Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

  Fre 23 apr 12:33 Läst 37466 gånger Totalt 2389 svar
  Visar endast inlägg av Sellerin - Visa alla inlägg
 • Fre 23 apr 12:33 #310
  MrsXy skrev 2021-04-22 16:31:40 följande:

  Aha okej !

  Jättekonstigt att/om det är olika för olika regioner. 

  Ska se om jag kan tjata lite på BM. Tycker man åtminstone borde få göra KUB, om man vill. Till v. 18 är bara FÖR lång tid. 

  Man vill inte behöva göra en sen abort, om det nu skulle vara så.

  Är ju så orolig, men oro är tydligen inte tillräcklig anledning.. 


  Håller med dig, tycker också det är himla konstigt. Men det är så jag förstått det: att det skiljer sig åt beroende på vad de olika regionerna kommit fram till är lämpligt...

  Som sagt räckte oro för att min BM skulle fråga om jag önskade VUL också. Jag hade nog ringt runt lite för att se om det går att få i alla fall KUB i ca v12 :)
 • Lör 24 apr 11:27 #314
  MrsXy skrev 2021-04-23 12:37:41 följande:

  Jaa, håller med.

  Vart ska man ringa runt tror du? Till olika privata kliniker?

  Jag valde bara en MVC då det låg närmast, men tror inte att det skiljer sig inom regionen iallafall så kanske isåfall får kolla privat. Man känner sig helt desperat, vilket är så synd. De borde ju fokusera på att få kvinnan att må bra också, dvs genom att stilla oron :) 


  Hmm, googla privat barnmorskemottagning i din stad/region, och se vad som dyker upp. Läs lite på deras hemsidor vad de skriver om t ex KUB eller VUL, jag tror man nästan alltid kan få göra det mot en kostnad, kanske får man även göra det på MVC som drivs i regionens regi, men är inte lika säker där. Sen ring någon som du känner verkar bra! När jag för första gången skulle kontakta den mottagning som jag gärna ville gå till, ringde jag direktnumret till en barnmorska som jag tyckte såg så snäll och trevlig ut, haha. Blev bra :)

  Skulle du trivas bra med någon annan person eller mottagning än där du skrivit in dig nu, är det bara att byta. Jag har en kompis som bytte två ggr, hon kände sig nöjd först med den tredje personen hon träffade :)

  Du får gärna hålla oss uppdaterade med hur det utvecklar sig! :)
 • Lör 24 apr 22:19 #317
  Emjol skrev 2021-04-24 20:43:40 följande:

  Uppdatering: har haft ÄL precis och vi kämpar på <3 hoppas det tar sig nu :) håll tummarna åt oss!


  Så härligt! Håller tummarna!!! <3
 • Mån 26 apr 13:08 #328
  VirrePirre06 skrev 2021-04-26 11:58:36 följande:

  Jag som har oregelbundna och långa cykler valde hon att räkna från mensens första dag (som alla gör) men tidigare var det från ägglossning pga just långa cykler. Så det blev lite av en chock haha. Är glad att jag inte har något illamående över huvud taget ännu vilket jag läst är vanligt nu :)


  Så intressant! Tänkte i min lilla bubbla att det kanske var mer rimligt att räkna ägglossning minus ca 2 veckor. Blir intressant att följa om din nya BF verkar stämma även när du gör KUB, eller om du flyttas tillbaka då igen!
 • Mån 26 apr 16:21 #332
  bananmilkshake skrev 2021-04-26 15:10:49 följande:

  Jag hoppar försiktigt in igen i den här tråden. Efter mina två MA fick jag idag se ett litet hjärta slå. Kan fortfarande inte fatta!

  Fick en så fantastiskt fin och medkännande läkare och dessutom tid för ett till ultraljud om 2 veckor. Är så glad. <3


  Åååh så glad jag blev av att läsa detta! Hjärta
  Underbart för er bananmilkshake! 
 • Mån 26 apr 16:38 #334

  Fick ett samtal innan idag från barnmorskan som gjorde mig så himla orolig :( 


  Var inne på mottagningen i fredags och tog massa blodprov, och idag ringde hon upp och sa att jag låg förhöjt på TRAK-antikroppar, ett extratest som togs på mig pga överaktiv sköldkörtel i tonåren. I min värld fanns det inte ens att jag skulle kunna ha kvar antikroppar från detta, då jag opererade bort sköldkörteln 2008. Tyvärr så kan dessa antikroppar innebär att tillväxten hämmas på fostret, att fostret får hjärtsvikt och i värsta fall fosterdöd. Gråter

  Tog samtalet mitt i ett digitalt jobbmöte och kunde inte fokusera på mötet överhuvudtaget efter det. Ringde sedan min sambo och bara grät, föreställde mig det värsta inför KUB som vi ska på i slutet av nästa vecka. Som tur är så är han lugn och lyckades lugna mig i att risken för detta nog är väldigt låg. Ska nu få en remiss till endokrinologen som ska utreda det hela lite noggrannare. 


  Fy vad hemskt det var. Nu har det gått några timmar och min värsta oro har hunnit dämpa sig. Tyckte det var så himla jobbigt att ett fel hos mig skulle kunna påverka det lilla livet negativt. Så hemsk känsla bara; att man är otillräcklig. 


  Dock glad att vården gör uppföljningar på detta och faktiskt tog testet, och får försöka vara trygg i att de nu antagligen kommer följa värdena noga framöver :) 

 • Tis 27 apr 18:55 #360
  bananmilkshake skrev 2021-04-26 20:26:24 följande:
  Nej fy vad jobbigt! All lycka till inför kub:en <3 <3
  VirrePirre06 skrev 2021-04-26 18:14:04 följande:
  Åh vad jobbigt, skickar massa kramar och hoppas allt kommer bli bra <3
  neongirl skrev 2021-04-26 19:20:35 följande:
  Usch! Förstår att det var ett jobbigt besked. Att risken är låg känns ju ändå positivt. Jag håller både tummar och tår för att det inte är någon fara och att allt går bra. <3
  Grapefrukt89 skrev 2021-04-26 19:48:56 följande:

  åh... <3  förstår att det var ett jobbigt samtal att höra och bearbeta. <3
  Vet ej om postivt tänkande just nu inför KUB kanske är det bästa, även om din oro såklart inte är obefogad och måste varit så läskig att behöva smälta...


  Bra att de följer upp dig och att man tydligen kan lita på din vårdpersonal! Det glädjer mig att höra. Håller tummar och tår nu tills din KUB <3


  MrsXy skrev 2021-04-27 11:50:18 följande:
  Åh vad jobbigt att få ett sådant samtal Förvånad Men det går säkert bra ! Och bra att de har extra koll ! 
  Tack hörni <3
  Idag ringde BM igen, för hon hade tänkt lite på detta och undrat varför mina andra provsvar inte dykt upp i systemet än. Så hon ringde labbet och fick en chock när hon fick höra att även ett av mina andra värden på sköldkörteln var kraftigt förhöjd :( Nu vill hon och läkaren att jag ska dubbla min medicindos. 
  Berättade då för henne om hur orolig jag blivit igår och även att jag gråtit och känt mig så maktlös i detta, jag som ser mig som en hälsosam och frisk person. Då frågade hon direkt om jag ville boka in ett VUL imorgon, så det ska jag på. Trivs verkligen så bra med henne. Känns bra att få kolla redan imorgon hur det ser ut, nu när jag fått två provsvar som inte direkt är önskvärda... Sen så kräkte jag imorse för första gången, och nu vill jag gärna tro att det är ett positivt tecken, att det ska betyda att allt är bra och att graviditeten faktiskt fortlöper som den ska. Hoppas verkligen att VUL imorgon kan lugna mig lite igen =) 
 • Tis 27 apr 18:58 #361
  BFdec2021 skrev 2021-04-27 07:32:38 följande:

  Efter några oroliga dagar med vänstersidig smärta och småblödningar/brunrosa flytningarna blev det igår en tur till gyn för VUL i vecka 6+2 för att utesluta utomkvedshavandeskap. Innan undersökningen förberedde läkaren mig på att det inte alls var säkert att man skulle se livstecken eftersom det fortfarande är så tidigt.

  ?En jättefin graviditet på rätt ställe och med tydliga hjärtslag? sa läkaren efter undersökningen.

  Nu är jag lugn. Och jätteglad!


  Så jättehärligt! :)
 • Ons 28 apr 17:12 #380
  Grapefrukt89 skrev 2021-04-28 08:58:33 följande:

  Så därför tänker jag att det ändå är JÄVLIGT HÄFTIGT att vara kvinna! Även om det såklart kommer med en del ojämnställdhets-aspekter ibland också tyvärr. VI ÄR JU SÅ SJUKT STARKA!

  Pepp härifrån i ett sjukt långt inlägg! Vi klarar detta! 


  Tack för pepp!!! Det behövs när man så många kvällen ligger helt utslagen och knappt ens orkar borsta tänderna innan man ska lägga sig. Hahaha!
 • Ons 28 apr 17:19 #381
  KNAS2 skrev 2021-04-27 19:00:38 följande:

  Vad skönt med ett VUL imorgon. Du får hålla oss uppdaterade <3


  Jag var där strax efter lunch idag. Blev så otroligt rörd av att få se ett litet pyre som ligger där och suger på tummen, med ett hjärta som slår för fullt <3 <3 <3 fick två bilder med mig hem. Stirrar på dem stup i kvarten! Även min sambo blev så känslosam, det blev verkligen verkligt för honom idag! Stor var den också (53 mm, hihihi)! Jag är tydligen i vecka 12+0, trodde läkaren!

  Mottagningen har kontaktat både endokrin och specialistmödravården, så känns som att mer kontroll kan de nog inte ha i dagsläget. Känner mig mycket tacksam över den fina vård jag fått hittills. :)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll