• Anonym (Kalle­P)
    Mon 3 May 2021 16:28
    11839 visningar
    315 svar
    +1
    315
    11839

    Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?

    Ännu en tråd av en man som inte har en fru som vill vara gift eller i ett förhållande.

    Förstå mig rätt, hon säger att hon vill det, hon säger att hon älskar mig...

    Men hon förstår inte att sex är lika viktigt i ett förhållande som alla andra saker man gör i ett förhållande.

    Jag undrar lite vad som skulle hända om jag började skita i bröllopsdag,  morsdag, födelsedagar etc. då det inte är viktigt för mig. Jag menar om sex inte är viktigt för henne, och hon aktivt gör valet att helt sonika skita i att vi är två i detta förhållande. Varför skulle jag då behöva göra saker jag inte vill. 
    Alltså ärligt, vad är skillnaden? Förklara gärna för jag ser ingen.

    Jag har skrivit och läst otaliga gånger på det här forumet, och det är alltid samma visa. Skilj dig, skaffa en vid sidan etc. etc.

    Men jag älskar min fru, öven fast hon skiter totalt i mina känslor så älskar jag henne. Jag älskar min familj. Jag skulle aldrig vilja dela på den om jag fick bestämma.

    Vad jag funderat senaste dagarna på är dock varför fortsätter man? Jag menar inte förhållandet etc. Jag menar totalt sett.

    Vad fyller jag för funktion? Jobbar hemma precis som en majoritet, träffar ingen. Har inget sexuellt umgänge med min fru. En kyss då och då på sin höjd. Inte ens smekningar, oralt eller något sådant. Alltså inget.

    Jag har mina barn. Så jag antar att det är därför man fortsätter att existera. Att jag ska finnas för någon annan har jag vetat om, det skriver man på när man skaffar barn. Man kan då inte göra det egoistiska och avsluta detta kapitel (eller alla kapitel för den delen).

    Man är ett skal. Ett skal som jobbar, lagar mat, städar, finns där. Men som inte får något i utbyte förutom kärlek från barnen.

    Helt ärligt, situationen som den är börjar påverka något enormt. Det är liksom allt på en gång nu. Tror jag bara behöver skriva av mig. Inget kommer att ändras. Men jag måste se över vad min existens uppfyller.

    Det är nog bra att jag jobbar hemma.

  • Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?
  • Mon 3 May 2021 23:09
    #61
    Anonym (sådär) skrev 2021-05-03 22:53:18 följande:

    Jag tror oxå de är tätt sammanlänkade men jag tror inte den ena är viktigare än den andra jag tror att brist på sex kan påverka kärleken precis lika mycket som åt andra hållet.


    Fast det jag ifrågasatte var just din åsikt att sex är skillnaden mellan en vänskapsrelation och en kärleksrelation. Hade jag mött en man med de låga kraven på en relation hade givetvis inte sexlivet funkat alls. Inte för mig i alla fall.

    Jag tror oftast man kan lösa sexuella problem om båda verkligen älskar varandra.

    Om man ser sex som enda skillnaden mellan vänskapsrelationer och kärleksrelationer tror jag däremot att förutsättningarna för en relation är helt annorlunda, något jag inte kan tänka mig. Då bygger ju relationen på totalt andra grunder.
    Jag ensam har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser
  • Anonym (anony­m)
    Mon 3 May 2021 23:09
    #62
    Anonym (sådär) skrev 2021-05-03 22:53:18 följande:
    Jag tror oxå de är tätt sammanlänkade men jag tror inte den ena är viktigare än den andra jag tror att brist på sex kan påverka kärleken precis lika mycket som åt andra hållet.
    Det tror jag också. Om någon inte bryr sig om ens behov när det gäller sex påverkar det naturligtvis lika mycket som om det skulle vara någon annan del av förhållandet som försummades. Och för att det inte ska bli några missförstånd tycker jag inte att man ska ha sex mot sin vilja, men däremot kan man försöka göra något för att höja sexlusten (och den som har mer sexlust ska naturligt också hjälpa en att få tillbaka lusten om så behövs).
  • Mon 3 May 2021 23:17
    #63
    +1

    Förstår ärligt talat inte varför du ska stanna i ett förhållande som verkar minst sagt stendött.

    Vad får du ut av det förutom tryggheten i att ha någon att prata med ibland ?

    Vill du inte ha allt det du saknar i livet.. du har en 1 liv, en gång. Det är alldeles för kort för att slösa bort på döda relationer där man inte får vad man vill.

  • Mon 3 May 2021 23:22
    #64
    +1
    Anonym (anonym) skrev 2021-05-03 22:57:59 följande:

    Ja, jag tror att han skulle bli nöjd om hon ville ha sex med honom, och då menar jag sex i bredare mening, alltså inte bara samlag utan även smekningar och icke-penetrerande sex. Det är klart att han skulle må bättre om hon visade intresse för honom som partner. Jag fattar fortfarande inte varför du inte vill tro på honom när han skriver att han älskar henne, men det är tyvärr FL i ett nötskal att det alltid ska hackas på dem som mår dåligt.


    Jag tror inte det handlar om sex alls i TS fall. Jag tror han lider av brist på kärlek. Det har jag stor förståelse för och jag förstår att det är jobbigt, men TS fokuserar på sex och i och med det kan det vara så att de faktiskt är i samma båt. Hon kanske inte heller känner hans kärlek.

    Jag får inte känslan av att han älskar henne faktiskt. Varför jämför han då med mordagsfirade, något som inte har något med känslor och kärlek att göra. Han sätt att vilja skita i födelsedagar för att han inte får sex...... Nej. Det funkar inte.

    Jag levde i en relation med regelbundet sex men kände ändå samma tomhet. Kanske känner TS fru detsamma. Jag tror detta är ett kärleksproblem. Inte sexproblem. Om han var tydlig med det, kanske de lättare kunde mötas. I stället för att vara tjurig för att inte få sex, vara öppen med att han inte känner sig älskad. Om hon älskar honom har de bättre förutsättningar att hitta varandra om han verkligen berättar hur han känner, men om hon bara tror att han är ute efter sex i största allmänhet är så klart förutsättningarna sämre.

    TS i ett nötskal är att människor aldrig pratar om kärlek, aldrig pratar om orsakerna, känslorna bakom orsakerna till bristande sexliv.
    Jag ensam har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser
  • Mon 3 May 2021 23:32
    #65
    Anonym (anonym) skrev 2021-05-03 23:04:06 följande:

    Det är väl ingen som hävdar att de inte har lust av illvilja. Däremot borde de försöka göra något åt den bristande lusten (t.ex. kolla upp om det beror på hormoner) om de nu är så ovilliga att skilja sig. Om de envisas med att vilja vara kvar utan göra något åt lusten finns det risk för att partnern är otrogen eller lämnar dem för en annan, och då kan jag lova att det blir ännu jobbigare än vad det är att skiljas utan att det är någon annan inblandad.


    Nej, det är ingen som uttryckligen skrivit att bristande sexlust är pga av illvilja, men det är den känsla man får.

    Nej, du kan inte kolla om minskad sexlust beror på hormoner! Det funkar inte så.

    Så de ska göra något åt lusten så att inte risken finns att han är otrogen....Fy vilken extremt dålig anledning att ha sex. Det är så avtändande att man torkar ihop. Hade jag haft en man med den åsikten hade det inte blivit någon sex mer... Självklar hade jag inte brytt mig om han hade sex med andra innan skilsmässan var fullbordad, men någon mer avtändande anledning till att ha sex kan jag inte tänka mig.

    Inte konstigt att sexlivet brister hos så många.
    Jag ensam har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser
  • Tue 4 May 2021 00:28
    #66
    Martinetto skrev 2021-05-03 19:48:34 följande:

    Sex kan vara "bara sex" men också så mycket mer.

    Jag tolkar sex i en tvåsamhet som en följd av just det att man längtar efter varandras närhet, att man är trygg och känner sig viktig... åtråvärd. Lust och nyfikenhet, bekräftelse... Sex kan vara en manifestation av tvåsamheten (eller relationen hur den nu ser ut).

    När nyfikenheten och attraktionen dör så tynar sexlivet bort.

    Så när jag saknade sex så var det verkligen mer än bara akten som jag saknade.


    Vad menar du med att nyfikenheten och attraktionen dog?

    Jag känner inte att nyfikenhet påverkar vårat sexliv. Jag fattar inte detta fokus på attraktion heller. Det är inte attraktionen som driver sexlivet, för mig, utan närhet, njutning och kärlek.

    Jo, sex ÄR ofta en viktig och naturlig del av en kärleksrelation, men att bara fokusera på sexbrist blir fel.

    För mig i, min långa relation, dog den ickesexuella närheten långt före sexet.

    En del människor kan ha sex pga just intresse för sex, kåthet och drift, så sex behöver inte alltid utgå från kärlek. Se här i tråden där vissa tex tycker att sex är det som skiljer en vänskapsrelation mot en kärleksrelation. Det behövs för vissa alltså ingen djupare kärlek.
    Jag ensam har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser
  • Anonym (Frun som inte vill (orkar­))
    Tue 4 May 2021 01:09
    #67

    Jag är en fru som inte vill, eller rättare sagt, inte orkar med ett sexliv längre. Hamsterhjulet, med allt vad det innebär, dränerar mig fullständigt.

    Alla människor har olika energinivå. Min upplevelse som kvinna är att energin avtar kraftigt i samband med stigande ålder och att de hormonskiftningar som finns hos alla kvinnor bara blir värre, vilket i sin tur leder till ännu lägre energinivå.
    Trots minskad energinivå ligger kravnivån konstant. Barnen, hemmet, jobbet.. något måste stryka på foten om jag ska undgå att gå in i väggen (eller iallafall orka lite till).

    Min kärlek har inte slocknat, bara min ork. Om jag inte hade haft barn, hem och arbete som tog min energi så hade jag definitivt orkat ha sex med min man. Om jag bara hade haft mig själv att tänka på, om jag hade bott själv i en 2:a och varit särbo med min man så hade vi haft sex varenda helg! Nu har vi det aldrig.

    TS, hur hade det sett ut för dig och din fru om ni hade varit särbos utan barn att tänka på? Jag förstår om det inte är en möjlighet just nu.. men jag försöker bara komma till kärnan av problemet. Kanske kan ni få en renässans när barnen flyttat hemifrån?

  • Anonym (Tyvär­r)
    Tue 4 May 2021 05:18
    #68

    TS Jag skulle bara ta ut skilsmässa finns inget att diskutera , du har ett liv och hon har precis tagit ett beslut som påverkar dig negativt resten av tiden du stannar. Så begär skilsmässa annars slutar du som en bitter man.

  • Tue 4 May 2021 06:02
    #69

    Det spelar ingen större roll vad som anses rätt och fel här. Förhållanden utan sex (en längre tid), där den ena vill ha sex, är förr eller senare dömda att gå under. För jo, sex är en stor del, om än inte alltid viktigast. Det är också stor skillnad på att ha olika stark lust, och att aldrig ha lust. Nu finns det ibland andra lösningar än separation, som öppet förhållande t ex. Men det kanske inte är för alla. Sen spelar det förstås roll hur förhållandet ser ut i övrigt, samt hur livssituationen ser ut. Sex är ingen separat grej, utan en del av en större helhet.

  • Tue 4 May 2021 06:08
    #70
    +1

    Observera dock att sex inte måste betyda samlag. Samlagsfixering kan döda lusten för vissa, orgasmglapp likaså. Den som njuter mest kommer alltid att vilja mest. Ibland får man tänka utanför boxen. Men är lusten HELT död blir det svårt. Det är dock inte alltid det är så. Ofta handlar det bara om olika stark lust samt kommunikationsproblem.

Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?