Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Salladen skrev 2021-07-02 21:51:01 följande:

    Jag var i vecka 5+2 när jag började blöda i måndags/tisdags. 99% säker på att var missfall pga hur det kom ut. men inte hundra då kk inte ville ta emot mig för kontroll. Har också bara blödigt några dagar och symptomen har försvunnit.

    Så vi är i samma sits, väntar egentligen bara då att kroppen ska starta upp allt igen så man kan göra ett nytt försök!

    Men ovissheten och väntan är inte kul..


    Oj nej, hoppas de inte var/är ett missfall och att du kan få någon kontroll snart <3
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-07-04 20:01:36 följande:

    Låter som ett bra och positivt sätt att tänka! Hoppas semester med lite lugn och ro är precis vad ni behöver för att få plus igen! Håller tummarna för dig nu i sommar :)


    Tack! <3 Håller tummarna för att din lilla bebis växer och gror där inne! Nu är du förbi vecka 12 redan va?
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-07-05 14:11:33 följande:

    Ja, nu är jag i vecka 12+2, känns jättebra! Längtar tills rörelserna kommit igång. Hur känner du dig, har du varit på något mer samtal med psykologen än? Har du kunnat gå vidare något med känslorna för missfallet eller blir de värre med tiden?<3


    Åh, så kul!! Jättestort ju! Vilken milstolpe. Wow, det förstår jag. När brukar det börja kännas? Så spännande.

    Ja, jag hade ett till samtal nu innan sommarledigheten. Kan dela lite mer vad hon sa en annan gång men kort och gott var hennes tips att fokusera på rutiner när man mår dåligt och är ledsen. Samt att inte trycka bort känslan av sorg utan istället någon gång per dag ge tid för den genom typ meditation/avalappningsövning.

    Det har blivit bättre nu faktiskt, fortfarande ledsen men lite mer acceptans och lugn i att det är som det är.
  • Hallonglass91
    melle90 skrev 2021-07-05 16:26:03 följande:

    Fick ett MA nu i juni. Trodde jag var i vecka 11 men hade stannat i vecka 9. Hade dessutom hyperemesis och kräktes 10-15 gånger per dag, inne med dropp osv. Så jävla arg och bitter just nu. Har slutat blöda men ej sett tecken på ägglossning så väntar in mensen sen försöker vi igen. Allt jag tänker på är att bli gravid igen.


    Åh stackare! Man blir verkligen bitter att man mådde dåligt och led för vad som känns som ingenting! Men jag tänker som så nu att jag ändå på något vis är glad att kroppen trodde den var gravid längre än den var det då det känns som det kanske ändå är bra att kroppen ville ha kvar ?det?.

    Hoppas din ÄL kommer igång snart och att du blir gravid snart igen! Har du tagit något ÄL test? Det kan vara så att du får ÄL redan innan första mensen. Jag fick tillsägelse att blöda in mer med första mensen, men det är ju lite olika vad man får för instruktioner, vissa kör ju direkt på nästa försök.
  • Hallonglass91
    Rebecca1987 skrev 2021-07-06 08:24:39 följande:

    Det är så lurigt. Jag fick ju missfall. Blödde 3 dygn. 7 dagar efter så visade det negativt. För någon vecka sen upphörde mina tecken.

    Idag får jag morgon illamående igen, haft ömt i nedre magen i 9 dagar men ingen mens. Min kropp är verkligen inte min vän


    Jobbigt att du haft ont. Har du varit på något efterkontroll? Haft någon mens ännu? Tänker om det kanske blir bättre efter du haft första mensen. Känns som det blev lite mer normalt efter min första mens.

    MEN jag har 29 dagars cykler nu efter MA, tidigare hade jag alltid 26-27 dagars. Så konstigt. Någon mer som varit med om samma sak?
  • Hallonglass91
    melle90 skrev 2021-07-06 12:52:32 följande:

    När fick ni ägglossning efter missfall? Tog cytotec den 15 juni och allt kom förhoppningsvis ut, blödde 8 dagar. Brukar ha äl runt dag 17-19 men varken haft utslag eller känningar på den. Har en cykel på 29 dagar, alltid regelbunden. Kan det va så att jag inte har ägglossning alls? Mensen bör komma nästa vecka om jag ska tänka missfallet som mens. Någon som kan berätta hur det var för er? Vi vill bli gravida så fort som möjligt igen.


    Vet att några svarat på detta lite tidigare här i gruppen, men jag fick iaf ÄL ca 2 veckor efter behandling med cytotec, hon på efterkontrollen sa att hon såg att jag hade ÄL på ultraljudet, men jag blev då tillsagt att vänta på mens då jag hade rester kvar. Sedan hade jag ÄL efter första mensen igen (tog ÄL test). Förra cykeln tog jag inget ÄL test men känns som jag hade ÄL.
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-07-09 14:49:48 följande:

    Ja, det känns bra! I min första graviditet kände jag i vecka 16+ nånstans. Så hoppas på att känna tidigare denna gång! Eftersom jag redan är i vecka 12-13 nånting bör det kanske komma snart. Hoppas hoppas! Skulle kännas lugnande.

    Låter som bra tips, känns det som att det fungerar? Skönt att du kan känna så! Nu hoppas jag verkligen att du blir gravid snart så kommer det säkert kännas mycket bättre <3


    Åh, så spännande! Kul att det troligtvis börjar kännas lite tidigare en andra graviditet. Håll oss uppdaterade!

    Jag tycker att det fungerar bra att fokusera på bra rutiner, blir ett tydligt fokus, och känns även som att jag är lite mindre sorgsen nu när jag försöker vara ledsen när det känns ledsamt osv. Känns som jag är lite mer ett med kroppen.

    Jag fick min 4e mens nu efter MA. Känns jobbigt att det inte blev något denna gång heller men så är det. Vi kommer fortsätta att försöka trots att det är jobbigt att få mens.

    Hur går det för er andra?

    Hoppas ni har en fin sommar!
  • Hallonglass91
    Minisessan skrev 2021-07-10 11:07:54 följande:

    Hej ,

    Har följt er ett tag i det tysta .

    Började försöka i juli 2020 . Blev gravid i september 2020 men visade sig vara ma i november. Var i vecka 8 men graviditeten stannade i vecka 5. I april blev jag gravid igen ? missfall i vecka 5. Nu plussade jag imorse. Är livrädd . Dels för att jag vaccinerades mot covid-19 i måndags . Har bokat Liseberg i augusti och Grekland i september.

    Tänk om missfallet kommer i Grekland eller om det nu skulle gå hela vägen få men av vaccinet .

    Vad ska jag göra ? Helt förtvivlad


    Beklagar dina missfall men gratulerar till ännu en graviditet! <3 Förstår oron men samtidigt, vad gör det egentligen om det sker där om det ändå skulle ske, och tänk på att det är mer sannolikt att du inte får något MF/MA! Åk till Grekland, då har du iaf njutit av livet! :)
    September1518 skrev 2021-07-10 07:12:43 följande:

    Ja jag hoppas det blir så för mig :)

    Kan förstå det. Om man bara trycker undan sorgen står den på lur hela tiden och vill ta över. Nu när du låter den ta plats vid tillfällen så får du utlopp för dina känslor och får plats även för andra känslor. Tycker du gör ett bra jobb med att hantera detta, du försöker verkligen och tar dig framåt.

    Åh det är många försök det när du redan hade kommit så långt i en graviditet. Beklagar, känner mig ledsen för alla er som fortfarande försöker. Men det kommer och då tar förhoppningsvis glädjen över med tiden.

    Hoppas ni får en fin sommar med en fin överraskning nästa försök :)


    Tack <3 Och nu har det gått ännu längre i din gravitet. Hurra!
  • Hallonglass91
    Rebecca1987 skrev 2021-07-10 21:21:46 följande:

    Behöver man ha koll med graviditetstest med jämna mellanrum från missfall er tills mensen kommer? Eller kan man utesluta ägglossning helt fram tills mensen kommer?


    Ja, man kan ha ÄL innan mensen. Så du kan bli gravid direkt utan mens emellan om det är det du undrar? :)

    Lycka till!
  • Hallonglass91
    Rebecca1987 skrev 2021-07-22 08:46:16 följande:

    Jag fick plus i måndags och mer säker i tisdags.

    Får se om denna väljer att stanna.


    Åh vad kul!! Stort grattis! Håller tummarna att den stannar! <3
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?