Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-05-12 16:58:04 följande:
    Oj! Sa hon sa alltså!! Jag har också en tandläkartid som är bokad till början av juni och som jag tänkt att näää jag orkar bara inte! Den ligger mitt på dagen när jag är inbokad på massa med jobbet, så har ändå tänkt att ringa och boka om eller avboka. Då ska jag också höra med dem angående röntgen och gravid, kanske lika bra att skjuta på det till sen!
    Ja, jag blev också väldigt förvånad. Men tänker lite att kanske beror på vilken röntgenapparat eller nåt. Avbokade också för att jag bland annat ska ta KUB blodprov samma morgon och inte orkar två saker. Men nu känns det ju skönt att ha avbokat. Kan vara intressant att se vad de säger till dig. :)
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-12 18:31:31 följande:
    Sellerin skrev 2021-05-12 16:58:04 följande:
    Oj! Sa hon sa alltså!! Jag har också en tandläkartid som är bokad till början av juni och som jag tänkt att näää jag orkar bara inte! Den ligger mitt på dagen när jag är inbokad på massa med jobbet, så har ändå tänkt att ringa och boka om eller avboka. Då ska jag också höra med dem angående röntgen och gravid, kanske lika bra att skjuta på det till sen!

    Nämen va märkligt. Jag gjorde en mammografi för 5 veckor sen pga en knöl (som visade sig vara godartad) och det var inga problem för mig att göra mammografin. Kanske att strålarna är lättare att bara rikta mot brösten och ut från kroppen då, medan man med tandröntgen kanske inte kan det?
    Ingen aning, men sjukt oväntat... Hm....


    Tandläkar-röntgen borde ju också gå att rikta tycker jag. Så det var väldigt oväntat. När jag googlar får jag bara fram resultat att det ska vara okej. Men som sagt kanske har de en ny apparat och vill inte ta några risker, vad vet jag. Skönt att knölen var godartad. <3

  • neongirl
    Russin112 skrev 2021-05-16 10:50:09 följande:

    Hej på er!

    Jag är nu i vecka 11, 10+4 Och tror att jag har nått spökveckorna, jag känner mig inte als gravid längre och jag såg lillen på ul 10+0 och då sprattlade den som en tok :) är det någon mer som känner att symptom har försvunnit/minskat? Jag blir så orolig av detta:(


    mandarincurd skrev 2021-05-16 12:53:00 följande:
    Mina symtom och gravidkänslor kommer och går. Vissa dagar känner jag mig inte gravid alls (halleluja) medan andra dagar är jag ett vrak! Försök att inte oroa dig <3
    bananmilkshake skrev 2021-05-16 18:33:10 följande:
    Hej! Jag har fått lite minskade symptom, eller snarare ändrade symptom. Om jag bara är så känns det inget. Blir däremot trött snabbt och måste vila. Igår slutade brösten göra ont, men idag är det tillbaka så det verkligen kommer och går! Om du inte redan gjort det så läs länken jag lade in på sida 64 tror jag, inlägg 632 iaf! Det hjälpte och hjälper jättemycket mot min oro!
    Hej! Mina symptom har kommit och gått sen vecka 8 känns det som. Jag har inte jättemycket symptom på det stora hela, vilket gör mig lite orolig men så helt plötsligt kommer molvärken tillbaka. Brösten är ömma till och från (men inte alls som i början), blir lätt andfådd när jag går, växtvärk i livmodern till och från och extremt hungrig då och då (i början var jag mest mätt och uppblåst hela tiden).

  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-05-14 10:49:47 följande:

    Har lite dåligt samvete för jobbet, då jag precis bytt chefstjänst och med det fått en större personalgrupp och större ansvar. Så ska jag snart komma och säga: jag försvinner igen om 5 månader, lycka till! Det känns inte helt 100... :( Känner att där kommer finnas individer som tänker: Varför tog hon jobbet när hon var gravid? Och det känns så himla tråkigt. Samt att jag själv förstår att det inte är optimalt. Men samtidigt, skulle jag avstått för att jag var i en tidig graviditet där vi fortfarande inte visste utfallet? Det kan man ju inte göra.

    Jobbigt känns det i alla fall och jag ser liksom inte framemot att berätta det, känns i nuläget inte som att det kommer bli hurra-rop och massa grattis, om man säger så. Men så är livet antar jag, alla är inte glada för ens skull! 


    Jag tycker absolut inte du ska ha dåligt samvete. Vi fick en ny enhetschef sent i höstas och precis när hon börjat avslöjade hon att hon var gravid. Så hon hann jobba cirka fem månader innan hon gick på föräldraledighet. Hon hade inte jobbat i vår förvaltning tidigare utan var helt ny i organisationen. Alla gillar henne som chef, så ingen misstyckte att hon lämnade så snabbt. Alla var bara glada att vi fått någon på tjänsten som verkar bra. :)

    En annan kollega har fått en ny tjänst som hon inte ens hinner börja på innan hon går på föräldraledighet haha. Utan hon kommer börja på tjänsten under 2022, så nu ligger den ute igen fast som vikariat. Jag funderade på att söka den tjänsten men gjorde det inte då det redan kändes som det var bestämt att hon skulle få den.

    Jag har faktiskt berättat för min närmsta chef att jag är gravid. Skulle skriva på papper inför hösten för heltidsjobb (har bara 75% i grunden) och kände mig dum eftersom jag inte vet om jag kan jobba hela hösten eller inte. Fick berätta via Teams och han blev så glad att han nästan började gråta. Var inte alls beredd på den reaktionen från honom då han inte brukar visa så mycket känslor. Men jag sa också att det var väldigt tidigt (det var i vecka 8) och att jag inte vet om det går hela vägen. Berättade att vi fått missfall i höstas. Så han får inte berätta för någon förrän jag vet mer att allt är okej. :) Men känner att skulle det inte gå vägen så är det nog bra om han vet om det ändå för då lär jag nog inte kunna jobba på ett tag.
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-05-16 14:21:16 följande:
    Fick mina provsvar för mina sköldkörtelvärden i fredags och min dubblade medicindos hade gjort susen!!! WIHO! Värdet som var så läskigt fel innan låg nu helt perfekt inom referensintervallet <3 Blev ett litet firande i fredags faktiskt, var helt underbart att kunna släppa att oroa mig för fosterdöd, hjärnskador och annat hemskt som finns som risker om inte det värdet stabiliserats! Så helgen har verkligen varit njutbar hittills :)
    Åh vad härligt att höra! Så skönt att värdena var perfekta. Då ka du sluta oroa dig för det nu. :)
  • neongirl
    Nugget skrev 2021-05-17 12:58:41 följande:

    Första blodproven avklarade, Skönt att få ha gjort det! Ser inte fram emot nästa gång i vecka 29(?)..


    Skönt! Jag tog KUB blodprov idag och det gick ju sådär. Fick sitta i ett pyttelitet rum och blev supervarm och höll på att svimma. Hon fick sticka två gånger också för att hon inte fick tillräckligt med blod. Men på andra stället kom det inget blod alls, så då nöjde hon sig med det hon fått och sa att hon hoppas att det räcker. Kändes inte alls bra. Ser inte fram emot fler blodprov. :(
  • neongirl
    Nugget skrev 2021-05-17 17:52:55 följande:
    Är sån som alltid svimmat vid blodprov, vaccin mm. Så börjat använda EMLA plåster & de funkar jättebra! Tips!! Ska inte göra KUB så slipper som tur är de blodproven.
    Svimmar också av blodprov och vaccin haha. Fast första blodproven gick bra under graviditeten, men då fick jag sitta i ett större rum och hon som tog proverna kändes mer erfaren. Men kanske ska testa EMLA-plåster nästa gång.
  • neongirl
    Emlan93 skrev 2021-05-17 16:41:01 följande:

    Panik idag, lite ljusrosa/brunt I flytningen idag. Jag vill inte en gång till. Gick in i v 9 idag (8+0). Jag hoppas ju men ush vad jobbigt. Har bokat privat ultraljud i veckan, kunde flytta fram tills på onsdag iallafall iställetför på torsdag. Ush ush ush..


    Har det kommit något mer? Ljusrosa/brunt blod brukar oftast inte vara någon fara om jag förstått rätt. Så håller tummarna för att det inte är något! Skönt ändå att du har ultraljud inbokat i morgon så att du inte behöver vänta så länge.
  • neongirl
    KNAS2 skrev 2021-05-18 08:01:07 följande:

    Idag mitt i vecka 12 så kom min första kräkning. Har inte mått illa den senaste veckan, det har avtagit rejält. Så jag trodde att jag skulle slippa kränkningarna, men icke! :)


    Åh nej vad jobbigt! Har själv varit ganska förskonad från illamående och har tänkt att ju längre utan ju större chans att slippa det. Men då kan det alltså komma även senare. :S
  • neongirl
    Emlan93 skrev 2021-05-19 10:21:43 följande:
    Hej!! Nu har jag kommit hem från första ultraljudet. Jag fick inte bara se ett tickande hjärta utan två. Jag är helt i chock. Var så beredd på att inte få se någon bebis alls, men så ligger det två i magen. Helt galet. Hon trodde på enäggstvillingar, men lite för tidigt att säga helt säkert. Enäggs-graviditeter är mer riskfyllda än andra sa hon, så om det går bra och de små vill stanna kvar kommer det bli täta kontroller varannan vecka från v.16. Annars såg det fint ut, en i v 8+2 den andra i v 8+3 mätte hon. Ska på första hälsosamtalet hos bm imon, fick en remiss. Så får vi se hur allt går. Men just nu, är jag glad och överraskad!<3
    Wow! Vilken härlig överraskning. Förstår att du är chockad, men ändå så roligt att det inte bara är en utan två små liv därinne. Håller tummarna att allt går bra! <3
  • neongirl
    Nugget skrev 2021-05-19 20:43:28 följande:

    Känns som att nästan alla här har gjort sitt först ultraljud! Är i vecka 11(10+2) & ska inte göra första ultraljudet förens vecka 13(12+4)!! :(


    Jag har inte heller gjort något ultraljud. Det första är KUB ultraljudet och det vill de inte göra före vecka 13 här eftersom det kan vara svårt att se något innan dess. Livmodern behöver komma över blygdbenet för att de ska se något på vanligt ultraljud om jag förstått det hela rätt och då väntar de gärna till 12 fullgångna veckor för att vara på säkra sidan. Har för mig att hon sa att det är bra om man till och med går till 12+3 innan.

    Är i vecka 11 (10+5) nu och har mitt om lite mindre än två veckor. Kommer då vara i vecka 13 (12+3). Så här är en till som bara går och räknar ner tiden. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET