• Sussna85

    Ivf Maj 2020

    Lillamiia skrev 2020-06-13 22:24:22 följande:
    Ja jag känner igen mig där, när andra som inte kämpat lika hårt lyckas och man vill vara glad för deras skull. Men de är kämpigt! Vi är nog väldigt lika allihopa som känner sådär, skulle ja gissa.

    Du fick till en bra förklaring där vad ska du sysselsätta dig med under sommaren nu då? Tills nu kör igång nästa vända?
    Ja jag ska väl försöka njuta av sommarenSolig Fast tankarna snurrar väldigt mycket runt ivf,en...men jag ska försöka iallafall.

    Vi har lite festligheter inbokade nu i juni början av juli, och just nu har de ju lovat värsta kanonvädret!

    Nästa mens borde infalla där mot 8-10 juli så, det är inte såååå länge dit, haha.

  • Sussna85

    Men jäklar vad jag blöder...mycket mer än en vanlig mens för mig. Men jag antar att det är normalt att ha så första mensen efter en behandlingObestämd

  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-13 20:56:31 följande:
    Okej då hoppas vi att allt går som planerat nu då! hur känns det idag då? Efter allt som hänt?
    Jag har nog landat lite i att det inte gick vägen denna gång.Men. Om det händer igen så kommer jag inte kunna ta det lika bra, det vet jag,usch...då kommer ångesten vara total.

    Hur känns det för dig/er då?
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-14 11:55:16 följande:
    Ja jag förstår dig precis! :-/ tankarna går, kommer det gå för oss, är de nåt fel, osv vad bra att du har lite kul inplanerat det behöver man! Har du tagit några tillskott eller tänker börja med något nytt innan nästa ivf?

    Precis, de är bara en månad kvar tills ni är igång igen
    Har ni nått roligt planerat i sommar då? Hörde att ni i sverige får börja röra lite mera på er inom landet iallafall, att restriktionerna har mildratsGlad

    Jag tar nu en kombination av extra C vitamin, alla B vitaminer, folsyra,niacin, biotin och vad de nu var till i den där burken,haha.
    Och sedan jättenattljusolja som ska vara bra för hormonerna. Tänkte börja med Q10 åxo tror jag,som ska vara bra för äggkvaliteten.
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-16 17:42:54 följande:
    Okej! Ja de är bra att ta lite olika preparat

    Nja vi hade ju tänkt umgås med min sambos familj men dom bor i ett annat land så vi kan ju inte träffas nu då. Vi har vår utbyggnad av huset som stannat av med tanke på att min morfar dog i Corona och skulle hjälpa oss med det så har det bara stannat av. Ja precis. Ja har tagit coq10 i två månader redan men ska fortsätta.
    Jamen usch vad hemsk, beklagar din morfars bortgång.

    Jo...man kan ju alltid försöka att preppa kroppen lite Glad
    Men får hoppas på en fin sommar så man iallafall kan hänga ute mycket i solen, i väntan på nästa ivf, om man nu tycker om det, haha.
  • Sussna85
    cino80 skrev 2020-06-16 18:39:02 följande:
    Ja, det sjukt jobbigt att befuktningen inte kan ske normalt (som det gjort innan). Men å andra sidan är ju precis allt jobbigt med ivf. Jag plussade i måndags innan min testdag. Jag var helt säker på att det inte skulle vara nått eftersom jag haft några konstiga blödningar. Hade en liten blödning när ägget fastnade med min son, men nu var det annorlunda. Så jag känner mig inte speciellt säker. Mycket kan hända på vägen.

    Har du haft samtalet med läkaren än? Jag skulle tro att de försöker nått annat. Vilken dos har du fått när du fått behandling? Är det första försöket? Jag har behövt höga doser (350 menopur), vilket förmodligen har med min ålder att göra. Håller iaf tummarna för er.
    Jamen grattis till plusset!

    Får hoppas att allt kommer att gå vägen för dig med graviditeten. Blödningar behöver ju inte alltid vara negativt men oroar såklart en massa ändå
  • Sussna85
    cino80 skrev 2020-06-16 01:59:02 följande:

    Hej alla!

    Jag har också gjort behandling på Sophiahemmet och är på mitt tredje försök (privat, syskonförsök). Det första äggplocket resulterade i 16 ägg (har pco) men bara 3 st av dessa blev befruktade. Det var inget fel på spermierna, så det hade säkert med äggen att göra. Efter det så föreslog läkaren isci och efter det så blev det större andel som blev befruktade. Den första gången ser de alltid som en testomgång och de ska ändra behandling om något inte funkar. Nu sist fick jag ut 12 ägg varav 7 eller 8 blev befruktade och fick sedan en blastocyst insatt på dag 5.

    Jag själv samt flertalet vänner som har blivit gravida tidigare med ivf har kört glutenfri kost. Det ska tydligen kunna hjälpa till. :) Och jag blev tipsad om en klinik i Ryssland, OLGA, av Huddinge Karolinska. De ska även ha pengarna tillbaka garanti. Har även en vän som lyckats bli gravid med egna ägg där, efter flertalet försök på andra ställen.


    Du har fått ett barn naturlig väg om jag förstod rätt? Vad har hänt efter det,om det är ok att fråga, varför måste ni ta till ivf nu?

    Här har jag två barn sen innan, och nu visa det stopp i båda äggledare. Så jäkla förbryllande och ledsamt, när jag inte har opererats eller haft en infektion som kan leda till detta.
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-17 16:24:10 följande:
    Det förstår jag! Att det har funkat innan och plötsligt går det inte men vad roligt att du är gravid nu stort grattis!

    Ja jag har pratat med ivf läkaren senast igår. Fick låg dos första gången med gonal f 112,5. då ja har pcos. Nästa gång höjer vi dosen och gör icsi i alla äggen. Så jag har gjort ett försök. Fått gonal f, inte menopur. Okej hur gammal är du? Tack för att du håller tummarna! Ja gör detsamma för dig!
    Jamen se! De hade en annan plan för dig! Och så får ni testa ICSI, de blir förhoppningsvis bättre resultat då.

    Jag funderar på om vi oxå skulle ta till den metoden, betala lite mera men höja chanserna att lyckas kanske...
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-17 18:56:15 följande:
    Ja jag tycker du ska göra det om du känns bättre.

    Jag hoppas på denna omgång Med icsi om ett par månader. Man får hålla upp hoppet att det kommer fungera. Jobbigt att vänta så länge bara.
    Ja den här väntan i denna process är mentalt påfrestande,usch...Gråter

    Och som du skriver ovan...om allt bara skulle ha varit...ja,ok med allt i kroppen...så skulle man ha haft en snart 1 åring hos sig. den tanken smärtar endel.

    Jag ska höra vad kliniken säger om icsi nu vid nästa försök, förhoppningsvis får jag kontakta dom för nästa behandling om ca 3 veckor. Alla mina nya mediciner ligger bara och väntar att få beställas hem...
  • Sussna85
    cino80 skrev 2020-06-17 19:59:19 följande:
    Nej, faktiskt inte. Eller jag blev gravid när jag var typ 19, men fick missfall. Sedan tog det att tag att hitta rätt person, plugga klart, hitta jobb osv. Sen vips var jag nästan 35 och trodde det skulle vara enkelt att bli gravid. Efter mycket om och men konstaterades då att jag inte hade ägglossning (pga pco) så vi var tvungna att göra ivf.

    Oj, vad märkligt att plötsligt få stopp. I båda äggledarna dessutom. Vet de inte alls vad det kan bero på? Kan det vara en infektion som du inte märkt av tex? Roligt med två barn. Hur gamla är de?
    Ok, ja som du skrev, vilken jäkla resa för att få dessa skatter man så så önskar.

    Ja det enda jag kan gissa på är en tyst infektion då? Har gått med en konstig mensverk egentligen genom hela cykeln i typ 3 år, så kanske har varit ett varningsteckan jag inte har tagit på allvar.

    Sonen var inte så lätt att bli till, medans dotter typ tog 3 försök.

    Men med sonen fick jag påbörja en utredning,och fick snudda på känslan för ett kommande ivf, men vi kom inte så långt...
    För sen så fick jag ett missfall och sen stanna min Gabriel i magenGlad

    2 år senare kom Freja. Så nu är dom snart 10 resp. 8 år gamla.
Svar på tråden Ivf Maj 2020