller inte koll på dagarna längre, men är nog uppe i 2,5 vecka med blödningar nu. De hittar inget fel heller. Gör KUB om några dagar, så då kanske de ser mer. Oerhört jobbigt eftersom jag mer eller mindre går och väntar på ett missfall. Men, vi får se hur det går som sagt.


    Men vad konstigt att de bara blöder sådär.

    Och enligt din beskrivning är det ju så mycket att det inte kan vara typ sköra slemhinnor,som jag tycker annars är gynekologens vanliga bedömning när de inte hittar nått konkret fel...

    Ja fy,vilken pina mentalt :( Jag håller fortsatta tummar för dig och bebisen!
  • Sussna85
    Clemmentina skrev 2020-08-06 22:33:28 följande:

    Vad tråkigt! :( Bara att bryta ihop och se framåt som du gör. Har också hört gott om akupunktur och funderar på att ev testa det framöver.


    Ja,det finns inget annat att göra än opp på hästen igen! :)

    jag blickar framåt mot nästa bara,kliniken ringer på tisdag så hoppas jag på en bra plan. Jag är lite rädd att de vill pröva långa metoden bara...skulle helst slippa den.

    Du har börjat spruta nu eller Clemmentina?
  • Sussna85

    Fick räkningen oxå på denna ivf,1800?. Svider inte detta misslyckande tillräckligt så svider det nog lite finansiellt oxå.

    Det blev dyrare än sist,antar att en insättning kostar ganska mycket då tydligen. Allt är på finska så förstår inte ett jota,haha.

  • Sussna85

    Då är vi i uppstarten för de tredje försöket! Fick prata med kliniken idag :)

    Nu blir det långa metoden med spraystart på dag 21 i cykeln,borde bli typ 27 augusti...Hoppas på bättre tur denna gång då med denna långa metod.

  • Sussna85

    Tack hörrni <3

    Var på akupunktur idag oxå för första gången,det var intressant. Ska pröva de nu inför denna behandling,så får vi se om det nu hjälper med kvaliteten på äggen, och mer därtill :)

  • Sussna85

    Hur går det för alla här i tråden? :) Jag har börjat spraya med Synarela, känner nada av sprayen så jag hopas den funkar och att jag blir nedreglerad...

  • Sussna85
    cino80 skrev 2020-08-31 17:44:12 följande:

    Spännande att du är igång nu! Du får berätta hur det går. :)

    Mina blödningar har nu nästan slutat helt. De hittade inget fel alls, så jag håller tummarna för att det går bra. Räknade bakåt i tiden och har haft blödningar i närmare 2 månader. Vilken pärs. Än kan jag inte slappna av dock. Går in i vecka 17 imorgon...Phu.


    Jo,känns bra att vara igång igen :) Men den där riktigt pirriga känslan som de första två gångerna gav har lagt sig,känner mig mer likgiltig denna gång. Men hoppas såklart innerligt att det ska lyckas nu på försöka nr 3.

    Men vad konstigt att blödningen bara har fortsatt utan att det hittas vad dom orsakar det! Men skönt att allt annars verkar bra med den lill* <3

    Nu har du säkert börja känna sparkar eller? De små sparkarna i början minns jag med värme...sen när det var i slutet innan bf var de inte lika mysiga,haha.
  • Sussna85
    cino80 skrev 2020-08-31 19:34:46 följande:

    Nä, man blir ju lite avtrubbad med tiden tyvärr. Men det blir ju lite nytt iaf med en ny metod. Har väldigt dålig koll på den metoden tyvärr...så blir intressant att höra hur det går.

    Har mest känt lite fladder i magen...inte så mkt mer än. Men vi får se. Med min son så kände jag inte nått förrän väldigt sent. Moderkakan låg då framför, så det var orsaken. Men nu är den ju bak, så tänker att det borde vara skillnad. :)


    Ja egentligen för mig är skillnaden med långa att jag börjar spraya med Synarela nässpray på dag 21 i cykeln,den sätter mig typ i klimakteriet,

    tar ett ul när mensen har kommit och utefter det ultraljudet så bestäms när jag börjar med Gonal-f. Då sänks oxå dosen med nässprayen till ett sprut morgon/kväll,den ska funka som fyremadelsprutorna,de som förhindrar ägglossning. Så yeey en mindre spruta att ta sen :) Förhoppningsvis blir äggkvaliteten bättre av denna metod,det är meningen att kroppen ska få som en boost efter den har då legat som i vila av nässprayen.

    Ja! Fladdret ja! Kändes typ som små firrar i magen :p
  • Sussna85
    minnie768 skrev 2020-09-01 14:23:25 följande:

    Hej!

    Hur går det för er alla? Känner du något av sprayen än Susanne? (har sjukligt dåligt minne så minns tyvärr inte ditt smeknamn, haha)

    Vi har fått helt ok att starta med sprutorna i nästa cykel, vi längtar! Däremot misstänkte vår nya läkare efter vul för ivf-start att jag har aning låg äggreserv. Hon ville poängtera att det inte kommer påverka mer än att jag kommer få aningen högre dos än annars. Men det sätter ju ändå sprätt i huvudet..... Någon som varit mer om liknande? Tror ändå att det kommer bli lättare att ta ett neg besked om det inte tar sig på första försöket. Nu är det hög till att sluta snusa, läkaren tyckte jag skulle sluta direkt innan sprutstart då det kan påverka äggkvalitén, men jäklar vad svårt det är! :( 


    Egentligen ingenting,lite mensvärk, men det har jag iof alltid ändå. Men jäkligt torr och sårig i näsan blir jag haha,jag har tagit nässpray en gång i mitt liv förut,tycker inte om känslan att spruta upp nått i näsan :p

    Men spännande! Ja,men bara att veta om de hinder som kan komma nu med hela ivf cykeln, jag har förstått att som du skriver,att de inte ska vara nått problem om man bara har lite låg äggreserv,då ska de kunna fixa det med medicinen:)

    Men det har inte tagits blodprov för att säkerhetställa misstanke om låg äggreserv?

    Heja heja! Förstår att det är svårt att sluta så där tvärt. Du får försöka tänka när suget finns där,att det är för en bra sak som du måste sluta <3
  • Sussna85
    minnie768 skrev 2020-09-02 09:21:23 följande:
    Oj! Då förstår jag att det är en stor "omställning" bara där att ta nässpray. Jag som pollenallergiker behöver ju typ ta nässpray varje dag under säsongen för att överleva, haha.

    Det var ju väldigt skönt att ändå få veta det nu, innan vi drar igång på riktigt! Detta är ju inget någon annan läkare lagt märke till på tidigare undersökningar. Så hade känts skit om vi börjat med sprutorna och de märker först vid ägguttag att nja detta blev inte så bra och sen höja dosen till nästa försök... 
    Vid våran utredning och tidigare kliniker har de tydligen inte tagit de blodprovet, allt är ju medskickat till ivf kliniken och hon saknade detta, så jag väntar på provsvar nu.

    Jag har ju börjat trappa ner med snuset nu under slutet av sommaren, men har ju hela tiden hoppats på att jag kommer behöva sluta när jag plussat, då har det känts lite mer peppande. Men det kommer väl, sitter mest i huvudet :) tack! <3 
    Ja absolut, att förlora ett försök på nått så viktigt som kunde ha missats skulle vara surtGråter Men skönt att den läkaren såg det iallafall!

    Jo, en graviditet skulle ju peppa det mer förståsHjärta

    När är nästa cykel för dig, när får du börja spruta?
  • Sussna85

    Då var ultraljudet gjort, äggstockarna var väldigt små och slemhinnan tunn så på torsdag får jag börja med sprutorna inför ivf numero 3!

    Gonal- F denna gång igen, men nu 300 IE ist för 175 jag har haft förut. De vill verkligen väcka mina äggblåsor från vilan som Synarela har gjort, heheTungan ute

Svar på tråden Ivf Maj 2020