Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Gabriella33 skrev 2021-06-21 19:59:02 följande:

    Det gjorde vi nog! Läkaren ansåg att mina 1,5cm rester inte var värt att skrapa för. Tyckte de borde komma ut vid nästa mens men gav mig ännu en behandling som hjälp på traven typ..

    fattar inte hur mensen ska komma igång om ja fortfarande har rester kvar. Hon menade på att testerna ja tog visade negativt att ja fortfarande var gravid. Alltså har hormonerna lagt sig, och de tyder på att kroppen kommer stöta ut det såsmåning om själv.. är så vilsen. Får vända mig till de om en vecka o krävs vul för o se att det är borta. Om inte, kräva en skrapning.. hon nämde oxå att de inte rekomenderar skrapning då ja gjort de tidigare? Men de var liksom 10år sen.. vet inte om de har någon negativ påverkan direkt..?


    Åh, men allt ska ha kommit ut för mig med mensen. Vid MA tänker jag att kroppen hunnit gst
    Anonym4848 skrev 2021-06-21 20:38:43 följande:

    Jag hade nog bara typ 12 mm kvar, men hade ju haft två cykler med positiva äl-tester och mens med resterna kvar..så de hade nog inte kommit ut känns det som.. finns ju risker med upprepade skrapningar men 10 år sen borde ju vara helt lugnt!

    Tack snälla. Nä har "bara" MA:t i bagaget, inte varit gravid förut.. Känns bara som att min kropp bara kan det typ..och när jag plussade nu hoppades jag så mycket på mer symtom, för det hade jag knappt några sist. Men har inga symtom den här gången heller så nu känns det som att det kommer bli samma sak igen.. :(


    Efter ett MA så är det inte större sannolikhet för ett till, så tänk så positivt du kan nu! Förstår 100% din oro, men tro ändå det bästa nu. Håller tummarna! Vilken vecka är du i nu!? :)
    Gabriella33 skrev 2021-06-21 19:59:02 följande:

    Det gjorde vi nog! Läkaren ansåg att mina 1,5cm rester inte var värt att skrapa för. Tyckte de borde komma ut vid nästa mens men gav mig ännu en behandling som hjälp på traven typ..

    fattar inte hur mensen ska komma igång om ja fortfarande har rester kvar. Hon menade på att testerna ja tog visade negativt att ja fortfarande var gravid. Alltså har hormonerna lagt sig, och de tyder på att kroppen kommer stöta ut det såsmåning om själv.. är så vilsen. Får vända mig till de om en vecka o krävs vul för o se att det är borta. Om inte, kräva en skrapning.. hon nämde oxå att de inte rekomenderar skrapning då ja gjort de tidigare? Men de var liksom 10år sen.. vet inte om de har någon negativ påverkan direkt..?


    Intressant ändå vad de säger olika. Till mig sa de att om det hade varit mer än 1 cm så hade jag blivit skrapad. Men jag tänker att om det var ett tag sedan som det dog / slutade växa, så har nog kroppen börjat fatta det och du kommer få mens snart om inte cytotecen startar blödningen. :) ursäkta detaljerna men första mensen så blev det mycket mer för mig med klumpar osv, trots att jag hade blött i 3 veckor i sträck efter cytotec, så för mig kändes det verkligen som att mensen rensade ut det sista.
  • Hallonglass91
    Gabriella33 skrev 2021-06-22 09:16:33 följande:

    Jaa man får ju hoppas! Fick en del blodiga klumpar i natt.. sorry för detaljerna hehe, hoppas att det var de sista som kommit ut!

    Det är exakt det jag menar, statistik. Inte helt pålitligt. Allt kan hända vare sig man har oddsen med sig eller mot sig. Försök inte tänka så mycket och leta inte efter symtom. Var glad o njut av att du blivit gravid så tätt inpå! Hejjar på er!:) berätta gärna vad ni fick reda på på vul!:))


    Vad bra att det kom ut lite till! Hoppas det var det sista.
  • Hallonglass91
    Anonym4848 skrev 2021-06-21 21:49:09 följande:

    Hoppas att du får bli klar så fort som möjligt nu!

    Nä vet ju att alla inte får symtom.. Men så läser man att statistiskt är det större risk för missfall om man inte mår illa, och att 70% mår illa..då känns det inte så bra..

    Tack för pepp! Är iv. 6+4 idag, det var den dagen det avstannade sist.. :/ har ett vul bokat om två veckor, men tiden går ju sååå sakta :(


    Försök att distrahera dig lite! 2 veckor är ju ändå rätt snart :) Spännande ändå för då kommer du kunna höra hjärtljud vid de VUL :)
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-06-22 18:28:24 följande:

    Wow det där med att bryta vanor var väldigt insiktsfullt. Tror många vill fortsätta leva som gravida i hopp om att bli det igen så snart som möjligt. Men rätt väg för många är säkert att tänka precis tvärtom och göra allt som man skulle gjort som ogravid. Men sen också som hon sa att det kanske inte är den person man är längre. När man är inställd på familjelivet, redo för det och snart skulle få det vill man kanske inte gå tillbaka till AW osv.

    Tack för att du delade med dig :)


    Ja, tyckte det var intressant. Känns som man fick lite sympati för sig själv att det faktiskt inte är en så lätt omställning? <3
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-06-22 18:32:58 följande:

    Vad gjorde dig säker på att det skulle sluta i missfall? Som jag förstått slutar väldigt många graviditeter i så pass tidiga missfall att det kallas en kemisk graviditet, att den sker ungefär i samband med att mensen skulle ha kommit. Är ganska säker på att jag fått det minst en gång då i sådana fall i vecka 4+3, hade inte tagit något test än. Men jag tror att jag kan ha haft det en gång till i vecka 4+2.

    Efter det har jag varit gravid och fått en son, följt av ett missfall i vecka 11+3 och nu är jag gravid i vecka 9 :)

    På torsdag ska jag till barnmorskan och hoppas på att kunna tigga till mig ett vul så jag får se om allt ser bra ut.


    Lycka till på torsdag! Hoppas du kan få ett VUL och att du annars kan boka in ett privat. Men hoppas framförallt det växer fint därinne i dig :)
  • Hallonglass91
    Gabriella33 skrev 2021-06-24 10:29:53 följande:

    Tjejer! Ni som haft en ihärdig blödning efter mf/ma, under ca en månads tid. Tog ni några kosttillskott efteråt? Typ järn? Några erfarenheter?


    Jag har kört vanlig kvinnomultivitamin och även blutsaft.
  • Hallonglass91
    Goldenwings1 skrev 2021-06-25 00:37:15 följande:

    Kände ni er helt säkra på att försöka igen efter mf?

    Ligger här å funderar, tog idag tabletterna för att sätta igång processen (var hos läkare igår å det fanns bara en tom säck, v11) och det känns som jag lever i två parallella världar, en med och en utan bebis. Jag har tre lite större barn sedan tidigare och har svårt att komma fram till vad jag egentligen vill. Ena stunden är längtan stor och jag är helt säker på att det är så det ska bli, i nästa stund kan jag känna att nu är ju barnen så stora, ska jag verkligen börja om när det nu är så "bekvämt"? Blir väl ändå mormor om några år :D


    Beklagar ditt mf! :(

    Vi/jag har inga barn och när jag blev gravid kändes det så naturligt och rätt. Det kändes som om allt föll på sin plats och jag kände att jag var redo trots allt. Direkt när MA bekräftades var det som om livet utan att vara gravid och att inte vara påväg att bli en egen familj kändes fel, orättvist, meningslöst. Efter vårt MA har jag känt att barnlängtan bara blivit större. Jag känner mig helt säker på att försöka igen, tror det för mig är värt alla problem eftersom jag längtar efter att ha barn och vara vår egna familj. :) Men detta är nog för att vi inte har några barn, så kanske att någon med barn är mer i dina tankar? Kan förstå att det känns som ett större val när du redan har tre barn :)
  • Hallonglass91
    Gabriella33 skrev 2021-06-29 20:52:11 följande:

    Måste få skriva av mig och betona vikten i att lyssna på sin kropp och stå på sig.

    Lite kortfattat. Var med om ett ma i maj. Gjort 3 medicinska aborter sedan dess, så kallade restbehandlingar. Ingenting fungerade. Efter att ha åkt in till gynakuten pga svåra magsmärtor, kräkningar pga smärtan, inte bara en gång utan 2 ggr! Tog dom mig seriöst. Blev hemskickad första gången med morfin och naproxen. Vid andra tillfället var jag så pass dålig att dom fick lägga in mig över natten med morfin på dropp. Jag sa gång på gång att jag ville bli skrapad, sa att jag inte orkar mer. Både psykiskt och fysiskt. Dom insisterade på restbehandling nr4. Helt utmattad stod jag på mig och krävde en skrapning. Efter många om och men gick dom med på det. Dagen efter skrapningen har min blödning nästintill upphört, inga smärtor och jag börjar känna mig som mig själv. Att ständigt gå runt med blödning och smärta tar på psyket. Så snälla tjejer, oavsett vad. Ingen känner din kropp bättre än dig själv. Läkarna må ha studerat i flera år men dom har ingen examen på just din kropp. Stå på er och gå på er magkänsla. Känner att jag fått bättre råd och tips här än inom vården.


    Verkligen så bra råd! Tycker som jag skrivit tidigare att det är helt ofattbart att de inte skrapade dig tidigare. Grymt att du stod på dig och så skönt att du känner skillnad redan. Dags att lämna denna skit-tid eller vad man ska säga bakom dig. Lycka till nu!! <3
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-06-29 22:18:46 följande:

    Jag har helt glömt bort att uppdatera, sorry. Jag stod på mig och barnmorskan gick med på ett ultraljud, hjärtat tickade på så fint. Jätteskönt! Nu känner jag mig lite mer lugn och glad. Vecka 11+3 idag, exakt samma dag som jag fick missfall förra gången.


    Åh! Underbart att höra :) Känner du dig lite mer lugn eller fortfarande väldigt orolig? Hoppas du mår bra och är lite lugnare.
  • Hallonglass91

    Är så besviken? testade mig idag på BIM-5 med testa tidigt test och det var negativt. Vet att man borde ha tålamod men detta är liksom 3e månaden vi försöker sedan MA och det känns så segt. Hoppas ni har en bättre dag! Idag ska jag prata med psykologen igen så ska ge er en uppdatering efter om jag får några insikter/kloka råd.

    En annan sak - jag vill egentligen byta jobb, då jag är supertrött på mitt jobb och inte ser att jag kan jobba där när jag har ett barn då det är mycket övertid osv, men jag vill samtidigt ha jobbat minst 6 månader men helst ett år när jag berättar att jag är gravid/går på mammaledighet. Känns annars som det är risk att man bli uppsagd eller att man inte kommit in tillräckligt för att ha något att komma tillbaka till. Någon mer av er som är i samma sits? Man vill ju inte byta från något stabilt om man kan bli gravid fort, men samtidigt behöver man ju vara nöjd med livet också ifall detta tar typ flera år? Hur tänker ni med era framtidsplaner, kör ni på som att ni är gravida eller tänker ni att ni inte kommer vara gravida om ex 1 år?

Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?