Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    MrsXy skrev 2021-05-25 10:07:17 följande:

    Hej !
    En liten fråga, vad tror ni, man gör ju rutinultraljud i v. 18-20, är det då v. 17+0 - 19+6, eller är det helt enkelt v. 18 - 20? (dvs v. 19 - 21?)
    Har inte fattat riktigt än hur man räknar Oskyldig Hur lång tid innan tror ni man kallas?


    Jag tror de räknar från fullgångna veckor. Så vecka 19 (18+1) och framåt. Fick den uppfattningen på mitt hälsosamtal.
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-05-25 14:36:36 följande:

    Nu har jag varit på kub! Jag fick bra resultat och allt annat såg bra ut. Barnmorskan var inte den charmigaste men hon gav mig bilder och lyste upp lite på slutet och sa att nu ska jag bara slappna av och njuta och att vi ska vara rädda om varandra. Hjärta Har fått mitt bf-datum spikat också nu så jag ändrar och lägger in en ny lista. Glad


    Vad härligt att höra att allt såg bra ut även om barnmorskan inte var den charmigaste. :)
  • neongirl
    Emlan93 skrev 2021-05-27 08:43:21 följande:

    Alltså funderar så på när jag ska berätta för mina (och min mans) föräldrar. Vi är säkra på att vänta till efter kub för våra vänner. Men funderar på om vi kanske ska berätta för föräldrarna i helgen, är då i (v.9+6) så nästan v.11.

    Men vet inte om vi ska vänta lite till iallafall.. För mina föräldrar är det typ denna eller nästa helg, helgen efter det ska vi köra en stor flytthelg för mitt syskon. Så då hade det ju varit skönt att de vet om att jag kanske kan må illa eller bli extra trött. På onsdagen efter den röj-helgen är det kub. Tänker att till mitt syskon får jag berätta den helgen.

    Hur gör ni? :)


    Vi har inte berättat för någon än. Eller jo min chef vet för att det var lite tvunget haha. Men resten vet inget än. Efter missfallet i höstas så är vi väldigt nojiga. Samtidigt kanske det hade varit skönt att dela oron med någon. Men det har varit lite mycket under senaste året så vill inte oroa familjen i onödan. Har tänkt berätta efter ultraljudet nästa vecka om allt ser bra ut. :)
  • neongirl
    Emlan93 skrev 2021-05-27 12:56:35 följande:
    Men gulligt ju! Funderar på att ge ett paket med ett par bebis strumpor eller en mössa och sen när de kopplar det får de ett till likadant i och med att det är två. Men vet inte om jag vågar vara sådär "kul" hehe! Får också lite ångest av att jag börjar planera så mycket i huvudet, hoppas verkligen allt är bra där inne. <3
    Jag har tänkt göra likadant till mina föräldrar och till svärföräldrarna om allt är okej efter att vi varit på ultraljud nästa vecka. Fast slå in en pyjamas som de får öppna. :)
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-05-31 10:35:42 följande:

    Hello måndag :) hur mår alla?

    Jag är överlycklig då jag upptäckt att Actimel är sjukt bra mot hård mage. Äter en järntablett varannan dag och har inte en tillstymmelse till förstoppning, så gött! Äter Nifefex, de ska vara snällare mot magen.

    Försöker även boka in tidigt ultraljud privat. Hoppas jag får någon tid!


    Skönt att du hittat något som fungerar mot hård mage. Har också det till och från. Hoppas du får tid snart!
    VirrePirre06 skrev 2021-05-31 11:56:34 följande:
    Jag mår bara bra, som jag gjort hela denna graviditet :) Är i v.13 och ska på kub på onsdag så får hopas att det finns något där inne och att värden blir bra :)

    Hoppas du får till en tid, alltid skönt att kolla så allt ser bra ut!
    Jag har också mått bra hela tiden. Ska precis som du på kub på onsdag och hoppas också att det finns något därinne och att värdena ser bra ut. :) Lite ledsen att sambon inte får följa med dock. :(
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-05-31 13:10:18 följande:
    Jag har bokat privat så min sambo får följa med, känna så bra :D
    Åh vad skönt att han får följa med. Mitt ultraljud blev precis flyttat till torsdag. Vi får nog boka ett privat också framöver så att sambon åtminstone får vara med på ett.
  • neongirl
    MrsXy skrev 2021-05-31 20:45:48 följande:

    Hej kära ni 
    Jag har extremt tråkiga nyheter. 
    På KUB idag märkte man att barnet inte hade några hjärtljud, dog för en vecka sedan..... Extremt ovanligt med missed abortion............
    Helt förstörd. Gråter


    Åh nej vad hemskt! Gråter Förstår att du är helt förstörd. Har haft ett missfall men mycket tidigare, så detta måste kännas ännu tyngre. Så ledsen för din skull! Ta hand om dig! Hjärta
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-06-02 08:27:36 följande:

    Hur känner alla för covid vaccin? Jag är lite nojig faktiskt... hade jag inte varit gravid så hade jag såklart tagit det utan problem. Nu däremot är jag som sagt lite nojig...


    bananmilkshake skrev 2021-06-02 09:00:43 följande:
    Känner likadant som du. Önskar jag hunnit vaccinera mig innan jag blev gravid. Jag kommer avvakta. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag efter två hemska missfall laborerade med ett helt nytt vaccin och förlorade ett till foster. Kanske inte ens skulle lyckas/hinna bli gravid igen. 

    Jag tycker det är galet att dom rekommenderar det från v.12 också. Från v.20 hade jag kunnat köpa, men 12? Känns alldeles för tidigt. 
    Känner likadant som er båda. Hade jag inte varit gravid hade jag tagit vaccin direkt. Men nu kommer jag aldrig förlåta mig själv om något går fel. Tycker det känns osäkert eftersom det inte finns några långtidsstudier på hur detta vaccin påverkar barnet. Skulle det upptäckas något om ett par år som beror på att jag vaccinerade mig så känns det ju väldigt onödigt när jag klarat mig hittills genom att följa rekommendationer och hålla avstånd.

    Tycker också vecka 12 känns tidigt. Kanske att jag tar vaccin senare i graviditeten, men kommer i alla fall avvakta till en början. Tills man vet lite mer om det.
  • neongirl

    Nu har jag äntligen fått se den lilla knodden. GladHjärta Var så fruktansvärt nervös innan och blev ännu mer nervös när hon fick leta ett tag. Det lilla pyret ville inte riktigt komma fram utan stod på huvudet nästan nere vid höften. Så hon kunde tyvärr inte mäta vätskespalten i nacken utan jag måste komma tillbaka för ett nytt ultraljud på tisdag. Men hjärtat slog i alla fall och fostret har växt som det ska. Så nu känner jag mig ändå lite lugnare. Bara hoppas att hon kan mäta på tisdag. Har lovat att försöka ha en full blåsa då, vilket jag inte hade nu.

  • neongirl
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-03 19:34:18 följande:

    Hej allihopa...

    Som det inte vore nog med störtblödning för en månad sen och sedan 15 dagar tillbaks små bruna blödningar osv så har jag nu FÅTT COVID Gråter Blev smittad på mitt jobb. Känns som en käftsmäll då jag varit superförsiktig i mitt privata liv och inte kunnat unna mig att träffa mina vänner så pass ofta och inte heller träffat föräldrar på snart ett år (vi bor inte i samma län) för att de är i riskgrupp. Känns så himla dåligt.


    Är i vecka 14+0 och min högsta temp har legat på 37,6, ligger annars på 37,0 som gravid. Har mest en jobbig hosta och lite huvudvärk annars. BM försökte lugna mig och konstaterade att jag inte har risk för att bli superdålig men om jag når 38 grader i temp ska jag börja ta panodil. Hon fortsatte med att säga att 90% av alla gravida klarar sig utan större problem om de inte får svårt att andas eller hög feber.


    Men känns hopplöst att ännu en gång behöva oroa sig för sitt barns liv. När ska denna oron ta slut... Gråter tar tempen numera 1 gång i timmen för att kunna ha koll..


    Usch din stackare! Förstår att det är jobbigt, men tror också det kommer att gå bra. En kompis fick covid ganska sent i graviditeten förra våren (runt vecka 20), men det gick bra både för henne och bebisen. Håller tummarna för att du får en mild variant. Krya på dig! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET