Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (M) skrev 2021-08-29 14:15:25 följande:
    Ja, du har skrivit det hur många gånger som helst.
    Men, i det inlägget jag citerade skrev du inte så. Där skrev du bara att "det är inte 0% och inte 100% skydd". Det stämmer som sagt för gruppen, men inte för individen.

    Jag vet att du inte gillar att prata om individer i det här sammanhanget, men de personer som funderar över om de skall vaccinera sig eller inte är just individer, och vill kanske ha reda på hur det kan bli för just dem. Då stämmer det att många får 100% skydd.
    Lycka till med dina tappra försök att översätta svenska till Klybanesiska! Tror tyvärr inte att du lyckas dock. Att immunitet är lika absolut som döden, är ett annat mysterium som du kämpar med att förklara, men å andra sidan finns det nog vissa här som tror att man kan vara bara lite död, halvdöd etc. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-08-29 22:09:26 följande:
    Jag pratar INTE om flockimmunitet här, utan jag menar om de enskilda personerna bli immuna eller om de bara har skydd mot svår sjukdom. Det är just DET vi har hört sedan december att vaccinen främst skyddar mot allvarlig sjukdom och antagligen inte ger immunitet. 
    Vilka har du lyssnat på nu? Vaccinskeptiker? Eller förstod du inte vad dina hjältar FoHM skriver på sin websida? Heltäckande skydd (immunitet, får inte COVID19), inte säkert att alla som vaccineras (tex 8% blir inte immuna), med största sannolikhet (FoHM garderar sig, några få kan få svårare sjukdom). 

     Det är inte säkert att alla som vaccineras får ett heltäckande skydd, men blir du sjuk får du med största sannolikhet en lindrigare form av covid-19.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-08-30 09:27:32 följande:
    Okej, jag visste inte att det också var ett vaccin mot covid. Jag missade nog när man ifrån den försiktiga formuleringen att det skulle ge skydd mot svår sjukdom övergick till att det verkligen skyddar mot infektion med viruset. I alla fall att det är så många som över 90 % som verkligen blir immuna (dock inte obegränsat länge). 
    Övergick? Tror knappast FoHM har ändrat sin text om vacciner på sista tiden, siffrorna om immunitet av vaccinen publicerades för länge sedan. 
  • FuckGoggleAskMe
    Där står att man funnit att de som är vaccinerade och blir sjuka, inte utvecklar svår sjukdom. Det har inget att göra med andelen immuna, utan handlar om de 8% (eller vad det nu är) som inte blir immuna utan fått  COVID19. Du läser mellan raderna och tolkar fel, igen.   
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-08-30 13:11:45 följande:
    Jag har inte läst dem noga alls. Det som jag uppmärksammar här främst är att det står i titlarna något om "skyddar mot svår sjukdom".  Och då kan man lätt tro att vi fortfarande är där vi var i början. Då var man inte säker om man verkligen skulle bli immun. 

    Man kan också lätt tro att de med dessa rubriker menar att vaccinet skyddar mot svår sjukdom.

    Inte att de menar att glöm det där med immuniteten, vaccin skyddar inte mot att bli smittad, utan den enda fördelen är att man inte blir svårt sjuk, glöm de där siffrorna som publicerats på skydd uppemot 92%. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (M) skrev 2021-08-30 14:05:08 följande:
    Lycka till:)

    Jag tror jag har gett upp om just detta med immunitet/skyddad mot svår sjukdom, grupp/individ.

    Kanske det skulle gå in om man drog en liknelse?

    Låt oss fantisera om en medicin som dödar 92% av de som tar den. Övriga 8% drabbas av sjukdom i varierande grad.

    De som dör, de dör (döden är ett absolut begrepp).

    Här kan man tala om grupp (92% risk att dö) eller individ (antingen 100% död, eller inte).

    Nu kan man ersätta "död" med immun (absolut begrepp), och får då fram hur vaccin fungerar.
    Bra försök!

    Eller alla spelar rysk roulette. 92% av alla vaccinerade får en revolver utan ammunition (de är immuna), 8% av de vaccinerade får en revolver med 3 patroner med lös ammunition. Ingen av de vaccinerade vet vilken slags revolver de fått.
    De ovaccinerade får en revolver med 1 skarp patron och 2 lösa patroner. Sen spelar hela gänget rysk roulette.
    Äsch, det där blev nog komplicerat! 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (M) skrev 2021-08-30 20:42:15 följande:
    Hur tänker du att man kan räkna ut att en individ har tex 87% skydd? Vad innebär det med 60% skydd? Får man 37.8 grader temp istället för 38.5 grader?

    Om man menade att alla som vaccineras har upp till 90 % skydd mot sjukdom, hur går det till i praktiken att konstatera detta?
    Om man dör till 10% så har man haft 90% skydd, enkelt!
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Y) skrev 2021-08-30 23:14:52 följande:
    Jo men ni diskuterade väl immunitet? Vad jag förstår så blir man inte immun. Jag tänker att antingen är man immun eller inte. Och det står ju om skydd och inte immunitet. Så det jag skrev var bara för diskussionen om immunitet.
    Med vaccin kan man bli immun, dvs av en grupp på 100 personer blir tex 92 immuna (92% skydd). De andra 8 personerna blir inte immuna, kan bli infekterade, men får skydd mot allvarlig sjukdom.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Y) skrev 2021-08-30 23:36:00 följande:
    Jag tolkar inte riktigt texten så. Det står ju inte att ca 99 procent blir immuna, det står att det ger ett ca 90 procentig skydd. Det är ju inte samma sak. Jag har verkligen sökt men vart löser ni att90 procent blir immuna?
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/keythingstoknow.html


    Infections happen in only a small proportion of people who are fully vaccinated, even with the Delta variant. When these infections occur among vaccinated people, they tend to be mild.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-01 17:52:04 följande:

    Stora ökningar på dos 2 och våga sig på ta vaccinen, en hel procent ifrån igår.


    Antalet doser givna:

    2021-09-01 12 700 896
    Antalet vaccinerade personer med minst en dos:
    2021-09-01 6 718 360 82,0%
    Antalet personer som fått två:
    2021-09-01 5 767 107 70,4%


    Och delar av de yngre som är särskiljt rapporterat, de har stora ökningar också.
    Nu ligger de redan på 55% 15-17år(2003 är med rapporterade där, då en del är 18 andra inte.)
    Det är otroligt att så många som vågar sig på ta vaccinen och även de yngre som känns enklare att nå fram med desinformation till, men tydligen inte.


    Du menar nog 16-17 åringar, de födda 2005 och tidigare är de enda som vaccineras. 
    Eftersom vaccinet är så bra och ofarligt, är det inte underligt att FoHM inte vill att barn 12-15 år ska vaccineras trots att det finns studier på att det fungerar bra? Javisst ja, dessa studier är ju inte svenska, så då kan man ju inte lita på dem. Din hjälte Tegnell & Co tänker väl vänta tills skolåret varit igång ett tag och barnen har smittat varandra och andra ett bra tag. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?