Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-09-20 22:02:41 följande:
    Eftersom man (oftast, kan säkert de lite olika ut) tar blodprover, bla d-vitamin så ser man om man har brist och man rättar tilldet. D-vitaminbrist är dock väldigt vanligt för oss som bor i Norden.
    Press stop! Wow!
  • FuckGoggleAskMe
    EpicF skrev 2021-09-20 22:43:14 följande:
    Inte speciellt wow. Ingen nyhet, Inget unikt och ingen sensation.
    Nej precis. Sjukvården brukar väl funka så, har man vitamin D brist så får man hjälp med det, har man järnbrist får man hjälp med det etc. Så varför skriver du detta ens?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-09-20 22:28:03 följande:
    Nu har jag bara kollat lite snabbt, men vad jag har sett så sägs det att det inte hjälper att tillföra stora doser vitamin-D. Det hade jag inte heller trott att det skulle göra. Det som skulle hjälper var ju mest att ge vitamin-D till folk som har brist på det. 
    Ja, inte för att detta har något med COVID19 att göra, men det brukar faktiskt hjälpa att ge vitamin D till folk som har brist på det, eller B12 till de som har brist på det. Eller gipsa armen på någon som brutit den. Inte så mysteriöst, vad är din poäng, om du nu har någon?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-09-20 23:34:24 följande:
    Kan du inte nån gång ha åtminstone en civiliserad ton..... Min poäng var att den studien verkar vara onödig. Vi fattar att det hjälper att ge folk som har brist på en vitamin just det vitaminet. Däremot brukar det i regel inte hjälpa att ge folk som INTE har brist höga doser av vitaminer. 
    Jodå, om du själv börjar ha en civiliserad ton, ska jag också överväga det. Eftersom det hoppades ett tag att vitamin D skulle hjälpa, gjorde de en studie om det. Varför skulle det vara onödigt, om de nu trodde att det kunde hjälpa? Att det hjälper att ge vitamin D till dem med brist på vitamin D är väl knappast så omvälvande att det förtjänas att omnämnas. Allt detta med vitaminer som medicin för COVID började med någon kommentar från din polare Klyban, kanske du ska vända dig till honom i stället. Märker att du också lagt dig till med det royala vi i dina inlägg.  
  • FuckGoggleAskMe
    EpicF skrev 2021-09-24 21:08:18 följande:

    Jag har inte påstått att det är åsikter. Jag skrev att det kommer av att någon har haft en åsikt, en hypotes av hur något borde fungera.

    Sjukvårdspersonalen är alla som jobbar inom sjukvården oavsett yrke.


    Du likställer alltså åsikt med en hypotes? Synonymer?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-26 12:04:13 följande:

    11:e Oktober ska 18 av  21 regioner vaccinera säger dom efter rundringning, och ska försökas avslutas före loven hoppas de.
    Och kräver båda föräldrars underskift som på så många andra saker, för om någon trodde det var unikt, så är det rätt vanligt det krävs även för andra saker.

    Kanske de tror att några dagar innan ändra nått fundamentalt, det är alltid svårt och veta när det pratas så.


    Jo det låter unikt, för vanligtvis krävs vårdnadshavarnas tillstånd, som i och för sig ofta är båda föräldrarna.

    I många länder startades vaccinationen av 12-17 åringar för några veckor sedan för att försöka ha så många som möjligt vaccinerade före skolstarten efter sommarlovet. Men Sverige vill ju gärna vara sist på bollen. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-26 15:03:54 följande:
    Unikt att bägge vårdnadshavare måste skriva på?

    Du ska bara veta hur många sån jag skrivit på och som inte ens har med vaccinationer och göra, så igen inte alls unikt eller konstigt, utan det är rätt ofta så.

    Sverige vill se evidens på mer område än ett, därför samlar man in information och sen tar ett beslut.
    Och det är jätte bra att andra varit före, för då blir det underlaget mer gediget och man kanske kan hitta fallgropar, som tex detta med hjärtmuskelinflammation och att man bör inte röra sig för mycket nån dag efter vaccination.

    Kom på en sak idag och är säkerligen bara en slump att det är så, känner till 4st hjärtmuskelinflammation i min närhet och samtliga var män.
    Är män mer benägna att få hjärtmuskelinflammation?(Tänker då på den diskussion som var innan om varför män/pojkar var mer av på den.)
    Så slump eller är det så?

    3 av dom överlevde och en dog pga de var ute i skogen och inga mobiler på den tiden och gick inte återuppliva.


    Du skrev att båda föräldrarna måste godkänna vaccinationen, men det stämmer inte, det är vårdnadshavare som ska godkänna, vilket inte är samma sak. 
    EMA godkände vaccination från 12 år i maj, men FoHM litar väl inte på dem, eller på materialet om tusentals vaccinationer av barn som EMA samlat in och granskat. Har aldrig sett råd om att man ska vila efter vaccinationen, har du en länk?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Moa) skrev 2021-09-28 19:37:44 följande:

    Fler i Sverige erbjuds nu en tredje dos.

    1/9 började det från FHM, men nu blir det alltså fler som ingår i dos 3.

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/september/pafyllnadsdos-vaccin-mot-covid-19-till-alla-som-ar-80-ar-och-aldre/

     

    Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer med ökad risk för svår covid-19 erbjuds en påfyllnadsdos vaccin mot sjukdomen. Beslutet omfattar personer i särskilt boende för äldre (SÄBO), personer med hemsjukvård och hemtjänst samt alla som är 80 år och äldre.

    Därför har Folkhälsomyndigheten beslutat att rekommendera en tredje dos vaccin som påfyllnad för personer i följande grupper, och i denna prioriteringsordning:

    Boende på SÄBO Personer med hemtjänst beslutad av kommun samt personer med hemsjukvård Alla som är 80 år och äldre. Rekommendationen är att erbjuda en dos av ett mRNA-vaccin, om det gått minst sex månader sedan förra vaccinationstillfället.


    Så skönt! Då får mina släktingar på 80 och över tredje sprutan snart! Dom vågar ta flera sprutor till så länge det hjälper mot Corona och experterna säger att det är bra.
  • FuckGoggleAskMe

    Så härligt att FoHM och regeringen har varit så tydliga beträffande sina budskap att alla har fattat precis vad som gäller. Många teorier här i tråden om vad de olika termerna betyder och hur de ska tolkas, och detta efter många månader av pandemi. Otroligt!

Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?