Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

  Mån 26 apr 14:02 Läst 0 gånger Totalt 930 svar
  Visar endast inlägg av Hallonglass91 - Visa alla inlägg
 • Mån 26 apr 14:02 #263

  Hej! Hoppar också in här ?? Vi slutade med preventivmedel i julas och jag blev gravid direkt. Var sååå orolig när jag fick det positiva beskedet, för jag tänkte att så här lätt ska det inte vara... Tråkigt nog visade det sig i vecka 12 (11+0) på UL, efter jag ringt BM pga brunaktig flykting, att det var en missed abortion. Fick ta Cytotek nu i mars (blödde i 3 veckor) och har haft en mens också. Blandade känslor inför att försöka nu igen men samtidigt känns det så självklart nu att vi vill försöka.

 • Mån 26 apr 14:12 #264
  Saffransbulle skrev 2021-04-25 18:48:27 följande:

  Jag hoppar gärna in i den här tråden. Har fått två missfall nu när vi försökt få till ett syskon till vår fyraåring. Det första missfallet var i maj /juni förra året. Jag tror jag var i vecka 7 eller 8.

  Efter ett halvår blev jag gravid igen, såg ett hjärta slå på tidigt ultraljud och jag kräktes massor i några veckor. Vi var så säkra på att det skulle gå vägen. Ändå började jag blöda i januari när jag var i vecka 12. Den här gången blev missfallet kämpigt, långdraget och krävde cytotec och till slut en skrapning.

  Har nu min andra mens sedan missfallet och känner mig rätt ledsen över det, men vet att det kommer kännas mer hoppfullt redan om några dagar.

  Känner också igen mig i det där med att snöa in på datum för en möjlig ny graviditet. Vilken vecka skulle jag vara efter semestern osv. Samtidigt rullar alternativa två kalendrar i mitt huvud för de två graviditeter som inte gick vägen. Vilken vecka hade jag varit nu /hur stor hade den bebisen varit nu?


  Känner igen mig i det där med att planera inför framtiden och samtidigt tänka i den vecka man hade varit i om man fortfarande var gravid...
 • Mån 26 apr 14:22 #265
  Sopkvasten skrev 2021-04-22 19:55:17 följande:
  Jaa, väntan är det allra jobbigaste. Mitt enda fokus just nu och de senaste månaderna är ju att bli gravid och jag har inte kunnat slappna av eller tänka på något annat. Har knappt kunnat se en tv-serie på kvällen ens utan har bara velat tänka på/kolla upp fertilitets- och graviditetsrelaterade grejer. Jobbigt. 

  Hur är det för dig, och er andra i tråden? Klarar ni att fokusera på något annat än detta emellanåt eller är ni lika besatta som jag? 
  Sopkvasten, jag känner igen mig. Glad Jag vill ju verkligen fokusera på annat, för att också bli gravid (vet inte om det stämmer men det sägs ju att det är lite lite lättare att bli gravid när man inte är uppstressed av att bli gravid...) men det är som att allt runt omkring mig gör mig påmind på bebisar, graviditet osv. Man känner sig verkligen lite besatt...
 • Mån 26 apr 14:30 #266
  Fiakakan skrev 2021-04-25 07:08:15 följande:

  Jag kunde inte låta bli, och tog ett nytt test bär jag vaknade. Tror faktiskt att det kan vara två streck jag ser.


  Håller tummar och tår, hoppas hoppas!
 • Mån 26 apr 14:36 #268
  Syren93 skrev 2021-04-26 14:31:49 följande:
  Beklagar ditt MA!

  Precis så kände jag också, att nu gick det "för lätt",.. Och ja så "lätt" var det ju minsann inte. Jag sitter och väntar på BIM, känner efter symtom hela tiden. Haft ont i livmodern egentligen sen några dagar innan ägglossningen, som aldrig riktigt släppt. I övrigt känner jag mig som vanligt. Eftersom jag inte haft ett negativt test sedan missfallet så vet jag inte riktigt hur jag ska göra med testning. Antar att jag bara kan lita på ett negativt test..

  Tack, beklagar ditt också! :(


  Ja, kanske lika bra att vänta lite till på att hormonerna går ut så testet blir mer tillförlitligt. 


   


  Samma här, känner också efter symptom och ifall jag har ont i livmodern och upp mot ena äggstocken, brukar inte ha det, men samtdigt har jag troligast redan haft ägglossning och min BIM är 7e maj så det är ett bra tag kvar för mig (11 dagar kvar).

 • Mån 26 apr 14:53 #271
  Syren93 skrev 2021-04-26 14:47:48 följande:

  Ja, precis. Och jag lär ju märka om mensen kommer eller inte, men man blir nyfiken!

  Jag brukar inte heller ha ont, och kände av väldigt mycket i livmodern när jag blev gravid sist. Vet dock inte om mina nuvarande smärtor beror på missfallet, kanske är "ömt" så att säga.. Tiden får utvisa!


  Ja exakt, undrar om det kan vara något. När har du BIM då?
 • Mån 26 apr 15:22 #273
  Syren93 skrev 2021-04-26 15:01:08 följande:
  Bim 30/4, +/- någon dag då jag inte har stenkoll på när ägglossningen var, (gick på ägglossningsflytningar).

  Har beställt gravtest som försenats på posten.. Annars hade jag nog testats idag, haha.
  Okej, spännande! Det är ju ändå snart. Jag tog ett test igår men kände då att jag var lite väl galen som tog ett så tidigt gravtest, så nu ska jag försöka vänta minst en vecka.
 • Mån 26 apr 16:01 #275
  Syren93 skrev 2021-04-26 15:38:48 följande:

  Ja det är snart! Vill så gärna plussa igen!

  När har du BIM? Ibland tar nyfikenheten över! :)


  Jag med! Men det är ju skönt att din BIM troligtvis är så snart. Håll oss uppdaterade när du får hem dina test.

  7e maj tror jag min BIM. Samtidigt så kan ju missfallet och cytotec behandlingen ha stökat till dagarna så vet inte 100.

  Var på UL (återkontroll efter MAet) den 24e mars och då sa hon att hon såg ett ägg och troligtvis hade ÄL då, men jag slutade inte blöda från cytotec behandlingen förens den 29e mars så vi försökte inte alls första ÄL. Sen hade jag vanlig mens 10e april och troligtvis ÄL nummer två nu 22a april, så bara förra veckan. Tog inget ägglossningstest heller men enligt min app så borde det ha varit då och BIM borde vara 7e maj alltså. Haha långt utlägg här men känns skönt att få skriva av sig lite.
 • Mån 26 apr 20:29 #279
  Rårakan skrev 2021-04-26 19:40:05 följande:

  Usch och fy trodde allt var borta efter cytotec och störtblödningar men vid uppföljande VUL idag visar det sig att 2x2 cm moderkaka är kvar så nu skickas remiss om skrapning. Har slutat blöda sen flera dagar tillbaka så det känns bara skumt att det sitter en klump kvar som inte vill komma ut. Gah, kan man inte köra lite burpees eller ngt som klämmer ut det? :))) Vill också börja drömma om blivande eventuella bf-datum :).


  Åh vad segt, stackare! :( Förstår exakt. Man vill bara att det ska vara över och få börja igen. Men nu kommer ju allt komma ut iaf. Jag hade också en "klump" kvar vid mitt VUL men den var bara 0.8 cm så då behövde jag bara vänta på nästa mens då det skulle komma ut med den, så antar att den är ute nu. Men det tog många veckor innan mensen kom så det var också jobbigt att bara vänta och vänta, nu vet du iaf exakt när du är färdig (när du fått tiden då) och att allt kommer vara ute... Hoppas du får tid snart så att du kan gå vidare!
 • Tis 27 apr 10:53 #291
  September1518 skrev 2021-04-27 10:15:05 följande:

  Det tyckte jag var så konstigt vid mitt missfall! Fick det i vecka 12 men fick inte komma in alls. Visserligen tog kroppen hand om det bra och snabbt. Testade positivt 4,5 veckor efter själva missfallet och ringde då in, fick bara instruktioner att testa om 1,5 vecka igen och ringa tillbaka om det fortfarande var positivt. Hon sa att eventuella rester kommer ut med mensen. Min mens kom igång bara några dagar efter samtalet och efter det testade jag blankt.


  Jag testade också negativt efter första mensen efter MA (testade inte innan mensen men kände mig lite gravid fortfarande så hade säkert lite hcg kvar).
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll