• Anonym (Kalle­P)
    Mon 3 May 2021 16:28
    11615 visningar
    315 svar
    +1
    315
    11615

    Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?

    Ännu en tråd av en man som inte har en fru som vill vara gift eller i ett förhållande.

    Förstå mig rätt, hon säger att hon vill det, hon säger att hon älskar mig...

    Men hon förstår inte att sex är lika viktigt i ett förhållande som alla andra saker man gör i ett förhållande.

    Jag undrar lite vad som skulle hända om jag började skita i bröllopsdag,  morsdag, födelsedagar etc. då det inte är viktigt för mig. Jag menar om sex inte är viktigt för henne, och hon aktivt gör valet att helt sonika skita i att vi är två i detta förhållande. Varför skulle jag då behöva göra saker jag inte vill. 
    Alltså ärligt, vad är skillnaden? Förklara gärna för jag ser ingen.

    Jag har skrivit och läst otaliga gånger på det här forumet, och det är alltid samma visa. Skilj dig, skaffa en vid sidan etc. etc.

    Men jag älskar min fru, öven fast hon skiter totalt i mina känslor så älskar jag henne. Jag älskar min familj. Jag skulle aldrig vilja dela på den om jag fick bestämma.

    Vad jag funderat senaste dagarna på är dock varför fortsätter man? Jag menar inte förhållandet etc. Jag menar totalt sett.

    Vad fyller jag för funktion? Jobbar hemma precis som en majoritet, träffar ingen. Har inget sexuellt umgänge med min fru. En kyss då och då på sin höjd. Inte ens smekningar, oralt eller något sådant. Alltså inget.

    Jag har mina barn. Så jag antar att det är därför man fortsätter att existera. Att jag ska finnas för någon annan har jag vetat om, det skriver man på när man skaffar barn. Man kan då inte göra det egoistiska och avsluta detta kapitel (eller alla kapitel för den delen).

    Man är ett skal. Ett skal som jobbar, lagar mat, städar, finns där. Men som inte får något i utbyte förutom kärlek från barnen.

    Helt ärligt, situationen som den är börjar påverka något enormt. Det är liksom allt på en gång nu. Tror jag bara behöver skriva av mig. Inget kommer att ändras. Men jag måste se över vad min existens uppfyller.

    Det är nog bra att jag jobbar hemma.

  • Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?
  • Tue 4 May 2021 06:18
    #71

    Det är ok att skilja sig. Det sker varje dag och varken vuxna eller barn blir ärrade för livet. Tvärtom kan det bli bättre för alla inblandade. Det är inte meningen att ett äktenskap ska innehålla att en av två ska må som du. Fast hon mår inte bra heller. Tänk på dig själv och gå.

  • Anonym (tvill­ingmam­ma)
    Tue 4 May 2021 06:19
    #72
    +1
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 01:09:55 följande:
    Jag är en fru som inte vill, eller rättare sagt, inte orkar med ett sexliv längre. Hamsterhjulet, med allt vad det innebär, dränerar mig fullständigt. Alla människor har olika energinivå. Min upplevelse som kvinna är att energin avtar kraftigt i samband med stigande ålder och att de hormonskiftningar som finns hos alla kvinnor bara blir värre, vilket i sin tur leder till ännu lägre energinivå. Trots minskad energinivå ligger kravnivån konstant. Barnen, hemmet, jobbet.. något måste stryka på foten om jag ska undgå att gå in i väggen (eller iallafall orka lite till). Min kärlek har inte slocknat, bara min ork. Om jag inte hade haft barn, hem och arbete som tog min energi så hade jag definitivt orkat ha sex med min man. Om jag bara hade haft mig själv att tänka på, om jag hade bott själv i en 2:a och varit särbo med min man så hade vi haft sex varenda helg! Nu har vi det aldrig. TS, hur hade det sett ut för dig och din fru om ni hade varit särbos utan barn att tänka på? Jag förstår om det inte är en möjlighet just nu.. men jag försöker bara komma till kärnan av problemet. Kanske kan ni få en renässans när barnen flyttat hemifrån?

    Hur ser din man på saken? Vill han ha sex? Förstår han varför du inte orkar? Vad gör han för att underlätta för dig? Jag känner delvis igen mig i din situation, fast min man och jag har sex någon gång i veckan. Men oftare än så hinns sällan med. Hem, barn och jobb tar ut sin rätt. Min man förstår det också, även om han nog egentligen skulle vilja oftare. I ditt fall har ju lusten egentligen inte slocknat, iaf inte helt. Det är livspusslet som är svårt att få ihop.
  • Anonym (tvill­ingmam­ma)
    Tue 4 May 2021 06:28
    #73
    +1

    En skillnad som jag tror är vanlig: Min man kan njuta av en 2 min snabbis (med eller utan penetration), även om han är trött, stressad, bakfull, förkyld eller whatever. Det spelar liksom ingen roll, för det är inte så energikrävande för honom att njuta, och har han inte kommit på några dagar så finns behovet där, han måste typ vara dödssjuk för att det inte ska vara så. För mig är det betydligt mer energikrävande att njuta och komma. Jag behöver tid, kunna slappna av osv. Visst kan en snabbis då och då vara trevligt, men inte kommer jag av det. Detta glapp är som upplagt för olika stark lust i en relation. Har man all tid i värken är det mycket lättare att vara på samma nivå. Men det har man ju sällan.

  • Anonym (ladda­d)
    Tue 4 May 2021 07:11
    #74
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-05-04 06:28:49 följande:
    En skillnad som jag tror är vanlig: Min man kan njuta av en 2 min snabbis (med eller utan penetration), även om han är trött, stressad, bakfull, förkyld eller whatever. Det spelar liksom ingen roll, för det är inte så energikrävande för honom att njuta, och har han inte kommit på några dagar så finns behovet där, han måste typ vara dödssjuk för att det inte ska vara så. För mig är det betydligt mer energikrävande att njuta och komma. Jag behöver tid, kunna slappna av osv. Visst kan en snabbis då och då vara trevligt, men inte kommer jag av det. Detta glapp är som upplagt för olika stark lust i en relation. Har man all tid i värken är det mycket lättare att vara på samma nivå. Men det har man ju sällan.
    förstår vad du menar till viss del i det du beskriver...känner du att det du beskriver hindrar dig själv att njuta och eller hindrar dig till att se tillfällena. Är du intresserad och nyfiken. Känner du ibland att, ja nu hade det varit skönt/mysigt med sex...om jag inte hade känt mig för trött eller om något annat. Händer det att du är sugen mitt på dagen när det inte är möjligt att vara intim med din partner. Ser du ett "värde" i att vara intim även utan att nå orgasm. Även kvinnor har olika lätt till orgasm.
    Det mesta är energikrävande om man är i en period där man kippar efter andan för att få ihop allt pusslande. Kanske kan vara värt att stanna upp lite och se om man kan prioritera om lite i vardagen för att skapa sig lite mer plats till att reflektera.
  • Martin­etto
    Tue 4 May 2021 07:34
    #76
    New Dawn skrev 2021-05-03 22:35:27 följande:
    Han jämför det med födelsedagsfirande och morsdag(!?) , så det har inte ha mycket med känslor att göra. Transaktioner helt och hållet. Jämförelsen med morsdag betyder egentligen att det inte handlar något om känslor alls.

    Du har rätt.


    Jag gör misstaget att läsa in mig i TS text. Har formulerat mig som honom även om det i allra högsta grad var så mycket mer.
    Så i hans text känner jag igen den förtvivlan och hopplöshet jag kände då jag var gift. 


    Tror inte att jag är ensam om att läsa in mer än vad som står men kan bara stå för mig

  • Anonym (anony­m)
    Tue 4 May 2021 07:40
    #77
    New Dawn skrev 2021-05-03 23:32:41 följande:
    Nej, det är ingen som uttryckligen skrivit att bristande sexlust är pga av illvilja, men det är den känsla man får.

    Nej, du kan inte kolla om minskad sexlust beror på hormoner! Det funkar inte så.

    Så de ska göra något åt lusten så att inte risken finns att han är otrogen....Fy vilken extremt dålig anledning att ha sex. Det är så avtändande att man torkar ihop. Hade jag haft en man med den åsikten hade det inte blivit någon sex mer... Självklar hade jag inte brytt mig om han hade sex med andra innan skilsmässan var fullbordad, men någon mer avtändande anledning till att ha sex kan jag inte tänka mig.

    Inte konstigt att sexlivet brister hos så många.
    Men om man till varje pris vill undvika skilsmässa så måste man försöka dra sitt strå till stacken för att förhållandet ska hålla, och då fungerar det inte att inte göra någonting för att ta reda på orsakerna till den bristande sexlusten och kunna göra något åt den. Att säga tvärt nej till separation samtidigt som man inte vill ha sex alls och kräver att den andra ska leva i celibat för evigt är inte hållbart. I så fall vill man inte sin man eller fru väl utan beter sig väldigt egoistiskt och kontrollerande. Att tycka att den som saknar sexet bara ska gilla läget och anpassa sig till denna person utan att förvänta sig något i gengäld är enligt min åsikt att uppmuntra till medberoende. Om man i en sån situation till slut får nog och får känslor för en annan är det helt enkelt en konsekvens som man får vara medveten om risken för om man inte gör något för att lösa problemet med bristen på sex/närhet. Jag förespråkar dock inte otrohet utan tycker att det är bäst att lämna innan man inleder något med en annan, men menar att det är inte är så konstigt att förr eller senare söka sig vidare om man inte får det man vill ha i förhållande.
  • Anonym (anony­m)
    Tue 4 May 2021 07:56
    #79
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 01:09:55 följande:

    Jag är en fru som inte vill, eller rättare sagt, inte orkar med ett sexliv längre. Hamsterhjulet, med allt vad det innebär, dränerar mig fullständigt.

    Alla människor har olika energinivå. Min upplevelse som kvinna är att energin avtar kraftigt i samband med stigande ålder och att de hormonskiftningar som finns hos alla kvinnor bara blir värre, vilket i sin tur leder till ännu lägre energinivå.
    Trots minskad energinivå ligger kravnivån konstant. Barnen, hemmet, jobbet.. något måste stryka på foten om jag ska undgå att gå in i väggen (eller iallafall orka lite till).

    Min kärlek har inte slocknat, bara min ork. Om jag inte hade haft barn, hem och arbete som tog min energi så hade jag definitivt orkat ha sex med min man. Om jag bara hade haft mig själv att tänka på, om jag hade bott själv i en 2:a och varit särbo med min man så hade vi haft sex varenda helg! Nu har vi det aldrig.

    TS, hur hade det sett ut för dig och din fru om ni hade varit särbos utan barn att tänka på? Jag förstår om det inte är en möjlighet just nu.. men jag försöker bara komma till kärnan av problemet. Kanske kan ni få en renässans när barnen flyttat hemifrån?


    Finns det något som du skulle kunna göra för att förbättra situationen? Gör din man sin del av hemarbetet eller skulle han kunna avlasta dig mer? Kanske ni skulle kunna sänka kraven på att göra allt perfekt i hemmet eller betala för hjälp?
  • Anonym (ladda­d)
    Tue 4 May 2021 08:57
    #81
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 01:09:55 följande:
    Jag är en fru som inte vill, eller rättare sagt, inte orkar med ett sexliv längre. Hamsterhjulet, med allt vad det innebär, dränerar mig fullständigt.

    Alla människor har olika energinivå. Min upplevelse som kvinna är att energin avtar kraftigt i samband med stigande ålder och att de hormonskiftningar som finns hos alla kvinnor bara blir värre, vilket i sin tur leder till ännu lägre energinivå.
    Trots minskad energinivå ligger kravnivån konstant. Barnen, hemmet, jobbet.. något måste stryka på foten om jag ska undgå att gå in i väggen (eller iallafall orka lite till).

    Min kärlek har inte slocknat, bara min ork. Om jag inte hade haft barn, hem och arbete som tog min energi så hade jag definitivt orkat ha sex med min man. Om jag bara hade haft mig själv att tänka på, om jag hade bott själv i en 2:a och varit särbo med min man så hade vi haft sex varenda helg! Nu har vi det aldrig.

    TS, hur hade det sett ut för dig och din fru om ni hade varit särbos utan barn att tänka på? Jag förstår om det inte är en möjlighet just nu.. men jag försöker bara komma till kärnan av problemet. Kanske kan ni få en renässans när barnen flyttat hemifrån?
    Att lusten påverkas i olika grad av olika saker är logiskt, då lust och behovet av sex inte är primärt för någon. Frågan är väl mer hur man kan eller väljer att hantera läget man är i. Vad kan du/ni göra för att påverka energinivån? Kanske inget just nu...men något och fler saker längre fram. Vad prioriteras...vad kan prioriteras och vad kan man göra lite mindre av för att få mer tid till annat som inte prioriteras just nu. Jag tror att lust föder lust och får inte det utrymme och tid att växa lär inte någon förändring ske öht. Hur kan man skapa tid, plats och tillfällen...ork, lust och närhet. Vilka måsten är inte sådana måsten som verkligen måste göras eller genomföras? Finns viljan där tror jag man kan hitta ett sätt att landa det hela rätt hyggligt ändå. Eller vad tror du?
  • Anonym (Bästa sex, är inget sex)
    Tue 4 May 2021 09:08
    #82
    +1

    Kvinnor vill inte ha mannens närhet om det inte finns kreativitet inblandat. Tänk på vad Du gör här, Du är en cry-baby istället för att läsa på om "hur gör man förspel?" Förspel kan vara vad som helst faktiskt. Sexting, lite dans, sitta och dricka vin samtidigt som man pratar ut om sina fantasier, förspel är även (min personliga favorit) att man bestämmer i förväg att det inte ska leda till sex, hur mycket man än tar på varandra över kläderna, hur upphetsad man än blir, så får det inte bli sex. Mannen kommer då göra sitt BÄSTA för att göra kvinnan kåt, därför är detta det bästa förspelet enligt mig. Lycka till.

  • Anonym (Konra­d)
    Tue 4 May 2021 09:24
    #83
    Anonym (inkompatibla) skrev 2021-05-03 19:42:21 följande:

    Det är naturligtvis helt fruktansvärt. Det är nog många som förstår det, till och med de flesta.

    Det innebär dock inte att "kärestan" ska ha sex mot sin vilja.


    Inget jag säger heller, men i ett sådant förhållande är det bara en som lider.
Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?