• Anonym (Kvinna)

    Förbjuda slöja?

    Jag läser inte bara på familjeliv utan alla sociala medier, att det finns människor som hävdar att slöja borde förbjudas i Sverige. Vissa av dem anser bara att ett förbud i grundskolan är bra, medan andra vill förbjuda det helt.

    Poängen är att man då tydligen ska bekämpa hedersförtryck/kvinnoförtryck genom att förtrycka tillbaka.

    Jag förstår om människor som inte står för kvinnors rättigheter tycker det. Men det som förvånar mig är att det oftast är folk som påstår sig stå för kvinnors rättigheter som tycker att detta är en bra idé.

    Hur tänker ni? Varför vill ni ta ifrån många kvinnors rätt till att själva bestämma över sina kroppar, baserat på den religion de tror på, för att NI inte tycker det är bra?

    Speciellt det här med ingen slöja i grundskolan är rätt sjuk. En 15-åring ska alltså få ligga om hon så vill, men att bestämma sig för att sätta på sig slöjan är hon för ung för. Då måste hon börja gymnasiet först. För att ta på sig en slöja på huvudet är en så mycket större sak än att sära på benen som kan innebära många konsekvenser en 15-åring inte många gånger tänker på.

    Förstår ni inte att man på detta sätt faktiskt isolerar kvinnor och tvingar dem att stanna hemma istället för att de ska ha möjlighet till att utbilda sig och arbeta som alla andra?

  • Svar på tråden Förbjuda slöja?
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-31 13:47:20 följande:
    För övrigt angående ditt andra inlägg så har jag redan citerat ditt ena inlägg och förklarat. Tänker inte göra det en gång till och vem fan är du för att ge mig en till chans?
    Du nu lägger du av. Du sitter och anklagar mig för något jag aldrig  har skrivit. Du sitter och anklar mig för att undra över något jag aldrig har undrat över.
     
    Ja jag skrev detta i inlägg #197:

    "Jag ser det dagligen hemma på gården små flickor på mellan 5-6 år som bär slöja dagligen och växer upp med "slöjan på"... Vilket VAL har dessa BARN?"
    (slut citat)

    Du sitter och påstår att jag har skrivit detta, jag citera dig och dina ord från inlägg #208:

    "När du tar upp småflickor med slöja och sedan undrar hur "frivilligt" det kommer vara för dem i vuxen ålder så antar du indirekt att detta skulle vara ett stort problem och att de äldre tonåringarna/vuxna kvinnorna bär slöjan för att de inte vet bättre och är vana vid det för att deras föräldrar fått dem bära slöjan som barn. "

    (slut citat)

    För den som är direkt läskunnig ser ju hur jäkla fel du har i ditt påstående.

    Jag skrev vilka val har dessa BARN..  BARN.

    Jag har inte skrivit ett endaste ord i s.k undran hur "frivilligt det kommer att vara för dem i vuxen ålder".

    Nej jag kommer inte acceptera din s.k förklaring då den också går ut på samma grundkoncept, att tillskriva mig utlåtanden jag aldrig har haft.

    Men fortsätt du och komma med falska påståenden om vad jag om det gör dig lycklig.  Men räkna med att jag inte kommer att aceptera detta från dig (eller någon annan heller)

    Men jag måste svara på din fråga.

    " Tänker inte göra det en gång till och vem fan är du för att ge mig en till chans?"


    Du måste skämta med den frågan. Så det är fel att ge andra människor en andra chans till att göra rätt, OM de har gjort fel.
    Eller vad syftar du på med denna frågan? 
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-31 01:27:37 följande: #212
    Jag ska ta det här en enda gång och sedan ignorera svaren som kommer. Det finns återigen så mycket information ni själva kan få fram men ändå är det jag som måste utbilda er. Det hade jag gärna gjort om ni verkligen var nyfikna, men när ni struntar i svaren och enbart vill kritisera och leka hobbyimamer utan att förstå hur det fungerar inom Islam så blir man riktigt trött. Men jag gör det en enda gång nu eftersom att du frågar.

    Dessutom har jag aldrig påstått att jag kan mer om feminism?

    För det första, att många muslimska kvinnor inte bär slöja beror inte på att det skulle finnas olika tolkningar. En del av dem är inte där än, känner sig inte redo för att möta islamofobin som vissa i tråden visar tillexempel. Andra kvinnor vill helt enkelt inte även om de själva tror att slöja är obligatoriskt. Precis som det finns muslimer som begår andra synder - en del vill helt enkelt inte följa allt, det är mellan dem och Gud och inget vi andra ska döma. Men det innebär återigen inte att det skulle vara en annan tolkning. Med "tolkning" här menar jag etablerade tolkningar, det finns inte plats för individers egna tolkningar inom Islam då de saknar kunskap om Koranen, historia osv - något andra har ägnat nästan hela sitt liv åt för att bli kunniga om.

    Exempel: Finns många muslimer som dricker alkohol. Inom Islam är man överens om att alkohol är förbjudet. Betyder det att det råder olika tolkningar för att vissa muslimer inte följer det? Nej, det innebär att de helt enkelt inte vill avstå alkohol. Eller gör en egen "tolkning" som inte är godkänd.

    Först vill jag poängtera att Islam inte är som exempelvis Kristendomen. Där hittar du lika många tolkningar på Bibeln som det finns kristna. Inom Islam däremot är det flera aspekter generellt som räknas in.

    Vi har rättsskolor (alla muslimer följer/tillhör någon rättsskola) som är etablerade och för det mesta överens om saker inom Islam, råder ingen osämja förutom i ett antal oftast mindre frågor.

    Man utgår från Koranen och hadither bland annat.

    I versen du hänvisar till så använder Gud ordet khimar på arabiska. Denna vers uppenbarades för att komplettera en klädsel kvinnorna bar på den tiden. De fäste khimaren över sitt hår men bar djup urrigning som prydnad och därför uppenbarades versen, Gud säger alltså till dem att ha på sig samma plagg men även täcka barmen.

    De som kritiserar denna vers verkar dock inte själva överens, ena säger att det handlar om bröstkorgen, dvs ingen djup urrigning (trots klädseln kvinnorna bar då och att det ingenstans i den versen står att kvinnorna ska visa håret, eftersom de redan täckte sitt hår) medan andra hävdar att det handlar om tuttarna. Jag vet inte hur det är med vissa andra men det är inte normalt att visa upp sina tuttar för männen du citerar i versen. Varken idag eller för 1400 år sedan i Mellanöstern.

    Sedan har vi denna:

    "Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar ? och till [alla] troende kvinnor ? att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg (jilbab); på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig" - 33:59

    Där kan du även se att ordet jilbab används på arabiska.

    Dessutom har man hadither, och även om alla muslimer inte anser samma hadither vara autentiska så finns det fortfarande samma åsikt angående slöjan, oavsett vad för sorts hadither man anser vara autentiska. Där får man även förklaringar samt få reda på hur de muslimska kvinnorna faktiskt började klä sig.

    Slutligen:

    Alla tolkningar från de _etablerade rättsskolorna_ inom Islam är överens om att slöjan är obligatorisk för kvinnan.

    Att det sedan finns enstaka individer som förnekar detta innebär inte per automatik att det är en "tolkning" inom Islam. Snarare en egen som inte har med de etablerade tolkningarna att göra, och därmed inte godkänd.

    Såg att jag missade en av dina frågor också: När man anses vara baligh som barn är olika beroende på rättsskola.

    Brukar dock vara när tjejen får sin första menstruation eller som generell ålder, 9 år.

    "Det hade jag gärna gjort om ni verkligen var nyfikna, men när ni struntar i svaren och enbart vill kritisera och leka hobbyimamer utan att förstå hur det fungerar inom Islam så blir man riktigt trött."

    Tja, vad föredrar du?
    1. De som låtsas att man kan hitta stöd i de heliga skrifterna för att inte följa vissa saker och hoppas att ingen genomskådar cherry picking.

    2. De som genomskådar "stackars flickor som blir tvingade att klä av sig"

    Islamofobi?
    Har du någon aning om hur ateister kan driva med kristna om de tror på korkade sagor de hittat i en 2000 år gammal bok?
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-07-31 15:27:35 följande:

    Det är sorgligt att se hur du blir bemött, TS, och jag imponeras av att du fortsätter stå upp för dig själv och dina val. Jag tror dock tyvärr inte att du kommer att möta någon förståelse oavsett hur väl du förklarar. I trådar om religiösa frågor samlas alltid ett gäng religionsfobiker för att häckla dem som har en tro. De tror alltid att de vet mer än dem som själva bekänner sig till en tro, och får de inte som de vill kan de alltid dra till med att du är lite dum i huvudet om du tror.

    Jag är själv inte muslim, men kan se att många av de muslimska kvinnor jag möter skulle få svårt att kunna arbeta och studera om slöjförbud infördes. För mig är ett samhälle som sätter upp förbud om människors val av kläder ett samhälle som öppnar dörren för att förbjuda och inskränka individens rättigheter. Vi vore inte bättre än totalitära stater där kvinnor tvingas bära slöja om vi här skulle förbjuda den.


    Tack så mycket fina du, blir väldigt glad över att se människor som tänker som du gör. Jag vet att det är onödigt att tala till döva öron, så jag kommer nog sluta svara nu eftersom jag redan skrivit allt jag vill. Får inget vettigt tillbaka. Men tack återigen.

    Precis, vi är många som inte skulle kunna fortsätta jobba vid ett förbud. Men förhoppnings kommer inget förbud, känns väldigt långsökt i ett land som Sverige. Men ändå synd att det ändå finns människor som vill förbjuda slöjan. De är inte bättre än männen som tvingar på kvinnor täckande klädsel.
  • pyssel
    Anonym (Io) skrev 2020-07-31 15:27:35 följande:

    Det är sorgligt att se hur du blir bemött, TS, och jag imponeras av att du fortsätter stå upp för dig själv och dina val. Jag tror dock tyvärr inte att du kommer att möta någon förståelse oavsett hur väl du förklarar. I trådar om religiösa frågor samlas alltid ett gäng religionsfobiker för att häckla dem som har en tro. De tror alltid att de vet mer än dem som själva bekänner sig till en tro, och får de inte som de vill kan de alltid dra till med att du är lite dum i huvudet om du tror.

    Jag är själv inte muslim, men kan se att många av de muslimska kvinnor jag möter skulle få svårt att kunna arbeta och studera om slöjförbud infördes. För mig är ett samhälle som sätter upp förbud om människors val av kläder ett samhälle som öppnar dörren för att förbjuda och inskränka individens rättigheter. Vi vore inte bättre än totalitära stater där kvinnor tvingas bära slöja om vi här skulle förbjuda den.


    Och här har vi den kulturrelativistiska sköldmön igen som stöder radikalisering av 4-åringar. Du har sett alldeles för lite lidande under radikal religion, oavsett sort, det framgår. Man är inte utsatt för rasism för att arbetsgivare har en neutralitetspolicy eller flickor får slippa förtryck i grundskolan, och Komvuxelever och pojkar därmed får ETT uppdrag färre: Kontrollera slöjbärandet.
    #inteensamaldrigglömd
  • KlantSmurfen
    Anonym (Io) skrev 2020-07-31 15:27:35 följande: #222
    Det är sorgligt att se hur du blir bemött, TS, och jag imponeras av att du fortsätter stå upp för dig själv och dina val. Jag tror dock tyvärr inte att du kommer att möta någon förståelse oavsett hur väl du förklarar. I trådar om religiösa frågor samlas alltid ett gäng religionsfobiker för att häckla dem som har en tro. De tror alltid att de vet mer än dem som själva bekänner sig till en tro, och får de inte som de vill kan de alltid dra till med att du är lite dum i huvudet om du tror.

    Jag är själv inte muslim, men kan se att många av de muslimska kvinnor jag möter skulle få svårt att kunna arbeta och studera om slöjförbud infördes. För mig är ett samhälle som sätter upp förbud om människors val av kläder ett samhälle som öppnar dörren för att förbjuda och inskränka individens rättigheter. Vi vore inte bättre än totalitära stater där kvinnor tvingas bära slöja om vi här skulle förbjuda den.
    Why is Intelligence Negatively Associated with Religiousness?
    link.springer.com/article/10.1007/s40806-017-0101-0
    Emoji: Face with Tears of Joy
  • EnAnonumius
    KlantSmurfen skrev 2020-07-31 15:50:31 följande:

    "Det hade jag gärna gjort om ni verkligen var nyfikna, men när ni struntar i svaren och enbart vill kritisera och leka hobbyimamer utan att förstå hur det fungerar inom Islam så blir man riktigt trött."

    Tja, vad föredrar du?
    1. De som låtsas att man kan hitta stöd i de heliga skrifterna för att inte följa vissa saker och hoppas att ingen genomskådar cherry picking.

    2. De som genomskådar "stackars flickor som blir tvingade att klä av sig"

    Islamofobi?
    Har du någon aning om hur ateister kan driva med kristna om de tror på korkade sagor de hittat i en 2000 år gammal bok?
    Finns ordet "kristifobi"?
    Eller är det dags att kankse hitta på ett sådant ord? Tungan ute
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • pyssel
    EnAnonumius skrev 2020-07-31 16:18:06 följande:

    Finns ordet "kristifobi"?

    Eller är det dags att kankse hitta på ett sådant ord?


    Det finns och förföljelsen, ja den är ju inte här..
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    pyssel skrev 2020-07-31 16:19:48 följande:

    Det finns och förföljelsen, ja den är ju inte här..


    Kristofobi, alltså. Men det är inget jag sett JV eller Livets ord åberopa när social kontroll blir granskad.
    #inteensamaldrigglömd
  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-31 15:56:18 följande:
    Precis, vi är många som inte skulle kunna fortsätta jobba vid ett förbud. Men förhoppnings kommer inget förbud, känns väldigt långsökt i ett land som Sverige. Men ändå synd att det ändå finns människor som vill förbjuda slöjan. De är inte bättre än männen som tvingar på kvinnor täckande klädsel.
    Jaha.. Så varför skulle inte en muslimsk kvinna kunna jobba utan slöja (ett religiöst symbolisk avtal mellan gud och kvinnan enligt vissa muslimer), när kristna och judar klara av alldeles utmärkt att jobba utan sina religiösa symboler på en arbetsplats. 

    Sist jag kollade så var slöjan ett tygstycke, och inte ett arbetsredskap.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Io)
    pyssel skrev 2020-07-31 16:05:00 följande:

    Och här har vi den kulturrelativistiska sköldmön igen som stöder radikalisering av 4-åringar. Du har sett alldeles för lite lidande under radikal religion, oavsett sort, det framgår. Man är inte utsatt för rasism för att arbetsgivare har en neutralitetspolicy eller flickor får slippa förtryck i grundskolan, och Komvuxelever och pojkar därmed får ETT uppdrag färre: Kontrollera slöjbärandet.


    Hahaha, så förvånande att du tog åt dig så hårt av det jag skrev. Det var visst väldigt ömma tår jag klev på hos den självutnämnda räddaren av kvinnor från andra kulturer som inte förstår sitt eget bästa och därför behöver skyddas från sina egna val genom ett slöjförbud.

    Slöjförbud i skolan betyder alltså att en muslimsk slöjbärande kvinna inte kan arbeta i skolmiljö. Är hennes kunskaper i de ämnen hon undervisar verkligen värdelösa bara för att hon bär slöja? Eller den som vill arbeta inom förskola, är hennes förmåga att arbeta pedagogiskt och ge omsorg till barnen avhängig att hon inte har en sjal på huvudet?

    Vad är nästa sak du vill förbjuda? Är det bara religiösa kvinnor du tycker är så dumma att de behöver hjälp så de inte gör felaktiga val eller skall andra också räddas? Skall tex alla giftemål med kvinnor från Ryssland och Thailand förbjudas härnäst? De faller ju ofta offer för misshandlande svenska män, så det nog är bäst att skydda dem genom totalitära förbud istället för att försöka förändra männen -för de är ju obildbara de små stackarna!

    ...att du dessutom lyfter upp som ett argument att pojkar (!!!) skall slippa kontrollera slöjbärande är ju bara ännu ett bevis på vilka du ömmar om.
Svar på tråden Förbjuda slöja?