Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    AndreaBD skrev 2021-06-21 17:07:28 följande:

    Ja, det finns också mot betalning, men det finns gratis också. 

    Fika och shoppa är något som jag har inskränkt till ett absolut minimum under pandemin, och jag tycker det är dumt att springa i affärer i onödan när det är stor smittspridning ute. Nu går det ju någorlunda, men innan så har vi handlat kläder på nätet. 


    AndreaBD skrev 2021-06-21 23:42:50 följande:

    Jaså en till som bara hoppar in i tråden för i syfte av personangrepp. Inte för att diskutera ämnet. Räcker det inte att påven gör? 


    Om man diskuterar vaccin, risk för att smittas etc och framhåller sig själv som något dygdemönster som tycker det är dumt att besöka affärer i onödan, är man ju inte helt ärlig i diskussionen om detta inte stämmer. Så det hör väl till ämnet.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Gravid) skrev 2021-06-23 06:58:21 följande:
    Foster har man sett att risken är att de föds för tidigt, inte något annat. Vad jag läst verkar det inte som covid ens alltid går över till foster från mamma i magen.

    Mutationer vet man heller inte något om. Sprid inte osanningar såhär utan belägg, snälla.
    Osanning? Nej, däremot kanske jag inte var så tydlig. 
    Man vet att det är större risker för gravida när de får COVID19, och därigenom risker för barnet.
    Däremot känner man inte till några risker för barnet vid vaccinering.

    Gravida smittar oftast inte barnet med Corona, men har större risk att tex hamna i respirator. Finns även indikationer på att det är större risk för barnet om mamman har Corona vid födseln. Men, det verkar inte vara så vanligt.

    Although it's very rare for pregnant women to become seriously ill if they get COVID-19, it may be more likely later in pregnancy. If this happens, there's a small chance your baby may be born early or you may be advised to give birth earlier than your due date.


    While the chances of having a stillbirth are low, there is some emerging evidence that the risk may be higher if you have COVID-19 at the time of birth.


    https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/people-at-higher-risk/pregnancy-and-coronavirus/

    https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/coronavirus/in-depth/pregnancy-and-covid-19/art-20482639

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/need-extra-precautions/pregnancy-breastfeeding.html
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-06-24 22:39:04 följande:
    Ja, det är ju det. Ad hominem och permanentnicket kommer att fortsätta sprida sig med ett skrämmande högt R0-tal och förmörka alla vettiga människors alla försök till intressanta diskussioner för all framtid.
    Så synd att det inte går att ha en vettig diskussion någonstans här ? vi tycker det är galet pexerande och uppnår inte alls consensus med en röd tråd och solfjäder och hela skiten. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-07-16 13:22:18 följande:

    Nu har jag fått meddelande från moderaterna så nu väntar en avstängning. För vad kan man fråga sig? Off topic kan det ju inte gärna vara med tanke på vad andra ägnat sig åt. Personangrepp? Att tycka att någon inte är så saklig och vältalig som hen berömmer sig av att vara?


    Ta det som ett kvitto på att du skrev något bra! Grattis!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-07-29 16:56:44 följande:
    Nej, det är ingen propaganda om man säger det EN gång. Om man däremot säger det 10 gånger - då undrar man ju varför. Samma sak gäller dig förstås.
    Om man skriver samma sak 50ggr i en tråd då, vad kallas det? Eller citerar senaste vaccinationssiffrorna flera ggr om dagen i veckor? 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-07-29 18:57:55 följande:

    Det är fakta i hur och hur många som vågar sig på ta vaccinet, du vet enligt TS fråga "Vågar ni vaccinera er mot COVID?


    Men ja, upprepa fakta får man göra, ta bara dig om ministerstyre som du Sverige har(troligtvis fortfarande, fast det inte funnits sedan början av 1970-talet.)


    Men ja, fakta måste man upprepa tills det sitter, och vad är det så fel med fakta i ett faktabaserat ämne?


    Ja det är fakta om man kopierar siffror på hur många som vaccinerat sig och det finns ingen lag emot att upprepa samma sak 50ggr, man får mycket riktigt göra det. Det är bara vansinnigt irriterande för alla, utom för dig, och tillför diskussionen noll redan andra gången. 

    Det är inget fel på fakta, såvida man inte upprepar samma sak 50ggr. Om det nu mot förmodan finns någon som inte förstod saken efter 49ggr, är det nog optimistiskt att tro att 50e gången gillt gäller. Att upprepa din tolkning av fakta 50ggr medför inte nödvändigtvis att andra ändrar sin uppfattning, snarare tvärtom.

    Att tjata om att Sverige inte har ministerstyre som svar på ett inlägg som inte har det minsta med det att göra, har i bästa fall en smula underhållningsvärde.   

    Jag vågade inte att låta bli att vaccinera mig. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-07-30 22:26:39 följande:

    Enligt cdc är deltavarianten lika smittsam som vattkoppor.


    Ja herregud, det blir till att sitta inne och uggla 1.5år till ? ibland smittar den tydligen inte så lätt, men ibland som vattkoppor.
    Och som vissa här tydligen inte läst, kan vaccinerade tydligen sprida smitta av deltavarianten lika lätt som någon ovaccinerad (fast vaccinering uppmuntras förstås fortfarande eftersom det minskar risken för svår sjukdom).
    Trots vaccinering sprider sig alltså deltavarianten snabbt, och när ovaccinerade eller äldre eller vissa andra blir smittade (tex av någon vaccinerad) kan det bli illa. 
    Vi som snart ska åka till Sverige och träffa släkten efter lång tid, nu får vi väl fortfarande umgås på avstånd. Jäkla skitpandemi!
    Tegnell sa att det inte blir någon mer våg, så det visste man ju redan att det skulle bli. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-07-31 10:24:19 följande:

    Återkom när R0-talen når vattkoppors R0-tal, vattkoppor har en nolla bakom på och dess R0-tal.
    Och vad har COVID-19 delta för R0-tal och det genomsnitt man gett R0-talet där?

    Du är medveten om att de flesta är immuna mot vattkoppor och har EXTREMT EXTREMT svårt och bli smittade igen?
    Undrar och med tanke på jämförelsen, du har blivit ett offer för en rubrik och förstår inte skillnaden på R0-talen att de aldrig är ens i närheten av varandra.


    https://edition.cnn.com/2021/07/30/health/breakthrough-infection-masks-cdc-provincetown-study/index.html

    On Thursday, a CDC internal document said the Delta variant was roughly as transmissible as as chickenpox, whereas an early strain was closer to the common cold. This means that, under certain conditions, an infected person may have transmitted to two or three people, on average, early in the outbreak. But now, with Delta, that number could be five to nine.
    "It's one of the most transmissible viruses we know about. Measles, chickenpox, this -- they're all up there," Walensky told CNN late Thursday.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-07-31 10:32:36 följande:
    Hmm.... det kan vara värt att kolla fler källor. Jag ska titta på det om jag har tid. De verkar ju inte vara helt överens där. Jag menar, flera har ju påstått att det inte är så. 

    Att amerikanerna ska ha kvar maskor, förvånar mig inte. Jag har just varit i Tyskland och det är bara mask ÖVERALLT: I affärer, i trapphus, i alla offentliga lokaler, på restauranger (förutom när man sitter vid ett bord), vi fick t.o.m. sätta på oss mask för att gå på och av från en linbana (!). Utomhus alltså! Jag tycker att de förstås dels har rätt i att man inte ska släppa allt nu, samtidigt tycker jag att de verkar tävla om att införa så mycket åtgärder som möjligt. Vilket är samma här i Sverige - och förståeligt - förutom att vi inte satsar på just masker utan mer på avstånd. 
    Olika källor säger samma sak om CDC studien. Det står inget om att någon annan gjort en identisk studie, så förstår inte vad du menar med ditt svepande uttalande om fler källor. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?