Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Magdalena88 skrev 2021-06-16 09:42:09 följande:

    Känner så igen mig i det ni alla skriver. Mår som sämst när jag tänker "om jag inte hade fått missfall..."

    Vi får försöka tänka att allt har en mening, och det kommer bli självklart för oss när vi äntligen får vårt efterlängtade barn.

    Hur går det för alla?

    Tredje dagen med blinkande smiley - så nu är det nära. Brukar slå om på 5:e dagen för mig. Alltså beräknad ÄL på fredag/lördag.


    Jag ska ha ÄL i helgen och ska inte testa mig med ÄL denna gång för att hålla mig mer lugn. Sedan ska jag prata med en psykolog imorgon för att bearbeta detta lite. Har tillgång till psykologer via min jobbhälsoförsäkring :) Trodde jag skulle ha kommit längre i mina tankar på dessa 3 månader, tänker på det så mycket fortfarande.

    Ska dela med mig om psykologens tips här om ni vill höra? :)
  • Hallonglass91
    Gabriella33 skrev 2021-06-16 11:18:29 följande:

    Läser aktivt det ni tjejer delar med er, är själv i samma sits men blöder frf efter MA.. läser mer än gärna vad psykologen säger! Har svårt o komma över de som hänt.. känns mycket bättre av allas historier kring detta samt pepp/motivering man får av er alla!:) som sagt, vill höra allt!:)


    Toppen! Ska fråga så mycket jag kan och anteckna lite och dela med mig. :)
  • Hallonglass91

    Hej!

    Nu har jag haft mitt första samtal med psykologen (via min försäkring). Anledningen till att jag sökte hjälp är främst för att jag, nu 3 månader efter mitt MA, fortfarande känner mig nedstämd och ältar mycket (i huvudet), vilket gör att det känns som jag fastnat i det förflutna.

    Idag skulle hon mer lära känna mig men jag tyckte ändå att hon gav bra insikter, så ska dela med mig lite.

    Angående sorg som man känner så sa hon att många brukar beskriva dagar under sorgbearbetning som zebrarandigt. Vissa stunder under dagen är svarta och mörka, andra delar är mer ljusa. Och det är inget konstigt alls. Går man igenom en sorg så kommer det växla. Hon sa att det är helt rimligt att det känns mer mörkt, speciellt i början, men hon sa också att man efter 3 månader ändå borde känna att det finns ljusa stunder, och att om man bara har mörka stunder så borde man ta hjälp för att bearbeta sin sorg. (Som jag gör nu).

    Sedan pratade hon om att man måste inse att det är mycket kemiskt som sker vid en graviditet och ett missfall. Man har ju varit gravid och just de första tre månaderna är det ett stort hormonpåslag. När de hormonerna börjar gå ut ur kroppen blir det känslomässigt både emotionellt men även kemiskt. Hon sa att man kan ge sig själv lite förståelse för att tankarna snurrar, man tänker mycket på att bli gravid osv, när kroppen är lite kaos och försöker balansera sig.

    Hon sa också att man måste komma ihåg att man hade gravidbeteende, alltså att man betedde sig gravid under en lång tid ändå, och att det inte är konstigt om man har svårigheter att bryta de beteenden som man haft under de veckor man varit gravid och känna att det är normalt att bete sig som man gjorde innan man var gravid. Precis som det är jobbigt att bryta andra vanor, kan det alltså vara jobbigt att inte vara gravid längre och att man även kan sakna det man gjorde under den tiden man var gravid ex pratade bebisnamn, kände på sin mage, tänkte på framtiden som en familj osv osv. Det kan ta lite tid och man kan aktivt behöva ändra sitt betedde och aktivt fokusera på annat.

    Sen sa hon också att det kan vara svårt att gå tillbaka helt till vem man var innan man var gravid. Bara för att man ex gillade att gå på AW/gå på middag med sina tjejkompisar innan man var gravid är det inte alls konstigt att man kanske inte vill göra det nu. Dels för att det blir så påtagligt att kan inte är gravid då, när man träffar dem, och dels för att man har bytt fokus i livet kanske. Hon sa typ att det är helt okej att man gått vidare från vad man tyckte innan och kanske längtar efter att leva familjelivet nu. Hon tipsade om att man kanske kan anamma familjelivet lite extra redan nu genom att ex ha picknick bara med ens partner, gå på promenader ihop, umgås med ens familjer osv, sådant som man hade tänkt sig göra när man fick barn. Många säger liksom att man ska göra det man inte kan göra när man har barn typ åka på långa resor, men hon menade på att det kanske inte fungerar för alla att fokusera på det då man redan gått vidare.

    Sedan sa hon även att under just en stark känslomässigt engagemang, som man får när man blir gravid, så kan det bli en stark känsla som följer efter också. Om man hamnar i en sådan stark känsla (som i mitt fall då är lite hopplöshet och tro att inget kommer bli bra) så är det vanligt att man ser sin nuvarande känsla som något som inte kommer ändras. Man ser inte att det har en början och ett slut och att känslan man har nu kommer att passera (man kommer känna sig glad och lycklig). Men det är bara för att man känner så starkt, med tid så kommer man vidare och kommer kunna bli lyckligare.

    Långt haha men där har ni lite tankar och betryggade ord. Hoppas ni också tycker det känns lite lugnande att läsa, även om ni kanske befinner er i lite andra situationer.

  • Hallonglass91
    Magdalena88 skrev 2021-06-19 09:51:30 följande:

    Så intressant att läsa verkligen! Känner igen mig i mycket. Tack för du delade med dig!!


    Bra att du tycker det var lite intressant <3
    Magdalena88 skrev 2021-06-19 09:53:32 följande:

    Jag har en fråga. Clearblues ÄL blinkar fortfarande men jag tycker det känns som att jag har ÄL nu och den andra stickan är väl positiv? Kan clearblue ha hakat upp sig? Den har blinkat i 6 dagar nu.


    Ja, det ser väll i stort sett ut som det är ett positivt ÄL test till vänster. Jag har för mig, om man ska vara super petig, att det ska vara lika starkt eller starkare. Så om man ska vara supernoga kanske ÄL strecket är lite lite svagare på ditt test nu, men jag tänker att det kan bero på när du tog testet/tid på dygnet/hur mycket vatten du druckit osv. Du har säkert ÄL imorgon! Jag tänker att man kan missa ÄL med testen men att du säkert ändå har ÄL.

    Vilket CD är du på?

    Beskrev det tidigare att min ÄL kom ca 3 dagar senare än vad jag trodde när jag testade mig förra månaden. Så jag testade mig i typ 7 dagar innan jag fick positivt på ÄL testet. :)

    [img=undefined]

    För referens såg mitt positiva ÄL test såg ut såhär förra månaden (har bestämt mig för att inte testa mig denna cykeln). Jag har ingen erfarenhet av de digitala testen så kan inte svara på din fråga.

  • Hallonglass91
    Magdalena88 skrev 2021-06-19 11:18:14 följande:

    Tack snälla för svar! Ditt ser verkligen starkare ut än mitt, så då stämmer nog blinkningen. Ska testa mig igen lite senare idag :)

    Om du inte testar dig denna månad, går du på känsla då?


    Ja, hoppas du får mer positivt lite senare. Vi har sagt att vi ska ligga varannan dag, och borde då pricka in ÄL. Förra gången låg vi varje dag i en vecka och det ledde ingen vart så nu kör vi ett mer avslappnat sätt, mer på lust, så får vi se. Borde ju vara mer chans ju mer man ligger och nära ÄL men känns som att det inte riktigt blir som man vill ändå så har hellre lite mer avslappnad tid ifall detta tar lång tid :)
  • Hallonglass91
    Magdalena88 skrev 2021-06-19 22:50:11 följande:

    Låter klokt! Jag har blivit helt knäpp på dessa tester, vi kör också varannan dag nu.

    Det var så jag blev gravid med mina andra två, så borde absolut funka! :)


    Skönt att höra att det fungerat för dig, hoppas det visar positivt snart :)
  • Hallonglass91
    Gabriella33 skrev 2021-06-20 23:18:07 följande:

    Snälla hjälp? fick reda på ett MA vid kubtestet för 3v sen. Gjorde då en abort. Vid återbesöket förra veckan upptäcktes rester och jag fick en restbehandling. ( medicinsk)

    För 2 dagar sedan fick jag enorma smärtor när jag var på jobbet och började störtblöda. Blödde igenom binda, byxor, det rann till och med ned längst byxbenet ut på golvet. Enormt pinsamt. Blödningen avtog sedan till mer ?normal? blödning.

    Igår dick jag så pass ont att jag låg i fosterställning och grät. Åkte till gynakut där dom konstaterade att jag fortfarande hare rester kvar som orsakade sådan smärta. Dock inge mer blod. Jag fick ytterligare en restbehandling. Har nu alltså gjort 3aborter på en graviditet. Dom rekomenderade mig att komma tillbaka eftee en vecka för att se att allt försvunnit. Antar att jag annars får göra en skrapning. Tog tabletterna igår kväll och ingen förändring hittills.

    Är det någon som varit med om liknande?? Är detta normalt? Kan tillägga att jag i yngre dagar har genomgått en medicinsk abort och aldrig upplevt det så smärtsamt psykiskt/fysiskt som nu. Speciellt inte när allt man vill är att bli av med skiten och börja om.. någon som känner igen sig?


    Beklagar verkligen! :(

    Känner igen mig den delen att vi också fick reda på MA i samma vecka som vi skulle göra KUB testet. Låter tufft att du behövt göra det tre gånger, hoppas verkligen det var den sista nu!! Tacksamt nog behövde jag dock bara göra cytotec behandling en gång. Jag hade inte så ont, så kan inte heller känns igen mig i det, men känner med dig och hoppas innerligt att allt är över snart!!

    Kram
  • Hallonglass91

    [quote=81201332][quote-nick]Gabriella33 skrev 2021-06-21 11:36:26 följande:[/quote-nick][/quote]

    Det går sådär för oss. Vi har försökt 2 gånger efter MA och är inne på det tredje nu. Det som har gått bra är att min ÄL var tillbaka direkt - redan vid återbesöket. Det som har varit dåligt är att det tar tid nu och att man fortfarande känner sorg över att det blev som det blev.

  • Hallonglass91
    Gabriella33 skrev 2021-06-21 13:47:56 följande:

    Det går sådär för oss. Vi har försökt 2 gånger efter MA och är inne på det tredje nu. Det som har gått bra är att min ÄL var tillbaka direkt - redan vid återbesöket. Det som har varit dåligt är att det tar tid nu och att man fortfarande känner sorg över att det blev som det blev.


    Funkar ÄL stickorna bra? Skönt iallafall att veta att kroppen är återställd.. sen brukar man väl säga att så fort man släppt tanken o stressen på bebis så kommer det där efterlängtade plusset.. lättare sagt än gjort! Förstår dig till 100 då det inte cirkulerar något annat än just det i mitt huvud dag in dag ut..

    Får hoppas att det går bättre för er snart![/quote]

    Tack! Och detsamma för er sen när allt är ute!

    Till mig sa de, då jag på min återkontroll hade rester kvar men bara 0,8 cm stort att de sista skulle komma ut vid nästa mens och att jag skulle vänta på den. Jag tänker att om det bara är lite kvar kanske det är skönt att du också gör det eller be om en skrapning istället för att ta en till cytotec behandling. Du kanske kan föreslå det?

    Har det börjat blödiga något mer efter den senaste dosen?

    Ang ÄL stickor har jag inte så mycket erfarenhet- men de kunde se på min efterkontroll att jag hade ÄL och sedan fick jag fick positivt nu förra månaden med ÄL sticka. Vet att många rekommenderar digitala stickor istället.
  • Hallonglass91
    senapp skrev 2021-06-21 14:17:07 följande:

    Usch, idag känner jag mig heeelt knäckt. Jag blir inte gravid sen mitt MA i mars :( BIM-1 idag och SUPERnegativt test. Jag kan verkligen inte tänka på något annat trots att jag jobbar, träffar kompisar, tränar, fritidsintressen. Jag kan bara tänka på vilken vecka jag skulle varit i nu, vilket också är samma som min bästa kompis.

    Tidigare blivit gravid på första/andra försöket. Vart HUNDRA ggr hos gyn och allt är jättefint. Känns så dumt att det inte fungerar just denna gång då det behövs som mest för sorgeprocessen.


    Åh, känner också med dig. :( Så jobbigt med din bästa kompis. Hoppas du blir gravid snart!

    Vi hade också vårt MA i mars och graviditet lyser även här med sin frånvaro. Men det kanske inte är kört ännu för dig denna månaden, håller tummarna.
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?