• Sussna85

    Ivf Maj 2020

    Lillamiia skrev 2020-06-10 22:03:14 följande:
    Ja exakt så känner jag. Känner mig otillräcklig och att jag inte kan göra något som ska vara så självklart som att bli med barn. Känner mig arg o besviken på min kropp. Tycker synd om min sambo också som inte har något fel förmodligen och ska få gå igenom det här pga mig, även om det inte är något man kan rå för. Men du vet hur tankesättet går igång? Vi kan lida tillsammans <3 hur gick de för dig med det där sista samtalet ang ägget? Va de helt kört?
    Jo... vet jag att felet ligger på mig, så jag förstår precis dina känslor, känner ångest mot min sambo att jag bara inte kan ge honom ett barn utan att det ska kosta på vår relation, pengar och lidande.

    Men nej, det är inget vi kan råda påHjärta Men känslor går inte alltid att styra över. Och tankar likaså.

    Näpp inge bra. Alla ägg kasserades. Så vi får oxå börja om på ruta ett.
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-10 23:39:43 följande:
    Jag vet att jag inte är det enda så på ett sätt förstår jag hur pass vanligt det är men ja vill inte inse det. Vi känner samma. :-/ usch då vad trist, vi hade ett befruktat ju men den delade sig inte ens. Ja vet inte vad ja ska tro vad tror du? Ni gjorde standard eller hur? Ingen injektion med spermierna i äggen?
    Vi gjorde vanligt ivf jo denna gång, nu ville läkaren pröva med Menopur denna gång, ska ge bättre äggkvalitet och innehåller både follikelstimulerande hormon och luteiniserande hormon vad jag har läst. Så är annorlunda än Gonal F:en jag hade sist.

    Fundera oxå på ICSI, men mina ägg blev befruktade men de var ju delningen som inte blev som den skulle, så spermierna verka ju kunna ta sig in iallafall.

    Tänker ni vänta en stund nu eller vill ni köra igång med nytt försök så fort ni får klartecken att fortsätta?
  • Sussna85

    Eller äggen börja ju dela sig som de skulle för oss...de var ju nått med själva cellerna när de delade sig som inte var som de ska, den där jäkla fragmenteringenGråter

  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-11 18:58:46 följande:
    Okej. Ja ska fråga om det jag med nästa gång. Känns som att ja annars kommer Byta klinik för att få en Second opinion. Vi hade ju både fel på att de flesta äggen inte ens blev befruktade o den enda som blev det delade sig inte, så det känns som dubbelt upp med problem för oss vad är de för skillnad på gonal f och menopur? Alltså vad är de gonal f inte har som den andra sorten har?

    Vi måste ju vänta tills kliniken öppnar igen i augusti. Så de lär väl ta nån månad från att dom öppnar tills att vi är igång igen då. Ska se vad läkaren säger på tisdag när ja ska dit.
    Jag tänker att vi ger Aurakliniken en till chans, blir det samma resultat för oss nästa gång tänker jag byta klinik, skulle vilja ta mig till Sverige ist, men just nu måste vi snällt välja Finland pga av Coronan.
    Det finns minst två IVF kliniker till i åbo som vi har att välja mellan isf så.

    Men jo stå på dig och var frågvis vad som skulle vara ett tänkbart annat alternativ i er ivf behandling.

    Jag sa att jag gärna ville pröva Menopur, och min läkare sa att hon höll med och hade tänkt detsamma. Så det var skönt.

    Gonal F innehåller bara Follikelstimulernade hormon.

    Menopur innehåller oxå det där andra luteiniserande hormonet, LH,

    Det är dock inte en förfylld spruta, utan nu kommer jag måsta blanda ihop två komponenter och sen dra upp önskad mängd i en spruta.

    Ah, de stänger nu redan alltså, Sophiahemmet?

    Vi kör igång bara jag har fått min riktiga mens efter den här behandlingen, så förhoppningsvis i Juli nångång.
    Aurakliniken kommer att vara öppet hela sommaren.

  • Sussna85

    Eller ja, jag antar att de hinner stänga, er klinik, innan ni kan påbörja nästa behandling kom jag på Lillamiia.Obestämd

  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-11 23:49:49 följande:
    Jag tvivlar ju inte på att dom inte vet vad dom gör men vi får se hur vi gör framöver, vad vi kommer fram till. Beroende på vad dom säger nästa vecka avgör om ja ska byta klinik eller inte.Det funkar ju inte så som dom gjort nu hittills. Vill inte slösa på försök för att dom tror ja är som alla andra. Mina blåsor tar ju längre tid på sig för att utvecklas.

    Jaha okej då fattar jag. Skulle det hjälpa mig tänker du att byta till den sprutan kanske? Eftersom det verkar va bättre för äggen att utvecklas.

    Ok, ja tror säkert att dom flesta vet vad dom gör ändå dom är ju utbildade. Vad bra att er klinik har öppet.

    Vår klinik har stängt i juli så det blir att försöka stå ut med detta läge nu och återta det hela efter sommaren.
    Nä, jag förstår precis,man vill ju inte kasta bort en massa försök, är bara så svårt att veta vad som blir det rätta valet sen.
    Om man skulle ha denna glaskula att spå i....

    Du kan ju alltid fråga om Menopur är ett allternativ, nu har jag läst mycket attt Menopuren kan ge färre ägg men bättre kvalitet på äggen, men jag vet inte. Allt är ju så individuellt som alltidDrömmer

    Det oroar mig ändå lite...jag fick ut 8 st ägg, vilket ju var helt ok, men jag skulle inte vilja ha sa mycket mindre i antal.
    Jag vill ju att det ska finnas lite marginal att odla på så att säga, jajja, ett evigt oroande och nojjande är ju vaddet är, haha.
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-12 19:31:26 följande:
    Okej! Jag ska fråga och avgöra hur de blir när jag varit där. Jaså tror du att äggen kan bli färre.. hmmm ja man kan ju inte få allt tydligen. Ja såg en broschyr om menopur i läkareummet när ja satt där och undrade va de va för nåt. Minns de så väl. Åtta ägg är ju bra ändå. Ja fick ut sex st. Såklart vill man ju ha många bra ägg liksom. Ja trodde att pcos skulle chanserna vara högre vid ivf men nu tvekar jag. Tydligen ska vi ju ha så många fler ägg men varför fick jag då färre vid uttaget än vad man brukar få ut?! Ja man blir inte riktigt klok. Har du accepterat och landat i känslan att det inte gick den här gången? jag blir stundvis väldigt ledsen och besviken.
    Det här med att lyckas med ivf verkar ju vara en hel del tur, blandat med proffession från klinikerna såklart,
    kanske nästa gång med eller utan medicinändringar så blir det massa ägg för oss med bra kvalitetGlad

    Här går humöret bergochdalbana, ena sekunden känns detta helt omöjligt att lyckas med, sen i nästa stund känner jag hopp om framtiden.


  • Sussna85

    Här har mensen kommit efter den här första behandlingen!

    1 vecka före den egentligen skulle ha kommit om jag räknar med min naturliga cykel, jag har annars 30 dagar så den borde ha kommit på midsommar.

    Men jag är glad att den kom igång så snabbt igen.

  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-13 16:47:11 följande:
    Okej va skönt, så då sätter du fart med sprutor igen imorn då? Min vilopuls har gått upp extra mkt med alla dessa hormoner, eller om det är för att så många äggblåsor tömts så man typ har mkt progesteron i kroppen? Jag vet ett när pulsen går ner ett snäpp så kommer min mens 5-6 dagar efter det. Så nån gång nästa vecka förmodar jag.
    Vi måste vänta en mens så att äggstockarna blir normala sa läkaren...så andra dagen på nästa mens då, vilket borde bli i Juli bara cykeln håller sig som vanligtGlad

    Jag ville så gärna börja direkt men men men...
  • Sussna85
    Lillamiia skrev 2020-06-13 16:45:33 följande:
    Jag kommer faktiskt gå till en annan klinik ifall man inte gör någon annan ändring. Något är ju uppenbart fel med äggen om fem ägg inte ens blir befruktade. Så det vi gör nu fungerar inte. Har ju två försök kvar och tänker inte slösa bort dom ifall man inte tänker till ordentligt nu. Kan va bra att fråga en annan expert faktiskt. Men ja ska inte döma i förväg. Vad vet jag han kanske säger något bra nästa vecka! javisst, humöret går upp o ner. Det är ju helt förståeligt. Ja tycker de är jobbigt med tanke på hur mkt bebisar ja träffar varje dag, samt gravida då jag jobbar med bebis kläder. Så tufft är det! På ett sätt vill jag inte nervärdera andra som har det lätt för att bli gravida, men ja känner att när vi väl får barn så kommer vi älska dom så mkt mer? Varför känner ja mig så elak när ja tänker så?

    De är bra att ha något att göra hela tiden. Njuta av värmen och dricka/äta gott.
    Ja visst ser man gravidmagar överallt extra mycket just nu....Skäms

    Jag förstår dig såväl,och du är inte elak. Du önskar något väldigt mycket bara, och att längta efter nått så mycket är inte lätt.

    Jag har fått höra precis nyligen om kollegor och bekanta som väntar barn, jag säger såklart grattis, men kan inte glädjas mycket över deras lycka så att säga.
    Brukar komma hem till sambon sen och säga väldigt surt "nu är dom gravida oxå,såklart vad annars"
    Det är jobbigt..

    Vi som får kämpa med detta att få ett efterlängtat barn, vi kommer nog att älska barnet lika mycket som de som blir gravida på lättare sätt.
     
    Men jag tror att ödmjukheten och förståelsen finns på ett annat sätt för de par som har fått kämpa för föräldraskapet.
Svar på tråden Ivf Maj 2020