Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-04 00:16:31 följande:
    Har du tänkt på att det kanske helt enkelt ÄR komplicerat? 
    Nej, det är inte komplicerat, men FoHM och regering har varit och är otydliga, vilket syns i många trådar här. 
    Det finns dels lagar om förbud, och så finns det råd och rekommendationer. Två olika kategorier. I allmänhet pratar många om restriktioner och verkar mena allt detta sammantaget. Ibland pratas det om lagstadgade restriktioner, dvs förbud mot sammankomster med fler än X personer och liknande.
    Och så dessa råd som man måste följa, men man behöver inte ?                                               
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-04 11:22:23 följande:

    Detta har vi rett ut sedan innan.

    Du ska följa råden, rekommendationen och det är ingen påföljd att bryta mot dessa.
    Hur kan detta vara svårt och förstå efter så många förklaringen och i COVID-19


    klyban skrev 2021-10-04 11:22:23 följande:

    Detta har vi rett ut sedan innan.

    Du ska följa råden, rekommendationen och det är ingen påföljd att bryta mot dessa.
    Hur kan detta vara svårt och förstå efter så många förklaringen och i COVID-19 tråden.


     


    Men vill man gå runt och smitta en massa och strunta i pandemin, så sure, det är möjligt göra.
    Men då berättar man också att man inte riktigt förstår vad pandemi är och syftet, och efter den punkten går de tut för.
    Som tur är är det få som tänker som du, och vi följer rekommendationerna när de var på plats, nu är det bara de ovaccinerade kvar som ska följa dessa.
    Men än hellre gå och vaccinera sig, för vaccinet är extremt effektivt.
    Så effektivt att 16,2% ovaccinerade står för 90% av vården.


     


    Men vill man gå runt och smitta en massa och strunta i pandemin, så sure, det är möjligt göra.
    Men då berättar man också att man inte riktigt förstår vad pandemi är och syftet, och efter den punkten går de tut för.
    Som tur är är det få som tänker som du, och vi följer rekommendationerna när de var på plats, nu är det bara de ovaccinerade kvar som ska följa dessa.
    Men än hellre gå och vaccinera sig, för vaccinet är extremt effektivt.
    Så effektivt att 16,2% ovaccinerade står för 90% av vården.


    Det är väl synd om det nu är så att få tycker som jag, dvs att det inte är komplicerat. Förstår inte heller riktigt att det här med råd, förbud, restriktioner etc är så svårt att förstå för en del, men det beror nog på att FoHM och regeringen är otydliga, och det är det nog fler än jag som tänker. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-04 11:55:47 följande:

    Om du hade du bott i Sverige så hade du förstått hur det fungerar, och hur väl det fungerat på så många ställen, även en del som inte fungerat så bra.
    Men det visat sig att busstrafiken inte skapat så mycket smitta, utan hemmen och jobben är de primära smittkällorna.

    Och nej, detta är inte direkt otydligt, men vill man inte förstå rekommendationerna, så försöker man inte heller.
    För en annan är det väldigt enkelt faktiskt, och förstår inte varför man gräver ned sig i semantik, istället för göra vad rekommendationerna är istället.
    Och varför man inte vaccinerar sig är än större gåta och med tanke på hur effektivt vaccinen är, och där ynka ~16,2% står för 90% i patienterna som kräver vård.

    Vi har närmat oss punkten det är dax att sätta ned foten för vissa, och SPECIELLT för patientsäkerhetens skull, förstår inte hur en ovaccinerad ger en ökad risk för patienten och sen anser det är okey.
    Det är som hela utbildningen flugit över deras huvud och varför de är i sjukvården från början och för patienten.


    Som vanligt, otrevlig ton och en massa pladder.
    Du påstår att jag inte förstår hur det fungerar trots att jag gör det. Sen pladder om busstrafik, semantik, vaccination, patienter etc, som inte har ett dugg att göra med inlägget du svarar på. 

    Men då vet vi, om man inte bor i Sverige förstår man inte vad tex råd innebär, haha. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-04 21:58:18 följande:

    Det är du som berättar du inte förstår, och jag säger det är rätt enkelt förstå.
    Jag sett ett helt pärlband av Svenskar som inte bor här och säger saker som är helt fel.
    En att vi ska ha ett ministerstyre, och här är det enkla råd ifrån FHM som är omöjliga att förstå.
    Är det medvetet att du inte förstår FHM´s råd?


    Undrar då de är både enkla och enkla att följa.

    Men ja, man bör vaccinera sjukvårdspersonalen för patientsäkerheten skull, eller göra åtgärder för denna.
    Varför ska patienter få lida för att personalen inte fattar hur effektivt vaccinet är?
    Finner det en gåta som aldrig får ett riktigt svar.


    Nej jag skrev att det är enkelt att förstå, om du vill tolka det som att jag inte förstår, är det ju originellt. För att inte säga både otrevligt och ointelligent. 
    Omöjligt att diskutera med dig, om jag skriver A så frågar du varför jag tycker B. Det skulle underlätta om du läste inlägg du svarar på, och rent av kanske bemöta de inlägg du svarar på, i stället för att hitta på lite egna teorier. 
    Jag skriver att jag förstår och du skriver att jag berättar att jag inte förstår ? så synd att du har problem att förstå skriven text. 
  • FuckGoggleAskMe
    EpicF skrev 2021-10-04 23:30:41 följande:
    Om vaccinet nu är så effektivt, Varför behövs dels två doser och nu även en tredje dos för endel personer? Det talar mer om att vaccinet INTE alls är så effektivt som du vill påskina.

    Och att man dessutom kan få covid-19 trots att man är fullvaccinerad talar också om att vaccinet INTE är så effektivt som du vill påskina.
    Ett flertal effektiva vaccin kräver att man tar flera doser. Inget nytt.
    Om 10% av nyvaccinerade kan få COVID19, men 90% inte, betyder det att vaccinet är effektivt.  
  • FuckGoggleAskMe
    EpicF skrev 2021-10-04 23:46:39 följande:
    Hade det varit effekt så hade det inte behövs 2-3 doser på så kort tid. Att man fyller på varje år är däremot mera normalt och inget ovanligt.
    Skitsnack. Att ett vaccin är effektivt betyder väl att det skyddar bra. Det finns många vaccin som man behöver ta flera sprutor av för att uppnå maximalt skydd. Och nej, jag orkar inte gå och kolla mitt vaccinintyg för att skriva vilka vaccin som måste tas typ 3 ggr, men det är inte ovanligt. 
  • FuckGoggleAskMe
    EpicF skrev 2021-10-07 18:19:36 följande:
    Mej, det är alldeles för kort tid
    Syftet med ett vaccin är ju att minska lidande och död, vilket detta vaccin har lyckats bra med. Färre på IVA, färre smittade etc.

    Hur man sen ska beskriva och gradera hur effektivt det är, är ju en annan sak, som jag med varm hand överlåter till experterna som definierar vad som menas med effektivt, hur det mäts och fastställs etc. En diskussion här över vad effektiv innebär, med personers individuella tolkning av ordet, är mindre intressant, liksom käbbel om hur lång tid som vaccinet ska användas för att man ska kunna säga något om det. 

    Det har hittills konstaterats att vaccinet har väsentligt minskat antal smittade, lidande, död etc.  Det tycker jag räcker, vaccinet hjälper. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Men) skrev 2021-10-10 22:40:41 följande:

    Jag är ovaccinerad och har trots nära nära upprepad exponering undgått smitta. Detta vaccin är det ingen som vet hur människor i längden reagerar på. Världen har massvaccinerats med ett vaccin som är en rysk roulette. Jag avstår. Skriv och hänvisa till vad ni vill. Det tar åratal att ta fram säkra vaccin. Detta togs fram i en hast.


    Det tog åratals att få fram säkra vaccin förut, men nu har vetenskapen avancerat och man vet mera, det tar inte längre så lång tid att få fram något säkert. 
    Det har forskats på tekniken som använts för dessa vaccin väldigt länge, så forskare har en god uppfattning om hur det fungerar.
    Du grundar säkert din uppfattning om att vacciner tar åratals att ta fram, på saker du läst från experter. För du har ingen personlig erfarenhet om detta. Nu säger dessa experter däremot att nu kan vacciner tas fram fortare. 

    Dessutom har det nu detta vaccin använts i ett antal månader. Enligt experterna kommer biverkningar fram inom ungefär ett par veckor, och inte många biverkningar har visat sig för detta vaccin. Vi måste lita på experterna i dessa fall, jag själv har ingen aning, jag är ingen expert. 
    Jag har en kompis som inte vill vaccinera sig och som varit väldigt exponerad utan att bli sjuk. Jättebra, en del har tur. Men man vet inte hur länge dessa människor har tur. 
  • FuckGoggleAskMe
    Gojjemojje skrev 2021-10-11 00:46:53 följande:
    Kan vara så att vissa har bättre hälsostatus än andra. Det är självklart att vissa näringsämnen som t.ex Dvitamin, Cvitamin och zink är väldigt för immunförsvaret och har vi höga eller låga nivåer så ger det oss olika förutsättningar.
    Ja, det är bra för immunförsvaret att inte ha brist på vitaminer eller annat, men någon väldigt stor betydelse har det inte. Jag har ingen vitaminbrist, men väldigt dåligt immunförsvar av andra anledningar. Trots det har jag haft turen att inte få Covid trots att en i mitt hushåll haft det, ingen vet exakt hur smittan fungerar.

    På ett tidigare skede under pandemin hoppades man att tex vitamin D kunde hjälpa mot Covid, men nu har det fastställts att några vitaminer eller mineraler inte hjälper mot att få Covid eller hjälper till att kurera det. Man har behov av en viss nivå på vitaminer etc, men har man värden över den nivån hjälper det inte på något sätt mot någonting. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?