• Anonym (Oroad)

    Jag älskar henne men....

    Jag träffade en tjej för 4år sen. Hon var i destruktiv relation med en som psykiskt misshandlade henne och fysik även ekonomiskt. Tog många lån i hennes namn och lovade att sälja av sin bil och klocka för att ge tillbaka till henne för lånen men inget blev av.

    Han var otrogen i alla år fick hon veta. Droppen var när han smitta henne. Då tog hon sitt pick och pack och stack till sin syster. Hon var sambo med denna man i 7 år och hade därför ej egen lägenhet.

    Så jag träffade henne då 4 år sen och hon hade precis fått sin första lägenhet då och började sakta köpa möbler och fixa. Hon jobbar som personlig assistent.

    Kan tillägga vi båda är 33 år gamla.

    Jag har aldrig träffar så vacker tjej. Hon liknar Catherine zeta Jones i Zorro. Det är det vackraste jag sett. Och hon är så godhjärtad och omtänksam. Så empatisk. Smart. Kreativ. Rolig. Snäll. Omhändertagande. Kärleksfull och lojal. En riktig 11a!

    Alla som möter henne älskar henne för hon är så vacker person då menar jag inte bara utsidan men insidan.

    Ah hon är helt fantastisk människa.

    I alla fall. Vi är tillsammans 4 år och hon har en hyreslägenhet. Hon har inget körkort och bil. Hon har inte klarat ta körkort pga dyslexi men hon ska ta tag i det snart säger hon.

    Hon pluggar nu i 1½ år till USK och är klar i höst.

    Saken är den.. hon bor i hyreslägenhet, hon pluggar och har inget fast jobb. Hon betalar av skulderna exet tog och dem är sammanlagt på 300K.

    Hon klär sig fint, hon köper kläder på HM, Gina Tricot, Zara.

    Jag vill köpa en lägenhet men det går inte med henne för hon har inget fast jobb.

    Jag har körkort och bil för 380K, en 2a bostadslägenhet.

    Jag klär mig väldigt exklusivt. Jag jobbar som mäklare.

    Jag vill gifta mig och ha barn om 1-2 år. Jag känner jag är där. Hon vill också gifta sig och ha barn inom samma tidsram men hon har ju ingenting? Hon bor i en hyreslägenhet, hon har inget fast jobb, skulder, inget körkort eller bil.

    Och jag älskar henne så sjukt mycket. Men får ofta höra av vänner som säger "va gör du med henne? Ni är inte på samma nivå. Du hade passat med en top tjej som klär sig exklusivt och kör en fin bil och har fast jobb och inga skulder, nån du kan skapa en framtid med. Du har ingen framtid med henne. Se var hon är och du är".

    Och så kommer jag hem och tänker på detta och tänker dem har rätt?

    Men sen träffar jag henne och hon är så gullig och Snäll och helt underbar och jag bara smälter. Dör för henne :(

    Men jag vet inte vad jag ska göra?

  • Svar på tråden Jag älskar henne men....
  • Anonym (Anonym)

    Tycker synd att hon hamnat med er. Du borde finnas där för henne. Acceptera henne för den hon är om du nu älskar henne. Helt ärligt spelar förstorade läppar inte någon roll. Ödmjukhet & respekt är så mycket viktigare, vilket hon verkar ha. Du säger att hon finns där för dig & att hon är den enda tjejen du verkligen känt dig bekväm med. Du väljer alltså en tjej med läppar, status & körkort samt en alfa kvinna över en tjej som finns där för dig, ger dig i princip allt hon har när du ser att hon knappt har råd? Sådana finns det inte många av. Kan lova att om dina vänner skulle haft turen & träffa en sådan tjej skulle de inte lämnat, även om du skulle sagt det de säger till dig. Så varför ska du lämna något bra bara för att dina vänner tycker du ska ha en alfa hona? Vad är en alfa hona ens? Är hon ball & säger emot & hård mot andra kommer hon vara det mot dig också, det förstår du antar jag? Då kan jag lova dig att du inte kommer tänka som du gör nu.

    Mitt tips till dig, sätt dig ner & tänk efter vad som är viktigt. & var inte ytlig. Läs svaren här på familjeliv så ser du det från olika perspektiv. Därefter bestämmer du vad som är viktigt för dig i ditt liv. Vilken typ av mamma du vill att dina barn ska ha, osv osv. Observera att hon är väldigt driftig av sig. Tänk att hon i framtiden kommer ha detta driv, denna lycka & motivation i sitt framtida jobb. Hon kommer ju inte sitta kvar i denna situation hela sitt liv.

    Lycka till & var smart vännen.

  • Orolig över barn
    Anonym (Alice) skrev 2021-05-07 12:56:19 följande:

    Fast alltså. OM det nu skulle vara så att TS och den här tjejen får barn ihop och att han sen aldrig mer kan jobba och/eller köra bil + att tjejen aldrig tar eget körkort, då får dom ju rätta sin livsstil efter det? Då kan dom ju inte bo i en liten enslig stuga mitt ute i ingenstans. Fattar ju vem som helst. Spelar ju ingen roll om man VILL bo så, om det inte är en realistisk möjlighet. 


    Nja... älskar man varandra och vill man vara ihop, spelar den materiella ingen roll. Då kan man leva i en stuga i skogen o vara lycklig som en liten familj livet ut...

    frågan är bara hur mycket älskar man varandra? Hur mycket är man beredd att ge upp?
  • sextiotalist
    Anonym (Hmm) skrev 2021-05-07 12:52:28 följande:

    Jo det är hon och du likaså.


    Ok det är därför färre och färre tar körkort i de större städerna.
  • Anonym (SåÄrDet)

    Jag tror TS är tjejen i historien och har vänt på rollerna så hon skriver utifrån vad hon tror är killens perspektiv.

    TS, sluta var så osäker. Du duger som du är.

    Kram

  • Ascendere

    Jag har en bra idé för vad du gör istället.
    Dumpa tjejen, hon är visserligen gullig och snäll och omhändertagande men vem bryr sig om sånt tjafs, hon har ju ingen karriär liksom.

    Istället träffar du någon målinriktad, extrovert, analytisk kvinna i byxdress som jobbar som tex projektledare, någon sorts chef eller liknande, helt en som kör 50+ timmars veckor och äter mellanchefer till frukost. Hon vill också gärna ha barn , naturligtvis med exakt 2 års mellanrum för att optimera SGI. Ni planerar noga hur ni ska kunna dela lika på föräldraledigheten så hon inte tappar alltför mycket i karriären.
    Det bästa kanske är om ni tar hennes efternamn när ni gifter er, hon har så många viktiga affärskontakter därute , hon kan ju inte riskera att tappa eventuella framtida affärer på något så trivialt som ett namnbyte. Hennes företagsjurist hjälper er att sätta upp ett äktenskapsförord och hennes event manager hjälper till att planera bröllopet.

    Bröllopsresan får ni tyvärr skjuta upp för det är bolagsstämma veckan efter och aktieägarna behöver information, och direkt därefter måste hon börja ta tag i projektet kring den stora fusionen som ska komma till hösten. Men en weekend på ett slott nånstans i Mellansverige lyckas hon komma loss. Eller loss och loss, efter lite övertalning går hon med på att stänga av mobilen runt 17-tiden på lördagkvällen så ni kan ägna er åt varandra. 

    9 månader senare kommer första barnet, efter  6 månaders amning (tur att det finns handsfree numera) är hon redo att återgå till att jobba heltid igen, eller heltid och heltid, 110-120% kanske. 
    Du är ju en modern jämställd man som har bra kontakt med din feminina vårdande sida så självklart kan du göra ett minst lika bra jobb som henne som mamma! Du skiner av stolthet när du sitter på bänken i parken och flaskmatar barnet och diskuterar barnmatsmärken och blöjstorlekar med de andra mammo- förlåt, föräldrarna. 

    Vid 12 månader är det dags för inskolning på dagis, moden forskning visar att ju tidigare man börjar desto lättare är det att separera den lille från den så krävande kopplingen till föräldrarna. Därmed kan du också börja jobba heltid igen. Ibland känner du ett sting av någon sorts dåligt samvete när du 07:30 lämnar den av trötthet gråtande avkomman i dagispersonalens kompetenta händer, men det slår du snabbt bort, de är ju proffs och vet mycket bättre än du eller din fru vad ett barn behöver för pedagogiskt input. 

    Ert första riktiga gräl kommer vid ungefär 18 månader när den första vab-vågen sköljer in över er med full kraft, tre månader av ständigt återkommande förkylningar och andra åkommor samtidigt som kvartalsrapporterna måste bli klara och deadline för uppföljningen av fusionen närmar sig. Ni är ju båda riktiga vinnarskallar men samtidigt vana förhandlare så lyckligtvis hittar ni en bra lösning, en inhyrd nanny kan mot en extra avgift tänka sig att trotsa risken att själv dra på sig en förkylning och ta hand om den lille åt er. 

    När lördagskvällen kommer sjunker ni ner i soffan med varsitt glas rött medans ni entusiastiskt lyssnar på varandras sammanfattning av jobbveckan, det senaste styrelsemötet bjöd på en del överraskningar så det måste tyvärr jobbas imorgon, utflykten med familjen till det där mysiga fiket på landet får bli en annan helg. 

    Vid det här laget nånstans börjar ni båda undra om det här partnerskapet kommer att hålla eller om det handlar om en sunken cost fallacy och ni bör se er om efter nya marknader, ni är ju entrepenörer ut i fingerspetsarna och det är för expansion och nytänk ni båda lever... 

    Samtidigt börjar du alltmer ofta tänka tillbaks, du minns någon du var ihop med för länge sen, du minns inte hennes namn men hennes doft, hennes mjuka sätt, hennes beundrande leende varje gång hon såg på dig....
    Hur hade det blivit om du valt henne istället... Du slår snabbt bort tanken och SMS:ar din fru och frågar om hon vill ta er familjeweekend i London eller Berlin, ni har ju råd att välja numera. "Ingendera", blir dock svaret, årsstämman närmar sig. Lyckligtvis har hon en nyanställd ung synnerligen kompetent manlig assistent som lovat hjälpa henne under helgen så rapporten blir färdig tid.... 

    Ditt liv ditt val TS.
    Lycka till. 

  • Anonym (Alice)
    Anonym (Oroad) skrev 2021-05-06 22:51:02 följande:

    Jag vet inte. Mitt hjärta vill vara med henne men sen pressen av vännerna och morsan.

    De var inte så längesen min mamma tog upp och fråga vad jag ska göra ?

    Hon är 33 och har inte så stora planer säger hon. "När jag var i hennes ålder hade jag 2 barn och var redan gift" säger hon. Hon fråga mig även om det är något fel på tjejen eller om hon har några hinder i livet?

    Blir riktigt ledsen.

    Det är så också alla mina vänner har villa, bostadsrätt, körkort, sambo, körkort båda 2, bil, barn. Allt.

    Känns som jag inte kommer ha det med henne och jag kan ju stå för allt men varför ska jag göra de ? Man är ju sambo och ska dela på det.

    Och till hon är klar med skolan. Fått jobb. Betala av skulden så är hon väl 45... typ..

    Får så dåligt samvete mot henne när vi ses och sen känner jag mig som ett skämt framför vännerna och familj .

    Vänner som hela tiden tjatar att jag borde ha en pang brud med pondus och stabilt liv eller som min tjej vän som tycker jag ska ha en alfa hona.

    Jag får många vänförfrågan av såna tjejer.

    Ni vet dem där som har flera tusen följare och likes. Gör reklam på sina sidor för kläder. Opererade och fixade och det är såna tjejer mina vänner har. Jag gillar faktiskt inte såna tjejer. Visst snygga kanske att se på men oftast har dem inget erbjuda utan är helt tomma.

    Jag känner mig förvirrad. Vet inte vad jag ska göra


    Du är 33 år. Det är dags att ryta ifrån till lilla mamsen och kompisarna att de inte har nåt att göra med din val av partner. Du är vuxen och du bestämmer vem du vill vara med. Stå upp för din tjej liksom. 

    Vill du inte göra det är det nog bättre att du gör slut så att hon kan hitta någon som faktiskt älskar henne för den hon är. Är du mer brydd över yta och vad andra tycker är det väl bättre att du satsar på nån tjej som dom kommer gilla, även om du inte gör det själv. 
  • Anonym (Alice)
    Orolig över barn skrev 2021-05-07 13:11:52 följande:
    Nja... älskar man varandra och vill man vara ihop, spelar den materiella ingen roll. Då kan man leva i en stuga i skogen o vara lycklig som en liten familj livet ut...

    frågan är bara hur mycket älskar man varandra? Hur mycket är man beredd att ge upp?
    Nu var det ju inte riktigt det det handlade om... Mitt inlägg var ju ett svar till en annan användare som var orolig om vem som skulle kunna hämta TS och tjejens eventuella, framtida barn på förskolan om TS av någon anledning aldrig mer kan köra bil, tjejen aldrig tar körkort samt att de bor väldigt ensligt där det inte går några bussar eller liknande. 
  • Anonym (väx upp för f..)
    Anonym (Oroad) skrev 2021-05-04 22:57:05 följande:

    Jag träffade en tjej för 4år sen. Hon var i destruktiv relation med en som psykiskt misshandlade henne och fysik även ekonomiskt. Tog många lån i hennes namn och lovade att sälja av sin bil och klocka för att ge tillbaka till henne för lånen men inget blev av.

    Han var otrogen i alla år fick hon veta. Droppen var när han smitta henne. Då tog hon sitt pick och pack och stack till sin syster. Hon var sambo med denna man i 7 år och hade därför ej egen lägenhet.

    Så jag träffade henne då 4 år sen och hon hade precis fått sin första lägenhet då och började sakta köpa möbler och fixa. Hon jobbar som personlig assistent.

    Kan tillägga vi båda är 33 år gamla.

    Jag har aldrig träffar så vacker tjej. Hon liknar Catherine zeta Jones i Zorro. Det är det vackraste jag sett. Och hon är så godhjärtad och omtänksam. Så empatisk. Smart. Kreativ. Rolig. Snäll. Omhändertagande. Kärleksfull och lojal. En riktig 11a!

    Alla som möter henne älskar henne för hon är så vacker person då menar jag inte bara utsidan men insidan.

    Ah hon är helt fantastisk människa.

    I alla fall. Vi är tillsammans 4 år och hon har en hyreslägenhet. Hon har inget körkort och bil. Hon har inte klarat ta körkort pga dyslexi men hon ska ta tag i det snart säger hon.

    Hon pluggar nu i 1½ år till USK och är klar i höst.

    Saken är den.. hon bor i hyreslägenhet, hon pluggar och har inget fast jobb. Hon betalar av skulderna exet tog och dem är sammanlagt på 300K.

    Hon klär sig fint, hon köper kläder på HM, Gina Tricot, Zara.

    Jag vill köpa en lägenhet men det går inte med henne för hon har inget fast jobb.

    Jag har körkort och bil för 380K, en 2a bostadslägenhet.

    Jag klär mig väldigt exklusivt. Jag jobbar som mäklare.

    Jag vill gifta mig och ha barn om 1-2 år. Jag känner jag är där. Hon vill också gifta sig och ha barn inom samma tidsram men hon har ju ingenting? Hon bor i en hyreslägenhet, hon har inget fast jobb, skulder, inget körkort eller bil.

    Och jag älskar henne så sjukt mycket. Men får ofta höra av vänner som säger "va gör du med henne? Ni är inte på samma nivå. Du hade passat med en top tjej som klär sig exklusivt och kör en fin bil och har fast jobb och inga skulder, nån du kan skapa en framtid med. Du har ingen framtid med henne. Se var hon är och du är".

    Och så kommer jag hem och tänker på detta och tänker dem har rätt?

    Men sen träffar jag henne och hon är så gullig och Snäll och helt underbar och jag bara smälter. Dör för henne :(

    Men jag vet inte vad jag ska göra?


    Antingen gör du dig av med din värdelösa vänner eller så inser du att du är en av dom alternativt inte vuxen nog att inte styras av sunkiga vänner.

    Så vilket blir det? Värdelösa vänner eller den fina tjejen? (att man ens behöver ställa frågan tyder på att hon får det bättre utan dig)
  • fuffen
    Anonym (Alice) skrev 2021-05-07 13:26:45 följande:
    Nu var det ju inte riktigt det det handlade om... Mitt inlägg var ju ett svar till en annan användare som var orolig om vem som skulle kunna hämta TS och tjejens eventuella, framtida barn på förskolan om TS av någon anledning aldrig mer kan köra bil, tjejen aldrig tar körkort samt att de bor väldigt ensligt där det inte går några bussar eller liknande. 
    Förlåt men om ingen av dom skulle kunna köra bil och det inte går bussar så är man ju mer än lovligt dum om man då bosätter sig ensligt
  • Nicco123

    Hej, jag förstår att denna sits är jobbig för dig men här är lite tankar.

    Du klankar verkligen ner på att hon bor i hyresrätt, är det ett första hands kontrakt i exempelvis Stockholm är det ju en bedrift bara det. Det brukar vara ganska billigt att bo så också så det är väll jättebra i hennes situation att ha fått tag på en hyresrätt? (Känns som du är lite skadad av att vara mäklare i den här frågan)

    Jag vet inte riktigt hur det funkar i och med att hon har skulder men om du har kontantinsatsen och sen kan ni låna tillsammans på era löner när hon är klar och sen skriva skuldebrev samt reglera ägandeandelar så ser inte jag nått problem i att hon inte har en kontantinsats? Men jag är osäker på om hon får stå med på bostadslånet.

    Sen din tjejvän, det var verkligen inte trevligt sagt av henne (eller någon av dina vänner) men det jag tänker är på ekonomin. Hur mycket pengar tror du inte hon lägger på fransar, läppar, naglar, hår osv? Det kostar multum att hålla på med allt sånt, många tusenlappar i månaden. Det är väll inte heller speciellt ekonomiskt och beundransvärt.

    Jag tror att du måste fundera på vad det är för värderingar och personlighetsdrag du vill ha i din partner. Du är driven och framåt och vill en massa saker. Denna tjej är inte programmerad på samma sätt vilket skapar en stor skillnad hos er båda. Frågan är om denna skillnad kommer gräva en för djup klyfta i er relation i framtiden eller om ni kommer hitta sätt att hantera det på?

    Hade hon i dagsläget pluggat något mer akademiskt, säg en kandidat i ekonomi, visst några år senare än många andra men ändå kommit lite mer på banan och inte nöjt sig med ett uselt betalt jobb som uska så hade det vittnat om lite mer krut i henne. Att ni setts i fyra år utan att flyttat ihop tycker jag är konstigt? Samt att när hon väl började fundera på att plugga, fanns du där då och stöttade? Där hade du ju chansen att kanske inspirera henne att välja nått med lite mer möjligheter.

    Ett förslag är att ni flyttar ihop och hon hyr ut sin lägenhet så får ni se hur det går? Då kanske du själv får möjlighet att känna efter om era olikheter kommer vara en för stor grej eller om ni kan hitta andra vägar.

Svar på tråden Jag älskar henne men....