• Anonym (Oroad­)
    Tue 4 May 2021 22:57
    3168 visningar
    106 svar
    -5
    106
    3168

    Jag älskar henne men....

    Jag träffade en tjej för 4år sen. Hon var i destruktiv relation med en som psykiskt misshandlade henne och fysik även ekonomiskt. Tog många lån i hennes namn och lovade att sälja av sin bil och klocka för att ge tillbaka till henne för lånen men inget blev av.

    Han var otrogen i alla år fick hon veta. Droppen var när han smitta henne. Då tog hon sitt pick och pack och stack till sin syster. Hon var sambo med denna man i 7 år och hade därför ej egen lägenhet.

    Så jag träffade henne då 4 år sen och hon hade precis fått sin första lägenhet då och började sakta köpa möbler och fixa. Hon jobbar som personlig assistent.

    Kan tillägga vi båda är 33 år gamla.

    Jag har aldrig träffar så vacker tjej. Hon liknar Catherine zeta Jones i Zorro. Det är det vackraste jag sett. Och hon är så godhjärtad och omtänksam. Så empatisk. Smart. Kreativ. Rolig. Snäll. Omhändertagande. Kärleksfull och lojal. En riktig 11a!

    Alla som möter henne älskar henne för hon är så vacker person då menar jag inte bara utsidan men insidan.

    Ah hon är helt fantastisk människa.

    I alla fall. Vi är tillsammans 4 år och hon har en hyreslägenhet. Hon har inget körkort och bil. Hon har inte klarat ta körkort pga dyslexi men hon ska ta tag i det snart säger hon.

    Hon pluggar nu i 1½ år till USK och är klar i höst.

    Saken är den.. hon bor i hyreslägenhet, hon pluggar och har inget fast jobb. Hon betalar av skulderna exet tog och dem är sammanlagt på 300K.

    Hon klär sig fint, hon köper kläder på HM, Gina Tricot, Zara.

    Jag vill köpa en lägenhet men det går inte med henne för hon har inget fast jobb.

    Jag har körkort och bil för 380K, en 2a bostadslägenhet.

    Jag klär mig väldigt exklusivt. Jag jobbar som mäklare.

    Jag vill gifta mig och ha barn om 1-2 år. Jag känner jag är där. Hon vill också gifta sig och ha barn inom samma tidsram men hon har ju ingenting? Hon bor i en hyreslägenhet, hon har inget fast jobb, skulder, inget körkort eller bil.

    Och jag älskar henne så sjukt mycket. Men får ofta höra av vänner som säger "va gör du med henne? Ni är inte på samma nivå. Du hade passat med en top tjej som klär sig exklusivt och kör en fin bil och har fast jobb och inga skulder, nån du kan skapa en framtid med. Du har ingen framtid med henne. Se var hon är och du är".

    Och så kommer jag hem och tänker på detta och tänker dem har rätt?

    Men sen träffar jag henne och hon är så gullig och Snäll och helt underbar och jag bara smälter. Dör för henne :(

    Men jag vet inte vad jag ska göra?

  • Svar på tråden Jag älskar henne men....
  • Anonym (Oroad­) Trådstartaren
    Tue 4 May 2021 22:59
    #1

    Gömde säga. Min mamma gillar henne med och sa hon är en vacker och fin tjej. En bra tjej. Men att hon vill gärna bli mormor snart och undrar om hon (min tjej) är den rätte ens. Att hon är 33 och många i den åldern har redan villa och barn och allt.

    Hon vet inte om varför hon är där hon är pga exet..

  • Tue 4 May 2021 23:16
    #2

    Måste man ligga på exakt samma våglängd i livet då? Min sambo äger en bostadsrätt, tjänar bra, socialt begåvad, har bil och inga skulder utöver bostadslånet. Ändå slog han sig ner med mig, massa skulder pågrund av tidigare ex, ingen direkt utbildning och var dessutom ensamstående mamma när han träffade mig på det. Men han älskar mig, åh som han älskar mig. Aldrig någonsin att han skulle hålla hans levnadsstandard mot mig på något sätt. Idag är hans hem även mitt och vi har ett gemensamt barn tillsammans och jag både han och jag anser att vi aldrig någonsin haft sådant här bra förhållande med någon annan, oavsett om vi ekonomiskt och utbildningsmässigt ligger på heeeelt olika våglängder.

  • Anonym (Zäta)
    Tue 4 May 2021 23:17
    #3
    +1

    Hon har verkligen varit i en riktigt svår situation och jag tycker hon är duktig som pluggar och tar tag i sitt liv, det är aldrig försent att förändra sitt liv. Jag tänker att du oroar dig för mycket om vad andra tycker. Det viktiga är väl vad du tycker och vad hon tycker. Jag menar det hade väl varit förståeligt om du oroade dig om hon fortfarande bodde hemma och bara festade och inte brydde sig om sin framtid men hon kämpar ju. Det måste vara riktigt jäkla tufft att ha skulder som man inte kan rå för och kommer få betala för. Hon kommer nog rätt lätt få jobb sen och inget hindrar ju att hon pluggar mer sen, man kan läsa till specialist undersköterska till exempel. Tror du hon kommer bli en bra mamma? Vill du bli gammal med henne? Kanske inte allt måste vara perfekt, ibland får man kämpa lite för kärleken. Det är ditt liv, inte din mammas, inte dina vänners. Vad är viktigast, ett fint hus och dyr bil eller hon som du älskar?

  • Anonym (Sofie­)
    Tue 4 May 2021 23:21
    #4

    Är du lika snygg som henne?

    Du kan väl överväga lite. Hon erbjuder en fantastisk personlighet och ett vackert yttre - däremot ingen stabil ekonomi.

    Du erbjuder ekonomisk stabilitet kanske?

    Det är väl perfekt upplägg. Jag kanske är gammeldags men jag och min kille har lite det upplägget. Han köpte hus till oss och jag pluggar än idag. Har också massa skulder.. men han vill så gärna vara med mig och jag med honom såklart. Vi tillför olika saker :)

  • Anonym (Sofie­)
    Tue 4 May 2021 23:22
    #5

    Är du lika snygg som henne?

    Du kan väl överväga lite. Hon erbjuder en fantastisk personlighet och ett vackert yttre - däremot ingen stabil ekonomi.

    Du erbjuder ekonomisk stabilitet kanske?

    Det är väl perfekt upplägg. Jag kanske är gammeldags men jag och min kille har lite det upplägget. Han köpte hus till oss och jag pluggar än idag. Har också massa skulder.. men han vill så gärna vara med mig och jag med honom såklart. Vi tillför olika saker :)

  • Tue 4 May 2021 23:38
    #7
    +6

    Jag älskar henne men... jag bryr mig mer om vad mina kompisar tycker!

    Nu kan jag ju bara utgå ifrån det du skriver i din trådstart men på det jag läser så verkar din flickvän vara en toppentjej. Hon har varit stark nog att till slut lämna en farlig relation, hon har ordnat det fint i sin hyreslägenhet, hon pluggar och jobbar samtidigt (som jag har tolkat det i alla fall), hon kämpar med att bli av med den skulder som hennes galna ex har tagit i hennes namn. Hon verkar mycket klokare och starkare än många jag känner! Trots alla motgångar har hon tid och ork över för en ny pojkvän.

    Det som jag reagerat starkast över är att det dina vänner gnäller över är hennes brist på ytliga saker, kläder, körkort, bil, dvs på yta. Allt det kan man skaffa sig om man vill. Hur kommer det sig att dina vänner vet om att hon har skulder? Har du berättat det för dem? Har någon av dina vänner klagat på något av hennes personlighetdrag? Att hon är elak eller svartsjuk eller att hon verkar psyko på något sätt som du inte har upptäckt ännu?Då är det bra att lyssna på kompisarna för ibland blir man blind av kärlek. De personlighetsdrag du har räknat upp verkar ju helt fantastiska och du tycker fortfarande likadant efter fyra år tillsammans. Det är inte alla förunnat att känna så. Är dina vänner lyckliga "på riktigt" med sina snygga, solbrända tjejer med snygga kläder och förstorade läppar? Eller är dina vänner avundsjuka på dig?

     Vet du hur hennes avbetalningsplan ser ut? Kommer hon att få ett fast jobb med bättre lön när hon har pluggat klar så att hon kan betala av lånet i snabbare takt. Kan du stötta din tjej på något sätt så att hon kan betala av sin skuld lite snabbare om du har så mycket pengar. Kan du stå för gemensamma nöjen och kanske en matkasse i veckan till henne om hon betalar av lånet lite snabbare? Det låter ju inte som om det vore så mycket pengar för dig men för henne är det kanske hur mycket som helst. Kan ni flytta ihop på prov så att du kan stötta med  halva hyran så kan hon betala av ännu mer? Kan du övningsköra med henne privat så kanske hon kommer ännu ett steg närmare körkort (som tydligen betyder så mycket för dina vänner!)

    Det är du, och inte dina vänner, som ska vakna upp bredvid henne varje morgon och känna dig älskad!

    Och en sak till, vilken tur att hon inte är som alla andra i hennes ålder, det vill säga gift och har barn, för då skulle hon inte välja dig!

  • Anonym (Jadu)
    Tue 4 May 2021 23:43
    #8

    Skriv samboavtal och köp bostaden själv. Låt henne sedan flytta in och lev erat familjeliv. Du har råd att lägga 380k på en bil. Då kan du troligtvis köpa lägenhet själv.

    Älskar du henne? Om det yttre spelar så stor roll så köp lite märkeskläder åt henne om hon uppskattar det.

    Jag ser inga problem så länge du inte riskerar att få ekonomin förstörd pga hennes tidigare skulder och dåliga lön

  • Anonym (ooo)
    Wed 5 May 2021 07:57
    #9

    Du "känner dig exklusiv" (du talar om att du är mäklare - vad är det för exklusivt med det?) 
    Maken till egofixerad text var längesen jag läste. 

    Var bor du nu? Det är väl bara att du köper egen lägenhet om du vill ha en. Bo där ensam eller bo där två - du väljer. Du kan äga den ensam även om hon flyttar in och blir sambo. Om det tar slut får hon flytta ut, om ni skriver ett avtal om att lägenheten är bara din.
    Skaffar man gemensamma barn är det brukligt att man har mer gemensam ekonomi också, att den som tjänar mer lägger mer till hushållet (fullt rimligt). 

    Om du verkligen är redo för att bilda familj med denna kvinna (tveksamt men du påstår att det är så), så vill jag skicka med dig ett visdomsord från min man. När vi skulle köpa hus tillsammans hade jag inga pengar till kontantinsatsen men han hade precis sålt sitt gamla hus så han fick lägga hela den summan. Sedan tog vi gemensamt lån 50/50 på resten av summan. Vi skrev en skuldsedel på halva kontantinsatsen. Det står att om vi skiljer oss så ska jag ge honom den summan.

    Mina man sa då:
    "Avtalet gäller ju enbart om vi skulle separera. Så länge vi lever tillsammans spelar pengarna ingen roll, eftersom vi planerar att bo kvar i huset, och vi planerar ju att leva ihop för resten av våra liv, så då spelar det heller ingen roll".  

  • Gameof­throne­s
    Wed 5 May 2021 08:36
    #10
    +3

    Dina "vänner" är jävligt ytliga. Avundsjuka f*ttor.

    Vet du? När man har motgångar och fixar det är man bättre människa än du och dina vänner du ltmysdbar inte på dig själv. Du lyssnar på dina vänner. Du biter dig själv i arslet. Har en fin kvinna hon betalar skulder och jobbar hon är där med. Men du ser inte det.

    Jag kommer ifrån rikemansfamilj. Jag har lärt mig både det ena och det andra. Att jobba för det man vill ha. Hon jobbar bort en skuld som inte hon har gjort.

    Om du är då jävla kär i henne och ser en framtid med henne hjälp då henne med skulden? Då kan hon betala av dig? Du har förmodligen pratat om henne till dina vänner om hennes bakgrund!? Det är jävligt moget?? Det är Därför dem snackar så om henne heller hur? Hade dem inte vetat ett skvatt om din flickvän hade dem inte snackat eller reagerat så som dem gör.

    Det fattar du väl själv? Du borde ändra din synvinkel istället för dina vänner. Vänner stöttar inte snackar skit. Om ngn som redan ligger ner.

  • Wed 5 May 2021 08:42
    #12
    +1

    Ändra mindset:
    Är hon en person med problem? Eller i problem?

    Är hon en person med problem kan det bli svårt att ändra något.

    Är hon en person i problem kan dessa tas bort.


    Om en vän ramlar ner i en vattenpöl, vad gör du? Går därifrån och tänker: "han som var så snygg och välklädd... Nu är han full med smuts och inte alls i min klass. Bäst jag drar!"
    Eller hjälper du honom och tänker: "Under smutsen är han fortfarande min vän och vi kan tvätta både honom och kläderna så är allt som vanligt igen."

    För om du drar => Skippa tjejen med! Det kommer inte hjälpa om hon blir skuldfri och har dyra kläder på sig...
    Om du hjälper => Varför inte hjälpa tjejen du är kär i?

    Sen kanske du borde jobba mer på din personliga utveckling? Veta vad du själv står för och vad du tycker är viktigt? Istället för att ängsligt lyssna på s.k. vänner som öppet dissar din kärlek...

Svar på tråden Jag älskar henne men....